Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 14

QUOTE(saintlina @ 2012 09 10, 10:29)
Turiu kita klausima - ka daryt su sunokusiais kukuruzais? Lyg kazkas buvo minejes, jog saldo. Prisiauginau, reik kazka daryt su jais  unsure.gif

Darykite meksikietišką padažą, virkite kukurūzų-moliūgų sriubą, šaldykite kaip daržovių mišinio dalį.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 09 10, 12:40)
Darykite meksikietišką padažą, virkite kukurūzų-moliūgų sriubą, šaldykite kaip daržovių mišinio dalį.


labai labai prasyciau receptuku pirmu dvieju patiekalu, jei turit 4u.gif 4u.gif
O meksikietiska padaza galima ilgesni laikotarpi laikyt, ar ji greit suvartot reikia?
Ir del saldymo - ar reik apvirt kukuruzus, ar zalius saldyt? Ir islukstent turbut nelabai kas gausis, jie tokie minkstoki unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 10, 13:43)
labai labai prasyciau receptuku pirmu dvieju patiekalu, jei turit  4u.gif  4u.gif
O meksikietiska padaza galima ilgesni laikotarpi laikyt, ar ji greit suvartot reikia?
Ir del saldymo - ar reik apvirt kukuruzus, ar zalius saldyt? Ir islukstent turbut nelabai kas gausis, jie tokie minkstoki  unsure.gif

Receptus įmesiu vėliau.
O dėl šaldymo- apvirti nereikia, tik kad kėbloka su grūdelių atskirimu bus- paimate gan gilų puodą/dubenį (geriau kuo aukštesnį), laikote viena ranka burbuolę, o kita- skutate vertikaliai peiliu grūdelius. Aukštas puodas tam, kad neapsitaškytų visa virtuvė. Yra spec. įrankių burbuolei apdoroti, bet peilis irgi puikiai atlieka savo funkciją.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 09, 17:35)
taip, ir žieminiai, ir vasariniai nurauti.

4u.gif ačiū vadinasi šiandien rausiu 4u.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 09 10, 09:29)
Turiu kita klausima - ka daryt su sunokusiais kukuruzais?

o kaip žinoti,kad jie sunoko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 09 10, 13:06)
4u.gif ačiū vadinasi šiandien rausiu  4u.gif
o kaip žinoti,kad jie sunoko  blush2.gif


nudziuvo tie plaukai ir jau islindes burbuoles virsus is luksto. Matosi gelsvi kukuruziukai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 10, 14:43)
nudziuvo tie plaukai ir jau islindes burbuoles virsus is luksto. Matosi gelsvi kukuruziukai.

g.gif aišku eisiu geriau apžiūrėti,bet mano dar susivysčiusios biggrin.gif
Atsakyti
O aš vakar burokus nuroviau doh.gif Akyse vysti pradėjo lapai,nes kažkas taip sparčiai pačius gumbus graužt pradėjo,kad tik pati apačia su šaknim belieka blink.gif Gyvenime dar buvau nemačius tokio bairio doh.gif Tai nuroviau vėjo greitumu.Dabar teks ilgai ir nuobodžiai marinuot cool.gif nes nėr kur laikyt pas mus.


Beje,mano kukurūzų plaukus ant burbuoliu labai skaniai šliužai nugraužia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 11 rugsėjo 2012 - 09:59
QUOTE(Alekto @ 2012 09 11, 10:58)
O aš vakar burokus nuroviau doh.gif  Akyse vysti pradėjo lapai,nes kažkas taip sparčiai pačius gumbus graužt pradėjo,kad tik pati apačia su šaknim belieka blink.gif Gyvenime dar buvau nemačius tokio bairio doh.gif Tai nuroviau vėjo greitumu.Dabar teks ilgai ir nuobodžiai marinuot  cool.gif nes nėr kur laikyt pas mus.
Beje,mano kukurūzų plaukus ant burbuoliu labai skaniai šliužai nugraužia biggrin.gif


Va va ir mano burokus kazkas grauze, tai ir man teko nurauti schmoll.gif
Atsakyti
user posted image

Va taip atrodo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 09 11, 10:23)
Va taip atrodo doh.gif


blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 10, 13:43)
labai labai prasyciau receptuku pirmu dvieju patiekalu, jei turit  4u.gif  4u.gif
O meksikietiska padaza galima ilgesni laikotarpi laikyt, ar ji greit suvartot reikia?

Meksikietiškas padažas žiemai- pasiėmate chili con carne patikrintą receptą (man asmeniškai patiko G. Ramsay variantas), eliminuojate mėsos faršą, aš dadedu kukurūzų ir gautą padažą po pasterizacijos sunešu į rūsį. Bet kada, kai užsimanote chili- paruošiate mėsą, supilate padažą, patroškinate ir patiekalas jau garuoja ant stalo.
Moliūgų- kukurūzų sriuba- porą česnako skiltelių, imbiero šaknies, keletą šaukštų sviesto, geras gabalas moliūgo, porą kukurūzų burbuolių, ~šaukštelis ciberžolės, maltos aitrios paprikos (aš papildomai dedu dar red curry paste), vandens arba daržovių sultinio (tik ne kubelių), skardinė kokosų pienos, druskos.
Sutrintas skilteles ir imbierą, aitriąją papriką (ir curry paste, jei naudojate) pakepitnti ~1 min svieste, suberti atskirtus kukurūzus ir kubeliais pjaustytą moliūgą, ciberžolę, pakepinti ~5 min, supilti vandenį arba sultinį, sumesti kukurūzų burbuoles (jau be žirnelių), pasūdyti, virti ~10 min. Supilti kokosų pieną, virti tol, kol daržovės pilnai suminkštės. Išimti burbuoles, sriubą perpilti į blenderį ir smulkinti iki vientisos masės. Gautą masę per sietą perpilti į puodą (kad neliktų lukštų nuo kukurūzų), užvirinti ir tiekti.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 09 11, 11:23)
user posted image

Va taip atrodo doh.gif

Ar ne pelėnai užkandžiauja jūsų burokėliais g.gif
Atsakyti