Įkraunama...
Įkraunama...

Neštuliukių skyrelis

QUOTE(zirza @ 2012 06 23, 21:52)
pasislepusi, va ir ilendu kartais paziuret, kaipgi tau nesiot sekasi  4u.gif  ax.gif

sekasi, kažkaip ax.gif vis pagalvoju, ką reikės po gimdymo daryti su ponia Endometrioze. ar Tau gydytoja ką nors patarė šiuo klausimu ?

QUOTE(angeliukkkeee @ 2012 06 24, 11:06)

Nu o dabar mergaites keleta JUms klausimeliu, gal greiciau apsispresiu :
1. Ar pirkote ir kokius buteliukus, zindukus leliukams?
2. Su kuo skalbiate-galbut kazkas zino is kur gauti skysto ukisko muilo?
3.Kokius pampersus pirkote?
4. Visokias smulkmenas-zirklutes, sukutes pirkote vaistinese?

1. kol kas nepirkau, apsižiūrėjau, kad artimiausiose parduotuvėse/vaistinėse yra. tai jei bus reikalas, tėvelis nueis ir nupirks.
2. kaip ir kitos su Ringuvos skystais skalbikliais. pasiskaityk ringuva.lt puslapį, ten yra apie jų produkciją, gal rasi ką sau tinkamo. o šiaip, parduotuvėse yra Bobas (mačiau vakar maximoj akcija jiems), Neutral skalbikliai, juos kitos moterytės perka.skysto ūkinio muilo kažkaip neieškojau, man tas Balance kaip skystas ūkinis muilas....
3. pirkau tik vieną pakuotę Hugies newborn. kai jau gims tada ir žiūrėsim kokių reikia.
4. nei žirklučių (dėl jų niekaip neapsisprendžiu. vienos mamos sako, kad neverta pirkti, nes tos vaikiškos niekam tikusios, vis vien kerpa su savosiomis, o kitos neatsidžiaugia), nei snargliatraukio (man rekomendavo rihnomer mėlynos spalvos), nei šukų, nei muilų, šampūnų, aliejaus maudymui ir t.t. nepirkau.

mat vis vien ateis aplankyti artimieji. jie jau įspėti,kad rūbelių nepirktų ir neneštų. tai manau, bus galima pateikti konkrečius užsakymus. o kitą vertus, gi nekaro metas. yra tų parduotuvių, vaistinių tai nuvažiuos ir nupirks. galų gale yra ir internetinės parduotuvės...

QUOTE(spinsa @ 2012 06 24, 13:19)
Sveikos  4u.gif
noriu paklausti klausimuko  blush2.gif    ar galima dazyti plaukus, jei esi  nestuke.gifblush2.gif

aš dažiau. pirmą kartą po 12 sav., o antrą kartą ne taip senai. taip jau susiklostė, kad tempiau iki šiol nedažiusi.
jei Tu gerai jautiesi, kodėl nepasigražinus? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(*Mila* @ 2012 06 24, 14:08)
galima augaliniais nekenksmingais dazais

nežinau, ar mano augaliniai, dažiau, kuriais visada dažiausi.. juk nei nagą dažau augaliniu laku, veidui irgi vargu ar augalinę kosmetiką naudoju.. o plaukas galima sakyt "negyva" kūno dalis, tai iki vaiko nieko ten nenukeliauja..
Atsakyti
Dekui labai merginos uz atsakymus 4u.gif net palengvejo, kad sarasas trumpeja thumbup.gif As irgi greiciausiai apsiribosiu tik butiniausiomis priemonemis, o paskui paliksiu teveliui biggrin.gif

Kas del dazymo klause-tai as daziau 1 ir vieninteli karta gal koki 6men. Kadangi mano plaukus reikia sviesinti, tai labai jau augaliniu nera, tai daziau su iprastiniais dazais kaip visuomet smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,

QUOTE(spinsa @ 2012 06 24, 14:19)
Sveikos  4u.gif
noriu paklausti klausimuko  blush2.gif    ar galima dazyti plaukus, jei esi  nestuke.gifblush2.gif

As visad plaukus dazau kas menesi, nestumo metu irgi blush2.gif Ir tais paciais dazais. Tikiuosi, viskas del to bus gerai, nesinori but apsileidusia nestuke.gif. Bet - jei dazoma spalva butu bent kiek artima naturaliai, tai turbut nedazyciau taip daznai.

