QUOTE(Alan @ 2008 01 18, 21:02)
Pritariu,
Simense
Ir manau (o gal taip tik guodžiuosi), kad didžiausios naštos yra skiriamos stipriausiems... Ir kartais nudiegia širdį, paskaičius aštrius pasisakymus apie slaugymą TIK namuose, TIK artimiesiems. Kas ginčytųsi?.. Jei tik pajėgi... O kai nebepajėgsi?.. Jaučiu, kad su kategoriškosiomis kalbamės skirtingomis kalbomis.
Kartais vakare prisėdu prie teliko ir galvoju - o ką aš veikdavau, kai turėdavau laisvo laiko? Ir nebeprisimenu. Ir negera galvot apie tą metą, kai vėl turėsiu laiko, nes tai bus tada, kai...
Na, jūs gi viską suprantat

Labanakt
Taip, tik stipriausiems.

Sykį, kai aš norėjau padrąsinti seserį, kad ji imtųsi žiūrėti mamą (pasirodo, ji jau seniai buvo siūliusi duoti ją prižiūrėti svetimiems, tik aš kažkodėl(?) negirdėdavau), aš bandydama ją paremti pasakiau: žinai, kai aš slaugiau mamą, aš dvasiškai pasiūgėjau, ji man atmetė: tai auginkis ir toliau. Man tąsyk nusviro rankos.

Dabar aš nebegaliu jos kaltinti. Jos gyvenimas su vyru pasitaikė sunkus, jie dabar kartu nebegyvena, ir jeigu ji imtųsi prižiūrėti mamą, ji nebeatlaikytų taptų tokia pačia ligone.

Ir gerai, kad vis dėlto yra dar tokios ligoninės, kad artimieji galėtų pailsėti. Nes jeigu ir patys slaugytojai ilgainiui papildytų tokius pačius senelių namus, tai kam nuo to geriau?
Ir vis dėlto, Alan, jeigu tu kada apsispręstum šiek tiek sau leisti atsikvėpti, tai nebūtinai turi būti artimojo išėjimas Amžinybėn. Ir svetur, ne savo namuos žmonės gyvena (juk ir taip tavo tėveliui dabartiniai namai nėra gal labai savi?). Jie ir ten
gyvena.
O dėl paskutinio... Ir Amžinybėje yra gyvenimas... Jei tiki...

Tik reikia išmokti susitaikyti, kad tai KITOKS gyvenimas...
Labąnakt.