Įkraunama...
Įkraunama...

Skiautiniai, skiautinukai, 6 tema

QUOTE(vovere74 @ 2013 04 29, 09:49)
Ačiū Siges 4u.gif

Dėl skalbimo mašinos man įdomu dėl to, kad norėčiau išbandyt tą skiautinių susiuvimo metodą, kur nuorodą įdėjau, tam reikalui reikalinga skalbimo mašina. Reikėtų sukišt į kažkokį maišą visą siuvinį, kad skalbiant apdrikstų kraštai, bet mašina "neprisivalgytų" siūlų.

Tai kišt turbūt į skalbyklę reikia vis tiek tik pirmą sluoksnį, dar prieš susiuvant viską? Ar jau užbaigtą darbą reikia skalbt? unsure.gif Nes jei esmė tik tuos brizgius pasidaryt, tai susiuvus kvadratėlius ir juos išskalbus tas reikiamas efektas ir gautųsi pagal mane, o tada jau dygsniuosit ar siūsit prie įdaro ir to pagrindo g.gif

Aj dabar pažiūrėjau fotkes (skaityt rusiškai, jei ten rusų, tai aš nemoku biggrin.gif ), tai ten skalbt jau viską siūlo, bet ir kalba apie pagalvėlės užvalkalą eina smile.gif Aš manau pirma susisiūti kvadratėlius, pasikarpyti kraštus, išskalbti ir TADA visą tą litaniją sluoksniuoti ir dygsniuoti, nemanau, kad itin kažkas ne tokio gautųsi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siges: 29 balandžio 2013 - 10:59
QUOTE(vovere74 @ 2013 04 29, 10:49)
Ačiū Siges 4u.gif

Dėl skalbimo mašinos man įdomu dėl to, kad norėčiau išbandyt tą skiautinių susiuvimo metodą, kur nuorodą įdėjau, tam reikalui reikalinga skalbimo mašina. Reikėtų sukišt į kažkokį maišą visą siuvinį, kad skalbiant apdrikstų kraštai, bet mašina "neprisivalgytų" siūlų.

Visai nieko atrodo.Tikrai sudurimo kampuku nesimato bigsmile.gif thumbup.gif O skalbiant, autore siulo deti i pagalves uzvalkala, kad apsaugoti masina 4u.gif Man reiketu keliu nauju pagalveliu i kiema...prikaupiau vaiku drabuzeliu tinkamu, manau isbandysiu si buda, i lauka pats tas bus bigsmile.gif
Aciu uz ideja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Siges @ 2013 04 29, 11:55)
Tai kišt turbūt į skalbyklę reikia vis tiek tik pirmą sluoksnį, dar prieš susiuvant viską? Ar jau užbaigtą darbą reikia skalbt?  unsure.gif Nes jei esmė tik tuos brizgius pasidaryt, tai susiuvus kvadratėlius ir juos išskalbus tas reikiamas efektas ir gautųsi pagal mane, o tada jau dygsniuosit ar siūsit prie įdaro ir to pagrindo  g.gif

Aha, rusiškai ten. Esmė ir yra, kad reikia skalbti jau viską susiuvus. Įsivaizduoju kaip sunku būtų susiūt viską jau nudriskusiais kraštais, kad nelystų siūlai kur nereik doh.gif Ten visus tris sluoksnius persiuvi su mašina ir juos tarpusavyje susiuvus beveik iki siūlės įkarpai. O jeigu pirma įkarpyt ir po to siūt palei įkirpimų kraštą, tai bjaurus darbas būtų doh.gif Ir į skalbimo mašiną po to visą siuvinį deda, kad apdrikstų kraštai stipriau, tai ir medžiagą turi būt maždaug vienodai drikstanti.
Tai vat ir mastau dabar ar labiau atsibos kiekvieną kvadratą atskirai į tris sluoksnius dėliot ir persiuvinėt, ar daugiau kantrybės kainuos paprastai susiuvus visą tokią didelę lovatiesę rankomis daigstyt lotuliukas.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2013 04 29, 15:16)
Visai nieko atrodo.Tikrai sudurimo kampuku nesimato  bigsmile.gif  thumbup.gif O skalbiant, autore siulo deti i pagalves uzvalkala, kad apsaugoti masina  4u.gif Man reiketu keliu nauju pagalveliu i kiema...prikaupiau vaiku drabuzeliu tinkamu, manau isbandysiu si buda, i lauka pats tas bus  bigsmile.gif
Aciu uz ideja  4u.gif

