Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus - 29 tema

QUOTE(Vilienė @ 2012 06 23, 10:47)
Belieka tik apgailestauti - tokių atvejų tikrai neturi būti... čia iš serijos "duok vaikui šautuvą..." ir "blogam šokėjui..." doh.gif
Greitis, kokybė ir pigesnis įrengimas aukojamas tik dėl tešlagalvių/kreivarankių nevėkšlų. Juk traktoriais per rostverką važiuot nereikia, negi taip sudėtinga žiūrėti kur koją statai ar keletu lentų apdengti putą, kad iš drebančių pachmielingų rankų krentantys įrankiai ir medžiagos nedaužytų putos????
Dar viena lietuviška statybų tradicija... verysad.gif
Papildyta:

biggrin.gif paimat ir pasikeičiat, iljičiaus kaitrines į philips taupiasias 4u.gif  lotuliukas.gif
Šviestuvus surinkti - labai sunku...palieku tai MB smile.gif

Turiu tokių minčių ir kalbėjausi su mūrininkais tardamasis, reikės polistirolą apsaugoti iš vidines puses nuo krintančio skiedinio blokelių t ..t
Sako reikės kokias lentas ant jo padėti, greit pasižiūrėsime kokia realybė po susitarimo.
biggrin.gif
Palildyta
Jei jau tokie nevaleikos bus, tai negerai, turės issaugoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 23 birželio 2012 - 12:09
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 06 22, 23:24)
Pacituosiu gerbiamo Vilienes nuomone: dekit siltala ant rostverko is abieju pusiu pries uzpilant rostverka. Ir gerbiu viliene uz tokia nuomone. Tikrai bus geriau, jei turesit visus (pabreziu - visus) statybininkus baltadarbius. As tokiu neradau, nors manieji neblogi. Tad as dejau siltata ne is karto uzpilant rostverka, o ji uzpylus is vidaus, is isores klijuosiu tik kai klijuosiu sienas. Ir turiu tam pagrinda - kiek buvau suklijaves is vidaus, jau spejo apsilauzyt. Nesinoretu, kad taip butu is isores. Linkejimai.

Aha, šitą variantą žinau (vienas iš išsaugotų postų smile.gif), ir man jis patinka. Tik va dėl to aplaužymo... Žiūrėsim ką per darbininkus gausim, matyt vietoj teks sprendimą padaryt smile.gif
Ačiū už pasidalinimą patirtim, reiškia tikrai galima ir vėliau dėt šiltinimą, ne koks stebuklas.

QUOTE(mergina05 @ 2012 06 23, 09:37)
Darem tai pat, vidaus stipriai aplauze kol murijo, buvo vietu kur atkasinejom mb pamata ir keite polistirola  doh.gif

Supratau 4u.gif
Tik man įdomu, kai paskui atkasi pamatą ir klijuoji - kaži ar gerai limpa? smile.gif Pamatas juk smėlėtas jau būna g.gif

QUOTE(Vilienė @ 2012 06 23, 09:47)
Belieka tik apgailestauti - tokių atvejų tikrai neturi būti... čia iš serijos "duok vaikui šautuvą..." ir "blogam šokėjui..." doh.gif
Greitis, kokybė ir pigesnis įrengimas aukojamas tik dėl tešlagalvių/kreivarankių nevėkšlų. Juk traktoriais per rostverką važiuot nereikia, negi taip sudėtinga žiūrėti kur koją statai ar keletu lentų apdengti putą, kad iš drebančių pachmielingų rankų krentantys įrankiai ir medžiagos nedaužytų putos????
Dar viena lietuviška statybų tradicija... verysad.gif

Nu taip smile.gif Planuoji darbus taip, kad kuo mažiau ką nors sugadintų bestatydami doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Į saugojimo temą-kaip apsaugot nuo statybininkų langus?
Pirmadienį atvažiuoja montuoti ir man jau dabar suka vidurius, kai pagalvoju, kiek jie apie langus trinsis su visokiais kaltais, pjautuvais ir kitokiais įrankiais. Apart užklijavimo plėvele prarabas nieko nesiūlo. Ar pakaks? g.gif

Beje, penktadienio rytą ant kamino radom vainiką. Grožis ir net graudu buvo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2012 06 23, 15:14)
Į saugojimo temą-kaip apsaugot nuo statybininkų langus?
Pirmadienį atvažiuoja montuoti ir man jau dabar suka vidurius, kai pagalvoju, kiek jie apie langus trinsis su visokiais kaltais, pjautuvais ir kitokiais įrankiais. Apart užklijavimo plėvele prarabas nieko nesiūlo. Ar pakaks? g.gif

Beje, penktadienio rytą ant kamino radom vainiką. Grožis ir net graudu buvo rolleyes.gif

pas mus mediniai langai irgi triedžiau dėl to paties, apklijavom plėvele, užrakinom, kad nedarinėtų ir kiekviena brigada budavo išrikiuota ir pasakyta: langus matot? matom....suvarysit keisit savom lėšom, aišku? aaaaiišškuu..... ant palangių dėti nieko neleidom, jie manęs bijojo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 06 23, 13:05)

