Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 37

QUOTE(SVETA K. @ 2012 06 26, 23:04)
Vitute ,labai dziaugiuosi  thumbup.gif

Braske negalima termiskai neapdoroto maisto,zaliu darzoviu,vaisiu,sulciu,juros gerybiu,pelesinio surio ,kefyro del to kad irgi yra jame bakteriju,bet ne po chemijos,o kai yra nukrites kraujas iki jau pavojingos ribos,kad nepasigauti infekcijos 4u.gif Siaip turi gydytoja sakyti,o jeigu kraujas (neutrofilai leukocitai) pakankamai auksti ,tai galima valgyti viska,nors ir iskart po chemijos.

Mergaites,gal kas zino,ar nepasikeite kokie reikalavimai ir t.t. siuntimui i neigalumo nustatyma? g.gif Klausiu del vieno vaikino,gauna chemija,jau prie pabaigos,savijauta ,aisku nelabai,buvo ir reanimacijoje ir kraujas blogas ir viskas "kaip priklauso" po gydymo,o gydytoja kazkodel net nesileidzia i kalbas apie siuntima invalidumui g.gif man taip keista,koks darbas gali buti po 6 agresyviu chemiju (kraujo liga) ir dar GAL svitinimo...kur tada reiketu kreiptis?

Prieš pusantro mėnesio aiškinausi dėl invalidumo draugei. Su ligoninės ligos išrašu, reikia kreiptis pas šeimos gydytoją, ji surašo popierius poliklinikos komisijai, ši dar prirašo, tada jau keliauji į apskrities komisiją, ten dar prirašo ir popierius siunčia į komisiją Vilniuje. Atsakymas ateina į apskrities komisiją.
Draugė tokia tvarka gavo invalidumą. (taip pat kraujo liga verysad.gif )
Kiek supratau tai pati pradžia priklauso nuo šeimos gydytojos, rašo ji siuntimą į komisiją ar ne, bet ją, jei jau tokia nesupratinga, galima pasikeisti į supratingesnę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 26 birželio 2012 - 23:52
ar neleidžia daugiau kaip tris men biuletenio tęsti, ar tik neapmoka?
[/quote]

Nedarbingume galima būti, tik didysis minusas - SODRA nemoka nieko. Bet čia tik tuo atveju, kai yra nustatytas nedarbingumas.
Sveta, galima turėti ned. paž. 120 dienų. Paskui gali būti GKK su SODROS atstove ir dar berods 30 (o gal 60 d). O tada tai jau arba į NDNT, arba į darbą. Čia ne gydytojos išmislas. Šiaip gal galima būtų į SODRĄ parašyti ir užklausti, nes ned. paž kontrolę jie vykdo. O dabar pas juos su NDNT bendra sistema, tai turėtų viską paaiškinti.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2012 06 26, 21:03)
Kad leidžia imti dar tris men po nedarbingumo lygio nustatymo žinau (tik reikia bent vienai dienai išeiti į darbą), tik dabar klausimas del tokio niuanso: ar neleidžia daugiau kaip tris men biuletenio tęsti, ar tik neapmoka?

Lietuvos vyriausias administracinis teismas 2012-04-23 nusprendė, kad SAM ir socialinės apsaugos ir darbo ministro 2005-06-30 įsakymas Nr.V-533/A1-189, kurio 46 punktas kalba apie tai, kad nustačius nedarbingumo lygį dėl tos pačios ligos, ligai paūmėjus, ar esant komplikacijoms nedarbingumo pažymėjimas gali būti išduotas tik po vienos darbo dienos prieštarauja LR Konstitucijos 52 str.ir LR ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 8 straipsniui. Sprendimas skelbtas "Valstybės žiniose " ir nėra skundžiamas.
Tai vertėtų žinoti tiems kam tai aktualu, nes išėjimas į darbą vienai dienai gali būti komplikuotas jeigu jūsų vietoje laikinai priimtas kitas žmogus, o be to tai mažina gaunamus pinigėlius.
Atsakyti
QUOTE(damke11 @ 2012 06 26, 16:20)
Gydausi Klaipedoje. O kaip mamos sveikaciuke, kokia jai stadija??? perduok nuo manes linkejimus... va 4u.gif

mamai 3 st verysad.gif na kol kas viskas lyg ir neblogai, tik sirdele pradejo streikuoti, matyt nuo herceptino. Mamyte gydosi VUOI. Tau irgi linkejimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aniuciukas @ 2012 06 27, 08:02)
mamai 3 st  verysad.gif na kol kas viskas lyg ir neblogai, tik sirdele pradejo streikuoti, matyt nuo herceptino. Mamyte gydosi VUOI. Tau irgi linkejimai  4u.gif

