Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

Sveikos, mane isoperavo pirmadieni 28diena, kaip tik per mano gimtadieni blush2.gif . Viskas matyt pavyko neblogai, dreno man nebuvo, peciai skauda nuo duju... kaip ir po operacijos.., bet kita diena vakare jau galejau vaziuoti namo thumbup.gif tai kad ligonineje praleidau dvi naktis ir visoms nesiojancioms akmenukus ir nedristancioms operuotis, patarciau nedelsti. Skaudu zureti kaip kankinasi zmones kuriems dasidejo kasos uzdegimas ir dar nezinia kas.
mano akmenys nebuvo dideli, bet ape 50 vnt lotuliukas.gif taigi, galiu galvoti apie verini bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 05 04, 20:06)
kaip ligoniukės jaučiasi?

Laikomės smile.gif Vis suku galvą dėl meniu. Aštraus maisto negalima, tai kokius prieskonius naudoti? g.gif
Atsakyti
naudok viska kas naturalu aš kai nevalgydavau aštriai man nesunku budavo, dek kminus, krapus pertažoles prieskonines žolėles , daržovės, patikek be visokiu maggi ne tik sveikkiau bet ir skaniau wink.gif ištikruju tuos maggi tai gali gei toleruoji. prieskoniukus gali det tik ne pipirus ar aštrius švelniau rinkis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 04 30, 17:11)
pas mane irgi buvo smulkus tokie akmenukai tokie kaip pipiriukų žirniukai kur į sriubą deda biggrin.gif
nu va t_alina tikra šaunuolė thumbup.gif:  kaip valgyt sekasi? nu ar labai baisu buvo? juk ne smile.gif

4u.gif
nebuvo baisu, nes pati pasirinkau chirurga ir matyt jam neblogai sekesi mane operuoti ax.gif siandien jau savaite...o valgyti- valgau....deja ne pizza ir ne karbonada su suriu, ypac sunku buvo atsisakyti saslyku kai visa seimyna kapojo, bet rusiuoju valgi ir savijauta gereja. Matyt ir diafragma mano susitvarke, kvepoju lengvai, skausmu nera, randai mazyciai, kaip uodu ikandymai, zodziu viskas thumbup.gif
Atsakyti
Aš sužinojau, kad tulžyje nešioju akmenukus, kai sūneliui buvo 2 mėnesiai. Užėjo tokie skausmai, kad nei paėjau, nei pašnekėjau. Žodžiu, baisu. Vyras nuvežė į KMUK priimamąjį. Ten padarė tyrimus ir rado tulžyje akmenukų. Skausmas vis nepraėjo, nepadėjo jokie vaistai, tai žadėjo ekstra operuoti. Bet vakare skausmui atslūgus,neoperavo, kitą dieną išleido namo su sąlyga, kad paauginsiu vaikelį ir tada gulsiuos operuotis. Vaikui dabar jau metai ir 8 mėnesiai, bet dar vaikštau su neišoperuota tulžim. Buvau nuėjusi pas žymų echoskopuotoją Stankevičių. Jis dirba privačioje klinikoje "Elite medicale". Jis viską apžiūrėjo ir išrašė vaistukų, Rowachol, kurios vartojant yra galimybė, kad akmenukai ištirps, nes jis sako, kad maniškiai susiformavę per nėštumą. Taip dažnai būna. Tuos vaistus liepė gerti metus laiko ir vėl atvykti pasirodyti. Jei jie bus mažesni, tai bus gerai. Dabar šiek tiek pasižiūriu, ką valgau, bet svarbiausia prisivalgius neatsigulti, nes stovint niekaip akmenukas nepateks į dvylikapirštės žarnos kanalą ir priepolio neiššauks. O per tą laiką buvo šiek tiek užėjęs panašus skausmelis 2 kartus. Padėjo pora nošpos tablečių ir praėjo. Man siūlė neskubėti operuotis, nes tipo neaišku, nuo ko formuojasi tie akmenys, ir jei išoperuos tulžį, jie gali rinktis kažkur kitur.....
Atsakyti
taip gali kepenų latakuose, ir ką? o jei neoperusi gali but vežys kasos uždegimas hepatitas, net mirtis nuo komplikacijų doh.gif nekalbu apie pastovia baime kažka ne taip suvalgyt er ne taip padaryt, akmenukai tie nuo vaistų nemažeja yra grinai reklamą,ir beabejo daktaras gali pasakyt žinot va tikrai pamažejo pagerkit dar metelius laiko irnesakyk.gif juk pacientai nežino kokie buvo iki to laiko ir nematys skirtumo patis plius tulžį juos "mažint" yra labai pavojinga. jei tai butu taip efektivu nieko neoperuotu o skirtu tokias tabletes. tokiu budu akmenukus galima tik pajudint ir jie atsidur kur nereikia ir išauks stipriausia priepuoli. dar juk pasake per neštumą priaugo juk taip būna ne vienai aš ne išimtis, tai tuo labiau reikia operuotis nes jau ne beneščia ir tikimybė pakartotinam susidarymui minimali. aišku čia kiekviens reikalas bet su tuo juokaut negalima. sekmes tau.
Atsakyti
Manau, kiekvienas turi teisę rinktis. Aš labai gailiuosi, kad paklausiau gydytojos (ji kategoriškai pasisakė prieš rowaholi kaip neveiksminga vaista) ir nebandžiau vaistukais akmens tirpdyti. O jei būtų įvykęs stebuklas? Gal aš būčiau ta vienintelė iš milijono, kuriai dingo akmuo nail.gif Naivu, bet tokia mintis man labai rimtai neduoda ramybės biggrin.gif