Tik man įdomu, kai paskui atkasi pamatą ir klijuoji - kaži ar gerai limpa? smile.gif Pamatas juk smėlėtas jau būna  g.gif

Nereik ten visai klijuoti, atkasėt, pastatėt lapą ir užkasėt, gruntas prispaus ir laikys vietoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 23, 16:20)
Nereik ten visai klijuoti, atkasėt, pastatėt lapą ir užkasėt, gruntas prispaus ir laikys vietoje 4u.gif

del vidaus pamato, galbut taip, del isores taip nedaryciau, ten kur bus apdaila ten reiktu keliu smeigiu, apatineje dalyje nereikia. Kas del polistirolo dejimo pries uzpilant rostverka, del greicio - labai daug nelaimesit greicio. Del pigumo - - realiai uz polistirolo sudejima vistiek sumokesit, tik tiek kad klijai nekainuos, tai velgi labai mazas skirtumas. As nedejau polistirolo i vidu, mano svogeris dejo, dabar turi keliose vietose sulauzyta kampa, kaip restauruoti neaisku, nes jau uzdetas tinklelis su kampu. Kai dare drenaza visa perimetra uzpyle zvyru, todel dabar atsikasti nebus problemu visiskai. Kas del vidaus, tai vel, viduje dar bus kruva darbu, elektros vedziojimas, tinkavimas, nuoteku vamzdyno isvedziojimas ir t.t. Speju dar nusimindys daug daug kartu. Todel kiekviena karta reikes perspeti darbininkus kad saugotu polistirola. Isvada tokia kad praktiskai pas visus buvo pazeistas polistirolas kas dejo ji is anksto. Nezinau, as esminiu skirtumu nematau, tai kas bus siek tiek greiciau veliau bus prarasta ant numindytu vietu taisymo.

Beje dl smeleto pamato, atkasus reiktu siek tiek palaukti kol nudzius dregnas smelis, tada nuvalyti ir galima su gruntu praeiti, nes sienas normaliai darant irgi gruntuoti reikia pries siltinant, tai su pamatu tas pats.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 23 birželio 2012 - 17:48
Laba, as su prasymu,

gal zinot kur rasti samatos pavyzdi su realiais duomenimis, arba kas galit pasidalinti blush2.gif

Ziurim, kaina kyla vos ne valandom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 06 23, 18:46)
del vidaus pamato, galbut taip, del isores taip nedaryciau, ten kur bus apdaila ten reiktu keliu smeigiu, apatineje dalyje nereikia. Kas del polistirolo dejimo pries uzpilant rostverka, del greicio - labai daug nelaimesit greicio.

Greitis, pigumas ir kokybė gaunama ne atkasinėjant ar kitaip dulkinantis, bet sudedant EPS į klojinius prieš betonuojant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ga-aP @ 2012 06 23, 20:02)
Laba, as su prasymu,

gal zinot kur rasti samatos pavyzdi su realiais duomenimis, arba kas galit pasidalinti  blush2.gif 

Ziurim, kaina kyla vos ne valandom  doh.gif

čia labai detali sąmata wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 23, 10:39)
O mes sulaukėm užsienio meistrų - šiandien lenkai daro stalviršių brėžinius pagal realią situaciją, matuoja, braižo...už poros savaičių jau galėsime virti ir kepti biggrin.gif

Na va, o as virti galesiu kai tik razete padarys
Papildyta:
QUOTE(pingvikas @ 2012 06 22, 22:05)
Heli,o pas jus silikoninis tinkas?

Taip, caparol silikoninis.
Atsakyti
išbandžiau vakar savo "tarnaites" - skalbianke ir džiovyklę, nu ***** kokia aš tundra, kad anksčiau džiovykles nenusipirkau doh.gif pirmą kartą gyvenime, rankšluoščiai minkšti, o ne švitrinis popierius po išskalbimo biggrin.gif o kitas dalykas LYGYNT NEREIKIA!!!!! marškinėliai, treningai, džinsai, patalyne, rankšluočiai viskas "išlyginta" ir paruošta į spintą!!! smile.gif žodžiu sužavėjo mane tas daiktas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 06 24, 07:46)
išbandžiau vakar savo "tarnaites" - skalbianke ir džiovyklę, nu ***** kokia aš tundra, kad anksčiau džiovykles nenusipirkau  doh.gif pirmą kartą gyvenime, rankšluoščiai minkšti, o ne švitrinis popierius po išskalbimo  biggrin.gif o kitas dalykas LYGYNT NEREIKIA!!!!! marškinėliai, treningai, džinsai, patalyne, rankšluočiai viskas "išlyginta" ir paruošta į spintą!!! smile.gif žodžiu sužavėjo mane tas daiktas smile.gif

thumbup.gif o aš tai nesu mačius kaip atrodo daiktai ištraukti iš džiovyklės smile.gif

Dėl langų: įdomu kaip naudojasi stumdomos terasos durys? Ar neperšala žiemą?

Ar santechn. keramiką pvz V&B rinktis su ceramicplus danga ar be? g.gif
Atsakyti