labukas
nesupratau kokios konsultacijos reik radvylei?
kai gavom visiska negalia buvo prierasas reikalinga slauga.pamenu ejau i sodra jie paskaiciavo kas geriau pensija ar invalidumas.paskui reikejo eiti i soc.rupyba .na ir su pinigais viskas gauna ligonis pensijaarba invaliduma+slaugos pinigus.o jei nori tvarkit dokumentus kad tave paskirtu globeja tai reik surinkt kruva dokumentu(nueik nemokamos konsultacijos pas advokata pasakis kokiu dokumentu) ir kreiptis i teisma.o tada jau ne savaite uzims o menesius.
o psihiatre pasikeisk,gal gi ji neviena ten dirba.anksciau rasiau nr. skambink ten geriau paaiskins ka daryt
QUOTE(irculia10 @ 2008 02 18, 18:21)
labukas
kai gavom visiska negalia buvo prierasas reikalinga slauga.pamenu ejau i sodra jie paskaiciavo kas geriau pensija ar invalidumas.paskui reikejo eiti i soc.rupyba .na ir su pinigais viskas gauna ligonis pensijaarba invaliduma+slaugos pinigus.o jei nori tvarkit dokumentus kad tave paskirtu globeja tai reik surinkt kruva dokumentu(nueik nemokamos konsultacijos pas advokata pasakis kokiu dokumentu) ir kreiptis i teisma.o tada jau ne savaite uzims o menesius.
o psihiatre pasikeisk,gal gi ji neviena ten dirba.anksciau rasiau nr. skambink ten geriau paaiskins ka daryt
Senelis neturi visiškos negalios. Norim gauti slaugos pinigus, bet tam gi reikia nustatyti slaugos poreikį (šiuo metu pas jį tik II grupė dėl onkologinės ligos ir globa), bet kadangi senelis gyvena provincijoje, ten sudėtinga susikalbėt tiek su soc. rūpyba, tiek su gydančiais daktarais ir t.t. Jau anksčiau pasakojau, kaip pas mus yra, tai nesikartosiu. Taigi žinom kaip susitvarkyt, tik didelis atstumas ir laiko stygius trukdo. Tikiuosi pavasarį kaip nors visas problemas išspręsti

Labukas visoms
Pas mus kol kas situacija kontroliuojama, tai ir mintys kitur keliauja...Be to, paskaicius apie jus as dar esu uzsikrovus tik moraline nasta...
Laikykites visos, kas belieka
Mums, kad gautume slauga reikejo israsu neurologo ir psichiatro. Tai tik konsultacija to psichiatro tebuvo, ir tai dar balus sumazino...(beje, mums pasiseke, nes musu psichiatre sirgo, tai papuolem pas labai protinga ir gera moteri
)bet jei jums alzhaimeris ir dar tik II grupe
Jo tas dokumentu tvarkymas yra velniava, bet slaugos pinigeliai labai nemazi, dabar dar pakele. Verta pasistengti, kad ir palaipsniui. Pas mus dar siek tiek kita situacija, nes mama darbingo amziaus, tai slauga mums skiria nedarbingumo komisija, o jums viska skiria daktarai. O tiesa grupiu dabar nebera gi, o tik nedarbingumas procentais
O vat del globos reiks pradeti maratona
Ir kodel kai zmonems ir taip sunku, viska dar sunkina, pvz. del tos slaugos nuo proto vos nenusokom su tais dokumentais, tai net nesinori galvoti, kad kazkas panasaus laukia

Pas mus kol kas situacija kontroliuojama, tai ir mintys kitur keliauja...Be to, paskaicius apie jus as dar esu uzsikrovus tik moraline nasta...
Laikykites visos, kas belieka

QUOTE(Radvyle @ 2008 02 18, 10:04)
Neapsikentusios nuvažiavom ir pas močiutę gydžiusią psichiatrę tai ta pasakė, kad čia jūsų problemos jei nesuvokiat, kas yra Alzheimeris ir nėr čia dėl ko skųstis
Taip kad penktadienį išvežėm jį namo ir viskas vėl po senovei... Nieko neranda, nieko nebesupranta, bet kažką pakeisti vargu ar mūsų jėgoms
Pradėjom kapstyti reikalą dėl slaugos, tai paaiškėjo, kad reikia dar kaži kokios psichologo konsultacijos ir tik paskui dokumentai patenka į komisiją. Bet visam tam suorganizuoti reikia bent 1 laisvos savaitės, o jos artimiausiu metu nenusimato 

Mums, kad gautume slauga reikejo israsu neurologo ir psichiatro. Tai tik konsultacija to psichiatro tebuvo, ir tai dar balus sumazino...(beje, mums pasiseke, nes musu psichiatre sirgo, tai papuolem pas labai protinga ir gera moteri

