Įkraunama...
Įkraunama...

Neštuliukių skyrelis

QUOTE(zuzla @ 2012 06 22, 12:57)
kaip aš tave suprantu 4u.gif nuo 8-tos ar 9-tos savaitės likau visiškai be jokių neštumo požymių.. ir dabar man, aišku, lengva kalbėt, bet pasistenk neužsivesti smile.gif pažiūrėk, kokie mes jau dideli, ir jus tokie busit drinks_cheers.gif

mes dar tokie mazuliukai, kad kiekvieno pozymio nejutimo labai bijau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(spinsa @ 2012 06 22, 11:59)
mes dar tokie mazuliukai, kad kiekvieno pozymio nejutimo labai bijau  unsure.gif

tai kad būna taip smile.gif kiek moterų iki antro trimestro net nejaučia, kad pastojo.. netikiu, kad esi iš tų, kurioms turi būti blogai mirksiukas.gif glostyk pilvuką ir džiaukis, kad jautiesi puikiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 22 birželio 2012 - 11:02
Sveikutes. Super oras, a ne? smile.gif Kojos netinsta, nekaršta thumbup.gif
Rytoj su MB einam į Šemetos kursus. Kaži ko ten mokys? Gal kuri iš Jūsų irgi ketinat būti? mirksiukas.gif Tikiuiosi ten daromos pertraukėlės, nes bijau nesugebėsiu ilgai išsėdėti. Galvoju, kad man prasidėjo tas vadinamasis "naramių kojų sindromas", nes ilgai pasėdėjus, o jei nepatogu, tai ir greit pradeda kojs tokios keistos darytis, nėra skausmo, bet toks keistas nemalonus jausmas-norisi tas kojas kažkur sukišti doh.gif Kažkaip pastebėjau, kad mašinose būna, jei žemesnė mašina, tai iškart kojas sukt pradeda, gerai, kad mūsiškė aukštesnė, tai ten nejaučiu tų kojų.
Galvojom i Verkių parką nuvažiuot joninių šventės pažiūrėt, bet turbūt lis, tai nenoriu dar ligos ieškot-teks namie sėdėt.
Atsakyti
O as ka tik grizau is savo gines. Slapimo tyrimas puikus, gliukozes tolerancijos testas, aciu Dievui, taip pat idealus thumbup.gif Del ko labai dziaugiuosi.
Man tik keista, kad mano gydytoja niekada neziuri manes ultragarsu.. ar cia nepriklauso, ar kaip, bet taip smalsu butu pasiziureti, gal netycia vaikucio lyti pamatytume arba bent jau siaip pasiziuretu, ar viskas gerai.. g.gif
Dabar tik pasveria, pamatuoja spaudima, paklauso pilvuka ir viskas.

Mergaites, gal pas kuria jusu yra minusine kraujo grupe?
As kazkaip nelabai supratau, ka man gydytoja liepe padaryti blush2.gif
Supratau tik, kad kita savaite reikia nueiti pasidaryti Rezus anikuniu testa ir po to po savaites dvieju berods ateiti kazkokius vaistus lyg tais susileisti, bet kazkaip nesupratau, ar man reikia pas ja vel registruotis, ir po to ji mane kazkur nuves tuos vaistukus susileisti, ar tiesiog eiti i procedurini... Ir kaip del tu tyrimu? Ar gi ne pagal jo rezultatus turi nuspresti reikia tu vaistuku man ar ne? Nieko nesuprantu unsure.gif Kazkaip be rysio dabar jai skambinti ir klausti blush2.gif

Gal kuri su tuo susidurusi esate ir galesite man pagelbeti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingvita @ 2012 06 22, 11:51)
O as ka tik grizau is savo gines. Slapimo tyrimas puikus, gliukozes tolerancijos testas, aciu Dievui, taip pat idealus  thumbup.gif  Del ko labai dziaugiuosi.
Man tik keista, kad mano gydytoja niekada neziuri manes ultragarsu.. ar cia nepriklauso, ar kaip, bet taip smalsu butu pasiziureti, gal netycia vaikucio lyti pamatytume arba bent jau siaip pasiziuretu, ar viskas gerai..  g.gif

