Iš dumplūnių esu darius uogienę. Dėjau tik cukrų. Reziumė-niekas nevalgė ir išmečiau, nes tas kvapas, prieskonis labai nepatiko. Gerai, kad tik pabandymui buvau virus. Nuo to laiko net nesėju, nes niekas nevalgo.
Po to dar sėjau žemas žemuogines. Tos bent valgyt skanios, saldžios, be tų visų prieskonių. Bet jos tik paskanaut, nes maži augaliukai, nedaug vaisių. Va tie tai skanūs buvo,
Siai dienai darze pas mus auga ridikeliai ir daikonai, daikonai labai i lapus isejo; o morkos, kopustai ir burokeliai vis dar laukia savo eiles; ai tiesa dar moliugai noksta;
Beje oru rognozes salnu nerodo tad bandysiu iki lapkricio lauke auginti viska

QUOTE(georgiana @ 2012 10 01, 08:16)
Siai dienai darze pas mus auga ridikeliai ir daikonai, daikonai labai i lapus isejo; o morkos, kopustai ir burokeliai vis dar laukia savo eiles; ai tiesa dar moliugai noksta;

QUOTE(saintlina @ 2012 09 30, 21:02)
gal per vėlai sodinot?
Pas mane užaugo baklažanai. Bet derliaus šiemet mažiau nei pernai (pernai užteko ir konservavimui, šiemet tik valgymui), irgi stipriau augt pradėjo link rugsėjo. Tik mąstau, kad gal pati kalta, nes pasodinau toj pačioj vietoj kaip pernai
Šiaip ar taip - tikrai auginsiu ir toliau. Man jie patinka
Pas mane užaugo baklažanai. Bet derliaus šiemet mažiau nei pernai (pernai užteko ir konservavimui, šiemet tik valgymui), irgi stipriau augt pradėjo link rugsėjo. Tik mąstau, kad gal pati kalta, nes pasodinau toj pačioj vietoj kaip pernai

Šiaip ar taip - tikrai auginsiu ir toliau. Man jie patinka

Sveikos, o as sejau, ir man net daigeliai neisdygo...
Papildyta:
Kaimyne dave savaitgali braskiu daigelius, tai pasodinom su MB sestadieni

Darza jau beveik visa paruosem ziemai

QUOTE(saintlina @ 2012 10 01, 07:05)
man labai skanus troškinys su baklažanais. Apkepti šiek tiek maltos mėsos, pridėti į keptuvę baklažanų, pomidorų, paprikų, česnako ir viską šiek tiek patroškinti.
O dar labai patinka tokia užkandėlė. Baklažano riekeles aptepti majonezu, pabarstyti raudonėliu, česnaku, apkepti kokias 10 min orkaitėje, tada uždėti ant viršaus pomidoro griežinėlį ir pabarstyti sūriu ir dar kiek pakepti. Ypač skanu dėti ant česnakinės duonos riekelės
O dar labai patinka tokia užkandėlė. Baklažano riekeles aptepti majonezu, pabarstyti raudonėliu, česnaku, apkepti kokias 10 min orkaitėje, tada uždėti ant viršaus pomidoro griežinėlį ir pabarstyti sūriu ir dar kiek pakepti. Ypač skanu dėti ant česnakinės duonos riekelės

Aciu uz receptelius

Ir dar, o kaip konservuodavote?
Kaip jūsų briuselio kopūstai?Apskyniau pusę kibiriuko,kiti dar pas mane mažiukai labai.

Kai pradėsit sodint česnakus,rėkit garsiai,kad nepražiopsoti
Blem per vaikų ligas jaučiu ir pomidorai šiltnamį pavasario sulauks

QUOTE(svieske @ 2012 10 01, 21:42)
O sakykit pagal ta antra receptuka, tai cia karstus valgyti ar nebutinai
?

man tai ir taip, ir taip labai skanu

O konservavimo recepto nepamenu.. Irgi kazkaip su pomidorais, paprikom, cesnaku.
QUOTE(Alekto @ 2012 10 02, 07:26)

sake snd gera diena pagal menuli cesnakus zemej slepti

QUOTE(kukuska007 @ 2012 10 02, 08:10)
diena gal ir gera, bet ar ne per anksti? Silta gi dar kaip, ir prognozes dar siluma rodo. Kad nebutu kaip pernai.. sodinau spalio pabaigoj, o vistiek suzaliavo visi cesnakai

QUOTE(Alekto @ 2012 10 02, 08:26)

Viena moterele mums sake, kad siemet cesnakus reikia sodinti spalio 14 d.

QUOTE(saintlina @ 2012 10 02, 08:29)
diena gal ir gera, bet ar ne per anksti? Silta gi dar kaip, ir prognozes dar siluma rodo. Kad nebutu kaip pernai.. sodinau spalio pabaigoj, o vistiek suzaliavo visi cesnakai