Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 6 tema

Vienas iš mielinės tešlos kildinimo būdų yra per naktį šaldytuve, išbandytas ir veiksmingas būdas wink.gif Beatos pica kepta ir skani, bet aš gal poros val nekildinau, reikia tiesiog stebėt pakilimą
Atsakyti
QUOTE(Simuute @ 2013 03 17, 20:56)
Vienas iš mielinės tešlos kildinimo būdų yra per naktį šaldytuve, išbandytas ir veiksmingas būdas wink.gif Beatos pica kepta ir skani, bet aš gal poros val nekildinau, reikia tiesiog stebėt pakilimą

Ačiū, nuraminot smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2013 03 17, 21:34)
Rytoj planuoju kepti picas iš antros knygos. Gal kas turit kokių komentarų ar pastebėjimų? smile.gif
man kažkaip keistokai pasirodė mielinės tešlos kildinimas- "paliekame ramybėje arba per naktį šaldytuve" g.gif Kiek esu kepusi iki šiol, reikėdavo dėti į šiltą vietą, kad pakiltų unsure.gif Ir ar tikrai kelias valandas laikote tešlą? Nes noriu kepti grįžus iš darbo, tai jei lauksiu kelias valandas kol tešla ramiai pagulės, naktį jau nebenorėsiu valgyti biggrin.gif

Aš tai pasidarau tešla iš ryto ir palieku ja ramiai stovėti, o vakare jau kepu picas kai užsimanome. Dėl šaldytuvo taip pat esu bandžiusi, tai viskas gerai išėjo, bet paprastai kildinta tešla man gal šiek tiek minkštesnė
Atsakyti
QUOTE(Agneškė @ 2013 03 18, 08:14)
Aš tai pasidarau tešla iš ryto ir palieku ja ramiai stovėti, o vakare jau kepu picas kai užsimanome. Dėl šaldytuvo taip pat esu bandžiusi, tai viskas gerai išėjo, bet paprastai kildinta tešla man gal šiek tiek minkštesnė

man tai kažkaip perkyla per dieną pastovėjus tešla.
Šaldytuvas palėtina mielių darbą, kas kaip tik labai ir liuks kai tešlą reik pasigamint anksčiau.
Tik išėmus iš šaldytuvo aiškų reiktų palaikyt kambario temperatūroj, kad tešla atšiltų iki tos kambario temp.
Atsakyti
Vakar pirmą kartą gyvenime kepiau duoną smile.gif

Kepiau iš trečiosios knygos - bulvinę duoną. Tikrai labai labai skani. Ir puikiai iškepė, gražiai pakilo.

Negaliu atsidžiaugti thumbup.gif

Šiandien "užraugiau" raugą kitai duonai smile.gif

Ir dar išbandžiau, irgi iš trečiosios knygos, džiūvėsius vaikams, kuriems dygsta dantys smile.gif Mano pipiras juos įvertino labai teigiamai, o tėtis su mama irgi paslapčiom prie arbatos nušvilpia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėjubė: 18 kovo 2013 - 09:59
sveikutes. na uzkandeles su kamaberu ir spanguolem labai pasiteisino - visi gyre, net MB, kuris siaip jokiu "nesamoniu" nevalgo. tai recepto esme - reikelem pjaustom pranc batona, dedam kamambero surio gabaliuka (manau kuo daugiau jo tuo skaniau), tada uzdrebiam truputi spanguoliu uogienes (as dejau atrsildytas ir su cukrum pamaisytas ir patrintas spanguoles) ir kepam 7-10 min, kol issilydo suris, orkaiteje karstoje, vot smile.gif
na o tas proporcijas nusistatysit paragave, as kita karta desiu maziau spanguoliu, na kokias 5 uogytes ant vieno rutuliuko, lyg per daug uzdrebiau smile.gif
is plikytos teslos eklerus dariau. foma gavosi nekokia, nes saukstu drebiau, neturiu svirsto konditerinio. bet skonis fainas smile.gif
Atsakyti
Del sezamu sausainiu, nepaminejau, kad puse reikiamo sezamu kiekio pakeiciau kokoso drozlemis, labai liuks smile.gif

