QUOTE(NONsposata @ 2008 01 14, 17:02)
oj kaip man artina si tema... ne, as neslaugau savo tevuku (jiems tas tikiuosi dar net negrasia), bet va mamos mamai (mano mociutei) jau reikia prieziuros. pradesiu nuo to, kad ji visada buvo mano mylimoji mociute. lygiai ta pati galeciau pasakyti apie save- as buvau jos mylimiausia anuke. be saves mano mama dar turi 2 seseris. kiek save prisimenu, tiek mama labai nuosirdziai rupinosi mociute. prireikus ir i savaite 2 kartus vaziuodavo 200 km pas ja. pradejau pastebeti, kad mociute jau "nesveikai" reikalauja demesio. pradejau spausti mama, kad si del kiekvieno "sudniekio" nelektu pas ja, nes yra akivaizdziai naudojamasi gerumu. mama tikrai pastebejo, kad mociute kuo toliau, tuo dazniau vaidina (ji dusta, jai sirdis stoja ir t.t.). ji pasidare tiesiog nepakeliamo charakterio: isdedavo mamos seseri visokiais zodziais, kaimynus, savo brolius ir seseris taip pat.
iki sio rudens ji gyveno savo namuose. po to, kai ji pagulejo ligonineje savaite mano gimtajame mieste- mama ja nusprende ten ir pasilikti bent trumpam. pagal mociutes elgesi ir kalbas jos sveikata blogejo tiesiog akyse (tas klaikus dusavimas). zinau, bus sunku patiketi, bet ji visalaik vaidino (tuo isitikinau ne tik as bet ir visi kiti seimos nariai). man buvo sunku patiketi. kuo toliau, tuo sunkiau man budavo su ja bendrauti- pradejau jos nebepakesti. mamai ja pakesti taip pat sekesi labai sunkiai, todel atskleide man tai kuo negalejau net pati patiketi: mociute visa gyvenima tokia buvo; dar kai jos visos trys dukros buvo mazametes vaidindavo kad alpsta, kad numire;
Kadangi as negyvenu su tevais, tai galiu dziaugtis, kad neireikia man matyti to ka mociute bande iskresti antraja siu metu kaledu diena. ji bande sudeginti mano tevu namus (atsisuko dujas ir isiso rakta is vidaus). kai grize is parduotuves mes negalejome atrakinti duru ir uzuodeme dujas- buvo klaikus jausmas. pradejau galvoti apie tai kaip reikes gyventi jei susprogs namai. aciu auksciausiajam nesusprogo. aisku, ji tvirtino, kad ji jokiu duju neatsuko. o kam ikiso rakta i duris, negalejo paaikinti. to ka ji israrinejo visa ta nakti ir pasakoti nenoreciau. bet tai buvo baisiau negu baisu.
Visa sita maciusi, ir zinodama ka tenka isgyventi mano seimynai kiekviena diena, as galiu tvirtai pasakyti, kad tikrai nenoreciau, kad mano vaikai mane taip senatveje karsintu. mociute pati karts nuo karto sako, kad pasikars arba priris vaistu ir bus mums "kaledos". dabar ji visiems skelbia, kad mes ja musame, kad valgyti jai niekas nenuoda ir dar daug daug nesamoniu priskiedzia. visi jai vagys, banditai, narkomanai ir t.t. su tokiu zmogumi gyventi yra didziule kancia. pati net nepajutau kaip pradejau jos nekesti. sesuo taip pat. zinau ziauru yra sitaip kalbeti, bet taip as jauciuosi siandien. siuo metu ji yra pas mamos kita seseri. jau kt. savaite kaip supratau mama vel vaziuos ja pasiimti pas save. vargse mano sesute, kuriai yra vos 16 m. ir ji negali net normaliai issimiegoti kai mociute yra, nes si kaip launatike su batais kauksi aplink kambario duris, visus kolioja, tampo garsiai ka nors (zodziu daro viska, kad tik visi keltusi), o ryte atsikelusi turi eiti i mokykla- ir nesvarbu kad sianakt pamiegojo daugiausiai 2 valandas.
mamos labai rimtai paprasiau pasvarstyti galimybe atiduoti mociute i kokius slaugos namus, nes su tokiu ligoniu ir mums gyventi darosi pavojinga (ji mama puole net su peiliu).
Pasakysiu tą patį: oi, kaip man visa tai pažįstama.

Išskyrus tai, kas paskutiniuose skliausteliuose, mes esame patyrę. Daug ką galiu paaiškinti, nes tai sunki liga, galbūt panaši. Tik gal dar sudėtingesnė forma. Kol kas gera nors tai, kad tavo močiutę slaugo pakaitomis dvi dukterys. Vadinasi, nuo tų baisumų mama gali nors kiek atsigauti. Bet atrodo, kad be slaugytojo namie nebeišsiversit (net jei mama nedirba). O gal ir be vaistų (gal ji juos jau ir geria?). Slaugos ligoninėje bus tokiai močiutei tik blogiau. Ji greičiausiai bus užrakinta. Aišku, jai gali būti ten paskirta tiek vaistų, kad ji aprims ir suglebs. Nes niekas jos šauksmų ir trankymosi ilgai nekęs (yra ir kiti ligoniai), nors nuo jų gali sutreikuot širdelė, pakilti spaudimas (nelygu, kieno kuri vieta silpna, o tada juk gali būti dar daugiau bėdų).

Todėl jeigu yra įmanoma, bandykit samdyt slaugę, vakarais ir naktimis keiskitės patys, jei galite. Bet močiutės negalima nė trumpam palikti vienos. Naktimis ją kausto dar didesnė baimė, vaidinasi naktys turi būti su šviesa (gal taip jau ir darote).
Nežinau, kaip ten pas jus iš tikrųjų atsitiko su dujomis (jūs ir gal nesužinosite). Mano mama dujų neatsukinėdavo. O kaip tik užsukinėdavo (net verdantį virdulį), žodžiu, ji bijodavo, kad kas bloga neatsitiktų. O pas seserį buvo kitokie jungikliai (išjungiama pasukant į viršų, o pas mus į šoną), tai ji, matyt, gera galvojo daranti vis įjundavo (pasukdavo į šoną jungiklį) elektrinės viryklės. Aš tai suprantu, kodėl taip atsitikdavo, bet faktas tas, kad įjungta (gerai, kad abu kartus greit atėjau ir pajutau nuo viryklės sklindančią šilumą ).
Stiprybės jums, ir jeigu galite pavaduoti viens kitą, kol kas bandykit dar neatiduoti močiutės į nepažįstamus namus.