Įkraunama...
Įkraunama...

Negražūs žodžiai barnio metu

QUOTE(aridax @ 2012 06 20, 13:16)
Dar galėčiau suprast didelio pykčio metu pasakytus visokius "žiurke", "rupūže", "kvaile" ar pan... Nesakau, kad toleruoju, bet žinau, kad yra tokių žmonių. Tačiau tie paskutinio barnio metu žodeliai  schmoll.gif įsižeisčiau mirtinai ir jis galėtų nesiartint daugiau prie manęs išvis.  schmoll.gif

Forume negali rast atsakymų į savo konkrečią situaciją, nes niekas iš čia esančių nežino visiškai nieko apie Jūsų šeimą. Yra šeimų, kur tokie žodžiai vartojami, ir nei vienas nepyksta, nes jiems tai savaime suprantama kaip eilinis pokalbis. Tačiau jeigu to niekada nebuvo, o dabar atsirado, manau, verta labai sunerimti, nes kažkas negerai... Geriausia būtų su vyru atvirai pasišnekėti, kai jis bus geros nuotaikos, kai būsit vieni du - manau, tai tikrai gali slėpti kažkokias vyro nuoskaudas (jeigu jis nebuvo anksčiau agresyvus ar šiurkštus)..

teisingai sakote. Taip pat manau, kad jis slepia savo trūkumus tokiais žodeliais, nes aš ne pėsčia ir valdoma nesiduodu. Pradedu galvoti, kad jis labai patenkintas būtų, jeigu aš būčiau po padu, o dabr mato, kad aš ne iš kelmo spirta ax.gif be to, esu už jį pranašesnė (ir mokslus rimtesnius baigiau, ir šiaip rimtai į viską žiūrinti), tai kaip sakant, manęs nepastumsi ax.gif Reiks kada prie progos pakalbėti apie jo žodelius...
Atsakyti
QUOTE(aridax @ 2012 06 20, 13:16)
niekada nebuvo, o dabar atsirado, manau, verta labai sunerimti, nes kažkas negerai...

Pridursiu, kad tas "negerai" neatsiranda per vieną dieną, o ir jo bandymų tai pasakyti, parodyti tikrai buvo, o bet tačiau temos autorė to nepastebėjo, ar nenorėjo pastebėti. Pasakymas apie lavoną lovoj - yra nuoskaudos ir apmaudas intymiame gyvenime, kurį jis kaupė, nes myli ir nenori įžeisti, o va kaip gavosi. verysad.gif

Autorės vyras - sudėtingas personažas, kuris iš išorės atrodo malonus ir išprusęs (toks jis ir yra), bet viduje jis turi tamsiąją pusę, kurios pats gėdijasi, bet negali jos niekur "palaidoti". Jo tėvai labai kontroliavo, o ir tebekontroliuoja jo gyvenimą (ne kiekviena motina imsis auklėti savo suaugusį sūnų. Patarti - taip, padaryti pastabą - taip, bet moralas.. doh.gif ) Jis visą gyvenimą norėjo o ir tebenori būti įvertintas savo tėvų, savo moters, o čia pi*t kaip vaiką. Autorei: Jūs savo vyrui pademonstravote (tikiuosi, kad nesąmoningai), kad nepasitikite juo kaip vyru, nes nubėgote pas mamą ir pasiskundėte ir taip sujaukėte pačias didžiausias jo baimes. Gerais norais pragaras grįstas. Nepadarykite dar vienos klaidos imdamasi šios situacijos taisytojos vaidmens (tam reikalingos žinios ir kvalifikacija), norėdama viską sugrąžinti (o tai neįmanoma, nes upė jau pakrypo kita vaga, todėl reikia priimti tai domėn) galite sujaukti viską dar labiau.