O kodėl negalima ledų mums? Juk ledai - gėris wub.gif
Atsakyti
Ir aš manau, kad kiekvienos teisė rinktis.
Be to, ir gydytojai patys kalba įvairiai . g.gif
Manau, yra situacijų, kada operuotis būtina, bet, kad tik esant akmenukų
( nesvarbu skaičiui, nesvarbu dydžiui, nesvarbu simptomams), iš karto gultis po skalpeliu, tikrai ne visi chirurgai taip sako, ypač pažįstamiems.
Žodžiu, kai pagalvoji, tai hamletiška situacija gaunasi g.gif
Džiaugiuosi už visas, kurios sėkmingai išsioperavo.
liute2, , duok žinot, kaip tau seksis tirpdyti tuos akmenukus, nors ir negreit rezultatų eisi žiūrėt mirksiukas.gif Tikėsimės, kitų priemonių tau neprireiks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulicka: 13 gegužės 2008 - 09:56
QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 05 13, 09:08)
O kodėl negalima ledų mums? Juk ledai - gėris  wub.gif

todėl kad negalima jokiu šalto maisto, ledai šalti riebalai (jei pieniški ) todėl sunkiai virškinasi visi kas turi bėdu su virškinamuoju traktu tai žino smile.gif

tai beabejo kiekvieno teise rinktis kol viskas ramu kol nepajaučia komplikacijų ar priepuolių nuo kuriu sienom gali lipt , kai atsitinka kas nors dzin visos teises ekstra operaciją ir viskastada mintis bile pusle netruktu bile tik gyva likčiau, bet taip kiekvieno teise rinktis ir sudaryt savo gyvenimo kokybė 4u.gif
Atsakyti
šaunuolytė 4u.gif
tai veliau aišku bandyk aš jau valgau po dvejų metų pradejau lotuliukas.gif ( tipo paguodžiau biggrin.gif) bet ištiktuju jau po pusės metų skaitosi galima bandyt po biški visko ragaut) tik neprisikirst iškart po biški visko galima mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 13 gegužės 2008 - 12:15
Nu žiūrėsim, kaip čia man seksis geriant tuos vaistukus. Tuo gydytoju tikrai pasitikiu, jis tikrai nekalbės tik šiaip sau. Kadangi yra tikimybė, jog mano akmenukai susiformavę neseniai, jie nebus labai sutvirtėję ir gali aptirpti, o gal ir visai ištirpti. Žinoma, gyventi laukiant priepolių nelengva, bet aš stengiuos pažiūrėti, ką valgau, neatsigulti pilnu skrandžiu, kas tikrai negerai turint akmenukų tulžyje, daug geriu skysčių. Ir stengiuos galvoti, kad viskas bus gerai, kaip atsirado, taip ir išnyks g.gif Būtinai duosiu žinią, kai tik nueisiu tikrintis. Sėkmės visoms ir ačiū, kas ir man linki to paties mirksiukas.gif
Atsakyti
sekmes tau bet kokių atveju 4u.gif

o čia bendrai - priepuoliai gali visai nepriklausit nuo maisto ir ttt negalima pvz lb šokinet kratitis mašinoi jodineti ir tttt nes akmenukai gali tesiog pajudet dar daug daug faktorių gali iššaukt priepuolius sad.gif
Atsakyti