Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(vija zemaite @ 2012 07 04, 01:00)
taip gražu čia pas jus... ..vijana.. - aš sužavėta  bigsmile.gif noriu į ekskursiją mirksiukas.gif

Ir as noriu,seile pavarvinti. ax.gif
Vija zemaite,gal organizuojames kartu pas vijana? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2012 07 04, 18:51)
Ir as noriu,seile pavarvinti. ax.gif
Vija zemaite,gal organizuojames kartu pas vijana? bigsmile.gif

Kad pas mane nelabai yra i ka paziureti, o stai pas Jus rimusia man regis yra ispudinga kolekcija, kogero turite nemaza echinopsiu ir daaugybe kitu groziu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva7776 @ 2012 07 04, 12:54)
Cia gal toks durnas klausimas, bet...  doh.gif
As laikau savo kaktusus visus balkone, ten labai tvanku ir karsta.
Juos palieju gan gausiai, bet.... ar negali but taip, kad jie "susus"  lotuliukas.gif

Klausimas nedurnas- sako, kad kai virš 30 šilumos kaktusai pradeda miegoti. Bet aš tokiu dalykų nepastebėjau, maniškiai lauke. Įdomu, kaip šiltnamiuose ?
Atsakyti
QUOTE(anril @ 2012 07 04, 18:38)
Būna natūraliai bordiniais spygliais, bet ir dažytais teko matyti parduotuvese. Kaip jie taip padaro neįsivaizduoju, bet būna. Ir jau paaugusį, toliau augantį baltais spygliais teko matyti.

Pardeje sake, kad buna purkstais spygliais, gal kaktusa pridengia ir purskia tik ant spygliu. g.gif Zodziu bandysiu pafotkit rytoj, nes dar neissiaiskinau kokios rusies, pavarciau katalogus, bet visai galvele susisuko blush2.gif
Atsakyti
Įdomu, kaip šiltnamiuose ?

Maniškiai šiltnamyje vasaroja ir nemiega. Lietinga ši vasara, be didelių karščių. Keliom valandom užkylanti temperatūra neveikia migdančiai.
Šią savaitę džiaugiuosi pirmą kartą pražydusiais.
Neoporteria occulta
user posted image
Copiapoa hypogaea
user posted image
Echinocereus pectinatus
user posted image
Coryphantha bumamma
user posted image
Encephalocarpus strobiliformis
user posted image
Atsakyti
Daivike. na nieko negaliu pasakyti... nuostanu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2012 07 04, 22:18)
Kad pas mane nelabai yra i ka paziureti, o stai pas  Jus rimusia man  regis yra ispudinga kolekcija, kogero turite nemaza echinopsiu ir daaugybe kitu groziu biggrin.gif

Prajuokinai, lotuliukas.gif echinopsiai dar mazi,tai nezydi verysad.gif ,o kiti kaktusai vos leisgyvi,su erkute kovoja verysad.gif ,ir siaip labai apleista visa kolekcija blush2.gif ,mazai kas zydi. verysad.gif Bet tavo retenybiu labai noreciau pamatyti. ax.gif
Atsakyti
Daivike, sveikinimai su nuostabiais žiedais biggrin.gif biggrin.gif
Ypač strobiliformis wub.gif clap.gif
Mano Echinocereus pectinatus praeitą savaitę irgi pirmąkart pražydo
user posted image user posted image
Atsakyti
Koks derlius thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2012 07 05, 10:37)
Mano Echinocereus pectinatus praeitą savaitę irgi pirmąkart pražydo

Eina sau wub.gif kaip palydovine lekste... thumbup.gif ir Daivikes katalogine kolekcija wub.gif Mano miniuku kompanija nepaliaujamai dideja... doh.gif nekantrauju pasirodyt nauja kompozicija. blush2.gif

O jus is virsaus juos liejat? Kazkur radau, kad istatomi vazoniukai i vandenuka, palaikoma kiek ir isimama.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alezee: 05 liepos 2012 - 09:55
Vijana, Daivike, Prickly- nuostabių žiedų sulaukėt. wub.gif
Dėl spyglių kirpimo susilaikiau, pagailo, bet Gymno saglionis žiedas taip ir neišsiskleidė pilnai, nuvyto, paguoda, kad jų ne vienas, bet ir tie pro spyglių kupetą vargiai prasimuš...
Laukiam laukiam siuntinuko, reiks į ŽS nuvaryt vazonikų molinukų.
Papildyta:
QUOTE(Alezee @ 2012 07 05, 10:51)
Eina sau  wub.gif  kaip palydovine lekste...  thumbup.gif ir Daivikes katalogine kolekcija  wub.gif Mano miniuku kompanija nepaliaujamai dideja... doh.gif nekantrauju pasirodyt nauja kompozicija. blush2.gif

O jus is virsaus juos liejat? Kazkur radau, kad istatomi vazoniukai i vandenuka, palaikoma kiek ir isimama.... ax.gif

Aš kaktusus lieju iš viršaus, bet jokio palikimo vandens lėkštelėj, va amarilius ir sanpaulijas tai į lėkštelę, bet kaktusus, niekur nesu skaičius g.gif
Atsakyti
Va cia skaiciau... Ar taip kuri nors darot? smile.gif

Vasarą žemė vazonuose greitai džiūva. Paprastai laistant vazonuose žemę iš viršaus, vanduo greit nuteka ir žemė nespėja kaip reikiant sudrėkti. Todėl žemę patartina drėkinti šitaip: vazonai iki ¾ savo aukščio įstatomi į indą su drungnu vandeniu. Žemė prisigeria vandens pro dugne esančias drenažines skylutes. ( įdomu, kad suaugusio kaktuso šaknys traukia iš žemės drėgmę 140 atmosferų jėga. Iš visų augalų tikrai grybai trukia drėgmę dar didesne jėga.) kai vazonų žemės paviršiuje pasirodo šlapios dėmės, jie išimami iš vandens ir statomi į savo vietą, atsukant į saulę tuo pačiu šonu, kurio jie buvo pastatyti. Taip drėkinant vazonuose žemę, sugaištama daug laiko, bet tai daroma tik du kartus per savaitę; kitomis dienomis kaktusai tik apipurkščiami drungnu vandeniu, nuplaunant dulkes, kurios kliudo kaktusams kvėpuoti.

http://kaktusai.tripod.com/KA-pr.htm
Papildyta:
QUOTE(rimusia @ 2012 07 05, 09:37)
echinopsiai dar mazi,tai nezydi verysad.gif ,o kiti kaktusai vos leisgyvi,su erkute kovoja verysad.gif ,ir siaip labai apleista visa kolekcija blush2.gif ,mazai kas zydi. verysad.gif

Nuo sausros gali apipulti miltuotieji skydamariai ir voratinklinės erkutės. Vasara juos reikia purksti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alezee: 05 liepos 2012 - 10:18