Čia tik mano pamąstymai, Jums geriau žinoti ir vertinti situaciją. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(griežtukė @ 2012 06 20, 13:56)
tai, kad butetn tevai inteligentai ir niekada nieko panasaus nera tarp ju buve. Itariu, akd jis laiko pykit ant manes ir taip sikart suvare, nes as ji paskundziau jo mamai, kad per zaidimus netycia nuskriaudzia vaika, tai ji jam tiek moralo dave, kad jis turbut negalejo patiketi, kad as ji paskusiu.
kas keisciausiai, kad jis labai geras ir mielas tiek tevams buna, tiek man, kai viskas gerai. bet cia pries ta pykti neseniai ir ant savu tevu uzreke, pakele balsa, nu taip grubokai, tai as juos raminu, sakiau, degtukas ir nekreipkite demesio.
Kad ir kaip banaliai skamba, bet tikrai mielas ir seima rupinasi, viskas gerai buna, nu bet jeigu apsipyksti, tai nesivaldo su zodziais....
g.gif
Papildyta:
šiaip vaiką tikrai labai myli, bučiuoja, kybina, perka viską ir jis toks kaip didelis vaikas (man taip kartais atrodo) nori dūkti, šėlti, siausti... g.gif

Tikrai, laikot vyrą vaiku. Skųsti mamai - ar gi vyrui kokie dešimt metų, ką mama gali suaugusiam vyrui padaryti? doh.gif
O kad visur geras ir mielas, tai čia yra kaukė tik, fasadas, dėl ko pykčiai ir nuoskaudos kaupiasi (o šito yra pas visus), paskui išsilieja tokiais poelgiais.

QUOTE(jotule17 @ 2012 06 20, 14:15)
o dieve dieve, kaip neziureti i ji kaip i vaika? doh.gif as be ironijos-cia mano problema. is tiesu  verysad.gif  as tikrai labai stipraus charakterio ir labai valdinga. pvz.jo "stumtraukizmas" mane tiesiog provokuoja kaskart uz ji pagalvoti, uz ji nusprest... maniskis labai geras zmogus, labai ta zmogu myliu, bet nu ***** pati jauciu, kad "motineju" tiesiog valandom blush2.gif  siaubas kazkoks doh.gif  as visa i savo mama...

Mano mama labai valdinga, norisi visus visada sureguliuot ir išmokyt, kaip gyvent reikia. Ant savęs irgi buvau pastebėjus pradedant ryškėt šitą savybę, na bet juk suvokiat, kad kitas žmogus yra suaugęs ir pilnai už save atsakingas, o tai reiškia, kad gali pats batus užsirišti biggrin.gif, gali pats nuspręsti, gali pats padaryti. Tai va taip imi ir kaskart save sustabdai pagalvodama, kur yra tik jo reikalas ir jūs nesikišat, nuo blogų pasekmių negelbėjat ir galvytės neglostot, o kur yra jūsų bendri reikalai, ten įdedat pusę savo pastangų ir sprendžiat bendrai. Aišku, yra dar tokių žmonių, kurie tiesiog prašosi, kad kiti už juos ką padarytų, o kiti pyksta, kai už juos galvoja. Tai su pirmaisiais sunkiau. smile.gif

QUOTE(griežtukė @ 2012 06 20, 14:33)
šiaip aš pati labai griežto charakterio ir kaip jūs aprašote atvejį, labai netoleruoju. Bet realiai kai susiduri su tokia situacija pati akis į akį ir tai žodžiai, kurie kad ir kokie baisūs..baisu... iš kitos pusės na tikrai yra rūpestingas... o gal čia kokia psichinė liga, pradedu garsiai mąstyti  biggrin.gif  g.gif  Dėl to ir klausiu kitų ar būna, kad vyrai prasivardžiuoja barnio metu?

doh.gif Aha, pripaišykit jam psichinę ligą ir dar leiskit jus pritvoti kur prie sienos, galėsit teisinti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(griežtukė @ 2012 06 20, 14:36)
o gal čia kokia psichinė liga, pradedu garsiai mąstyti  biggrin.gif  g.gif 

oi nu tik neieskokit tokiu pateisinimu doh.gif kokia gi cia liga... nepagarba tiesiog schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabriell_ @ 2012 06 20, 13:37)
griežtukė