Savaitgali dariau kibinus, tai galiu pasakyti, kad tai patys skaniausi kibinai kuriuos teko gaminti ir valgyti wub.gif , trakuose tokiu nera biggrin.gif . Sultingi, trapus, sotus smile.gif

Karamelinis obuoliu pyragas nelabai isejo, sukrito, gal per mazai kepiau (nors dariau taip kaip parasyta) ir skonis man nelabai patiko, cinamonas man nedera su karamele 4u.gif
Atsakyti
Gal galima būtų tų kibinų receptą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Only_ @ 2013 03 20, 13:25)
Gal galima būtų tų kibinų receptą?  4u.gif

Kibinai
250g miltu
ziupsnelio druskos
150g salto sviesto
150g grietines(30proc)
1 kiausinio
dar reikes 1 kiausinio kibinu pavirsiui pablizginti

erienos idarui:
400g erienos kumpio
1 didelio svoguno
1 saukstelio kumino 0,5 saukstelio maltu kalendros seklu
saujeles smulkiai pjaustytu metu lapeliu
saujeles smulkiai pjaustytu kalendru lapeliu

kiaulienos idarui
400 g sprandines
1 didelio svoguno
malto lauro lapo
druskos pipiru
2 saukstu grietines

miltus persijokite į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos
į miltus įtarkuokite šaltą sviestą ir pirštais susmulkinkite, įtrinkite sviestą į miltus taip kad nesimatytų didelių sviesto drožlių.per daug nežaiskite kad sviestas neištirptų nuo rankų šilumos.
kiaušinį išmaišykite su grietine ir supilkite į tešlą
viską gerai išmaišykite, ranka suspauskite, porą kartų perminkykite, bet neilgiau.dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai, kad pailsėtų
po valandos išimkite ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 20minučių. paskui padalykite į vienodo dydžio 8-10 gabaliukų
įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių
kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite. tešla bus gana minkšta, bet kuo minkštesnė, tuo skanesnė bus, jei tešla labai limpa, kočiodami barstykite daugiau miltų. išplakti kiaušinį su trupučiu druskos.
ant iškočioto gabaliuko dėkite įdaro šaikštą, suformuokite kibiną, patepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite į skardą. kepti 20-30 min, priklausomai kokio dyd=io kibinai ir kiek vnt kepsite. (aš buvu nustačius 30 min bet pakepiau ilgiau, nes po pusvalandžio dar nebuvo parudavę)
įdaras:
svogūna nulupkite ir supjaustykite
pakepkite(apie 10min) keptuvėje su trupučiu aliejaus ar sviesto.
mėsą supjaustykite nedideliais kvadratėliais.įdėkite druskos (grietinės, jei naudojate kiaulieną), prieskonių, svogūną.
Atsakyti
Dėkui labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loremi @ 2013 03 16, 19:29)
Ar kas nors kepet datuliu pyraga is trecios knygos? Kepiau, bet gavos jis man sausas, ir glaistas visai nesigavo  g.gif Atrodo dariau viska pagal recepta.
Ir man patiko jie smile.gif I darba buvau nusinesus tai visos isgyre juos taip pat smile.gif

As ji gan daznai kepu. Su glaistu ir man pirmieji kartai nepavyko, bendradarbes paprotino, kad reikia virti ant smarkios ugnies, kai pasikeicia burbuliavimas, akivaizdziai tirsteja ir is dugno, maisant saukstu, pradeda kilt rudos sruogeles, tada glaistas jau paruostas. O teslai labai svarbu tinkamai isvirti datules (is pardziu, kai su soda verda, smirda jos, bet kai sugeria vandeni, man jos kvepia karamele), labai svarbus skoniui apelsino drozles ir graikisku riesutu kokybe. Tiesa, datuliu dedu siek tiek daugiau, apie 250 g, pyragas, tiesa, sausokas, bet labai skanus!
Atsakyti
Siandien gaminau kalakutienos guliasa is antros knygos. Uzskaite visa seima biggrin.gif , net ir pats maziausias.
Atsakyti