QUOTE(ajb @ 2008 02 18, 23:53)
)bet jei jums alzhaimeris ir dar tik II grupe
grupiu dabar nebera gi, o tik nedarbingumas procentais
Ir kodel kai zmonems ir taip sunku, viska dar sunkina, pvz. del tos slaugos nuo proto vos nenusokom su tais dokumentais, tai net nesinori galvoti, kad kazkas panasaus laukia 

Nebeprisimenu, koks tas jam darbingumo lygis buvo įrašytas, kai grupes nuėmė, bet atitinkamas prieš tai turėtai II grupei. Jau rašiau, kad grupė suteikta tik dėl onkologinės ligos, nes tuo metu alzheimeris dar buvo neryškus, o dabar norint prisibelsti į komisijos duris reikia pavargti. Ypač žinant, kad tam krašte dažno gydytojo požiūris į senatvinius psichikos sutrikimus - žmogus senas, pasitaiko, kad užmiršta. Kažkaip važiuojant pas gydytojus senelis dar stengiasi susirikiuoti, įsidėmėti, į kurį aukštą lipa, koks metų laikas ir t.t., taigi patikėkit, testo rezultatai paskutinį kartą buvo labai neblogi. Tik vat paskui, kai pasisakė, kad pusmetį negauna pensijos ir nevartoja jokių vaistų, nes yra visiškai sveikas, gydytojas šiek tiek sutriko. Na o mums baugoka buvo nakvoti jo namuose antrą naktį, kai po pirmosios jis pareiškė, kad jau rengėsi eiti žiūrėti, kas ten brazda ir baisiai nustebo mus pamatęs, nes pamiršo, kad esame atvažiavę.
[quote=Radvyle,2008 02 19, 00:17]
nu nieko nesuprantu
kazkokia isvaziavus as siendien
pernai buvo privaloma keist neigaliojo pazymejimus.jokiu daktaru tam nereikejo.tiesiog nuejus i soc.rupyba reikejo parasyt prasyma ir po kiek laiko isdave nauja pazymejima ,kuriame yra grafa spec.poreikiu lygis.taip pat dave lapa kuriame buvo irgi parasytas poreikiu lygis.tai ta lapa reikejo nunest seimos daktarui ir psihiatrui
jums reikia kreiptis del neigalumo lygio perziurejimo ,nes yra sansas kad tas dvi lygas sugretins ir gausit 1(senoviskai)grupe.o tai ir papildomi pinigai ir didesne kompensacija vaistams ir poreikiu lygis kitoks nei su onkologinem lygom.
jeigu kas neaisku ar daktarai spardosi(nenori pripazint alzh)skambink8-800-11441(nuo20.00 iki8.00) cia isaiskins viska ka reik darit kad
butu nustatitas alzheimeris, svarbiausia istrukt is provincijos i didmiesti .
dar vienas dalikas ar jums slaugos reik ar globos .nes tai du skirtingi dalikai
nu nieko nesuprantu

pernai buvo privaloma keist neigaliojo pazymejimus.jokiu daktaru tam nereikejo.tiesiog nuejus i soc.rupyba reikejo parasyt prasyma ir po kiek laiko isdave nauja pazymejima ,kuriame yra grafa spec.poreikiu lygis.taip pat dave lapa kuriame buvo irgi parasytas poreikiu lygis.tai ta lapa reikejo nunest seimos daktarui ir psihiatrui
jums reikia kreiptis del neigalumo lygio perziurejimo ,nes yra sansas kad tas dvi lygas sugretins ir gausit 1(senoviskai)grupe.o tai ir papildomi pinigai ir didesne kompensacija vaistams ir poreikiu lygis kitoks nei su onkologinem lygom.
jeigu kas neaisku ar daktarai spardosi(nenori pripazint alzh)skambink8-800-11441(nuo20.00 iki8.00) cia isaiskins viska ka reik darit kad
QUOTE(irculia10 @ 2008 02 19, 01:34)
Alzheimeris jau bene prieš 3 metus pripažintas, diagnozuotas Vilniuje. Visus naujus neįgaliojo pažymėjimus turi... Paprasčiausiai sostinėj ir ten šiek tiek kitaip reikalai tvarkosi. Viskas man aišku, niekur skambint nereikia - jau vieną kartą esam praėję visus šituos dalykus su močiute.