Taip taip, būtent, skalbti pagalvės užvalkale, kad mašina siūlų neprisivalgytų. Tik pas mus pagalvės nedidelės, manau į užvalkalą didelė lovatiesė netilptų, teks pasisiūt maišą specialiai. Nors kita vertus, tai ne problema, kažkada tą daiktą vis tiek po to dar teks ne kartą skalbt, turės asmeninį maišą lotuliukas.gif
O, smalsu bus pamatyt rezultatus thumbup.gif
Atsakyti
Noriu merginu,paklausti kur pirkote lentutes audimniu pjaustimui ir peilius,noretusi pigiau rasti.
Atsakyti
QUOTE(Lliucija6 @ 2013 05 07, 08:04)
Noriu merginu,paklausti kur pirkote lentutes audimniu pjaustimui ir peilius,noretusi pigiau rasti.

Pigiau gali tik parsisiusti is uzsienio, arba cia LT laukti akciju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lliucija6 @ 2013 05 07, 08:04)

As perku http://www.joann.com...quilting-tools/
Dabar nera nuolaidu, bet buna 40 % nuolaidos, tik reikia palaukti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2013 04 29, 15:55)
Aha, rusiškai ten. Esmė ir yra, kad reikia skalbti jau viską susiuvus. Įsivaizduoju kaip sunku būtų susiūt viską jau nudriskusiais kraštais, kad nelystų siūlai kur nereik doh.gif Ten visus tris sluoksnius persiuvi su mašina ir juos tarpusavyje susiuvus beveik iki siūlės įkarpai. O jeigu pirma įkarpyt ir po to siūt palei įkirpimų kraštą, tai bjaurus darbas būtų doh.gif Ir į skalbimo mašiną po to visą siuvinį deda, kad apdrikstų kraštai stipriau, tai ir medžiagą turi būt maždaug vienodai drikstanti.
Tai vat ir mastau dabar ar labiau atsibos kiekvieną kvadratą atskirai į tris sluoksnius dėliot ir persiuvinėt, ar daugiau kantrybės kainuos paprastai susiuvus visą tokią didelę lovatiesę rankomis daigstyt lotuliukas.gif
Taip taip, būtent, skalbti pagalvės užvalkale, kad mašina siūlų neprisivalgytų. Tik pas mus pagalvės nedidelės, manau į užvalkalą didelė lovatiesė netilptų, teks pasisiūt maišą specialiai. Nors kita vertus, tai ne problema, kažkada tą daiktą vis tiek po to dar teks ne kartą skalbt, turės asmeninį maišą lotuliukas.gif
O,  smalsu bus pamatyt rezultatus thumbup.gif

jei įdėsite lovatiesę su kutais į maišą tai ji ir neišsikutulios... na nenudriks tie krašteliai taip kaip norite. paptastai skalbimo mašinos turi tokį spec skyrių , kur renkasi pūkai. tai aš tiesiog tą skyrių išvalau- jis būna pilnas siūliukų ir viskas. o labiausiai išsipurena tie kraštukai ne skalbyklėj, o džiovyklėj.
dideles lovatieses aš nešuosi skalbti į viešas skalbyklas, kur didelės nuomojamos skalbyklės ir džiovyklės. jos ir nuo pūkų apsaugas profesionalias turi.

o kodėl norite rankomis daigstyt? puikiai mašina susidaigsto.. smile.gif
aš tokių lovatiesių , nuspurusių, (rag quilt) jau nevieną siuvus.. jos man lengviau einasi nei paprastos smile.gif ir rezultatas visada nenuspėjamas.
patarimą vieną galiu duoti. į vidurinį sluoksnį, tą kurio teoriškai nesimato, įdėkite kokią linskmą spalvą. pvz, raudoną, geltoną... na ryškią.. tada tie kutukai būna spalvoti. aš į džinsinius skaiutinius dedu raudono kartūno. "pražysta" visas pledas smile.gif
Papildyta:
ir dar... daigstykite ne susiūtą visą skiautinį, o tuos mažus dar nesusiūtus kvadratėlius. taip daug lengviau ir galima juos skirtingus padaryti.. ir daug daud lengviau.
aš taip dariau...
Atsakyti
QUOTE(j_tina87 @ 2013 05 07, 02:39)
As perku http://www.joann.com...quilting-tools/
Dabar nera nuolaidu, bet buna 40 % nuolaidos, tik reikia palaukti smile.gif

