Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 37

QUOTE(damke11 @ 2012 06 25, 21:50)
labas vakaras. Ryt pirmoji  chemija. kaip pasiruosti? sako pavalgyk, o vemt nebus ka. Kiti sako nevalgyk, pabadauk, kad kepenims apkrova ko mazesne butu. kokios jus patirties turit siuo klausimu g.gif ?

Mano patirtis gan juokinga siuo atveju: pirma karta issiruosiau papusryciavusi, kaip kad ir visus kitus kartus, nes lasintis tekdavo 8-9 val. Su savimi pasiemiau jaucio liezuvio su svieziais agurkiukais ir juoda duonyte:) Einant kokiai 4-5 lasinimo valandai nusprendziau uzkasti. Taip buvo skanu:) Deja, salia sedinciai moteriai, kuriai lasino jau ne pirma karta, mano pietu kvapas sukele siaubinga pykinima:( Tai supratau tik tada, kai pacia sekancius kartus pykindavo nuo bet kokio maisto kvapo. O nuo to karto i liezuvio puse net paziureti negaliu. Net dabar apie ji rasant viskas sukyla. Brrrrr.....
Atsakyti
QUOTE(braske01 @ 2012 06 25, 21:58)
vyrui lasina istisai 5 dienas cisplatinum-FU ilgalaike infuzija, doze 10mg.
Seip palyginus su jusu aprasytais potyriais mano vyras jauciasi puiikia, namie valgydavo gerai, tik va ligonineje, tai nieko beveik negali valgyti, jei tik kazka suvalgo noriai, eina iskart vemti doh.gif , lovoj tikrai neguli, kiekviena ryta su dviraciu vazineja, manksta daro,..na tikiuosi ir po kitu kartu taip bus.
Apie jokius markerius negirdejau is jo, net nesako koks kraujas jo , nieko nezinom nei koks chemoglobinas dabar, nei kiek leukocitu g.gif .
Jei galti imeskit man i az ta nuoroda del wobe muse.
Del carsilio klause, sake kad gali vartoti, o del vitamino D , sako, kad nieko nera girdeja, kad jis imunitetui padetu g.gif , ar as kazka netaip supratau  g.gif
Papildyta:

manau gali normaliai valgyt, beje per pirma mano vyro visai nepykino. O per sia , treciaja ,chemija, tai net kai gulejo ligonineje, pradzioj kol nuodu neleidzia, jis valge kaip tik kaip reikiant , tipo kol galiu reik valgyt, va tik jau kai lasino tuos nuodus, tik tada jam viskas smirda, ypac kotletai.

Dziaugiuosi, kad taip puikiai vyras toleruoja chemija. Viena pazistama tokia kaip jusu vyras chemijos schema gerai pernese, kita, gavusi lygiai ta pati po pirmos chemijos aseptinej palatoj gulejo ir visai vaikscioti negalejo. Beje, pirmajai skrandzo nebuvo pasaline, galejo valgyti ka nori. Antrajai buvo ispjautas visas skrandis. Labai individualiai kiekvienam pasireiskia arba ne salutiniai poveikiai.
O kiek jusu vyrui paliko skrandzo? Keliuose limfmazgiuose rado piktybiniu lasteliu?
Del kraujo tyrimu-jei lasina chemija, tai reiskia visi biocheminiai ir bebdrieji kraujo rodikliai normoje. Vezio markeri daro po keliu chemiju, dazniausia praejus 3 menesiams, kad matytu ar tinka lasinama chemija.
Del vit D - daug informacijos apie sio vit nauda prirasyta, daug tyrimu atlikta. O gydytojai chemoterapeutai dazniausia zino daug apie savo sriti.
Atsakyti
Aš tik ką iš Klinikų parsivilkau. karsta.gif Pilvo echoskopiją, markerius dariausi, fermentų tyrimus. Žodžiu, iškratė nuo galvos iki kojų - viskas normoje. rolleyes.gif
Tiesa pasakius nesitikėjau, nes paskutiniu metu prastokai jaučiuosi. Vis tai vieną, tai kitą šoną pamaudžia, o čia pasirodo viskas tvarkoje. doh.gif Gal pati kartais per daug "sliekų" ieškau. g.gif
Atsakyti
[quote=Vitute*,2012 06 26, 14:07]
Aš tik ką iš Klinikų parsivilkau. karsta.gif Pilvo echoskopiją, markerius dariausi, fermentų tyrimus. Žodžiu, iškratė nuo galvos iki kojų - viskas normoje. rolleyes.gif
Tiesa pasakius nesitikėjau, nes paskutiniu metu prastokai jaučiuosi. Vis tai vieną, tai kitą šoną pamaudžia, o čia pasirodo viskas tvarkoje. doh.gif Gal pati kartais per daug "sliekų" ieškau. g.gif
[/quot
Sveikinu!!!!
Atsakyti
QUOTE(Vitute* @ 2012 06 26, 13:07)
Aš tik ką iš Klinikų parsivilkau. karsta.gif Pilvo echoskopiją, markerius dariausi, fermentų tyrimus. Žodžiu, iškratė nuo galvos iki kojų - viskas normoje.  rolleyes.gif
Tiesa pasakius nesitikėjau, nes paskutiniu metu prastokai jaučiuosi. Vis tai vieną, tai kitą šoną pamaudžia, o čia pasirodo viskas tvarkoje.  doh.gif  Gal pati kartais per daug "sliekų" ieškau.  g.gif