Papildyta:
QUOTE(irculia10 @ 2008 02 19, 01:34)
reikia kreiptis del neigalumo lygio perziurejimo ,nes yra sansas kad tas dvi lygas sugretins ir gausit 1(senoviskai)grupe.
Vat tam ir reikia tos nelemtos laisvos savaitės, nes mūsų provincijoj yra šaukiama gydytojų komisija, kurioj turi dalyvaut kažkas iš giminių, nupasakot, kaip čia dabar diedukas šviesos nebeįsijungia ir kelnių nebepersivelka ir t.t. o prieš tai komisijai dar reikia surankioti psichiatro, šeimos gydytojo ir psichologo (

nu dabar aisku tai cia dar kazin ar savaites uzteks.geri tie musu istatymai viskas daroma kad zmoguj kuo lengviau ir geriau butu.vienu zodziu nera zodziu kiekvienam mieste savi istatymai nors liktais visi lietuvoj gyvenam
jeigu kam kada prireiks gydyt pragulas tai yra spec.pleistrai kurios turi israsyt seimos gydytojas(nors kiti nenori rasyti ir net nesiulo).tvarsciai kompensuojami 10vnt. reikiamo didzio tvarsciu kiekviena menesi kiekvienai zaizdai
daugiai info nemokama linija tvarsliavos,perrisimu ir kompensavimo klausimais 8-800-70001
http://www.convatec.com
http://www.aquacelag.com/
http://vertimas.vdu.lt/twsas/ cia dar karta internetini verteja idejau nes ten anglu kalba info
daugiai info nemokama linija tvarsliavos,perrisimu ir kompensavimo klausimais 8-800-70001
http://vertimas.vdu.lt/twsas/ cia dar karta internetini verteja idejau nes ten anglu kalba info
sveikos
gal ir nelabai į temą čia prie jūsų nemažų bėdų....tačisu reiktų patarimo ar šiaip išklausymo...mano mama mirus prieš 5 metus....gyvenu su močiute 77 metų ir savo šeima....apsisprendžiau gyvent su močiute,nes ji daugiau nieko neturi apart manęs,diedukas miręs irgi...ji dar turi sesių ir brolių...bet čia atskira istorija....o esmė tame,kad visisškai nesutariam su močiute....kažkokia piktybinė ji pasidarius....nu nebuvo niekada auksinė labai ir mama mano ją 1 dieną tik galėdavo pakęst savo namuose,nu vienžo niekada nebūtų gyvenę kartu....o puiktybiškumas pasireiškia tuo,kad pvz ,mano vaiką vadina benkartu,antikristu ir tt(nors esu laimingai ištekėjus),pastoviai skatina mano vyrą gert(tipo koks vyras jei negeria),gerai kad manasis atsisako,ji nėr nei pijokė nei ką,bet gal jai to bendravimo trūksta ar ką.pastoviai man priekaištauja kad einu į darbą,kad nebendrauju per dienas su ja ir išvis,kodėl jos vaikas mirė,o aš gyva ir dar vaiką turiu?o galutinis buvo vakar,kai buvau išėjus minutei,o močiutė leido vaikui pasiimt vitaminus ir valgyt juos..ačiū dievui,atėjau kai jis tik 5 buvo suvalgęs,ne daugiau,nes alergiškas jis tai didelis kiekis kenkia...o ji šalia sėdėjo ir nieko nesakė...nu daug visokių istorijų ir situacijų ir pykčių yra....bet ji visškai nevertina to,kad jai tikrai lengviau su mumios gyvent nei vienai...nei mokesčių mokėt,nei valgyt pirkt,savo malonumui kokios sriubos verda tik ...ir vis negerai ir negerai.....žinau,kad jau apsiėmiau tai ir turiu gyvent,bet psichologiškia sunku kas vakarą į mylimus namus važiuot kaip į katorgą....įeinu pro duris ir iškart mane nervas suima,nes ji prie vaiko tuoj prisikimba.....
ačiū kad išklausėt...

QUOTE(meskule @ 2008 02 27, 09:16)
sveikos
gal ir nelabai į temą čia prie jūsų nemažų bėdų....tačisu reiktų patarimo ar šiaip išklausymo...mano mama mirus prieš 5 metus....gyvenu su močiute 77 metų ir savo šeima....apsisprendžiau gyvent su močiute,nes ji daugiau nieko neturi apart manęs,diedukas miręs irgi...ji dar turi sesių ir brolių...bet čia atskira istorija....o esmė tame,kad visisškai nesutariam su močiute....kažkokia piktybinė ji pasidarius....nu nebuvo niekada auksinė labai ir mama mano ją 1 dieną tik galėdavo pakęst savo namuose,nu vienžo niekada nebūtų gyvenę kartu....o puiktybiškumas pasireiškia tuo,kad pvz ,mano vaiką vadina benkartu,antikristu ir tt(nors esu laimingai ištekėjus),pastoviai skatina mano vyrą gert(tipo koks vyras jei negeria),gerai kad manasis atsisako,ji nėr nei pijokė nei ką,bet gal jai to bendravimo trūksta ar ką.pastoviai man priekaištauja kad einu į darbą,kad nebendrauju per dienas su ja ir išvis,kodėl jos vaikas mirė,o aš gyva ir dar vaiką turiu?o galutinis buvo vakar,kai buvau išėjus minutei,o močiutė leido vaikui pasiimt vitaminus ir valgyt juos..ačiū dievui,atėjau kai jis tik 5 buvo suvalgęs,ne daugiau,nes alergiškas jis tai didelis kiekis kenkia...o ji šalia sėdėjo ir nieko nesakė...nu daug visokių istorijų ir situacijų ir pykčių yra....bet ji visškai nevertina to,kad jai tikrai lengviau su mumios gyvent nei vienai...nei mokesčių mokėt,nei valgyt pirkt,savo malonumui kokios sriubos verda tik ...ir vis negerai ir negerai.....žinau,kad jau apsiėmiau tai ir turiu gyvent,bet psichologiškia sunku kas vakarą į mylimus namus važiuot kaip į katorgą....įeinu pro duris ir iškart mane nervas suima,nes ji prie vaiko tuoj prisikimba.....
ačiū kad išklausėt...