Pasiieskokit Joanns kuponu internete, pastoviai buna. As gaunu pastu i namus, nes JAV gyvenu, bet galima juos naudoti ir perkant internetu mirksiukas.gif
Atsakyti
ACIU,uz nuoroda su kalbom nelabai draugauju,bet jei kas uzsakinetu,labai noreciau prisijungti,o siuvimo stiliuj maciau lenta 50 lt.ar cia normali kaina.?gal buna kur gariunuose ju pigiau?
Atsakyti
QUOTE(Lliucija6 @ 2013 05 08, 06:53)
ACIU,uz nuoroda su kalbom nelabai draugauju,bet jei kas uzsakinetu,labai noreciau prisijungti,o siuvimo stiliuj maciau lenta 50 lt.ar cia normali kaina.?gal buna kur gariunuose ju pigiau?

Uz 50 Lt ten baisiai mažulytė kažkokia unsure.gif Aš kur parsisiunčiau, tai pas mus beveik 300 Lt berods kainuoja wacko.gif O JAV visai normali kaina gavos huh.gif
Atsakyti
QUOTE(RyzaLape @ 2013 05 07, 14:27)
jei  įdėsite  lovatiesę  su kutais  į  maišą tai ji ir neišsikutulios... na nenudriks tie krašteliai taip kaip norite. 

dideles  lovatieses  aš  nešuosi skalbti  į  viešas  skalbyklas, kur  didelės nuomojamos skalbyklės ir  džiovyklės.  jos ir  nuo pūkų apsaugas  profesionalias  turi.

o kodėl norite  rankomis  daigstyt?  puikiai mašina susidaigsto.. smile.gif

ir dar...  daigstykite  ne susiūtą visą skiautinį, o  tuos mažus dar  nesusiūtus  kvadratėlius.  taip  daug  lengviau ir  galima  juos  skirtingus padaryti.. ir  daug  daud  lengviau.
aš  taip  dariau...

Aš taip galvojau daryt, nes taip perskaičiau toje rusiškoje pamokėlėje. Bet dabar irgi galvoju, kad tikriausiai tas variantas tinka nedideliems siuviniams. Pagalvėlės užvalkaliukas nedidelis, jis tame pagalvės užvalkale, ar šiaip kokiame maiše vis tiek makaluojasi, trinasi, tai ir gaunasi kaip reikia, o jei tokį didelį siuvinį, kaip lovatiesę sukišt į maišą, tai jis jame nelabai ir judės, nieko ir nesigaus tada tikriausiai.

Reiktų paieškot čia tokių skalbyklų, gal ir yra, tik nemačiau, o specialiai ir neieškojau g.gif

Aš tai norėčiau su mašina daigstyt, bet net neįsivaizduoju kaip tą daryt doh.gif Kiek skaičiau, tai reik specialią kojelę mašinai turėt? Maniškės komplekte jos nėra. Iš vis dabar gailiuosi, kad daugiau apie mašinas nepasidomėjau, kai savają rinkausi doh.gif Dovanotam arkliui į dantis nežiūrima, bet vis tiek galėjau išsirinkt geresnę, juolab ne piniguose esmė buvo, o žalio supratimo neturėjimas suveikė. Norėčiau tokios su kuria siuvant nereiktų siūlo nukirpt ir raišiot, maniškė tik atgal moka siūt, bet neužriša siūlo ir nenukerpa jo. Prašiau, kad būtų su overloku, rašė, kad yra, bet arba jo iš tikro nėra, arba aš tiesiog nesuprantu "su kuo ir kaip jis valgomas".
Žiūrėjau visokius filmukus apie skiautinių siuvimą, bet neužtaikau niekaip ant to sudaigstymo, kaip reikia daryt, gal kartais jūs esat kur užtikus?

Va va, tas man ir patiko šitame siuvimo variante, kad galima atskiras detales sudaigstyt, o ne visą didžiulį siuvinį thumbup.gif

Labai ačiū už nuorodą, taip viskas aišku ir gražu 4u.gif
Atsakyti
specialią kojelę reikia turėti tik tam vadinamam laisvająm siuvinėjimui - "free motion", na kur kreingeliukai ir gėlytės mano skiautiny, o paprastam daigstymui- skersai išilgai - paprasta kojelė ir paprastas dygsnis. tai turi kiekviena mašina. siūlo karpymas ir raišiojimas nėra labai reikalingas, t.y. ne pats reikalingiausias dalykas siuvimo mašinoje, tad nenusiminkit ir siūkit su tuo, ką turit. skiautiniuose iš vis nelabai ką raišiot reikia... viskas ten pasislepia...
Atsakyti