QUOTE(Subjektyvi @ 2012 06 27, 12:50)
Ir dar man pvz. nesuprantamos atostogos atskirai, kiekvienas sau. Gal ir gerai, kai pailsi vienas nuo kito, skirtingai ilsisi, bet vis tiek keista. O kur dar atostoginių romanų pagundos.
O pabandykit, sužinosit, kad gali būti net labai malonu

. Šaunu, kai pora sugeba kokybiškai pailsėti kartu, tuos pačius interesus atranda, mums, tai, matyt, neskirta (nors ką gali žinoti - gal kuo toliau, tuo labiau susiderinsim). O ieškoti veiklos kompromisų per atostogas nematome reikalo. Bent tas įstatymo numatytas dienas norisi egoistiškai savo pomėgiams skirti

. Bandau įsivaizduoti, kaip vardan šeimos vienybės atrodytų bendros atostogos: vyras visą savaitę žongliruoja kabliukais, irstosi valtele, o man siūlo tuo metu knygą paskaityti, uodus pavaikyti, vaikštinėti ir mėgautis gamta, o vakarais palaikyti vinis, kol kokį šiltnamį kala ar kampą tvarko. O aš tempiu jį šimtus kartų išvaikštinėtomis Paryžiaus gatvėmis, siūlau mėgautis architektūra, paroda, klasikos koncertu, patylėti klausant, kaip su kuo nors bendrauju "paukščių" kalba, jei pasiskundžia, kad nusivarė nuo kojų, tik nuraminu, kad eiti iki sodų liko tik trys kilometrai, ir kviečiu pasidžiaugti nepakartojamomis akimirkomis. Patys žinom, kiek galim dalyvauti kito veiklose, kad jaustume kažką atrandantys, o ne aukojantys. Gera vyrui parodyti man brangias vietas/dalykus, pati mielai sudalyvauju parą trunkančiose žvejų varžybose, bet viskam savos ribos. Bent dėl šito pamatinio punkto niekad nekilo diskusijų.
p.s. su vyru kartu atostogavome du kartus - per medaus mėnesį ir dešimtmečio proga. Bandysim dar

.