Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 6 tema

QUOTE(zaliaskare @ 2013 03 17, 15:12)
Man gal glaistas ne tokios spalvos gavosi, bet buvo skanu... gal šiektiek saldoka...kas nemėgsta labai sladžiai tai ir nelabai jo valgė, bet pagal receptą viskas pavyko cool.gif

man glaistas gelsvas gavos g.gif

QUOTE(viva @ 2013 03 22, 17:52)
As ji gan daznai kepu. Su glaistu ir man pirmieji kartai nepavyko, bendradarbes paprotino, kad reikia virti ant smarkios ugnies, kai pasikeicia burbuliavimas, akivaizdziai tirsteja ir is dugno, maisant saukstu, pradeda kilt rudos sruogeles, tada glaistas jau paruostas. O teslai labai svarbu tinkamai isvirti datules (is pardziu, kai su soda verda, smirda jos, bet kai sugeria vandeni, man jos kvepia karamele), labai svarbus skoniui apelsino drozles ir graikisku riesutu kokybe. Tiesa, datuliu dedu siek tiek daugiau, apie 250 g, pyragas, tiesa, sausokas, bet labai skanus!

Aciu, kad pasidalinot savo patirtim smile.gif Bandysiu dar karteli kept. Siaip ka kepiau is jos knygu viskas gaunasi, bet sitas pyragas ne. Ziuresim gal antras kartas pavyks smile.gif
Atsakyti
mačiau, kad knygos.lt akcijos kulinarinėms knygoms, panagrinėjau kainas kituose e.knygynuose, tai ne smarkiai, bet pigiau Beatos knygos smile.gif
Atsakyti
Sveikos kulinarės smile.gif "kalėdvelykės" buvo puiki proga išbandyti naujus Beatos receptus smile.gif dalinuosi patirtimi smile.gif

1. http://www.beatosvir...tais-svogunais/ kepiau su abrikosais ir slyvom, nes negavau pirkti to obuolių sūrio,bet pats receptas pasiteisino,visiems buvo skanus sotus, ir gražiai atrodė, nes aš apsukau rūkytos šoninės juostelėmis smile.gif

2. http://www.beatosvir...es/velyku-boba/ kaip jau paaiškėjo ir komentaruose, kažkas negerai su recepto proporcijomis.. nes man gavosi lipni minkoma tešla.. bet iškepiau ir gavosi valgoma sausoka "bulka" sad.gif esu ir geresnių bobų dariusi...

3. http://www.beatosvir...eptas-pastetas/ labai pasiteisinęs receptas, tik aš neapsižiūrėjau ir šliūkstelėjau 250ml grietinėlės, bet tik tereikėjo ilgiau pakepti ir normaliai sutvirtėjo.. tikrai skanus patiekalas, kepsim ir dažniau. smile.gif

4.kadangi buvo proga papildoma be Velykų, kepiau Napoleono tortą iš Beatos Kepinių knygos.. tai tortas gavos skanumėlis, pirštus galima apsilaižyt.. visi tik ir ėmė kartot... prieš tai panašaus tipo tortų nebuvau dariusi, tai kaip pirmas kartas,tai labai pasisekęs... tik ilgai užtrunka smile.gif

iš Beatos receptūros rodos tiek smile.gif
Skanių receptų visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.

As kepiau karamelini sokoladini torta, tai nerealus, nors mes šokoladiniu tortu niekad nevalgydavom, bet šitas nerealus, ir pavojingai skanus.. thumbup.gif Kepsiu tikrai dar ne karta. Toks tikras tortas, visi labai gyre ir dar pakartojo.
Dar esu Sodžiaus kepus, tai irgi geras, tik man jis pasirode toks labiau ne šventinis , bet vistiek labai skanus ir labai neriebus. rolleyes.gif Taip pat dar kartą kazkada kepsiu ji.
Dabar noriu išbandyti Meduti is 2 knygos. Gal kas bandet? Gal yra kokiu pastebejimu?
Atsakyti
QUOTE(Ramsse @ 2013 04 05, 23:56)
Sveikos.

As kepiau karamelini sokoladini torta, tai nerealus, nors mes šokoladiniu tortu niekad nevalgydavom, bet šitas nerealus, ir pavojingai skanus..  thumbup.gif  Kepsiu tikrai dar ne karta. Toks tikras tortas, visi labai gyre ir dar pakartojo.
Dar esu Sodžiaus kepus, tai irgi geras, tik man jis pasirode toks labiau ne šventinis , bet vistiek labai skanus ir labai neriebus.  rolleyes.gif Taip pat dar kartą kazkada kepsiu ji.
Dabar noriu išbandyti Meduti is 2 knygos. Gal kas bandet? Gal yra kokiu pastebejimu?

as norejau kept, bet prisiskaiciau neigiamu atsiliepimu ir susilaikiau ax.gif
Atsakyti
Ramsse, as esu kepus Meduti ir ne karta. Man skanus, labai greit jo nelikdavo 4u.gif
Viena nare rase, kad jos mama kepa zymiai skanesni meduti, todel jai nepatiko sis. As kadangi skanesnio neragavau, tai labai patenkinta siuo biggrin.gif
Atsakyti
Aš jau trečia savaitė esu pamišus dėl duonų iš Beatos kepinių knygos cool.gif vis kepu ir kepu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nedorele @ 2013 04 08, 11:35)
as norejau kept, bet prisiskaiciau neigiamu atsiliepimu ir susilaikiau  ax.gif

As ji kepiau velykoms tai tikrai daugiau nekepsiu, nes labai biskvitas trapus o kremas labai riebus ir saldus. Man tai neskanus jis ir nepasakyciau kad kitiems butu labai patikes.
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2013 04 09, 00:57)
As ji kepiau velykoms tai tikrai daugiau nekepsiu, nes labai biskvitas trapus o kremas labai riebus ir saldus. Man tai neskanus jis ir nepasakyciau kad kitiems butu labai patikes.

Tai kad ten visai ne biskvitas, o meduoliniai lakštai, kurie ir turi būti kieti bei trapūs. Juos gi po to reikia sulaistyti arbata arba laikyti suteptą ir suslėgtą tortą bent dvi dienas, kad suminkštėtų.
Man visai skanus tas Beatos medutis. ax.gif
Atsakyti
gal kas turite Beatos napaleono receptuka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasaulė @ 2013 04 09, 10:03)
Tai kad ten visai ne biskvitas, o meduoliniai lakštai, kurie ir turi būti kieti bei trapūs. Juos gi po to reikia sulaistyti arbata arba laikyti suteptą ir suslėgtą tortą bent dvi dienas, kad suminkštėtų.
Man visai skanus tas Beatos medutis. ax.gif

as ne apie meduti o apie sokoladini - karamelini biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2013 04 09, 18:15)
as ne apie meduti o apie sokoladini - karamelini  biggrin.gif

Aš supratau, kad Nedorele apie medutį parašė, tai ir padariau tokią išvadą. lotuliukas.gif Atsiprašau. 4u.gif
Atsakyti