QUOTE(saintlina @ 2012 09 10, 13:43)
labai labai prasyciau receptuku pirmu dvieju patiekalu, jei turit
O meksikietiska padaza galima ilgesni laikotarpi laikyt, ar ji greit suvartot reikia?
Meksikietiškas padažas žiemai- pasiėmate chili con carne patikrintą receptą (man asmeniškai patiko G. Ramsay variantas), eliminuojate mėsos faršą, aš dadedu kukurūzų ir gautą padažą po pasterizacijos sunešu į rūsį. Bet kada, kai užsimanote chili- paruošiate mėsą, supilate padažą, patroškinate ir patiekalas jau garuoja ant stalo.
Moliūgų- kukurūzų sriuba- porą česnako skiltelių, imbiero šaknies, keletą šaukštų sviesto, geras gabalas moliūgo, porą kukurūzų burbuolių, ~šaukštelis ciberžolės, maltos aitrios paprikos (aš papildomai dedu dar red curry paste), vandens arba daržovių sultinio (
tik ne kubelių), skardinė kokosų pienos, druskos.
Sutrintas skilteles ir imbierą, aitriąją papriką (ir curry paste, jei naudojate) pakepitnti ~1 min svieste, suberti atskirtus kukurūzus ir kubeliais pjaustytą moliūgą, ciberžolę, pakepinti ~5 min, supilti vandenį arba sultinį, sumesti kukurūzų burbuoles (jau be žirnelių), pasūdyti, virti ~10 min. Supilti kokosų pieną, virti tol, kol daržovės pilnai suminkštės. Išimti burbuoles, sriubą perpilti į blenderį ir smulkinti iki vientisos masės. Gautą masę per sietą perpilti į puodą (kad neliktų lukštų nuo kukurūzų), užvirinti ir tiekti.