Daiva8888, dekui uz istorija.. turbut tik mamos ir gali buti tokios kantrios ir viska iskesti 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
del to plauku dazymo augaliniais dazais, sakyciau reiketu labai atsargiai, jeigu pries tai buvo dazyta cheminiais ar po to planuojate dazyti cheminiais. nes galima prisizaisti. jie tarpusavyje kazkaip negerai reguoja. as taip, kai po augaliniu sviesino cheminiais, esu likusi su salotinem sruogom doh.gif praktiskai reikejo laukti, kol nuaugs doh.gif

QUOTE(spinsa @ 2012 06 24, 13:53)
dar vienas klausimukas - o jums nesciosios kortelej yra parasyta, kaip jus pastojot?  blush2.gif  na as, pastojau po ivf, ar bus ten parasyta? blush2.gif

pas mane yra 4u.gif tikrai kazkaip labiau pasiziuri visi daktarai, kai tai yra parasyta 4u.gif tik man paskaite sita parasyma labai daznai net manes neklause raso, kad pas mane dizigotiniai dvynukai doh.gif ir man ne vienam reikejo aiskinti, kad pas mane ne tokie doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2012 06 24, 13:17)
Nors perėjau kančių kelius dėl nugraužtų spenelių, bet nuo 3-čio mėnesio žindymas tapo KAIFU dideliu. Jokių buteliukų ir mišinukų niekada neturėjom. Soskės irgi niekada neturėjom.

Lietuva, gal galetum placiau parasyt - ikveptum vilties mirksiukas.gif Kaip pavyko tai pasiekti, t.y. pasiekti, kad dukryte pradetu imti kruti taisyklingai? g.gif Nesgi nugrauzti speneliai atsiranda del to, kad leliai netaisyklingai paima kruti rolleyes.gif O tai dazniausiai ir nutinka po cezario, nes ligoninje jie buna maitinami is buteliuko 4u.gif

Visoms puskuojancioms - daug sveikatytes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(valerie @ 2012 06 24, 18:45)
Lietuva, gal galetum placiau parasyt - ikveptum vilties  mirksiukas.gif  Kaip pavyko tai pasiekti, t.y. pasiekti, kad dukryte pradetu imti kruti taisyklingai?  g.gif Nesgi nugrauzti speneliai atsiranda del to, kad leliai netaisyklingai paima kruti  rolleyes.gif O tai dazniausiai ir nutinka po cezario, nes ligoninje jie buna maitinami is buteliuko  4u.gif

Visoms puskuojancioms - daug sveikatytes  4u.gif

Nors man darė CP, bet vaikiukas negavo nei lašo iš jokio buteliuko. Nes kai po 3 val. po gimimo atsinešėm pas save į atskirą palatą, tai ir dauigiau nei karto neatidavėm. Nors aš pirmą parą negalėjau judėti, bet viskuo rūpinosi vyras. Tai ištisai glaudžiau dukrytę prie savęs ir iš pradžių mačiau tik priešpieniuko paragavo, dar tik mokinosi čiulpti, žiopčiodama. Po to atrodo nieko ji ten negerdavo, o iš tikrųjų ir kelių lašų užteko, kad ji susitiprėtų. Nes kiek numetė po gimimo (kaip ir visi vaikai numeta), tai jei norma yra kad atgautų gimimo svorį per savaitę ar dvi., tai mūsiške jau iš ligoninės išvažiuodama (po 4 dienų) jau buvo atgavusi savo gimimo svorį. taip kad pienelio jai tikrai sočiai pakako.
Per pirmą mėn. priaugo 1 kg. 400 doh.gif thumbup.gif
Per antrą mėn. 1 kg.
Per trečią 800 g. ir taip toliau.
Maitinau tik savo pienu iki 6 mėn. ir nei lašo jokio vandenuko ar arbatėlių, nieko.

Mano sėkmingo žindymo paslaptis - paprasta - aš sakiau iškęsiu bele ką, bet savo vaikutį maitinsiu savo pienu ir iki 2 metukų. taip ir buvo.

