Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 6 tema

QUOTE(vija @ 2013 01 13, 19:23)
Mūsų namuose jau kelinti metai sekmadieniais tradiciškai kepami šie varškės blynai.


Knygą tik nuo švenčių turiu, bet jau ir pas mane jie bus dažnas svečias namuose biggrin.gif
Atsakyti
Sodžiaus tortas - labiausiai bijojau,kad nepavyks lakštai, nes kepiau 24cm formoje, ir dalinau i tris dalis biskvito tešlos normą, tai jie pavyko kuo puikiausiai, tik va, į perteptimo masę padauginau želatinos, bet sutepti pavyko,galutiniame rezultate valgytojams labai patiko smile.gif dar gaminsim smile.gif

Čeburėkai (tiek pagala paprastą, tiek pagal varškinės tešlos receptą) - na kaip pirmą kart gaminusiai, tai man užtruko pusę dienos... smile.gif bet skonis buvo labai geras tiek vienų,tiek kitų.. kitą kart irgi darysiu, tik pagal kažkurią vieną tešlos receptūrą smile.gif ir dar, tai aš įdarui maišiau kiaulieną su jautiena, tai labai patiko valgantiesiems įdaras.

Atsakyti
QUOTE(vija @ 2012 12 29, 21:59)
Aš kepiau trigubą normą griliažinių sausainių, nors baisiai man nepatinka ta jų lipni tešla. Bet padariau tokius du patobulinimus:

1) dėjau smulkintą šokoladą su įdarais (mano atveju vyšnių ir aviečių), tai valgant nerealūs tai vyšnių, tai aviečių skoniai jaučiasi, labai patiko, niekaip kitaip tokio 'navaroto' neišgausi, būtinai pabandykit!!!

2) kadangi tešla žiauriai limpa prie rankų, tai šiaip ne taip suformavau storą dešrą ir įmečiau į kamerą. Po kelių valandų ta dešra puikiai pjaustėsi griežinėliais ir iškepė puikūs dideli ploni sausainiai!



Savaitgalį kepiau šiuos sausainius. Dėjau visus 260 g cukraus ir vis neapleido mintis, kad recepte įsivėlusi klaida. Košmariškai nesveikas kiekis kartu su šokoladu ir griliažiniais saldainiais. Nepaisant to, sausainiai man patiko.
Tik šiandien perverčiau temą ir pamačiau tavo komentarus dėl cukraus ir griliažo. Kaip supratau visiškai pakaktų 100 g cukraus ir galima būtų daugiau dėti šokolado ir griliažo ? Gal galėtum parašyti apytikrius kiekius ? Ar yra skirtumas, jei naudotum baltąjį cukrų ?
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2013 01 14, 08:32)
Savaitgalį kepiau šiuos sausainius. Dėjau visus 260  g cukraus ir vis neapleido mintis, kad recepte įsivėlusi klaida. Košmariškai nesveikas kiekis kartu su šokoladu ir griliažiniais saldainiais. Nepaisant to, sausainiai man patiko.
Tik šiandien perverčiau temą ir pamačiau tavo komentarus dėl cukraus ir griliažo. Kaip supratau visiškai pakaktų 100 g cukraus ir galima būtų daugiau dėti šokolado ir griliažo ? Gal galėtum parašyti apytikrius kiekius ? Ar yra skirtumas, jei naudotum baltąjį cukrų ?

