As vakar blaskiausi po parduotuve

Su vyru nuvaziavom, vakarienei ko nors nusipirkti. Jis sau pica pasieme, dukrai vel sio to, o man? Na ir prasidejo. Begu sian, begu ten. To negalima, ano irgi, sito nenoriu

Vargas vienas. Pasiemiau rinkini darzoviu, galvoju pasitroskinsiu su mesyte. Prie mesos skyriaus ilgai prastovejau. Vista atsibodo, kalakutienos nemegstu, kiauliena riebi, jautiena negrazi.... Zodziu isejau be mesos. Varau su zuvimis pabendrauti. Apziurejau visas kokios buvo. Ir nepirkau. Nevalgiau niekada zuvies, nesu jos gyvenime ruosusi, tai ka pirkti? Ai, pagalvojau, duosiu uosvienei pinigu, nupirks, gi zmogus patirties turi. Pasiemiau bananu, sausainiu ir mineralinio. Dar visokiu varskyciu "ale jogurtuku". Sumaniau parizikuoti. Nusipirkau virtu bulviu cepelinu su varske. Drauge sake po operacijos valgydavo. Tik blyn

namuose pastebejau, kad ne tuos paemiau, su mesa.
Uztat neatsidziaugiu vienu radiniu. Prieskoniu kokiu radau, mmmm.... Ne is tu visokiu vegetiniu, ar kur buna - mesai, saslykams, vistienai, zuviai, bulvems... Nea, man jie visi kazkokie vienodi sintetiniai. Radau tokiu idomiu. Brangiausi is visu buvusiu, bet 11 lt. tai baika. Toks stiklinis indelis, ne mazai. Vadinasi - Misko misinys. Sudetis - svogunai, juros druska, grybai, petrazoles, ciobreliai, rozmarinai, juodieji pipirai, cesnakai. Kas idomu tai, kad viskas gabaliukais ir beriant dangteli pasuki ir mala jis tau i lekste tiesiai, mmmm, koks aromatas, o skonis

Niekada nemegau tokiu dalyku, bet siandien ant savo darzoviu troskinio uzsiberiau, tai vos verdancio is puodo tiesiai kapot nepradejau

Dukra parejo is mokyklos ir iskart uostyt pradejo, kas cia taip skaniai kvepia? Niam niam. Va cia tai atradima padariau. Raso, kad 68 g. Bet man toks nemazas kiekis atrodo

Bet kokiu atveju, man jo uzteks labai ilgam