Na dėl spenelių nugraužimo..... manau labai mažai kam pasiseka, kad visai nepažeistų tų spenelių. Mano brolienė va 6-tą vaiką augino ir tai speneliai gi būna atpratę nuo tos veiklos ir vėl kažkiek nugraužia. Kol vaiko burnytė mažutė.
Sunku paaiškinti kaip duoti taisiklingai. rodos žinojau, daviau, ale vis viena nugraužė iki kraujų doh.gif Vaikčiodavau atvirais (.)(.) nes nespėdavo sugyti nuo maitinimo iki maitinimo. Po to per daug visko dėjau ir kompresus ir tepalus ir nudeginau dar labiau spenelius doh.gif reikia nepadauginti ir vaistų.
Tai maitindavau pagalvę įsikandus... Silpnumo akimirką jau ir antspenius buvau nusipirkusi, bet pažiūrėjau į tas gumas ir pasakiau - ne - aš ir be jų išsikapstysiu ir dukrytei burnytėje visada buvo tik mano natūralus (.)
Ir tikrai jau nuo antro mėnesiuko viskas pradėjo tvarkytis. Kad ir kaip būtų speneliai pažeisti, jie po truputį adaptavosi ir priprato prie savo darbo. kažkaip savaime sugijo. Ir labai džiaugiuosi, kad nedaviau jokių pakaitalų ir jokiais pientraukiais netraukiau, kad nereikėtų iš buteliukų duoti.
Aš gal labiau save skriaudžiau, bet man buvo svarbu, kad dukrytei būtų kuo geriau. Atsisakiau visokių išėjimų, kur negaliu kartu imti dukrytės. O šiaip jau nuo 1 men. visur kartu keliavom trise: tėtis, aš ir dukrytė. Ir maitindavau prekybos centruose, bele kur ir blee kada, kada tik viakutis norėdavo.
Nesigailiu nei vienos savo aukos, nes dukrytė auga sveika kaip ridikas ir laiminga. ir nujunkymas puikiai pavyko, kai jai buvo 1 metukai i r 11 mėn. Vyras padėjo ir labai greitai atprato. Nes jau maitinau pabaigoje tik 2 k. per parą.

Taip kad reikia tik nepagailėti jėgų ir padaryti viską kas įmanoma ir dar daugiau nei įmanoma, kad maitinti savo lėliuką savo pieneliu, kurio jokie mišinukai niekada nepakeis.
Papildyta:
QUOTE(spinsa @ 2012 06 24, 14:19)
Sveikos  4u.gif

Tikrai nepatarčiau. Ir daktarė man pasakė - nugi gal kaip nors apsieisi be to biggrin.gif
Tai dar vena iš mano aukų - na ir kas kad teko pavaikščioti pusiau nuaugusia galva blush2.gif už tat tam stebuklui pilvelyje nepakenkiau.
Niekada nerizikuočiau - kai taip sunkiai pavyko pastoti.

Dėl endometriozės - CP metu ir man paaiškėjo netikėtai, kad pas mane ji buvo išvešėjusi, ko niekada nežinojau. Bet daktarė sakė - nesukti galvos, ne s gimdymas panaikina šią bjaurybę. Ir akivaizdu, kad tai teisybė, jei su antru pastojau NATŪRALIAI bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 24 birželio 2012 - 17:13
QUOTE(daiva8888 @ 2012 06 23, 17:32)
Zadeta gimdymo istorija.
O viskas buvo taip...

Stebuklinga wub.gif Kaip smagu, kad viskas taip sklandžiai. Gal ir ilgokai, bet sklandžiai. Aukit didučiai ir būkit sveiki. O po poros metų būtinai pakartokit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 06 24, 13:56)
nežinau, ar mano augaliniai, dažiau, kuriais visada dažiausi.. juk nei nagą dažau augaliniu laku, veidui irgi vargu ar augalinę kosmetiką naudoju.. o plaukas galima sakyt "negyva" kūno dalis, tai iki vaiko nieko ten nenukeliauja..

kiekviena juk pati pasirenka, kaip geriau elgtis nestuke.gif metu mirksiukas.gif
tik sakau, kad nepatariama dazytis tais, kurie yra su dideliu peroksido proncentu, nes ir garais tais pakvepuoji, ir per oda i organizma kazkiek patenka...
tik tiek kad kiekiai gal nera dideli, tai nelabai kas draudzia, o tiesiog nerekomenduoja
4u.gif smile.gif

QUOTE(valerie @ 2012 06 24, 16:45)
Lietuva, gal galetum placiau parasyt - ikveptum vilties  mirksiukas.gif  Kaip pavyko tai pasiekti, t.y. pasiekti, kad dukryte pradetu imti kruti taisyklingai?  g.gif Nesgi nugrauzti speneliai atsiranda del to, kad leliai netaisyklingai paima kruti  rolleyes.gif O tai dazniausiai ir nutinka po cezario, nes ligoninje jie buna maitinami is buteliuko  4u.gif

Visoms puskuojancioms - daug sveikatytes  4u.gif

kaip gera, kad uzsukai bigsmile.gif
kaip sekasi jums? kaip mazuliukas auga wub.gif

