Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(Jadziūnė @ 2008 04 20, 18:21)
Tai čia Tamstai, matyt, skauda iš zlasciaus, kad ligoninėj tortų beigi kardonadų nedavė  biggrin.gif , nu *****, taigi ne mėnesį gulėjai, ko čia tiek skųstis maistu, nėr ko valgyt po tokios operacijos, dieta gi, o ligoninė- ne atpenėjimo punktas  biggrin.gif , gal Tamsta lepi esate, ne? Na paskaudėjo, manau, visoms, kaip ne kaip pjūviai gyvoj mėsytėj, dar tos dujos...bet gal nieko keisto, jei net maistu Tamsta pasipiktinusi.

blin prisijuokiau biggrin.gif bet vat sakau rimtai nu man asmeniškai nieko neskaudejo, gal dėl to kad mane analginu pumpavo? ar kokiu ten nuskausminamuoju? g.gif nes po operacijos vakare atejo sesute su švirkštu ir ruošesi kažką leist sakau kas čia? sako analginas, sakau o kam? sako nuo skausmo, tai sakau man nieko neskauda nereikia jį sutiko ir neleido, bet rimtai man nieko neskaudejo o gal dėl to kad esu labai kantri ir "neisiklausineju" į skausmą? g.gif
o kas dėl maistoo aš ne vienerius ir ne dvejus metus mitau kudikišku maistelių tą prasmė viskas virta, ar troškinta be jokiu vegetu ir pan. jaučiausi puikiai išmokau gamint skanu dietini maistą ax.gif figurą buvo tokia kokia ir turi but cool.gif nors panaši ir liko cool.gif
Atsakyti
Na man irgi isoperavo tulzi, bet as buvau 23sav. nescia, uzejo priepuolis ir akmenukas uzkiso kanala. Teko net kompiuterine tomografija daryti, bet aciu dievui dukryte sveika ir tikiuosi ateityj netures pasekmiu. Kadangi dar gimda nesieke bambos, tai nusprende daryti laparaskopija, bet jie rizikavo, kad gali pazeisti gimda, savaite veliau jau butu pjove nuo skrandzio iki bambos(siuo atzvilgiu man ziauriai pasiseke) kaip tarybiniais laikais. Po operacijos man atnese valgyt jogurto, zele ir paklause kokiu sulciu noriu blink.gif . Man akys ant kaktos issoko, kad galima valgyt blink.gif . Is to strioko paprasiau tik leduku, nes troskino. Kita diena isleido namo, butu isleide ta pacia diena, bet dar turejo stebeti 24h. vaisiu, tikrinti tonusus. Taigi gryzus namo jau valgiau normaliai: salotu su troskinta mesyte, nes buvau isbadejus per visa savaite, kol jie nusprende mane papjauti (organizmas prieme tik skyscius, jokio kieto maisto). Dabar jauciuosi ziauriai laiminga be tos tulzies pusles, kuri kankino sitiek metu ir turedavau atsisakyti visokiu skanestu, bemiegiu naktu nuo skausmo, ligoniniu, tyrimu...
P.S Veiksmas vyko ne Lietuvoje.
Atsakyti
man pirmas priepuolis irgi užejo neštumo metu buvau 36 sav, kvietem per nakti tris greitukes tik trečia į ligoninė nuveže doh.gif: bet niekas kažkodėl net ehoskopo nepadare sad.gif o skausmai buvo nerealus... suleido "karšto" švirkšto ir paleido namo taip ir nesuprate kas man yra blink.gif namie kankinausi tris paras, man irgi buvo užstriges akmenukas, o paskui viskas praejo sekmingai danešiojau pagimdžiau ir kai sūneliui buvo 1.5 menesiuko va tada jau prasidejo linksmybės doh.gif ( nesikartosiu nes šitoi temoi jau esu pasakojus kas ir kaip buvo .)
bet tikrai nesigailiu išsioperavus nekiek schmoll.gif: nes tai yra uždelsto veikimo bombą blink.gif kuri yra neprognuozojama sad.gif gali sprogt bet kada... sad.gif
o šeip daug moterų per neštumą "prisiaugina" akmenukus nes būna gerokai suletejusi medžiagų apikaitą sad.gif paskui juokavau sakau sūnytis gimdamas į kumštuką ir mamos akmenuskus galejo užgrebt kartu hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 20 balandžio 2008 - 21:10
QUOTE(Jadziūnė @ 2008 04 20, 16:21)
Tai čia Tamstai, matyt, skauda iš zlasciaus, kad ligoninėj tortų beigi kardonadų nedavė  biggrin.gif , nu *****, taigi ne mėnesį gulėjai, ko čia tiek skųstis maistu, nėr ko valgyt po tokios operacijos, dieta gi, o ligoninė- ne atpenėjimo punktas  biggrin.gif , gal Tamsta lepi esate, ne? Na paskaudėjo, manau, visoms, kaip ne kaip pjūviai gyvoj mėsytėj, dar tos dujos...bet gal nieko keisto, jei net maistu Tamsta pasipiktinusi.

blink.gif Kaip žmogus, nežinantis situacijos, gali rašinėti tokius absurdus...