Man dėl silpnos širdies neskyrė herceptino. Buvo apmaudu ir pikta, kad esant vaistui negaliu juo pasinaudoti, bet dabar suprantu, kad mano širdelė jo tikrai nepakelų, Tenka gyventi su savo piktuoju be herceptino. Jūsų mamytės širdis, žinoma,daugiau ar mažiau nukentės , bet svarbiausia juk dabar išnaikinti piktąjį.Pastiprinsit širdelę ir viskas bus gerai. biggrin.gif
Atsakyti
Man šiuo metu leidžia herceptiną. Širdis kalatojasi. fear.gif Reikia visą laiką sekti, kad netrūktų kalio, magnio. Kartais pavartoju gudobelės lašiukų. Kitą pirmadienį darysiuosi širdies echoskopiją - tai bus matyti, kaip ten jai sekasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
labas. O kaip su kava po chemijos. Ar ikalat kartais del tonuso? taip norisi, bet galvoju, reik jusu atsiklausti. mano daktariuke sake, kad galima visko po truputi, bet apie kava nepasiteiravau g.gif
Atsakyti
QUOTE(damke11 @ 2012 06 27, 12:42)
labas. O kaip su kava po chemijos. Ar ikalat kartais del tonuso? taip norisi, bet galvoju, reik jusu atsiklausti. mano daktariuke sake, kad galima visko po truputi, bet apie kava nepasiteiravau  g.gif

gerdavau net chemijos metu, tikrai, lašindavo pirmą dieną gerą pusdienį, tai mane seselės pavaišindavo (nes aš amžiais paskutinė išsinešdindavau iš dienos stacionaro), tada dar nebuvo tų kavos automatų klinikose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2012 06 26, 18:45)
Tau visai arti iki Jadvygos Balvočiūtės. Užsiregistruok, nuvažiuok, pasitarsi, gausi vaistų. Jei jų negalima vartoti gydymo metu, gersi po gydymo, vis tiek reikės valytis organizmą.

Ačiū dar kartekį nidute 4u.gif ir ką aš be jūsų daryčiau rolleyes.gif

QUOTE(damke11 @ 2012 06 27, 12:42)
labas. O kaip su kava po chemijos. Ar ikalat kartais del tonuso? taip norisi, bet galvoju, reik jusu atsiklausti. mano daktariuke sake, kad galima visko po truputi, bet apie kava nepasiteiravau  g.gif

Aš kalu kiekvieną mielą rytą,man nedraudė ,o aš sau tyliai džiaugiuosi biggrin.gif
Atsakyti
Turiu klausima.. zmogui 63metai, moteris.. nustate 4stadijos zarnos vezy, ispjove biski kepenu, auglys ispjautas.. taciau rado sepsi..jis paplito po klubus ar imanoma isgyventi? ar daug sansu? prasau padekit
Atsakyti
laiko klausimas,pries 8m palaidojau mamike su tokia diagnoze.Po operacijos pragulejo 7men
Atsakyti
QUOTE(laurencijukas @ 2012 06 27, 15:43)
Turiu klausima.. zmogui 63metai, moteris.. nustate 4stadijos zarnos vezy, ispjove biski kepenu, auglys ispjautas.. taciau rado sepsi..jis paplito po klubus ar imanoma isgyventi? ar daug sansu? prasau padekit

Sepsis - tai infekcija. Arba su ja sukovojama, arba ne. Antibiotikai, gydymas prižiūrint gydytojams. Čia ūmus reikalas. Tik kažkaip ne taip supratote, nes jis neįsivaizduoju kaip gali paplisti po klubus...
Mano mama su tokia diagnoze pragyveno virš 2 metų. Kiekvienam individualu.
Atsakyti