Butinai pašnekėk smile.gif Pasakyk kaip tau nemalonu, skaudu ir pan...Galima ir kitaip išspręst tokius dalykus, o ne svaidytis bjauriais žodžiais... Nuo to geriau nebus.
Mes tai jei apsipykstam ar kas ką negero padarom nepuolam vadint viens kito kaip papuola. Tiesiog susitarėm kad jei kas negerai sėdam kalbam išsikalbam ir išsprendžiam. Kad neužgaut viens kito ir mažiau barnių būtų. Tegu pagalvoja jis iš savo puses ar jam malonu būtų sulaukt tokių kalbų iš tavo pusės? Manau ne... Niekam nemalonu. Tegu pasijaučia tavo vietoi paprašyk jo to...  smile.gif

ačiū už žodžius, kuriuos norisi girdėti... ne tik, akd gal verta mesti tokį vyrą ir panašiai.... yra vaiaks, antras pakeliui...žinau ir matau jo rūpestį šeima, kad nieko netrūktų, matau kaip jam sunku ir suka galvą iš kur pasidaryti daugiau pinigo, kad nieko netrūktų... tikrai deda pastangas, tik tie nelemti žodžiai, kaip peilis.... Nebegaliu būti tokia, kokia buvau paauglystėje ar studijų metais, kai spiauni ir meti kas nepatinka...Yra atsakomybė, matau, kaip vaikui irgi gera būna su tėčiu, kaip jis ją myli.... Tik, kad vyrai tokie padarai, jog nesuprantai elementarių gero elgesio taisyklių...
Oi, tikra filosofė pasidariau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(griežtukė @ 2012 06 20, 14:36)
na va, mes moterys, mamos ir sunkiausia yra mums, kurios turime būti kaklas, kurį reikia pasukti taip, kad ir tau gerai būtų ir vyras nesuprastų, jog jį valdome į tą teisingą pusę  4u.gif

Kiek pats ant pečių užsikrauni, tiek ir neši - labai paprasta, bet šventa taisyklė. biggrin.gif
O vyrai ne vaikai, jų valdyti nereikia. wink.gif
Atsakyti
jotule17
drinks_cheers.gif Pritariu 100 procentu, kad čia ne pagarba...
Mylintis vyras savo žmoną ar merginą nedarys taip nešnekės... Bent jau jeigu gerbia taip nešnekėtų... O čia.. Ne vyras o paršas ėdantis jovalą ir paskui burnojantis tuo jovalu biggrin.gif
Jei per laiką nepasikeitų mano vyras tokiu dalykų, aš su juo nebūčiau net jei ir mylėčiau smile.gif Vien iš pagarbos SAU !
Atsakyti
QUOTE(Publicum47 @ 2012 06 20, 13:40)
Pridursiu, kad tas "negerai" neatsiranda per vieną dieną, o ir jo bandymų tai pasakyti, parodyti tikrai buvo, o bet tačiau temos autorė to nepastebėjo, ar nenorėjo pastebėti. Pasakymas apie lavoną lovoj - yra nuoskaudos ir apmaudas intymiame gyvenime, kurį jis kaupė, nes myli ir nenori įžeisti, o va kaip gavosi. verysad.gif 

Autorės vyras - sudėtingas personažas, kuris iš išorės atrodo malonus ir išprusęs (toks jis ir yra), bet viduje jis turi tamsiąją pusę, kurios pats gėdijasi, bet negali jos niekur "palaidoti". Jo tėvai labai kontroliavo, o ir tebekontroliuoja jo gyvenimą (ne kiekviena motina imsis auklėti savo suaugusį sūnų. Patarti - taip, padaryti pastabą - taip, bet moralas.. doh.gif ) Jis visą gyvenimą norėjo o ir tebenori būti įvertintas savo tėvų, savo moters, o čia pi*t  kaip vaiką. Autorei: Jūs savo vyrui pademonstravote (tikiuosi, kad nesąmoningai), kad nepasitikite juo kaip vyru, nes nubėgote pas mamą ir pasiskundėte ir taip sujaukėte pačias didžiausias jo baimes. Gerais norais pragaras grįstas. Nepadarykite dar vienos klaidos imdamasi šios situacijos taisytojos vaidmens (tam reikalingos žinios ir kvalifikacija), norėdama viską sugrąžinti (o tai neįmanoma, nes upė jau pakrypo kita vaga, todėl reikia priimti tai domėn) galite sujaukti viską dar labiau.