Jei per dieglius negalėjau normaliai įkėpti, ir buvo darytos kelios papildomos echoskopijos, tai gal sakau, ne dėl karbonadų. Iš pradžių buvo įtarta, kad drenas duria, paskui, kad oro pateko ten, kur nereikia. Gal dar turėčiau papasakoti apie kateterius, įvestus į šlapimo pūslę ir kitus galus? Apie skausmą pjūvių vietose net neužsiminiau nes jis tikrai panašus į persisportavimą.
Ir jei atneša visiškai šaltą (akivaizdžiai šaldytuve laikytą) sutrintą virtą morką pietums, ir priduria "žinote čia visiems dalinau dalinau, bet jūsų palata paskutinė, tai neliko". Arba gauni lėkštėje sustingusios bulvių košės (vėlgi,daug šaltesnės nei kambario tempretatūra). Tai gal ne tortų norėjau?

Merginos, kada galima maudytis? Ir kada ant šono miegoti? Pamiršau gydytojo paklausti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PaneleKiausiniene: 21 balandžio 2008 - 12:02

Man daktariukai nenorejo operuot, bet kitos iseities nebuvo, nes tas akmenukas nejudejo is vietos, o ir jie pastoviai antibijotikus ir dar kazkoki biesa vare, kad tik geltos nepasigauciau (tuo metu net nesigilinau ka, nes ziauriai bijojau del savo kudikio). Jie man dave pasirinkima: arba sutinku operuotis, nes kitaip numarinsiu vaika badu, o pati ir gelta pasigausiu, ir dar gala gausiu. Visa laime, kad tai ivyko ne Lietuvoje ir ten operacijoj dalyvavo ne tik chirurgas, bet ir ginekologas, kuris stebejo vaiko tonusus, norkoze buvo minimali, nes prabudau ant stalo, o kai paparasiau nuo skausmo, jie negalejo suleisti, kol nepasiekiau maternity skyriaus, kur koridoriuj jau lauke su nestukem galimais nuskausminanciais. Lietuvoj jauciu jie butu nerizikave daryt laparaskopijos, net ten konsiliumas buvo ne viena karta ir del to pykosi chirurgas su ginekologu beveik 3 dienas.. Tik buvo man sokas, kai pries operacija(sekmadieni) atejo kunigas ir palaimino blink.gif . Tik po operacijos as issiaskinau, kad jis kiekviena sekmadieni ateina ir visus laimina doh.gif . Jau tuo metu galvojau, kad man paskutinioji doh.gif biggrin.gif . Viskas gerai kas laimingai baigiasi... Linkiu , kurios turi akmenukus issioperuoti ir nebijoti, nes nestumo metu, del hormonu kaitos jie suaktyveja ir net gali tekt juos isoperuoti, ko tikrai nelinkeciau...
Papildyta:
QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 04 21, 13:54)
blink.gif Kaip žmogus, nežinantis situacijos, gali rašinėti tokius absurdus...

Jei per dieglius negalėjau normaliai įkėpti, ir buvo darytos kelios papildomos echoskopijos, tai gal sakau, ne dėl karbonadų. Iš pradžių buvo įtarta, kad drenas duria, paskui, kad oro pateko ten, kur nereikia. Gal dar turėčiau papasakoti apie kateterius, įvestus į šlapimo pūslę ir kitus galus? Apie skausmą pjūvių vietose net neužsiminiau nes jis tikrai panašus į persisportavimą.
Ir jei atneša visiškai šaltą (akivaizdžiai šaldytuve laikytą) sutrintą virtą morką pietums, ir priduria "žinote čia visiems dalinau dalinau, bet jūsų palata paskutinė, tai neliko". Arba gauni lėkštėje sustingusios bulvių košės (vėlgi,daug šaltesnės nei kambario tempretatūra). Tai gal ne tortų norėjau?