Net nežinau, ką pasakyt.

Bet ir tau juos reikia spręsti, kiek pajėgsi.

Sakyk, o kodėl ji nemoka mokesčių ir t. t., ji pensijos gal negauna? Kodėl taip įsipareigojot? Ar esat jai turtiškai kuo įsipareigoję?

O dėl sielos ramybės tai arba psichologas arba kunigas. Geriau pastarasis. Tik jis gali patart, kaip pajėgt brist tokią kasdienybę.

Papildyta:
QUOTE(irculia10 @ 2008 02 25, 09:18)
jeigu kam kada prireiks gydyt pragulas tai yra spec.pleistrai kurios turi israsyt seimos gydytojas(nors kiti nenori rasyti ir net nesiulo).tvarsciai kompensuojami 10vnt. reikiamo didzio tvarsciu kiekviena menesi kiekvienai zaizdai
Ačiū labai, Irculia10! Tavo patarimai labai naudingi.

Kaip tau pačiai sekasi?

Ačiū labai, Irculia10! Tavo patarimai labai naudingi.

Kaip tau pačiai sekasi?

[/quote]
dziaugiuosi kad kazkam naudingi patarimai.ju labai truko man kai mama susirgo.gal viskas butu kitaip jai pacioj pradziojbuciau turejus informacijos.sekasi labai negerai mama mirsta ziauria mirtim ir niekas negali padeti.buvau perspeta apie tokia galimibe bet tikejausi kad neteks patirti.mama nustojo valgyt praktiskai negeria pragulos ziaurios net ten kur neturetu ju buti.kazkas baisaus viksta matit kai artimas zmogus mirsta taip baisiai.laime artimeji palaiko sunelis mano atsipalaiduot neleidzia.mazylis tik nuliekia paziuri ir sako baba miega.kiek tesis nezinau kaip istversiu irgi nezinau.simense supratau kad moki melstis prasau pasimelsk manes to neismokino.zinau kad atjausit aciu jums.linkiu kad jums netektu isgyventi tokiu dienu kaip man pastarosios.laikikites styprybes jums .
meskule kreipkis i psihiatrus gal raminamu kokiu bobulei israsys gal lyga kokia ras.kitaip gyvenimas pavirs pragaru
QUOTE(irculia10 @ 2008 02 27, 17:14)
sekasi labai negerai mama mirsta ziauria mirtim ir niekas negali padeti.buvau perspeta apie tokia galimibe bet tikejausi kad neteks patirti.mama nustojo valgyt praktiskai negeria pragulos ziaurios net ten kur neturetu ju buti.kazkas baisaus viksta matit kai artimas zmogus mirsta taip baisiai.laime artimeji palaiko sunelis mano atsipalaiduot neleidzia.mazylis tik nuliekia paziuri ir sako baba miega.kiek tesis nezinau kaip istversiu irgi nezinau.simense supratau kad moki melstis prasau pasimelsk manes to neismokino.zinau kad atjausit aciu jums.linkiu kad jums netektu isgyventi tokiu dienu kaip man pastarosios.laikikites styprybes jums .
Jau meldžiaus.

Tavo mamytės siela greičiausiai rengiasi išėjimui. Nežiūrėk taip susikrimtusi į jos kūną. Jis tik laikinas. Mums duotas vienam gyvenimui. Jinai greičiausiai savo užduotį jau įvykdė. Gali būti, kad jai neskauda. O skauda tau, kad negali padėti, kaip norėtum, kad taip būti neturėtų. Svarbiausia susidoroti su savo skausmu. Pakilti virš jo. Atlikti tai, ką galėtum dar padaryti. Jei ne fiziniais veiksmais, tai bent maldomis ar tyliu pasėdėjimu, uždegta žvakele.

Aš kiekvieną vakarą 21 valandą melsiuos už tavo mamytę. Tiek kiek reikės ir kiek galėsiu. Kviečiu ir visus prisijungti tuo metu. Bendra malda labai stipri.