Kaip gera, kai taip išgirsti - sveikinu 4u.gif . Laukiu nesulaukiu kada ir aš išgirsiu panašius rezultatus...
Atsakyti
labas. sulasejo ir mano pirmoji. raudona. gydytoja nuliudino, pasake, kad vietoj pusmecio teks gydytis daug ilgiau, nes HER2 teigiami ir G3. nors vaikai sako, kad pablyskus, nepykina kol kas. vienzodziu - nieko gero verysad.gif sestadieni i darbuka parai, neisivaizduoju kaip bus g.gif o turiu spinduliuoti sveikata ir gera nuotaika doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2012 06 25, 22:51)
Dėl Wobe mugos.

Daviausi po internetą, ieškodama angliškai kokios tikresnės info apie šį preparatą. Ir nieko aiškiai nesupratau. Lyg ir taip, lyg ir nelabai. Tai, ką rašo lietuviškai, skamba gerai. Tiesa, Lryte yra str,, kad pas mus jis vadinamas vaistu, o Vakarų Europoje - maisto papildu ir pas mus 12 kartų brangesnis.

Neaišku, ar galima vartoti gydymo metu, ar tik prieš jį ir po jo, kai kur kalbama, kad sumažina chemo ir radiacijos šalutinius efektus. Kai kurios studijos rodė, kad stabdė metastazes, ilgino gyvenimą, kitos vėl nelabai. Vis dėlto bent jau anglų kalba neradau jokio tvirto ir argumentuoto straipsnio apie jo naudą.

Gal kas skaito vokiškai? Vis dėlto jis brangus, taip norėtųsi kokios pagrįstos nuomonės.

Va va... kai chirurgo paklausiau apie jį, tai atsakė "pagerk wobenzym"... blyn jau mano šukuosena nuo pakaušio lengvai pešasi.... neišsaugosiu ežiuko.... Ryt einu antros, kraujas geras, už dvidešimt minučių dorosiu 16tbl hormonų fear.gif scare.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 26 birželio 2012 - 15:01
[quote=VyteVytule,2012 06 26, 13:48]
[quote=Vitute*,2012 06 26, 14:07]
[/quot
Sveikinu!!!!
[/quote]

nu liux tada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(damke11 @ 2012 06 26, 14:30)
labas. sulasejo ir mano pirmoji. raudona. gydytoja nuliudino, pasake, kad vietoj pusmecio teks gydytis daug ilgiau, nes HER2 teigiami ir G3. nors vaikai sako, kad pablyskus, nepykina kol kas. vienzodziu - nieko gero  verysad.gif  sestadieni i darbuka parai, neisivaizduoju kaip bus g.gif  o turiu spinduliuoti sveikata ir gera nuotaika  doh.gif

O tu neimi nedarbingumo? Aš dabar esu tautos išlaikytinė....
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2012 06 26, 14:36)
O tu neimi nedarbingumo? Aš dabar esu tautos išlaikytinė....

spesim dar papoilsiauti mirksiukas.gif jei iki sestadienio neatsiciuhinsiu, teks imti. man labai nuostolinga. uz dvi savaites nedarbingumo beveik 600 i minusa, arba as jau nieko nebesuprantu, kas kaip blink.gif
Atsakyti
QUOTE(damke11 @ 2012 06 26, 14:46)
spesim dar papoilsiauti  mirksiukas.gif jei iki sestadienio neatsiciuhinsiu, teks imti. man labai nuostolinga. uz dvi savaites nedarbingumo beveik 600 i minusa, arba as jau nieko nebesuprantu, kas kaip blink.gif

Matai, pirmas dvi dienas moka darbovietė 80proc (gali būti kad dar nepervedė), paskui atrodo 7dienas - 40proc Sodra, paskui jau visą laiką Sodra - 80proc. Jei nedarbingumą nutrauki, paskui vėl prasidės iš pradžių. Nutrauktas nedarbingumas man atrodo blogiau finansiškai nei ilgas biuletenis, kai jau sodra pradeda 80mokėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 26 birželio 2012 - 15:01
QUOTE(damke11 @ 2012 06 26, 15:30)
labas. sulasejo ir mano pirmoji. raudona. gydytoja nuliudino, pasake, kad vietoj pusmecio teks gydytis daug ilgiau, nes HER2 teigiami ir G3. nors vaikai sako, kad pablyskus, nepykina kol kas. vienzodziu - nieko gero  verysad.gif  sestadieni i darbuka parai, neisivaizduoju kaip bus g.gif  o turiu spinduliuoti sveikata ir gera nuotaika  doh.gif

damke11, mano mamai irgi HER3 teigiamas ir G3 3 st kruties vezys, diagnozuotas deugiau negu pries 1 m. verysad.gif O jus kur gydotes? Mamai buvo skirtos 8 chemijos, spinduliavimas ir metai herceptinas. Tai dabar dar liko iki rugsejo menesio herceptinas.

Atsakyti