Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 14

QUOTE(saintlina @ 2012 10 12, 13:50)
as ir taip labai gerai miegu, svarbiausia galva ant pagalves padet  biggrin.gif
Bet metos ir man labai patinka  wub.gif
Papildyta:
melisos jau nereik, mergaites beveik jau ir atveze smile.gif 

O kas per anyzinis lofantas? Atsilikusi as, nezinau nei skonio, nei kvapo.. Ar nors kiek i anyzinius saldainius panasu?  rolleyes.gif

http://www.google.lt.../...AA&dur=1499
va toks, graziai atrodo, ne prasciau nei lavandos, kai eilem susodinta, biciu dziaugsmas, kvepia anyzium, lapa pakramcius saldus, arbata ka as zinau, anyziskai salstelejus, as matai nelabai anyzius megstu smile.gif del biciu auginu, vat. jei nori, sakyk, maciau braskese toks kompaktiskas sudyges, perkelciau i vazona, prie progos perduociau, arba seklu tai kiek nori turiu. siaip labai grazu ziedeliu i savo dziovintas arbatas imaisyti.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 10 11, 19:49)
Mūsų šiemet morkos gražios, didelės ir daug..Esama pakirmijusių, bet jas kasant atrinkom.Gerų prikasėm 6 kibirus po 20litrų. Tai jau mums-sočiai.
Kas dėl morkų derliaus įtakoja sunku pasakyti, bet gal daug įtakos turi ir veislė. Prieš kokius 5m pamenu tokį vaizdelį..Parinkom plotą morkoms, pasėjom 6 vienodo ilgio morkų eiles. Kiekviena buvo skirtingo pavadinimo. 6 eilės, 6 pavadinimai. Ir ką Jūs pasakysit, kai pradėjom kast-apstulbom. Viena eilė net nepasakysi, kad tai morka..maža (kokių 2cm ilgio). Sakom, nu nieko sau morkos.. buvo prastų, bet 2 eilės buvo superinės - didelės, lygios, nešakotos. Rinktinės. Vienintelė mintis-veislė kalta..Juk vienam plote, tai ravi vienu metu visas, jei laistai tai taip pat. Rovėm vėl..ir kad būtų toks akivaizdus skirtumas nebūčiau patikėjus, jei nebūčiau pati kasusi. Gerai, kad pavadinimus buvau susirašius į sąsiuvinį pagal eiliškumą, tai kitąmet sodinom tik tas gerąsias, kurios puikiai užaugo. Dabar jau kasmet rašomės ką sėjam ir rudenį prirašom komentarą ko nepirkt.

tai atskleisk paslaptį, kokia veislė geriausia wub.gif Nes man nepavyksta gražių išauginti (bet ir patirties dar mažai turiu)
Atsakyti
Jei nenušals Panevėžyje turiu vazonuose nemažai lafanto.Tik jie dabar nebe išvaizdūs,nupjaustyti.Jei tik nenušals šią naktį. g.gif Man pamaišyti į arbatas skanu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 10 12, 15:30)
Jei nenušals Panevėžyje turiu vazonuose nemažai lafanto.Tik jie dabar nebe išvaizdūs,nupjaustyti.Jei tik nenušals šią naktį. g.gif Man pamaišyti į arbatas skanu. mirksiukas.gif

o ko jiems nusalti? jie gi daugiameciai, pas mane lauke auga jau 3 metai, tik is vazonu reiketu i dirva perkelti, nes vazonas tai ziema persals. pas mane maciau kruvoje ir baltas zydejo. pati perskaiciau ta straipsni dar karteli, tai oj oj koks jis geras, o as turiu ir nenaudoju smile.gif
beje, siemet pas mus medus ilgai nekieteja, o ten taso, kad nuo lofantu nektaro taip buna, tai va ir issiaiskinau, kame saknys biggrin.gif
Atsakyti
kukuska007,
Tavo dovanoti dumplainiai užaugo gigantiškais krūmais, užaugino pomidoriukų dydžio vaisius, tik matyt jiems šiemet trūko saulės, nes pilnai nesunoko, bet skonis tikrai labai įdomus buvo. Dėkui 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rami_Ledi @ 2012 10 12, 15:25)
tai atskleisk paslaptį, kokia veislė geriausia wub.gif  Nes man nepavyksta gražių išauginti (bet ir patirties dar mažai turiu)

Aha ir man smalsu būtų ax.gif Taigi kokios geriausios buvo jūsų augintos Regila?Pavyzdžiui mes su krikštamote tą pačią sėklą beriam,tik ji suvalkijos derlingoje,aš dzūkijos pieskose.Maniškės prieš jos morkves kaip dantų krapštukai atrodo blush2.gif
Atsakyti
adija5,
mūsų smėlynuos man pasiteisino Narbonne ir Bangor, didelės, sultingos(auginu jau kelis metus), bet nebesodinsiu Laguna, nepatiko
Atsakyti
mergaitės ar jau sodinat kas česnakus?ar dar palaukt? g.gif
Atsakyti
Ši informacija pravers ir man, labai ačiū už morkyčių veislės pavadinimus.
Tik pasakykite kokioje sėklų parduotuvėje perkate g.gif

QUOTE(jurginėlis @ 2012 10 13, 11:07)
adija5,
mūsų smėlynuos man pasiteisino Narbonne ir Bangor, didelės, sultingos(auginu jau kelis metus), bet nebesodinsiu Laguna, nepatiko

Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2012 10 12, 19:28)
kukuska007,
Tavo dovanoti  dumplainiai užaugo gigantiškais krūmais, užaugino pomidoriukų dydžio vaisius, tik matyt jiems šiemet trūko saulės, nes pilnai nesunoko, bet skonis tikrai labai įdomus buvo. Dėkui 4u.gif  4u.gif

malonu girdeti, krumai tikrai platus buna, puse vasaros pernai vyras bambejo, nes arti tako pasodinau, paskui jau minde neapsikentes. pas mane irgi pilnai prinokusiu nedaug buvo, bet man zali skanesni, daryk uogiene, skonis kaip agrastu, pasaka smile.gif
marinuoti pas mus nelabai pasiteisino, uogiene surijau apsilaizydama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SmilgaS @ 2012 10 13, 12:58)
Ši informacija pravers ir man, labai ačiū už morkyčių veislės pavadinimus.
Tik pasakykite kokioje sėklų parduotuvėje perkate  g.gif

baltic seeds internetinė parduotuvė

kukuska007, jau viskas sušlamšta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2012 10 13, 12:52)
mergaitės ar jau sodinat kas česnakus?

aš dar ne smile.gif
Atsakyti