As kazkaip nelabai supratau, ka man gydytoja liepe padaryti  blush2.gif
Supratau tik, kad kita savaite reikia nueiti pasidaryti Rezus anikuniu testa ir po to po savaites dvieju berods ateiti kazkokius vaistus lyg tais susileisti, bet kazkaip nesupratau, ar man reikia pas ja vel registruotis, ir po to ji mane kazkur nuves tuos vaistukus susileisti, ar tiesiog eiti i procedurini... Ir kaip del tu tyrimu? Ar gi ne pagal jo rezultatus turi nuspresti reikia tu vaistuku man ar ne? Nieko nesuprantu  unsure.gif Kazkaip be rysio dabar jai skambinti ir klausti  blush2.gif 

Gal kuri su tuo susidurusi esate ir galesite man pagelbeti  ax.gif

Mano irgi rezus neigiamas, o tetuko teigiamas. Kiek zinau, kai padaro Rezus antikniu testa ziuri, ar tavo organizmas gamina antikuniu ar ne, jei negamina, tai jokiu viastu ir nereiks susleisdineti. Bet gal as ir klystu. Gal "didesnes" nestuke.gif, kurios jau tai praejo gales pakomentuot
Atsakyti
QUOTE(spinsa @ 2012 06 22, 11:51)
labas  rytas  4u.gif
man prasidejo paranoja unsure.gif  nieko nesuprantu - nejauciu pilvo maudimo  unsure.gif  pirma nervavausi, kad crinonas krenta tamsiai rudas, dabar jau nebekrenta paskutiniu metu toks, tik sviesus  rolleyes.gif  tai dabar kita beda, tai krutine atleidzia, tai pilvo maudimo nejauciu  unsure.gif
isprotesiu......

Man vos savaitėlė liko, o kartais jaučiuosi lyg niekur nieko. Jei ant šono guliu ir pilvuko gyventojas ramus, tai jaučiuosi taip, lyg pilvas plokščias būtų, net apsičiupinėju, kad įsitikinčiau jog nesusapnavau nėštumo biggrin.gif O krūtys neskaitant patamsėjusių spenelių, visiškai tokios pat, kokios buvo prieš nėštumą. Taigi, ramiau, mergyte, tu tikrai laukiesi ir nesugadink visko be reikalo panikuodama 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingvita @ 2012 06 22, 13:51)
O as ka tik grizau is savo gines. Slapimo tyrimas puikus, gliukozes tolerancijos testas, aciu Dievui, taip pat idealus  thumbup.gif  Del ko labai dziaugiuosi.
Man tik keista, kad mano gydytoja niekada neziuri manes ultragarsu.. ar cia nepriklauso, ar kaip, bet taip smalsu butu pasiziureti, gal netycia vaikucio lyti pamatytume arba bent jau siaip pasiziuretu, ar viskas gerai..  g.gif
As kazkaip nelabai supratau, ka man gydytoja liepe padaryti  blush2.gif
Supratau tik, kad kita savaite reikia nueiti pasidaryti Rezus anikuniu testa ir po to po savaites dvieju berods ateiti kazkokius vaistus lyg tais susileisti, bet kazkaip nesupratau, ar man reikia pas ja vel registruotis, ir po to ji mane kazkur nuves tuos vaistukus susileisti, ar tiesiog eiti i procedurini... Ir kaip del tu tyrimu? Ar gi ne pagal jo rezultatus turi nuspresti reikia tu vaistuku man ar ne? Nieko nesuprantu  unsure.gif Kazkaip be rysio dabar jai skambinti ir klausti  blush2.gif 
Gal kuri su tuo susidurusi esate ir galesite man pagelbeti  ax.gif