QUOTE(Lietuva @ 2012 06 24, 17:05)
Nors man darė CP, bet vaikiukas negavo nei lašo iš jokio buteliuko. Nes kai po 3 val. po gimimo atsinešėm pas save į atskirą palatą, tai ir dauigiau nei karto neatidavėm. Nors aš pirmą parą negalėjau judėti, bet viskuo rūpinosi vyras. Tai ištisai glaudžiau dukrytę prie savęs ir iš pradžių mačiau tik priešpieniuko paragavo, dar tik mokinosi čiulpti, žiopčiodama. Po to atrodo nieko ji ten negerdavo, o iš tikrųjų ir kelių lašų užteko, kad ji susitiprėtų. Nes kiek numetė po gimimo (kaip ir visi vaikai numeta), tai jei norma yra kad atgautų gimimo svorį per savaitę ar dvi., tai mūsiške jau iš ligoninės išvažiuodama (po 4 dienų) jau buvo atgavusi savo gimimo svorį. taip kad pienelio jai tikrai sočiai pakako.
Per pirmą mėn. priaugo 1 kg. 400   doh.gif  thumbup.gif
Per antrą mėn. 1 kg.
Per trečią 800 g. ir taip toliau.
Maitinau tik savo pienu iki 6 mėn. ir nei lašo jokio vandenuko ar arbatėlių, nieko.

Mano sėkmingo žindymo paslaptis - paprasta - aš sakiau iškęsiu bele ką, bet savo vaikutį maitinsiu savo pienu ir iki 2 metukų. taip ir buvo.

Na dėl spenelių nugraužimo..... manau labai mažai kam pasiseka, kad visai nepažeistų tų spenelių. Mano brolienė va 6-tą vaiką augino ir tai speneliai gi būna atpratę nuo tos veiklos ir vėl kažkiek nugraužia. Kol vaiko burnytė mažutė.
Sunku paaiškinti kaip duoti taisiklingai. rodos žinojau, daviau, ale vis viena nugraužė iki kraujų  doh.gif  Vaikčiodavau atvirais (.)(.) nes nespėdavo sugyti nuo maitinimo iki maitinimo. Po to per daug visko dėjau ir kompresus ir tepalus ir nudeginau dar labiau spenelius  doh.gif  reikia nepadauginti ir vaistų.
Tai maitindavau pagalvę įsikandus... Silpnumo akimirką jau ir antspenius buvau nusipirkusi, bet pažiūrėjau į tas gumas ir pasakiau - ne - aš ir be jų išsikapstysiu ir dukrytei burnytėje visada buvo tik mano natūralus (.)
Ir tikrai jau nuo antro mėnesiuko viskas pradėjo tvarkytis. Kad ir kaip būtų speneliai pažeisti, jie po truputį adaptavosi ir priprato prie savo darbo. kažkaip savaime sugijo. Ir labai džiaugiuosi, kad nedaviau jokių pakaitalų ir jokiais pientraukiais netraukiau, kad nereikėtų iš buteliukų duoti.
Aš gal labiau save skriaudžiau, bet man buvo svarbu, kad dukrytei būtų kuo geriau. Atsisakiau visokių išėjimų, kur negaliu kartu imti dukrytės. O šiaip jau nuo 1 men. visur kartu keliavom trise: tėtis, aš ir dukrytė. Ir maitindavau prekybos centruose, bele kur ir blee kada, kada tik viakutis norėdavo.
Nesigailiu nei vienos savo aukos, nes dukrytė auga sveika kaip ridikas ir laiminga. ir nujunkymas puikiai pavyko, kai jai buvo 1 metukai i r 11 mėn. Vyras padėjo ir labai greitai atprato. Nes jau maitinau pabaigoje tik 2 k. per parą.

Taip kad reikia tik nepagailėti jėgų ir padaryti viską kas įmanoma ir dar daugiau nei įmanoma, kad maitinti savo lėliuką savo pieneliu, kurio jokie mišinukai niekada nepakeis.
Papildyta:
Tikrai nepatarčiau. Ir daktarė man pasakė - nugi gal kaip nors apsieisi be to  biggrin.gif
Tai dar vena iš mano aukų - na ir kas kad teko pavaikščioti pusiau nuaugusia galva  blush2.gif  už tat tam stebuklui pilvelyje nepakenkiau.
Niekada nerizikuočiau - kai taip sunkiai pavyko pastoti.
Dėl endometriozės - CP metu ir man paaiškėjo netikėtai, kad pas mane ji buvo išvešėjusi, ko niekada nežinojau. Bet daktarė sakė - nesukti galvos, ne s gimdymas panaikina šią bjaurybę. Ir akivaizdu, kad tai teisybė, jei su antru pastojau NATŪRALIAI  bigsmile.gif

