Pas mane sėkmingai arti 10m auga.Nepamenu kas ant pakelio parašyta. Peržydėję pasisėja. Tikrai nedengiu, nemulčiuoju, kai įgrįsta išsikerojimas-apkarpau. Auga viduryje sklypo, kur ir vėjai, ir saulė.
QUOTE(Regila @ 2012 07 20, 15:09)
Pas mane sėkmingai arti 10m auga.Nepamenu kas ant pakelio parašyta. Peržydėję pasisėja. Tikrai nedengiu, nemulčiuoju, kai įgrįsta išsikerojimas-apkarpau. Auga viduryje sklypo, kur ir vėjai, ir saulė.
Viskas aišku- ji vienmetė, bet pati išbarsto sėklas kitam sezonui ir turite "konvejerį".
Bet jos sumedėję ir auga daug metų toje pačioje vietoje. Pasisėja tikrai nedaug, bent daug nerandu.
QUOTE(Regila @ 2012 07 20, 15:16)
Bet jos sumedėję ir auga daug metų toje pačioje vietoje. Pasisėja tikrai nedaug, bent daug nerandu.
O mes tikrai apie tą pati kalbame?

Rukola atrodo taip:

As pirkau ir sejau tokias http://www.nojus.lt/...-SELVATICA.html
Cia rasoma, kad daugiametes.
Tik as nuroviau kai pradejo zydeti. Sesiu vel
Cia rasoma, kad daugiametes.
Tik as nuroviau kai pradejo zydeti. Sesiu vel

Mano ne visai tokios. Štai kaip atrodo:

Ir ji jau daug metų tokia sumedėjusi. Pirmais metais buvo daigiukas karpytais lapukais.

Ir ji jau daug metų tokia sumedėjusi. Pirmais metais buvo daigiukas karpytais lapukais.
Maniskes birzelio gale, pries zydejima- dar jaunutes

Čia kažkas panašiau į maniškes.
ajajai taigi jas suvalgyti kuo skubiau kol nesuzydejo ir nesumedejo reikia:)
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 07 20, 15:33)
ajajai taigi jas suvalgyti kuo skubiau kol nesuzydejo ir nesumedejo reikia:)

QUOTE(Elar @ 2012 07 20, 15:19)
Pateiktoje nuorodoje laukinės traukės lot. pavadinimas Diplotaxis tenuifolia, šis augalas žydi geltonai, lapukai smulkūs, bent kiek matau google, daugiametis, cituoju iš viki: "Diplotaxis tenuifolia is a species of flowering plant in the mustard family known by the common name perennial wall-rocket..."It had slightly fallen out of favour but came back into fashion recently as a result of Italian cuisine's (gražgarstės) popularity"
O gražgarstės- lot. pavadinimas- Eruca Sativa (L), žydi baltai, vienmetis. Citata iš viki: ...."not to be confused with Wild rocket".
Gal tiesiog Jus apgavo paveiksliukas ant pakelio?