Su gera TA! Šiaip jeigu nėštumas nekomplikuotas ultragarsu pakanka pažiūrėti berods du kartus. Aš kadangi pastojau po IVF, tai tų ultragarsų jau penkis apturėjau, nes gydytojai atidžiau seka nėštumą.
Mano kraujas taip pat Rh-, bet man kraują tyrimui ėmė, o paskui ir vaistukus leido ten, kur nuolat lankausi, niekur nesiuntė. Tai tu gal geriau pasiskambink paklausti, juk nieko čia tokio.
Atsakyti
QUOTE(Ingvita @ 2012 06 22, 12:51)

sveikinu su gera TA 4u.gif O dėl priežiūros nėštumo metu, tai galiu pasidalinti savo patirtim. Lankausi pas ginę šeimos klinikoje. Per visą nėštumą ji echo žiūrėjo vieną kartą (berods 30 sav. išleisdama nėštumo atostogų). Bet -žino, kad buvau pas genetikus ir kad ten tikrino echo, tai į nėštumo kortelę pati įrašė duomenis iš genetikės atsakymų.
Tyrimų irgi gaunu ne tiek daug. Gal 1 kartas per trimestrą bendras kraujo +šlapimo tyrimai. Dar darė gliukozės toleravimo testą, AIDS, Sifilį, kraujo grupę ir siuntimą gavau streptokokui (mokamas buvo). O ir šiaip dažnai lankytis nereikia. Iš pradžių kas 6 sav, vėliau gal kas 4 sav. Kaip ir pati rašai -pamatuoja spaudimą, paklauso pilvuką, išmatuoja pilvuko apimtis, įrašo svorį ir tiek. Šiaip kažkur internete buvau radus sveikatos ministro įsakymą, kokie tyrimai ir kaip dažnai skiriami nėštumo priežiūroje. Jei įdomu, gali susirasti ir pastudijuoti 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif

Ingvita, su gerais tyrimais 4u.gif

QUOTE(kerzaka @ 2012 06 22, 15:36)
O dėl priežiūros nėštumo metu, tai galiu pasidalinti savo patirtim. Lankausi pas ginę šeimos klinikoje. Per visą nėštumą ji echo žiūrėjo vieną kartą (berods 30 sav. išleisdama nėštumo atostogų). Bet -žino, kad buvau pas genetikus ir kad ten tikrino echo, tai į nėštumo kortelę pati įrašė duomenis iš genetikės atsakymų.

Nezinau, kodel, bet mane ultragarsu ziuri kiekviena karta nuo pat pradziu. Velesniam laike dar cm pilva pamatuoja, ir visad pasilabinam su lelyte smile.gif Neklausiu, kodel, nes man tai visai tinka, ir isitikinam, kad viskas gerai. Tik keista, nes negirdejau, kad dar kur nors tiek daug echo darytu. Tyrimu tai irgi saikingai skiria. Va tik man keista, kad ir dabar po apziuros liepe ateiti po menesio (o visur raso, kad reikia minimum kas 2 sav.). Bet irgi neklausineju, kodel, nes turbut pasikliauju gyd., kad zino, ka daro.

Man dar smalsu, ar is anksto perkate dirza/kelnaites po gimdymo? Ir kaip pasirinkti dydi, ar pagal tai, koks buvo pries nestuma? As jau dabar 13 kg priaugau, tai net nezinau, koki ir rinktis g.gif Ir isvis, dirzas ar kelnaites geriau ir patogiau??
Atsakyti
QUOTE(marusiote0120 @ 2012 06 22, 14:32)
Sveikutes. Super oras, a ne? smile.gif Kojos netinsta, nekaršta  thumbup.gif
Rytoj su MB einam į Šemetos kursus. Kaži ko ten mokys?  Gal kuri iš Jūsų irgi ketinat būti?  mirksiukas.gif  Tikiuiosi ten daromos pertraukėlės, nes bijau nesugebėsiu ilgai išsėdėti.  Galvoju, kad man prasidėjo tas vadinamasis "naramių kojų sindromas", nes ilgai pasėdėjus, o jei nepatogu, tai ir greit pradeda kojs tokios keistos darytis, nėra skausmo, bet toks keistas nemalonus jausmas-norisi tas kojas kažkur sukišti  doh.gif Kažkaip pastebėjau, kad mašinose būna, jei žemesnė mašina, tai iškart kojas sukt pradeda, gerai, kad mūsiškė aukštesnė, tai ten nejaučiu tų kojų.
Galvojom i Verkių parką nuvažiuot joninių šventės pažiūrėt, bet turbūt lis, tai nenoriu dar ligos ieškot-teks namie sėdėt.

