Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 6 tema

QUOTE(JuDoTo @ 2013 01 03, 19:46)
paskutini karta gaminau sezaminius sausainius, saldoki, bet man jie labai labai patiko, seimyna irgi pripazino juos smile.gif

aš irgi kepiau ir visiems patiko. tik kepiau daug ilgiau, nei nurodyta recepte g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2013 01 05, 22:23)
O, bet svarbiausia skonis nuo to nenukentėjo  biggrin.gif

Manau, pagerėjo skonis, o ne nukentėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2013 01 05, 22:23)
O aš išbandžiau jau pirmą receptuką iš pirmos knygos, burokėlių sriubą  smile.gif skani sriuba gavosi, šiek tiek keistai atrodė, kad reikia dėti pomidorų pastos, bet kad ji nesijautė ir nelabai supratau kokiu tikslu ji buvo šitam recepte, bet svarbiausia skonis nuo to nenukentėjo  biggrin.gif

as taip pat pries kelias dienas viriau pirmaja savo burokeliu sriuba ever ir ji buvo pagal beatos recepta. gavosi laaabai gardziai nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(ether @ 2012 12 20, 23:28)
Labas vakaras,

kepusios Kondensuoto pieno keksiukus pakpmentuokite: ar ilgai išlieka švieži? Tarkime kalėdiniam stalui galėčiau prieš pora dienų iškepti ar tiek pastovėję jau būtų nepatrauklūs gomuriui? smile.gif

siaip skonis tai geras ju, as kepiau be to kremo juos tai pora dienu buvo geri po to pradejo po biski dziuti...
Atsakyti
Sodžiaus tortas iš trečios knygos thumbup.gif Kas valgė, visi gyrė smile.gif Labai skanus kremas, ne per saldus, su rūgštele, liuks torčius, gaivus ir neriebus thumbup.gif Užskaitau smile.gif

Vakar išbandžiau varškinius sausainius iš trečios knygos. Paprastai padaroma tešla, sausainukai gavosi tokie tikri naminiai, niam niam thumbup.gif Dar darysiu tikrai. Knygoje yra trys jų variantai, išbandžiau du: su uogiene ir su cinamonu. Man ir mažiui labiau su uogiene patiko, jie išeina minkštesni, o MB - su cinamonu,jie traškesni. Žodžiu tešla ta pati, o galima pritaikyti skirtingiems skoniams. Man patiko smile.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios smile.gif
jungiuos ir aš š jūsų klubą, nes pagaliau dovanų gavau trečią kepinių knygą (mano didžiausias malonumas virtuvėj su kepiniais saldžiais darbuotis), tai spėjau jau trejus sausainukus iškepti:

1, alaus sausainukai su daug visokių prieskonių, tai labai patiko, nešėmės į svečius, tai visai greit suėjo. Greitai ir lengvai gamina. Ir tikrai pakanka vienos porcijos produktų.
2, riešutų sviesto sausainiai - kitą kart mažiau to riešutų saldėsio dėsiu turbūt, nes labai griet prikepdavo apačia, ir reikėjo gerokai atvėsinti ant grotelių, kol apstingdavo ir būdavo galima nuimt.. šiaip visai skanu.
3, sezamo sėklų sausainukai - greiti paprasti ir labai skanūs smile.gif suėjo per porą dienų, vyriškis net apsilaižydamas valgė, manau neužilgo kepsiu vėl smile.gif svarbiausia, gamybos procesas lengvas smile.gif

dabar svarstau išbandyti čeburėkus arba kibinus, bet čia radau atsiliepimą, kad nelabai jau jie ypatingo skonio.. gal dar kas bandėt? mano vyriškis prašosi čeburėkų,tai reik savaitgaliui susiplanuot.. smile.gif
Atsakyti
Kadangi dar kol kas neturiu treciosios beatos knygos, gal galetumete kas parasyti ar ikelti nuskanuota sodziaus torto receptuka? aciu
Atsakyti
QUOTE(migdolinis_saldainiukas @ 2013 01 08, 13:50)
dabar svarstau išbandyti čeburėkus arba kibinus, bet čia radau atsiliepimą, kad nelabai jau jie ypatingo skonio.. gal dar kas bandėt? mano vyriškis prašosi čeburėkų,tai reik savaitgaliui susiplanuot.. smile.gif

man patiko ir tie ir tie smile.gif Kibinus dariau tris kartus. įvertino ne tik mano šeima, visiem patiko thumbup.gif
čeburekai irgi nieko. anksčiau darydavau plikytus, tai mažai kuo skyrėsi ax.gif
Atsakyti
Alaus sausainiams ir as dedu dideli pliusa, tikrai ir grazu, ir skanu, ir neiprasta.
Atsakyti
Šiandien kepiau pyragą su lašiša iš trečios knygos, nors lašišą labai mėgstu, bet pyragas nepatiko ir daugiau jo nebekepsiu.
Dar šiandien dariau silkės tortą iš naujausio kalendoriaus, tai dar neragavau, kai paragausim būtinai parašysiu ar patiko.
Sezamo sausainiai labai patiko, tai juos kepsiu dar nekartą.
Gal kuri kepėte bandeles su varške, ar skanios?

