Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(tiutiute @ 2013 08 14, 07:25)
Braške- bandėt maxalt? Man jie padeda kai imigran jau neveikia. Juos irgi buvo išėmę, bet vėl yra

Jau net nebežinau kiek visko išbandžiau, tik žinau kad visus kurie yra triptanai bandžiau, geriausias rezultatas-Relpaxo... verysad.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, jungiuos prie jusu. Migrena turiu jau labai senai, dar mokykloj man pasireiske pirmas priepuolis-tik tada nesupratau, akd tai migrena. Po to budavo priepuoliai, bet labai retai, todel kazkaip per daug gyvenimo negadino. Bet va, pastaruosius du metus, jau visai gyvenimas sugadintas - sieju tai su KT vartojimu, nes labai jau sutapo priepuoliu sutankejimas ir sustiprejimas. Paskutiniu metu is vis kazkokia nesamone- ima skaudeti galva-isgeriu cinie-skausma nuima, as jau laiminga, kita diena paryciais pabundu - vel skauda, vel isgeriu cinie - nustoja skaudet, kita nakti paryciais vel skauda ir taip jau 6 dienas....Kazkoks kosmaras... Ar jum kam nors taip buna, kad imtu skaudeti butent miegant, paryciais? Bandziau gert imigrana, migarda, zomig, bet man ner skirtumo nuo cinie, o jis pigiausios is visu. KT zadu jau tuoj mesti, nors nzn kaip seksis, mat man jos paskirtos gydymosi tikslais, todel taip ilgai su jom tempiau. Geriausia buvo nestumo metu-vsi galvos skausmai buvo dinge-pamirsau, kad galva is vis turiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 08 14, 07:13)
Sveikos 4u.gif
o man nekokia naujiena iš vaistinės -Relpax išėmė iš gamybos verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif siaubas kažkoks....man sunkius priepuolius tik jis nutraukdavo, nepadeda net Zomig, Cinie ir pan.

Aš beveik nieko iš tų antimigreninių nebandžius, bet būtent Cinie netiko unsure.gif Kita vertus, bandžiau pačius silpniausius Cinie, gal tą stipresnę dozę reikėjo g.gif
Tai vat, net nustebau, kad Migard suveikė thumbup.gif Galvojau, jie visi daugmaž panašūs blush2.gif Belieka melstis, kad Migard iš tiesų veiktų (ir ateityje). Nes kaina tai padori, 15 Lt viena tabletė išeina.
O rekomendavo tuos Migard šeimos gydytoja, kiek supratau, jie iš naujesnių vaistų.
Žodžiu, kai pradėjo skaudėt galvą, dar nežinodama, kas čia man , išgėriau Ibumetin (kuriuo vaduojuosi ir nuo migrenos). Bet pajutau, kad visai jie nepadeda, plius skausmas su pykinimu nudiegė. Galvoju, ups, jau matyt migrena unsure.gif Tada palaukus išgėriau tą Migard, truputį prasivaikščiojau, ir bevaikščiojant viską kaip ranka nuėmė thumbup.gif

QUOTE(aistukas @ 2013 08 14, 10:24)
Ar jum kam nors taip buna, kad imtu skaudeti butent miegant, paryciais?

Man būna. Ypač jei ilgiau pamiegu (ypač savaitgaliais). Kartais tokį skausmą net maišau su migrena (kartais jis prasivaikšto ar praeina išgėrus kavos). Todėl aš ne visąlaik atspėju iš skausmo, ar man čia jau migrena, ar šiaip kažkas.
Bet migrena, kaip tyčia, dažniausiai irgi prasideda po nakties, būtent ryte jau su skaudančia galva atsikeliu doh.gif Taigi , tą jos pradžią ne visada man pavyksta pagauti (kaip kad gydytojai rekomenduoja gerti vaistus vos tik pajutus pirmuosius simptomus).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 14 rugpjūčio 2013 - 11:33
QUOTE(aistukas @ 2013 08 14, 10:24)
Sveikos merginos, jungiuos prie jusu. Migrena turiu jau labai senai, dar mokykloj man pasireiske pirmas priepuolis-tik tada nesupratau, akd tai migrena. Po to budavo priepuoliai, bet labai retai, todel kazkaip per daug gyvenimo negadino. Bet va, pastaruosius du metus, jau visai gyvenimas sugadintas - sieju tai su KT vartojimu, nes labai jau sutapo priepuoliu sutankejimas ir sustiprejimas. Paskutiniu metu is vis kazkokia nesamone- ima skaudeti galva-isgeriu cinie-skausma nuima, as jau laiminga, kita diena paryciais pabundu - vel skauda, vel isgeriu cinie - nustoja skaudet, kita nakti paryciais vel skauda ir taip jau 6 dienas....Kazkoks kosmaras... Ar jum kam nors taip buna, kad imtu skaudeti butent miegant, paryciais? Bandziau gert imigrana, migarda, zomig, bet man ner skirtumo nuo cinie, o jis pigiausios is visu. KT zadu jau tuoj mesti, nors nzn kaip seksis, mat man jos paskirtos gydymosi tikslais, todel taip ilgai su jom tempiau. Geriausia buvo nestumo metu-vsi galvos skausmai buvo dinge-pamirsau, kad galva is vis turiu smile.gif

