QUOTE(valerie @ 2012 06 24, 18:45)
Lietuva, gal galetum placiau parasyt - ikveptum vilties

Kaip pavyko tai pasiekti, t.y. pasiekti, kad dukryte pradetu imti kruti taisyklingai?

Nesgi nugrauzti speneliai atsiranda del to, kad leliai netaisyklingai paima kruti

O tai dazniausiai ir nutinka po cezario, nes ligoninje jie buna maitinami is buteliuko
Visoms puskuojancioms - daug sveikatytes
Nors man darė CP, bet vaikiukas negavo nei lašo iš jokio buteliuko. Nes kai po 3 val. po gimimo atsinešėm pas save į atskirą palatą, tai ir dauigiau nei karto neatidavėm. Nors aš pirmą parą negalėjau judėti, bet viskuo rūpinosi vyras. Tai ištisai glaudžiau dukrytę prie savęs ir iš pradžių mačiau tik priešpieniuko paragavo, dar tik mokinosi čiulpti, žiopčiodama. Po to atrodo nieko ji ten negerdavo, o iš tikrųjų ir kelių lašų užteko, kad ji susitiprėtų. Nes kiek numetė po gimimo (kaip ir visi vaikai numeta), tai jei norma yra kad atgautų gimimo svorį per savaitę ar dvi., tai mūsiške jau iš ligoninės išvažiuodama (po 4 dienų) jau buvo atgavusi savo gimimo svorį. taip kad pienelio jai tikrai sočiai pakako.
Per pirmą mėn. priaugo 1 kg. 400
Per antrą mėn. 1 kg.
Per trečią 800 g. ir taip toliau.
Maitinau tik savo pienu iki 6 mėn. ir nei lašo jokio vandenuko ar arbatėlių, nieko.
Mano sėkmingo žindymo paslaptis - paprasta - aš sakiau iškęsiu bele ką, bet savo vaikutį maitinsiu savo pienu ir iki 2 metukų. taip ir buvo.
Na dėl spenelių nugraužimo..... manau labai mažai kam pasiseka, kad visai nepažeistų tų spenelių. Mano brolienė va 6-tą vaiką augino ir tai speneliai gi būna atpratę nuo tos veiklos ir vėl kažkiek nugraužia. Kol vaiko burnytė mažutė.
Sunku paaiškinti kaip duoti taisiklingai. rodos žinojau, daviau, ale vis viena nugraužė iki kraujų

Vaikčiodavau atvirais (.)(.) nes nespėdavo sugyti nuo maitinimo iki maitinimo. Po to per daug visko dėjau ir kompresus ir tepalus ir nudeginau dar labiau spenelius

reikia nepadauginti ir vaistų.
Tai maitindavau pagalvę įsikandus... Silpnumo akimirką jau ir antspenius buvau nusipirkusi, bet pažiūrėjau į tas gumas ir pasakiau - ne - aš ir be jų išsikapstysiu ir dukrytei burnytėje visada buvo tik mano natūralus (.)
Ir tikrai jau nuo antro mėnesiuko viskas pradėjo tvarkytis. Kad ir kaip būtų speneliai pažeisti, jie po truputį adaptavosi ir priprato prie savo darbo. kažkaip savaime sugijo. Ir labai džiaugiuosi, kad nedaviau jokių pakaitalų ir jokiais pientraukiais netraukiau, kad nereikėtų iš buteliukų duoti.
Aš gal labiau save skriaudžiau, bet man buvo svarbu, kad dukrytei būtų kuo geriau. Atsisakiau visokių išėjimų, kur negaliu kartu imti dukrytės. O šiaip jau nuo 1 men. visur kartu keliavom trise: tėtis, aš ir dukrytė. Ir maitindavau prekybos centruose, bele kur ir blee kada, kada tik viakutis norėdavo.
Nesigailiu nei vienos savo aukos, nes dukrytė auga sveika kaip ridikas ir laiminga. ir nujunkymas puikiai pavyko, kai jai buvo 1 metukai i r 11 mėn. Vyras padėjo ir labai greitai atprato. Nes jau maitinau pabaigoje tik 2 k. per parą.
Taip kad reikia tik nepagailėti jėgų ir padaryti viską kas įmanoma ir dar daugiau nei įmanoma, kad maitinti savo lėliuką savo pieneliu, kurio jokie mišinukai niekada nepakeis.
Papildyta:
QUOTE(spinsa @ 2012 06 24, 14:19)
Sveikos
noriu paklausti klausimuko

ar galima dazyti plaukus, jei esi

?
Tikrai nepatarčiau. Ir daktarė man pasakė - nugi gal kaip nors apsieisi be to
Tai dar vena iš mano aukų - na ir kas kad teko pavaikščioti pusiau nuaugusia galva

už tat tam stebuklui pilvelyje nepakenkiau.
Niekada nerizikuočiau - kai taip sunkiai pavyko pastoti.
Dėl
endometriozės - CP metu ir man paaiškėjo netikėtai, kad pas mane ji buvo išvešėjusi, ko niekada nežinojau. Bet daktarė sakė - nesukti galvos, ne s gimdymas panaikina šią bjaurybę. Ir akivaizdu, kad tai teisybė, jei su antru pastojau NATŪRALIAI