QUOTE(RyzaLape @ 2013 05 07, 14:27)
jei įdėsite lovatiesę su kutais į maišą tai ji ir neišsikutulios... na nenudriks tie krašteliai taip kaip norite.
dideles lovatieses aš nešuosi skalbti į viešas skalbyklas, kur didelės nuomojamos skalbyklės ir džiovyklės. jos ir nuo pūkų apsaugas profesionalias turi.
o kodėl norite rankomis daigstyt? puikiai mašina susidaigsto..
ir dar... daigstykite ne susiūtą visą skiautinį, o tuos mažus dar nesusiūtus kvadratėlius. taip daug lengviau ir galima juos skirtingus padaryti.. ir daug daud lengviau.
aš taip dariau...
Aš taip galvojau daryt, nes taip perskaičiau toje rusiškoje pamokėlėje. Bet dabar irgi galvoju, kad tikriausiai tas variantas tinka nedideliems siuviniams. Pagalvėlės užvalkaliukas nedidelis, jis tame pagalvės užvalkale, ar šiaip kokiame maiše vis tiek makaluojasi, trinasi, tai ir gaunasi kaip reikia, o jei tokį didelį siuvinį, kaip lovatiesę sukišt į maišą, tai jis jame nelabai ir judės, nieko ir nesigaus tada tikriausiai.
Reiktų paieškot čia tokių skalbyklų, gal ir yra, tik nemačiau, o specialiai ir neieškojau
Aš tai norėčiau su mašina daigstyt, bet net neįsivaizduoju kaip tą daryt

Kiek skaičiau, tai reik specialią kojelę mašinai turėt? Maniškės komplekte jos nėra. Iš vis dabar gailiuosi, kad daugiau apie mašinas nepasidomėjau, kai savają rinkausi

Dovanotam arkliui į dantis nežiūrima, bet vis tiek galėjau išsirinkt geresnę, juolab ne piniguose esmė buvo, o žalio supratimo neturėjimas suveikė. Norėčiau tokios su kuria siuvant nereiktų siūlo nukirpt ir raišiot, maniškė tik atgal moka siūt, bet neužriša siūlo ir nenukerpa jo. Prašiau, kad būtų su overloku, rašė, kad yra, bet arba jo iš tikro nėra, arba aš tiesiog nesuprantu "su kuo ir kaip jis valgomas".
Žiūrėjau visokius filmukus apie skiautinių siuvimą, bet neužtaikau niekaip ant to sudaigstymo, kaip reikia daryt, gal kartais jūs esat kur užtikus?
Va va, tas man ir patiko šitame siuvimo variante, kad galima atskiras detales sudaigstyt, o ne visą didžiulį siuvinį
Labai ačiū už nuorodą, taip viskas aišku ir gražu