Čia tik mano pamąstymai, Jums geriau žinoti ir vertinti situaciją. Sėkmės.

sutinku su jūsų loginiu išaiškinimu. nes savaitgalį buvo tokia situacija, kad jis pakėlės balsą ant savo mamos ir sako: ,,tu prie žmonos taip kalbi ir nori parodyti, kad aš blogas", aš net nustebau... Manau, kad mano moralai ir jo tėvų, jį privedė prie žodžių iškrovos.....
Suprantu, ką reiks padaryti ir kad jis nesijaustų nuolat moralizuojamas.
Ačiū Jums.
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabriell_ @ 2012 06 20, 14:46)
jotule17
drinks_cheers.gif  Pritariu 100 procentu, kad čia ne pagarba...
Mylintis vyras savo žmoną ar merginą nedarys taip nešnekės... Bent jau jeigu gerbia taip nešnekėtų... O čia.. Ne vyras o paršas ėdantis jovalą ir paskui burnojantis tuo jovalu  biggrin.gif
Jei per laiką nepasikeitų mano vyras tokiu dalykų, aš su juo nebūčiau net jei ir mylėčiau smile.gif Vien iš pagarbos SAU !

drinks_cheers.gif as pvz po pasakymo apie "lavona" isvis nebegaleciau su juo ko nors veikti lovoje doh.gif man uzsiblokuotu visi keliai jauciu blink.gif juolab, kad tai sake ne be reikalo-toj srity kazkas ne taip, bet tai ne pokalbiais spendziama, o tokiais atsiprasant issireiskimais doh.gif
Atsakyti
griežtukė
Turint vaikų aukotis verta vien dėl jų kad tik jie laimingi būtų smile.gif)
Bet mano atžvilgiu žiūrint pagal save aš nežinau kiek tverčiau tokį elgesi... Ankščiau ar veliau pratrūkčiau ir nemanau kad būčiau su juo... Sveikata irgi brangi. Čia aš pagal save smile.gif
Aš labai bloga esu biggrin.gif Užsispyrus kaprizinga, su savo norais visokiais ir reikalivimais, jei kažko negaunu sakau tai kam būt kartu jei negaunu ko noriu? biggrin.gif Retai nusileidžiu kada... Dažnai pykstu ždž esu su labai "GERU" charakteriu biggrin.gif ir neleidžiu saves trypt .... Nesvarbu kad myliu,bet viskam yra ribos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabriell_ @ 2012 06 20, 13:46)
jotule17
drinks_cheers.gif  Pritariu 100 procentu, kad čia ne pagarba...
Mylintis vyras savo žmoną ar merginą nedarys taip nešnekės... Bent jau jeigu gerbia taip nešnekėtų... O čia.. Ne vyras o paršas ėdantis jovalą ir paskui burnojantis tuo jovalu  biggrin.gif

PRITARIU, TIKRAI NEBŪSIU, JEIGU TAI PASIKARTOTŲ doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Gabriell_ @ 2012 06 20, 13:51)
griežtukė
Turint vaikų aukotis verta vien dėl jų kad tik jie laimingi būtų smile.gif)
Bet mano atžvilgiu žiūrint pagal save aš nežinau kiek tverčiau tokį elgesi... Ankščiau ar veliau pratrūkčiau ir nemanau kad būčiau su juo... Sveikata irgi brangi. Čia aš pagal save smile.gif
Aš labai bloga esu biggrin.gif  Užsispyrus kaprizinga, su savo norais visokiais ir reikalivimais, jei kažko negaunu sakau tai kam būt kartu jei negaunu ko noriu? biggrin.gif Retai nusileidžiu kada... Dažnai pykstu ždž esu su labai "GERU" charakteriu biggrin.gif ir neleidžiu saves trypt .... Nesvarbu kad myliu,bet viskam yra ribos. smile.gif

ČIA JŪS MANE APIBŪDINOTE, nes aš irgi tokia, bet viskam yra ribos
schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabriell_ @ 2012 06 20, 14:51)
Aš labai bloga esu biggrin.gif  Užsispyrus kaprizinga, su savo norais visokiais ir reikalivimais, jei kažko negaunu sakau tai kam būt kartu jei negaunu ko noriu? biggrin.gif Retai nusileidžiu kada... Dažnai pykstu ždž esu su labai "GERU" charakteriu biggrin.gif ir neleidžiu saves trypt .... Nesvarbu kad myliu,bet viskam yra ribos. smile.gif

ooo, sveika sveika, sielos dvyne thumbup.gif puikiai mane apbudinai lotuliukas.gif
Atsakyti