QUOTE(ametista @ 2013 01 01, 15:44)
Taure, matau tau labai graziai sekasi daigstyti free motion. Gal galetum patart, man kai pradedu daigstyti gaunasi siule nevienoda, o daznai is vis siule nesusidaro. Ka ne taip darau? Gal kas buvot susidure? Siuvimo masina lyg ir gera Juki, pirkau pries pusmeti, specialia kojele uzdejau, jauciuos kaip kokia vista nesugebedama atrodo tokio paprasto daikto.
hmm, o šiaip mašina siuva normaliai ? Ta prasme tiesią siulę su normalia pėdele ir pakeltais dantukais siuna normaliai ? Jei taip, tai gali būti, kad vedat siuvinį po adata per greit. Jei pergreit judat, tada dygsniai pasidaro perilgi ir gali nespėti susikabinti. Man irgi taip gaunasi jei skubu labai. Taip pat pasireguliuokit siūlo įtempimus. Nors mano mašina ir turi automatinė siūlo įtempimą, pati nusireguliuoja nurodžius mašinos kompiuterui ką žadu veikti, bet būtent laisvam daigstymui reikėjo įtempti viršutinį siūlą. Neįtempus apatinis siūlas paprasčiausiai gulėjo, ant paviršiaus, neįsispaudinėjo į skylutes kaip priklauso. Patempus viršutinė viskas susitvarkė.
Man ne labai idealiai gaunasi. Pradžioje visiška nesamonė gaudinėjosi, bet praktikavausi daug ant skiautės kurią specialiai tam pasiruošiau.
Taip pat labai svarbu ar naudojat naują, aštrią adatą, gerus siūlus ? Mašina išvalyta, sutepta ? Nudilusi adata gali sukelti tokias problemas kaip aprašote.
jei dar nesigaus, rašykit, ieškosim priežasties.