Be šokoladinių sausainių, dar labai geri man Kalėdų senelio sausainiai iš antros knygos. Išbandžiau su visokiom variacijom, labai paprasti ir skanūs

QUOTE(ingakyca @ 2013 01 28, 17:10)
Keista, kodėl man jie tada gavosi tokie trapūs
Dėžutėje gal dar ir išsilaikytų, bet į maišelį, tai niekaip nebent trupinius norėčiau atvežti
Bandysiu šią savaitę kepti dar pakoregavus kakavos kiekį ir vietoj juodo šokolado dėsiu pienišką pažiūrėsiu ar ir šį kartą gausis tokie trapūs 

Jei kakava sumazinai, o miltu nepridejai papildomai, sumazejo bendra biriu produktu mase, tai ir gavosi trapesni

QUOTE(picea @ 2013 01 28, 17:15)
Be šokoladinių sausainių, dar labai geri man Kalėdų senelio sausainiai iš antros knygos. Išbandžiau su visokiom variacijom, labai paprasti ir skanūs 

Šituos Kalėdų senelio sausainius ir aš kepiau kartu su vaikais Kalėdų išvakarėse. Dar dabar jaučiu skonį burnoje. Labai patiko. Artimiausiu metu planuoju kartoti.
QUOTE(laurindre @ 2013 01 28, 19:57)
Jei kakava sumazinai, o miltu nepridejai papildomai, sumazejo bendra biriu produktu mase, tai ir gavosi trapesni 

Dar nemažinau pirmą kartą visada darau pagal receptą

Šokoladiniai sausainiai labai dažnai gaminti, trapūs, bet normos ribose. Svarbiausia jų neperkepti, 12-13 min užtenka. Skaniausi man jie šilti, kai dar šokoladas nesustingęs, skanumėlis
Kalėdų senelio irgi žiauriai geri sausainiukai
Nauji išbandyti patiekalai:
Sausio mėnesio receptas iš kalendoriaus - aštri morkų ir lešių sriuba, dariau iš pusės normos, nes mano vyrai trintų sriubų nemėgsta ir lešių nemėgstu
O aš ir tą, ir tą dievinu. Sriubytė gerulė, šaltam žiemos vakarui pats tas
Tiesa, aš truputį persistengiau su prieskoniais, man buvo truputį per aštru, bet čia jau skonio reikalas, labai lengva priderinti kiekvienam, kaip patinka.
Savaitgalį dariau varškinius žagarėlius (iš trečios knygos) - absoliutus gėris
Labai skanu, o ypač kai dar šilti, su pienu, mmm, noriu dar
Iš tiek produktų kaip pagal receptą išeina tikrai diiiidelis kalnas: patys valgėm, dar į darželį vaikučiams nunešėm, į darbą net liko, visi labai gyrė

Nauji išbandyti patiekalai:
Sausio mėnesio receptas iš kalendoriaus - aštri morkų ir lešių sriuba, dariau iš pusės normos, nes mano vyrai trintų sriubų nemėgsta ir lešių nemėgstu

Savaitgalį dariau varškinius žagarėlius (iš trečios knygos) - absoliutus gėris

Gal galetum tu zagareliu recepta idet?

Gal pasakykite kiek 1 Cup gramų turi?

QUOTE(agnie6ka @ 2013 01 29, 21:05)
šiaip aplamai tradiciškai 237 ml. Gramais nieks jums nepasakys, nes skirtingų produktų tas pats kiekis svers skirtingai

QUOTE(ingakyca @ 2013 01 28, 23:45)
Dar nemažinau pirmą kartą visada darau pagal receptą
Ryt gaminsiu ir mažinsiu ir žiūrėsiu kaip bus 

Na tai štai iškepiau patobulinus, tai sumažinau kakavos, liuks šį kartą man gavosi skanesni

Dar išbandžiau Bulvių, porų ir krapų sriubą - labai skani sriuba

QUOTE(agnie6ka @ 2013 01 29, 22:05)
Domina miltai ir cukrus
QUOTE(agnie6ka @ 2013 01 29, 23:28)
Domina miltai ir cukrus
miltai apie 130 g
cukrus beveik atitinka ml - apie 230 g
http://www.tradition...ar_amounts.html
Alaus sausainiai

Sriubinės bandelės

Sriubinės bandelės