Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 14

QUOTE(tany @ 2012 07 19, 20:34)
blogiausia, kad neisivaizduoju kokie jie turi but...  galeciau ir as israuti, bet, kad man nieko nesako ju isvaizda blush2.gif

Mano irgi dar žali lapai ir pačio česnako žievė stora.Per anksti išrauti irgi nesilaikys, ges.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 07 19, 23:50)
Šaldyti su visa burbuole nebandžiau, bet šaldžiau nupjautus išilgai burbuolei kukurūzukius. Atšildžius- skonis kaip ką tik iš lysvės.
Kukurūzus valgome virtus su druska ir sviestu, mirkytus piene ir keptus ant grilio, gaminu meksikietišką padažą žiemai.
O dėl burbuolių šaldymo- gal paprastos netinka, o reiktų tų miniatiūrinių, kur su visa burbuole ir valgomos?

O galima tikslesnius receptus virimo , kepimo kukurūzų. Šiemet pirmą kartą sėjau juos nes dukra mėgsta šviežias burbuoles pagraušt, gal kokia liks ir taip kažką pabandyt.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 07 20, 00:33)
O galima tikslesnius receptus virimo , kepimo kukurūzų. Šiemet pirmą kartą sėjau juos nes dukra mėgsta šviežias burbuoles pagraušt, gal kokia liks ir taip kažką pabandyt.

Su druska ir sviestu labai paprasta- tik ką surinktas ir nuluptas burbuoles sumetate į verdantį vandenį (jei puodas to neleidžia, sujaustote jas)- verdate porą min pasūdytame vandenyje. Patiekiate garuojančias su druska ir sviestu (kiekvienas sau druskina burbuolę ir deda sviesto savo lėkštėje).
P.S. šviežios burbuolės negali ilgai gulėti šaldytuve- tie "žirniukai" tampa nebesultingi, dingsta jų saldumas ir traškumas, o atsiranda kietumas ir miltingumas.
Keptos burbuolės- iš vakaro surinktas, bet nenuluptas burbuoles išvalyti nuo tų "siūliukų- angelo plaukų"ir patalpinti į pvz. kibirą. Burbuoles užpilti dviem stiklinėmis pieno ir pripilti tiek vandens, kad apsemtų kibiro ar kitos taros turinį. Laikyti šaltai. Kitą dieną- įkaitinti grilį, išimti burbuolę iš kibiro, nuvarvinti skystį, praplėšti lukštus (bet ne iki galo) ir įtrinti burbuolę saldžiuoju čili padažu (galima to nedaryti, jei kas nemėgsta aštriau). Lukštus atgal atlenkti ir nedelsiant dėti burbuolę kepti. Tą patį atlikti su visom kitom kibire.
Nelaikyti ilgai burbuolių išimtų iš skysčio- svarbu, kad lukštai būtų drėgni ir kepimo metu neapdegs burbuolė. Jei bus sausi lukštai- jie tiesiog sudegs...Karts nuo karto vartyti, kepti ~25-30 min (viskas priklauso nuo grilio). Tiekti su žolelių ar citrusiniu sviestu arba sviestu be priedų.

Į temą- ar kas augina darže vasaros metu rukola?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 07 19, 22:43)
Sveikos, o ka su kukuruzais darot, ar galma saldyti burbuoles?

Pernykščiai išsilaikė iki dabar maišuose.Baigiu jau paskutinius tirušiams atiduoti. ax.gif Bet galima puikiai ir šaldyti.
Atsakyti
o kiek kukurūzų ant vieno stiebo užauga? Pirmąkart auginu, supratimo neturiu ax.gif Kažkaip buvau įsitikinus, jog viršūnėj viena burbuolė užauga ir psio. O žiūriu, jog panašu, kad visai ne taip gali būti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 20, 07:19)
o kiek kukurūzų ant vieno stiebo užauga? Pirmąkart auginu, supratimo neturiu  ax.gif  Kažkaip buvau įsitikinus, jog viršūnėj viena burbuolė užauga ir psio. O žiūriu, jog panašu, kad visai ne taip gali būti  unsure.gif

Ne viršūnėje auga.Aš irgi kol nepamačiau įsivaizdavau,kad burbuolės auga viršūnėje.Kaip čia aiškiau paaiškinti,burbuolė auga kaip kad pažastyje kukurūzo.Ar teisingai parašiau? g.gif Ir bent jau pas mane po vieną burbuolę buvo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 07 19, 19:38)
Išrovus dar skiltutės nesiskiria visai viena nuo kitos.O be to ir česnako kotas dar visai žalias. g.gif

nu pas mane kotas jau nezalias seniai.... bet pries 2sav roviau, tai turejau nulupti stora oda, tada tik atsiskyre ... kaip suprantu turi skirtis nieko nelupus(ar gerai supratau ?)... ok, israusim viena ir ziuresim, gal per tas 2 sav jau kas pasikeite blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 20 liepos 2012 - 06:56
QUOTE(IngridaB @ 2012 07 20, 06:54)
Kaip čia aiškiau paaiškinti,burbuolė auga kaip kad pažastyje kukurūzo.Ar teisingai parašiau? g.gif Ir bent jau pas mane po vieną burbuolę buvo. ax.gif


aha, supratau. Bet tu pazastu tai uuuu kiek auga blink.gif Prie kiekvieno lapo. Reiskia, nebutinai is kiekvienos pazasties burbuole islis? Gali ir viena tebut?

Buvau labai apsidziaugus kai virsunej kazkas islindo, ale paskui kai is to 'kazko' daili sluota pasidare, supratau, kad anksti apsidziaugiau biggrin.gif Dabar lauksiu, kuo pazasteles pradziugins. Baisiai idomu, kai pirmakart biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane kukurūzams iki burbuolių,tai kaip iki man iki marso doh.gif
Kiek pamenu iš tarybinių laikų ir kukurūzų laukų,tai tų burbuolių daug ant vieno augalo būdavo.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 07 20, 07:32)

Kiek pamenu iš tarybinių laikų ir kukurūzų laukų,tai tų burbuolių daug ant vieno augalo būdavo.


as is tu laiku burbuoliu anikaip neprisimenu, tik pacius augalus. MB irgi sako, kad daug budavo.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 07 13, 22:55)
O kur auginote- atvirame lauke ar šiltnamyje? Mano šiemet lauke, bet visą dieną saulėje- užaugo tik apie 20 cm aukščio...Jas jau nurašyti?  verysad.gif

Auginau lauke, vijosi ant iš lazdyno šakų pastatytą kūgį kokių 2,2 m aukščio. Tikrai nepasirodė jos lepios g.gif
Atsakyti
Rukola pasejau pries dvi savaites, kol kas visai nieko, bet dar nedidukai lapeliai. Lauke. Gal reikejo siltnamio kraste paset, gailiuosi dabar. Lyja , jau net be pertrauku, tai kas ten bus doh.gif
O tos sparagines irgi ne kazkokios, ankstys tai tik kokiu 5 cm, bet gal dar gausim kiek nors silumos.

Kukuruzu laukas kitapus kelio didziulis. Tai as tokiu nespejusiu subrest pernai saldziau. Visai gerai, dejau su visu lukstu.

Atsakyti