Aš visad dedu tik baltą cukrų, rudo net neturiu. Kažkada pirkau, bet tik dėl sausainių spalvos naudojau, tamsesni gražesni. O skonyje jokio skirtumo nesu pajautusi, tik kaina skiriasi biggrin.gif
O cukraus visad dedu iš akies, tiesiog jau žinau, kiek man yra gerai, ne per saldu. Į tuos Beatos sausainius cukraus dėjau gerokai mažiau, juk ten tiek šokolado ir saldainių dar kraunasi, tad cukraus turbūt tik 100-150g, tikrai ne daugiau dėjau. Aš ir šiaip nemėgstu saldžiai.
Atsakyti
Ačiū, bandysiu ir aš "iš akies" cool.gif O cukraus kepiniams esu prisipirkusi visokių rūšių. Kartais jis būna net ne saldus, bet labai aromatingas. Tai suteikia kepiniui savitesnį skonį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makarska: 15 sausio 2013 - 07:49
Gal kas gali padėti surasti receptą kur vienoj laidoje rodė kaip darė vištą su vyno ir šokolado padažu?
smile.gif pati radau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolanta: 15 sausio 2013 - 09:51
Meksikietiška ryžių mišrainė - mišrainė skani, bet tik reikia nepadauginti citrinos, man jos netgi vienos buvo per daug. Aitriosios paprikos irgi nedėjau tiek daug kiek buvo nurodyta. Na, o kitą dieną po padarymo vyras sumąstė įdėti majonezo, tai visgi daug skaniau buvo, bet aišku kaip kam čia jau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2013 01 16, 20:06)
Meksikietiška ryžių mišrainė - mišrainė skani, bet tik reikia nepadauginti citrinos, man jos netgi vienos buvo per daug. Aitriosios paprikos irgi nedėjau tiek daug kiek buvo nurodyta. Na, o kitą dieną po padarymo vyras sumąstė įdėti majonezo, tai visgi daug skaniau buvo, bet aišku kaip kam čia jau  mirksiukas.gif

Sita misraine daznas svecias ant musu stalo.As naudoju tik vienos citrinos sultis,bet nuo saves dar idedu cukraus truputi smile.gif Sita misraine man labai gaivi,o kai bandziau su majonezu,tai gavosi tokia tradicine lietuviska misraine smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2013 01 16, 20:06)
Meksikietiška ryžių mišrainė - mišrainė skani, bet tik reikia nepadauginti citrinos, man jos netgi vienos buvo per daug. Aitriosios paprikos irgi nedėjau tiek daug kiek buvo nurodyta. Na, o kitą dieną po padarymo vyras sumąstė įdėti majonezo, tai visgi daug skaniau buvo, bet aišku kaip kam čia jau  mirksiukas.gif

gal galima butu receptuką?
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2013 01 16, 20:06)
Meksikietiška ryžių mišrainė - mišrainė skani, bet tik reikia nepadauginti citrinos, man jos netgi vienos buvo per daug. Aitriosios paprikos irgi nedėjau tiek daug kiek buvo nurodyta. Na, o kitą dieną po padarymo vyras sumąstė įdėti majonezo, tai visgi daug skaniau buvo, bet aišku kaip kam čia jau  mirksiukas.gif



Man su majonezu kažkaip ji skanesnė cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zivile.simona @ 2013 01 17, 00:38)
gal galima butu receptuką?


Originalų receptą rašau:

Meksikietiška ryžių mišrainė

400 g ilgagrūdžių ryžių (aš dėjau 300, ir tai labai daug išėjo mišrainės)
3 didelės įvairių spalvų saldžiosios paprikos;
2 saliero lapkočiai;
2-3 raudonos aitriosios paprikos (man ir vienos per akis buvo mirksiukas.gif bet čia kaip kas aštrumą mėgsta);
1 avokadas;
1 skardinė konservuotų kukurūzų;
1 ryšulėlis šviežių kalendrų;
1-2 citrinų sulčių;
1 šaukštelis malto kumino;
4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
druskos ir juodųjų pipirų;

Išvirti ryžius, palaikyti po šaltu vandeniu, kad atvėstų. Paprikas kubeliais supjaustyti, salierus irgi, aitriasias taip pat, kaip ir avokadą. Viską sumaišome su ryžiais ir nusunktais kukurūzais. Pridedam pjaustytų kalendrų ir užpilam citrinos sultimis bei aliejumi.

Kaip ir kažkas minėjo jos labai gaivios mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingakyca: 18 sausio 2013 - 20:33
sveikos smile.gif Siandien isbandziau Kaledine vista, pagal Beata. Labai patiko thumbup.gif thumbup.gif
user posted image
Atsakyti