Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos

Trys kalbos sietai

Kartą vienas žmogus paklausė Sokrato:
- Ar žinai, ką apie tave pasakė tavo draugas?
- Palauk, – sustabdė jį Sokratas, – pirmiausia tai, ką nori pasakyti, persijokim per tris sietus.
- Tris sietus?
- Taip, prieš ką nors sakant, reikia persijoti per tris sietus. Pirmas – tiesos sietas. Ar tu įsitikinęs, kad tai tikrai tiesa?
- Ne, aš tik girdėjau taip šnekant.
- Taigi, tu nežinai, tiesa tai ar ne. Tada persijokim per antrąjį, per gerumo sietą. Ar nori pasakyti apie mano draugą kažką gera?
- Ne, priešingai.
- Taigi, – tęsė Sokratas – tu ketini man pasakyti apie jį kažką bloga, nors nė nežinai ar tai tiesa. Išmėginkime dar ir trečiąjį – naudos sietą. Ar man tikrai yra būtina išgirsti tai, ką nori pasakyti?
- Ne, tai nėra būtina.
- Taigi, – apibendrino Sokratas, – tame ką norėjai pasakyti nėra nei tiesos, nei gerumo, nei naudos. Kam tada tai sakyti?

QUOTE(adžani @ 2012 08 17, 23:52)
Jei nepyksite įsidėsiu į parašą.  blush2.gif

Dėkitės mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Visgi: 18 rugpjūčio 2012 - 00:03
-----------------------

Iš tikro aš labai bijau numirti
Bijau nebematyti artimų žmonių
Bijau išėjęs žemėje palikti
Tiek daug neužbaigtų darbų..

Tikiu kad mano saulė dar nenusileido
Nes dar širdis pulsuoja verdančiu krauju..
Dar noriu pamatyti tavo seną veidą
Ir dar išgirsti juoką mūsų žaidžiančių vaikų..

Norėčiau dar ne kartą su aušra pabusti
O saulei nusileidus vėl užmigti tavo glėbyje..
Ir savo mirtį pasitikt norėčiau
Tuomet kai nebeliks darbų gyvenimo lape..
Atsakyti
Mes niekada nežinome tiksliai, ką galvoja ir jaučia kitas žmogus: mes interpretuojame jo elgesį ir įsižeidžiame dėl nuosavų minčių šia tema.
Atsakyti
QUOTE(Visgi @ 2012 08 18, 01:21)

soryy, aš čia supainiojau temas, taisau padėtį

Sėkmė šeimoje priklauso nuo prasmingų pokalbių su sutuoktiniais ir vaikais. Nutrauk šiuos pokalbius, ir šeimos nebeliks.
Robin Sharma
Atsakyti
user posted image

user posted image
Atsakyti
Stovėsiu čia
Ir kai sunku bus
Priglauskite mane kaip
Skepetaitę prie savo
Ašarojančių akių.
Atsakyti
Nors žmogaus gyvenimas neįkainojamas, mes visad elgiamės taip, tarsi egzistuotų kažkas dar vertingesnio. A. de Sent-Egziuperi
Atsakyti
Dažnai neryžtingumas kainuoja brangiau, nei klaidingas sprendimas.
Atsakyti
Nesakyk Dievui, kad pas tave problemos. Pasakyk problemoms, kad pas tave yra Dievas.
Atsakyti
Vyras pavyduliauja, kai myli; moteris pavyduliauja ir nemylėdama, nes ji iš savo gerbėjų būrio praranda tiek vyrų, kiek jų pradeda mergintis kitoms moterims.

[I. Kantas. Antropologija pragmatiniu požiūriu]
Atsakyti
''Pervargę mažylių tėvai, kurie prisiekia „daugiau niekada“, paprastai turi savanaudiškų motyvų. Bet ar jiems sekasi būti savanaudžiais? ... Jei jums patinka būti savanaudiškiems, klausimas „ Kiek vaikų norėsiu turėti šešiasdešimties?“ ...
Bryan Caplan
Atsakyti
Pyktis yra vėjas, kuris užpučia proto šviesą.
Atsakyti