dekui, kad pasidalinai patirtim, mieloji, man CP gresia, todel del maitinimo MP labiausiai nerimavau, esu kazkur girdejus, kad kiek sunkiau gali sektis maitint po CP...
siaip, pati esu linkus irgi kaip galima greiciau po operacijos prasyt, kad atenstu vaikiuka ir kad neduotu misinuku smile.gif
matysiu, gal vis tik dar pati pagimdysiu wub.gif

ir dar toks klausimas man cia kilo, gal daugiau toms, kas jau turi vaikucius, turejo CP-kokia apranga patogiausia po CP?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mila*: 24 birželio 2012 - 19:22
QUOTE(angeliukkkeee @ 2012 06 24, 11:06)
Nu o dabar mergaites keleta JUms klausimeliu, gal greiciau apsispresiu :
1. Ar pirkote ir kokius buteliukus, zindukus leliukams?
2. Su kuo skalbiate-galbut kazkas zino is kur gauti skysto ukisko muilo?
3.Kokius pampersus pirkote?
4. Visokias smulkmenas-zirklutes, sukutes pirkote vaistinese?

1. Buteliukų ir žindukų nepirkau. Per kursus sakė, jei ir reikės maitinti, tai geriau maitinkit šaukšteliu arba yra kažkoks specialus indelis su snapeliu. Dar nesidomėjau, nes tikiuosi, kad neprireiks.
2. Skalbimui naudoju Sonett neutralų skalbiklį ir skystą tulžies muilą dėmėms išimti: http://www.aukimekar...riemones/sonett
Dar šiandien pažiūrėjau tų "Neutral" sudėtį, tai man nepatiko. Chemijos ten vis dėlto yra.
3. Pradžiai pirkau pakuotę šitų: http://www.rasakila....mini-2-6-kg.htm
Paskui bandysiu žaisti su daugkartinėm.
4. Visa tai pirkau vaistinėje, kai buvo akcija vaikiškoms prekėms. Tik šukyčių dar neturiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(egluzeeele @ 2012 06 24, 11:23)

Kerzaka, Tanga - dar neišsilukštenot?  smile.gif

Vis dar nestuke.gif Ir nurimo viskas. Bet tikiuosi, kad čia tyla prieš audrą blink.gif
Atsakyti
QUOTE(valerie @ 2012 06 24, 17:45)
O tai dazniausiai ir nutinka po cezario, nes ligoninje jie buna maitinami is buteliuko  4u.gif

Bet gi pirmąją parą vaikeliams užtenka vos kelių tų vadinamų krekenų, kurios pasirodo pirmiausia, ir kelių lašų priešpienio mirksiukas.gif
Man po CP nebūtų nešę mažylės be ryto, bet aš pati pasiprašiau, kai perkėlė į palatą, kad atneštų vidury nakties. Tada pakišau krūtį, kurioje dar nieko nebuvo. Ryte jau atnešė mergytę su visam. Tada ir pradėjom "kurti" pieno fabrikėlį. O seselės sakė, kad mišinukų niekas vaikams neduoda, nebent yra rimta priežastis, kurią pasako mama smile.gif
Dėl tesingo apžiojimo, tai gal nuo vaikučio priklauso. Maniškė iškart čiupo, kaip mokėdama biggrin.gif Kiek girdėjau, su kitais reikia laiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mila* @ 2012 06 24, 20:19)
kiekviena juk pati pasirenka, kaip geriau elgtis nestuke.gif metu mirksiukas.gif
tik sakau, kad nepatariama dazytis tais, kurie yra su dideliu peroksido proncentu, nes ir garais tais pakvepuoji, ir per oda i organizma kazkiek patenka...
tik tiek kad kiekiai gal nera dideli, tai nelabai kas draudzia, o tiesiog nerekomenduoja
4u.gif  smile.gif

tai taip taip, peroksidas, amoniakas ir kt. suprantama, nepatariama, nes kvapas nuodingas, pritrūksta vaikui deguonies, bet dabar yra pilna dažų ir be šių "kvapiųjų" medžiagų, na tiesa, nežinau, kaip su baltais dažais, aš juodais dažausi..
man tiesiog argumentų pritrūksta, dėl ko gydytojos nerekomenduoja, nepaaiškina, kodėl smile.gif tik dėl to kvapo? mastau.gif
Atsakyti