Papildyta:
QUOTE(Knopkute3 @ 2013 01 08, 16:07)
Kadangi dar kol kas neturiu treciosios beatos knygos, gal galetumete kas parasyti ar ikelti nuskanuota sodziaus torto receptuka? aciu

Kadangi nuotraukų nemoku čia įkelti tai receptą rasite čia:
http://public.fotki....gugis/receptai/
Atsakyti
Silkės tortą dariau Kūčioms, tai daugiau nedarysiu.. nepatiko nei skoniu,nei isvaizda.. duonos trupiniams kita kart reiktų žymiai daugiau sviesto dėti kad tvirtas pagrindas būtų, bei dar papaildomo skonio trūksta pačiai masei..
Papildyta:
QUOTE(Renacio @ 2013 01 08, 17:53)
man patiko ir tie ir tie  smile.gif  Kibinus dariau tris kartus. įvertino ne tik mano šeima, visiem patiko  thumbup.gif
čeburekai irgi nieko. anksčiau darydavau plikytus, tai mažai kuo skyrėsi  ax.gif

supratau,ačiū smile.gif
reiškia darysim savaitgaliui pietums wink.gif
Atsakyti
jei kam reikia dar ir Beatos alaus sausainiai
Beatos alaus sausainiai
Rinkosi šilta kompanija.. Moterys, kaip visada mūsų namuose, pasirinko saldžiąją stalo pusę, o vyrai... alaus pusę smile.gif))

Po ranka labai laiku pakliuvusi Beatos kepinių knyga smile.gif))) pakuždėjo gerą sausainukų prie alaus receptuką.

Kaip Beata savo knygoje ir žada, išėjo trys dosnios skardos sausainukų, iš kurių po vakarėlio liko vos kelios lazdelės smile.gif)))

Receptas pagal Beata su mažyčiais mano indėliais smile.gif)

Ingredientai:

Sausainukų tešlai:
100 gr sviesto (iš šaldytuvo)
180 gr miltų
1 v.š. kario miltelių
1 v.š. papirkos miltelių
0,5 a.š. druskos
100 ml alaus (naudojau tamsų alų iš Alyno)
40 gr Džiugo sūrio

Sausainukams pabarstyti:
1 kiaušinis
1 v.š. aguonų
1 v.š. sezamo sėklų
1 v.š. paprikos miltelių
2 v.š. kmynų
0,5 a.š. druskos
1 a.š. Jamie Oliver barbeque mišinio (priduoda ypatingą natą šiems sausainukams).

Miltus sumaišyti su kario ir paprikos milteliais ir druska.
Sviestą sutarkuoti tarka ir labai greitai peiliu (arba rankomis), kad sviestas nespėtų sušilti, sumaišyti jį su miltų mišiniu.
Į sviesto ir miltų trupinius po truputį pilti alų, kol tešla taps vienalytė ir galima bus suformuoti rutulį.
Jei tešla sušilo, padėti ją į šaldytuvą 15-20 min.

Visus ingredientus sausainukų pabarstymui (išskurys kiaušinį) sumaišyti nedideliame dubenėlyje.

Orkaitę įkaitinti iki 190 C.

Tešlą išimti iš šaladytuvo ir iškočioti į stačiakampį, tarsi darytumėmė sluoksniuotą tešlą (iš esmės savotiška sluoksniuota tešla ir išeis smile.gif). Stačiakampio viduriuką pabarstyti sūriu, uždengti trečdaliu tešlos iš viršaus, o ant jos trečdalį tešlos iš apačios. Apsukti tešlą taip, kad ją galima būtų atsiversti tarsi knygą. Dar sykį iškočioti išilgai iki stačiakamio, pabarstyti viduriuką sūriu ir sulenkti iš viršaus ir iš apačios.
Paskutinį kartą iškočioti didelį tešlos lakštą.

Sutepti kiuašiniu, gausiai apibarstyti sėklų ir prieskonių mišinuku.
Supjaustyti paprastu ar picos (figūriniu) peiliu į norimo dydžio gabaliukus, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos i šauti į orkaitę.

Mano orkaitėjė sausainukai kepė apie 20 min.

Sausainukai išsiputė, kvapas nuo jų pasklido po visus namus... Prie alaus buvo PATS TAS smile.gif))
Beatos sezaminiai sausainiai
http://neringosuzras...sausainiai.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buliuke: 09 sausio 2013 - 00:27