Merginos, kada galima maudytis? Ir kada ant šono miegoti? Pamiršau gydytojo paklausti  ax.gif

Man gydytojas leido maudytis po dusu jau kita diena, nes vistiek tie pjuviukai uzklijuoti pleistriukais, o kad negalima miegot ant sono tai net nezinojau. Man tik ziauriai tempes virsutine siule ir ties bamba siek tiek ilgiau skaudejo, nes man pilvukas augo ir maze nesikuklindavo dar paspardyt i pjuvius, bet isgyvenau kazkaip. Man po gimdymo siules tarpvietej labiau
skaudejo.. blush2.gif
Atsakyti
aš nerekomenduočiau dar maudytis, gali šeip apsipraut pažastis ir visa kita bet dar kokia savaitele iki kol išims siuliukus pakenek , ant šono jeigu neskauda gali miegot jau dabar smile.gif vaje vargšes jus visos man tai nieko neskaudejo visai schmoll.gif sveik PaneleKiausiniene greičiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 04 21, 16:40)
aš nerekomenduočiau dar maudytis, kokia savaitele iki kol išims siuliukus pakenek

Man nesiuvo ax.gif Pirkausi titano kniedes. Tai dabar vis galvoju, ar jomis susegiojo ir paliks g.gif
Atsakyti
O tai jums paparastais siulais siuvo? g.gif Man tai nieko netrauke, tik pleistiukus nulupo ir viskas, nors ir pati ta pati namie galejau padaryti. Turbut jie siuvo mane kazkokiais stebuklingais, isnykstanciais biggrin.gif . As galvojau, kad taip visas siuva... ax.gif blush2.gif
Atsakyti
kuo toliau į mišką tuo daugiau medžių.... doh.gif: jo man siuvo paprastais veliau jos reikejo eit išimti, puse išeme puse paliko manidami kad šašas doh.gif: likusius pati namie išraukiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 04 20, 20:54)
o kas dėl maistoo aš ne vienerius ir ne dvejus metus mitau kudikišku maistelių tą prasmė viskas virta, ar troškinta be jokiu vegetu ir pan. jaučiausi puikiai išmokau gamint skanu dietini maistą  ax.gif  figurą buvo tokia kokia ir turi but  cool.gif nors panaši ir liko   cool.gif

blink.gif o kam save kankinti ir neleisti sau pavalgyti doh.gif ..nesakau ,kad iskart po operacijos valgyti viska kas pakliuva ,bet po truputuka ir nepersivalgant viska galima pradeti valgyti ir paskui atsirenki kas tinka ,kas ne.Jeigu iki operacijos nebuvo problemu su virskinimu ar skrandziu ,tai pasalinus tulzi problemu neturetu buti.Man praejo po operacijos jau puse metu ..gyvenu ir valgau kaip pries operacija ...savijauta liuksiska,toks jausmas ,kad operacijos ir nebuvo ir nematau ,kad tureciau rinktis kazkoki dietini maista smile.gif
PaneleKiausiniene..man po operacijos skausmu kaip jum tikrai tokiu nebuvo .Gal pas daktara nueikite ..ramiau bus.Tik jauciau dideli silpnuma ,bet su kiekviena diena jauciausi vis stipriau.Kur ten nejausi silpnumo ,kaip pusalkane po operacijos kokias dvi savaites buvau biggrin.gif ..pasisotindavau tik sapnuodama kepsnius biggrin.gif .Ir lpo operacijos ant kitos dienos namo israse ir dar jokiu slangiuku nedejo g.gif O siulus iseme po septyniu dienu.O vonioje maudziausi po kokiu gal dvieju savaiciu..tik apsiprausdavau neslapinant tu vietu .Nors gydytoja sake ,kad po siulu isemino laisvai galima maudytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SANTA: 21 balandžio 2008 - 21:34
Padariau išvada, kad kiekvienai viskas buna kitaip. Pirkau ir aš tas kniedes, bet man vistiek trečioje dienoje traukė kažką ir sakė, kad siūlus. Maudytis leido penkta diena po dušu, kai nusiėmiau visus pleistrus, o po dešimt dienų leido maudytis vonioje.
O sakykite kiek turi praeiti po operacijos laiko, kad galima butu pradėti eksperementuoti su aštresniu ar keptu maistu?
Atsakyti
Vaistus arba papildus kokius nors gėrėte po op? ax.gif Ir kada pilvas susitrauks?

O kiekvienai tikrai skirtingai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PaneleKiausiniene: 22 balandžio 2008 - 08:36