Mes lankėm abu su vyru. Super - labai patiko abiems ir gavom daug žinių. Aišku gimdyme viskas einasi gal kiek kitaip nei tikėjomės, bet tos žinios tikrai praverčia - bent žinai ko tikėtis, ką daryti, jei jauti tą ar aną.

Dar prieš pat gimdymą buvom psikartojime kelių paskaitų, kurias jau galima eiti nemokamai, jei prieš tai lankyta buvo pas jį.
Tikrai patiks, pamatysit.
Pertrauka bus-šalia galima papietauti Gusto blyninėje su šiek tiek nuolaida tiems, kurie iš kursų ateina. Nors trunka visą dieną, bet tikrai nepervargau niekada ir neatsibodo.

Dabar antrą kartą jau neisiu, nes viskas ir taip aišku kas ten ir kaip bus. Bet su pirmuoju vaikeliu besilaukiančioms tai tikrai REKOMENDUOJU palankyti ir BŪTINAI SU VYRU.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 22 birželio 2012 - 14:41
Registras naujoj troboj smile.gif
Statybininkej 4u.gif

man nekalbadieniai kazko uzeje, bet siandiena jau po trupuciuka lendu is pogridzio biggrin.gif
siaip viskas ok pas mus smile.gif

netrukus byresianciom 4u.gif
merginos sveikinimai su gerom TA smile.gif

QUOTE(d'ville @ 2012 06 22, 14:33)
Sveikutes smile.gif
Man dar smalsu, ar is anksto perkate dirza/kelnaites po gimdymo? Ir kaip pasirinkti dydi, ar pagal tai, koks buvo pries nestuma? As jau dabar 13 kg priaugau, tai net nezinau, koki ir rinktis  g.gif Ir isvis, dirzas ar kelnaites geriau ir patogiau??

as nepirksiu dirzo po gimdymo, neturejau tokio su pirmaja, sikart nusipirkusi nestukes dirza gavau patarima tiesiog ta placiaja dali atsukti i prieki kai pagimdysiu ir ji naudoti kaip dirza po gimdymo, taip ir meginsiu daryt, jei reikes smile.gif
su pirmaja pirlvukas jau po 3 sav buvo gerokai susitraukes, o po poros menesiu apskritai tik (.x.) galejo isduoti, kad gimdzius esu, idomu, kaip deliosis dabar g.gif biggrin.gif

Ingvita, siaip, valstybinese poliklinikose/seimos klinikose echo priklauso 3-4k per nestuma, pradzioj, diagnozuoti, paskui apie 12 sav ziuri spranduko rauksle, paskui apie 20 sav organiukus/kraujotaka ir pacioj pabaigoj vienas ar du kartai irgi apziuri padeti, oranus, kaip vystos ir panasiai...
man siaip echo truktu jei darytu tik pas gine, bet kadangi vaziavau pas genetikus, paskui dar KMUK tariaus su gyd, kur irgi echo buvo padaryta, taip tiek jau man sociai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(d'ville @ 2012 06 20, 15:01)
pasislepusi, Sangria, gal nekaip nuskambes, bet trupuciuka ramiau pasidare, kai paskaiciau, kad ne as viena pasidariau baisi zliumbe.. Atrodo, ir leliui viskas gerai, ir jau laiko daug, bet kazkaip psichika visai sustreikavo - jau MB nebesistebi, kai viena akimirka juokiuos, o kita asaros byra smile.gif Nurasau hormonams, bet siaip nervuojuos, kad vaikelis bus neramus ir sudirges. O gal cia nieko tokio? Nezinau, kaip jums, bet man bent namiskiai kartais prikisa - va, kaip norejai vaikelio, o kai laukies, tai vis verki. Na bet kazkaip taip gaunas.. Ir judeti, pasidaryti visokius darbus sunku, kartais toks bejegiskumo jausmas apima. Jiems atrodo, kad nuolat tureciau skraidyti kaip ant sparnu. Be proto dziaugiuosi nestumu, bet kazkaip tobulai lauktis man nepavyksta.

man atrodo, kad tos būsenos visai normalu. vienos daugiau, kitos mažiau išgyvena.
tik, gal nevisos puola "girtis" čia.
atvirai pasakius, aš irgi labai jau riboju savo pasisakymus, nes kažkaip atrodo, po tiekos metų laukimo, baisiai nepadoru šitame skyrelyje verkti...
nors kartais labai norisi širdį išlieti. bet va ta baimė, likti nesuprastai ar dar blogiau apmėtytai pomidorais, ir stabdo...

