QUOTE(Renatita @ 2008 02 17, 18:41)
Dar kiti, paprasčiausiai pritvirtinti specialiais diržais prie lovų ar kėdžių, kad nepabėgtų ar neiškrėstų kokių kvailysčių. Ir agresyvių yra, seseles kekšėmis vadina, stengiasi suduoti į veidą ar į rankas, kai šios ateina pakeisti sauskelnių. Labai skaudu ir sunku matyti tokius vaizdus. Todėl noriu pasakyti, kad į tokią vietą galėčiau atiduoti
tik visiškai nieko nebesuvokiančius tėvus ar artimuosius. Tokiose vietose jais tikrai geriau pasirūpins, suteiks visą reikiamą spec. priežiūrą. Dėl tokių žmogiukų tikrai nebeverta mesti darbo, aukoti šeimos santykių. Juos tiesiog reikia dažnai lankyti, bendrauti su jais, nors jie nieko ir nesuvokia.. Pastebiu, kad po tokių vizitų jie nurimsta, sumažėja agresija ir t.t. O ir šeimos nariai maloniau su jais bendrauja, yra geresnės nuotaikos, pailsėję, ramesni..
Tačiau, kol žmogus dar bent šiek tiek suvokia aplinką, pažįsta šeimos narius - jo vieta namuose su artimaisiais. Nes į tokią vietą patekę bent šiek tiek protaujantys seneliukai, tiesiog akyse užgęsta iš sielvarto ir liūdesio.
Mano mama tokioje vietoje jau beveik pusantrų metų. Ji gyva ir įprastos sveikatos būklės. Ji ten liūdi, pyksta, verkia ir priešinasi tiek pat, kiek ir namuose. O namuose ji verkdavo labai dažnai ir niekuo nenuraminamai, ir pykdavo, pykdavo. Kiek artimasis gali tai tverti?

Ji suvokia kai ką tarpais, tikrai pažįsta artimuosius ir šypsosi jai mieloms slaugutėms. Prie manęs ji būdavo
visokia namie. O ten aš ją randu manęs laukiančią, man besišypsančią, tik retkarčiais neramią. O slaugutės pasakoja, kad ji ten būna visokia. Aš tai žinau, man nereikia pasakoti, nieko naujo jos man nepasako. Žinau, kad tas, kuriam tenka visa priežiūros virtuvė dažniau būna blogas. Nes jis reikalauja keisti pampersą, kai ligonis nenori, jis neleidžia liesti to, ko negalima ir t. t.
Manau, kad kaip tik namuose galima laikyti būtent tokius, kurie
kitiems atrodo nieko nenutuokiantys, ramūs ir gulintys. Nes tik tokiam tu gali lengviau rasti slaugytoją Lietuvoje ir jis nesutrikdo tavo šeimos gyvenimo. Ką toks negalingas gali blogo padaryti? Na, nebent į kelnes ar atsisakyti valgyti.
P. S. Mane domina Alan patirtis. Kiek atsimenu tu,
Alan, pasamdei slaugytoją ištisoms dienoms? Kitaip tariant ji apsigyveno su tėvuku? Kokiomis sąlygomis (ko tu reikalavai), kada slaugytoja turi laisvas valandas (juk turbūt išleidi atsikvėpti?). Žodžiu, mane domina visokia praktinė patirtis dėl apsigyvenusio namie slaugotojo.
Gal dar kas turi tokios patirties ar ką yra girdėjęs?