Mano tipinė situacija. Ankčiau kai budavo tokia situacija, tai man neurologė pasakė kad Cinie man tada jau per pilpnas, ir jau pasikartojant antrą dieną priepuoliui-reiktų gert kitą triptaną. Ir tokiai skausmų virtinei nutraukti pasirinkau Relpax, super veikia ir nebepasikartoja...bet va kaip pirma rašiau, jį išėmė iš prekybos ir aš jau trečia diena gyvenu kaip Jūsų pateikta situacija. Išgeriu Zomig -praeina, super, atsikeliu ryte-vėl migrena...........
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2013 08 14, 11:24)

turejau ir as pries kelis metus savaitine migrena, kai niekas nepadejo. tada neurologe patare isgerti maxalt+ibumetin ir po valandos buvau tik zombis be skausmo biggrin.gif ir dar prireike poros dienu atsigauti nuo to isvargimo nuo skausmo doh.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2013 08 14, 12:30)

o migard man netiko doh.gif pykint iskart siaubingai pradejo ir skrandi skaudeti. cinie kelis akrt bandziau, atrode, kad visai neiko ,bet pabandzius imigran supratau, kad sis geresnis. zomig irgi kazkaip nepasirode labai geri. o relpax dar nebandziau.
manau reik isbandyti visus vaistus ir atrasti ta "savo" vaista ax.gif

o ryte skaudeti galva ima kai pvz nemiegu, o budrauju/ snuduriuoju. kartais taip norisi dar paguleti, o tada su tuo gulejimu ir prisizaidziu doh.gif visada ima skaudeti kai persiguliu. net ir vakarais taip buna kai ilgai neuzmiegu, o tik guliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2013 08 14, 12:42)

manau reik isbandyti visus vaistus ir atrasti ta "savo" vaista  ax.gif

Taip drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 08 14, 11:58)
Mano tipinė situacija. Ankčiau  kai budavo tokia situacija, tai man neurologė pasakė kad Cinie man tada jau per pilpnas, ir jau pasikartojant antrą dieną priepuoliui-reiktų gert kitą triptaną. Ir tokiai skausmų virtinei nutraukti pasirinkau Relpax, super veikia ir nebepasikartoja...bet va kaip pirma rašiau, jį išėmė iš prekybos ir aš jau trečia diena gyvenu kaip Jūsų pateikta situacija. Išgeriu Zomig -praeina, super, atsikeliu ryte-vėl migrena...........

Aciu, labai, kad pasidalinot patirtim. 4u.gif As bandziau ir kitokius gerti vaistus is triptanu-paskutinis pabandymas po neurologes patarimu- migard. Nueme jis man skausma irgi kaip ir cinie tik dienai, o ryte vel, prasom. Geriau du kart is eiles, o trecia diena geriau jau vel cinie, nes ano ir nebeturejau ir po to daugiau ta syki nebeatsinaujino. Zodziu, migard irgi ne mano. Va, to Relpax nebandziau, bet jau ir nebepabandysiu, kaip matau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2013 08 14, 14:49)
Aciu, labai, kad pasidalinot patirtim.  4u.gif As bandziau ir kitokius gerti vaistus is triptanu-paskutinis pabandymas po neurologes patarimu- migard. Nueme jis man skausma irgi kaip ir cinie tik dienai, o ryte vel, prasom. Geriau du kart is eiles, o trecia diena geriau jau vel cinie, nes ano ir nebeturejau ir po to daugiau ta syki nebeatsinaujino. Zodziu, migard irgi ne mano. Va, to Relpax nebandziau, bet jau ir nebepabandysiu, kaip matau... g.gif

Ir as turiu sia liga,prabundu su skaudancia galva 3,4 dienas,vaistai cinie buna,kad nepadeda,siuo metu geriu migard ,ju isgerus ,palengveja.
Atsakyti
Visi vaistai nuo migrenos yra receptiniai?
Aš įtariu migrena sau, bet pas gydytojus artimiausiu metu neišeina nueiti, sakau, gal yra kokių vaistų, nors pabandyti, kad jei užeis skausmas , nor struputėlį palengvintų sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2013 08 19, 07:45)
Visi vaistai nuo migrenos yra receptiniai?
Aš įtariu migrena sau, bet pas gydytojus artimiausiu metu neišeina nueiti, sakau, gal yra kokių vaistų, nors pabandyti, kad jei užeis skausmas , nor struputėlį palengvintų sad.gif

Kiek suprantu, visi nereceptiniai (bent kuriuos aš pirkau - Migard, Cinie). O receptas gerai nebent tada, jei kompensuojama (bet čia kryžiaus kelius matyt teks pereiti iki kompensavimo).
Atsakyti
Vaistai yra receptiniai, tik juos parduoda be recepto.

Kad kompensuotų reikia kad neurologas paskirtų tyrimus ir diagnozuotų migreną. O jei kompensuoja tai tikrai reik klausti kodėl. Mano mamai buvo nuėmę vaistus. Po metų vėl kai ėjo paklausė kodėl nekompensuoja, tai gydytoja nustebo ir kompensavo. (nors ji pati ir nuėmė kompensaciją)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiutiute: 19 rugpjūčio 2013 - 09:38
(tiutiute) o ryte skaudeti galva ima kai pvz nemiegu, o budrauju/ snuduriuoju. kartais taip norisi dar paguleti, o tada su tuo gulejimu ir prisizaidziu doh.gif visada ima skaudeti kai persiguliu.

Aš irgi ryte negaliu gulinėti - jei jau prabundu ir turiu keltis. Ilgiau pagulėjus atsikeliu su "suspausta" galva ir vis baisu, kad neįsiskaudėtų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas71: 19 rugpjūčio 2013 - 11:04