QUOTE(Kamelija2 @ 2012 06 20, 15:58)
Didziausia naujiena pas mane, kad praeita penktadieni tapome tikra tradicine seima smile.gif Imesiu keleta nuotraukeliu i albumuka, kad parodyciau koks pilvelis pas mus wub.gif

oi, kad ir pavėluotai, bet nuoširdūs sveikinimai. kad ir nemačiau foto, bet tikiu, kad buvai tą dieną pati pačiausia 4u.gif

QUOTE(Streamy @ 2012 06 20, 19:43)
va skysto nesu mačiusi  bigsmile.gif o kaip kvapas  blush2.gif vyresnėliui naudojau drožles, bet iki dabar prisimenu, kad kvapas toks savotiškas  rolleyes.gif
nu ot kokia  tongue.gif

man vyras parūpina, kai darbo reikalais važiuoja pro Panevėžį. ten yra Ringuvos firminė krautuvėlė.
skystas man geriau, nes kažkaip skalbimo mašinos "stalčius" neužsineša, rūbuose nelieka dėmių nuo skalbimo priemonių (na čia aš gal tokia mėgėja padauginti miltelių, kitaip nežinau kaip paaiškinti, tas dėmes)..
o kvapas... ai nu ką žinau, šiaip kai uostai, gal ir nėra malonus, kažkiek ūkiniu muilu paduoda. bet kai išskalbi, jokio kvapo nelieka.

QUOTE(egluzeeele @ 2012 06 20, 19:49)
Aš su skystu skalbiau (tiek su Ringuvos geltonu, tiek Naujosios Ringuvos baltu). Skalbiu su papildomu skalavimu. Bet šiaip man kvapas nekliūna 4u.gif

aš irgi ir Balance, ir tą Ringuvos su tulžim naudoju. tik pastebėjau, kad kartais dėmių neišskalbia...

neatsimenu, kuri rašėt apie diržo naudojimą po gimdymo. aš irgi pagalvojau, kad gal galima šį diržą apsukus dėti... o išvis kam jį deda? kad greičiau pilvas susitrauktų? ar kad judėti būtų lengviau?

o tiesa, ar visos pirkotės tuos kompresus krūtinei? aš tai nepirkau nei tepalo, nei kompresų... galvoju, kad gal jei reikės, vyras nupirks? ar geriau iškart turėti su savimi ?
ar yra kas galvoja apie gimdymą VGN?

ar pirkotės tas maitinimo pagalves? mačiau, kad yra ne tik Zapy ar kaip ten firmos.., bet ir kitokių firmų. o gal galima ir paprastą pagalvę naudot vaiką maitinant?

kažko norėjau dar paklausti, bet jau nepamenu... ai tiek to. prisiminsiu, parašysiu.

visoms po 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mila* @ 2012 06 22, 15:35)
man siaip echo truktu jei darytu tik pas gine, bet kadangi vaziavau pas genetikus, paskui dar KMUK tariaus su gyd, kur irgi echo buvo padaryta, taip tiek jau man sociai  smile.gif

Pritariu, kad echo labai truktų, jei darytų tik ginė šeimos klinikoj. Tai pradžioje vis nubėgdavau pas Visoc, kad pažiūrėtų. Vis dėlto prieš tai turėti 3 persileidimai, neleido lengvai atsikvėti dar ilgą laiką. Paskui pas genetikę važiavau keletą kartų, kur irgi išsamiai echo žiūrėjo. Tad pas savo ginę echo nelabai ir pasigedau. Dar kai pamačiau skirtumą tarp echo šeimos klinikoj ir sanatriškėse, arba VK, tai iš vis doh.gif
Tiesa, kai pradėjau jausti aiškius judesiukus, nerimas sumažėjo ir pradėjau mėgautis nėštumu. Vat tada ir echo reikėjo mažiau thumbup.gif
Atsakyti