Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(whitey @ 2012 07 16, 15:22)
Pas juos ten automatishkai parashyta, jog galima skambint. Kai taxus atmete irgi buvo parashyta tipo priesh rashydami skunda paskambinkit, gal susitarsim. Paskambinus- mes tokiu sprendimu nepriimam g.gif g.gif pasiule atsiust appeal forma. Uzsakiau. Tebesiuncia, nors skundo deadlineas balandi. Zodziu, taip jie ten ir 'dirba'. Kol kas matau tik laiko tempima bei stengimasi zutbut prie bet ko prisikabint. Todel simta kartu prashineja tos pachios info, tikedamiesi, jog suklysi

tiesiog nenuleiskim ranku ir toliau kariaukim, nes jie taip ir tik tenori kad visko atsisakytum, kad nereiktu moketi, apsisarvuokim kantrybe visi ir nenusileiskim smile.gif nieko kito nebelieka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linniux @ 2012 07 16, 21:23)
tiesiog nenuleiskim ranku ir toliau kariaukim, nes jie taip ir tik tenori kad visko atsisakytum, kad nereiktu moketi, apsisarvuokim kantrybe visi ir nenusileiskim smile.gif nieko kito nebelieka doh.gif

Idomiausia kad jie sako kad jiem reikia laiko apskaiciuoti,nors pvz mano drauge kreipesi del sios pasalpos,bet ju pajamos su vyru buvo per dideles,tai atsakyma atsiunte po dvieju savaiciu.Tai taip iseina kad ir per pora savaiciu gali paskaiciuoti,nereik metu...
Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2012 07 16, 13:18)
Ir nesupratau, jūsų vaikai čia ar LT?

"You are responsible for a child if they usually live with you" reiškia, kad esate atsakinga už vaiką tik tuomet, jei jie gyvena su jumis. "If you share responsibility for a child with someone who is not your partner, decide wich of you has the main responsibility. That person should then claim Child tax Credit for a child" Reiškia: Jei atsakomybe už vaiką dalijatės su kitu nei jūsų partneris asmeniu, turite nuspręsti kuriam tenka pagrindinė atsakomybė už vaiką. Ir tuomet tas žmogus turi pildyti anketą dėl Child Tax creditų. Taip yra jei norite sąžiningai pildyti visus dokumentus benefitams, jei nesąžiningai, tuomet patarimų duoti negaliu, nes čia mano žinios pasibaigia  mirksiukas.gif

Tai zinoma saziningai. Vaiikas LT su mano tevaism jie priziuri. O su vyru oficialiai neissiskyre tiek kad gyvenam atskirai ir as nezinau kur jis kaip jis ir ka jis tai pildau viena. Beto skambinant as pasakiau ta pati. Su jokiu kitu negyvenu ir neturiu. O lt as notariskai parasiau patvirtinima kad kol busiu uzsienyje vaika priziureti igija teise mano mama. Ne bele o dokumentas yra. Tai ir nezinau ka ten irasyti apie tuos responsible ar palikti tusciai.
Atsakyti
nezinau ka jum sake notaras,bet notariskai mum sake tik suteikia teise pvz mamai mano tvarkyti mano saskaitas ir veztis vaikus i uzs ar mano turta koki,bet del ligoniniu ir polikliniku ir mokyklus tada reikia eiti i lkt vaiku teises ir tai skaitosi globa,o notariskai nesiskaito jokia globa. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(patricija30 @ 2012 07 16, 21:26)
nezinau ka jum sake notaras,bet notariskai mum sake tik suteikia teise pvz mamai mano tvarkyti mano saskaitas ir veztis vaikus i uzs ar mano turta koki,bet del ligoniniu ir polikliniku ir mokyklus tada reikia eiti i lkt vaiku teises ir tai skaitosi globa,o notariskai nesiskaito jokia globa. smile.gif

as taip pat kai kreipiausi pas notara ,kai lt reikejo vaika vest pas daktara,o kaip tik savaitei turejau isvykti,ir teko palikt tai savaitei vaikus,tai notaras pasake,kad jokiu igaliojimu ar laikinu globu negali buti,nes tai vaikai,o ne daiktai.sake,kad tartis su daktare,kad priimtu sunu su mociute (na ten butinai su kazkuriuo is tevu turejo buti,nes lb svarbus apsilankymai).buvau prisiskaiciusi internete,kad notarai patvirtina uz 90lt tokia laikina globa,visokiu reklamu.Taciau tai neteista.
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2012 07 16, 15:13)
Tai zinoma saziningai. Vaiikas LT su mano tevaism jie priziuri. O su vyru oficialiai neissiskyre tiek kad gyvenam atskirai ir as nezinau kur jis kaip jis ir ka jis tai pildau viena. Beto skambinant as pasakiau ta pati. Su jokiu kitu negyvenu ir neturiu. O lt as notariskai parasiau patvirtinima kad kol busiu uzsienyje vaika priziureti igija teise mano mama. Ne bele o dokumentas yra. Tai ir nezinau ka ten irasyti apie tuos responsible ar palikti tusciai.

Nežinau, manau geriausia pasiskambinti jiems ir klausti išdėsčius visą situaciją.Bet kuriuo atveju responsible esate jūs, nes jūs juos išlaikote ir globos teisė nesuteikta niekam kitam.Nemačiau toje formoje klausimo ar vaikai yra čia UK. Už vaikų priežiūrą kuomet juos prižiūri artimieji tikrai žinau kad negalima susigrąžinti pinigų, na ten toje grafoje kur klausia kiek mokate, kalba eina apie registered nanny, childminder, daycare etc. ir jokiais būdais ne giminė. Palikite žodžiu tuščia, nes bet kokiu atveju net jei ir turi mama notariškai patvirtinta dokumenta ji nėra tas "body" apie kurį čia formoje eina kalba. Kita vertus tikrai įgaliojimą galima rašyti turtui ar kitiems daiktams, bet vaikas nei tas nei anas, todėl responsible jūs. Dėl vyro: ar jis UK? Jei taip, ar esate tikra kad jis nepildė šių benefitų? Bet kuriuo atveju ilgai ir nuobodžiai lauksite atsakymo, nes jiems toks kabliukas kaip vedus, bet kartu negyvenu bus puiki proga tempti gumą begalę laiko. Apsišarvuokite kantrybe 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jersey: 16 liepos 2012 - 22:52
QUOTE(Jersey @ 2012 07 16, 20:51)
Dėl vyro: ar jis UK? Jei taip, ar esate tikra kad jis nepildė šių benefitų? Bet kuriuo atveju ilgai ir nuobodžiai lauksite atsakymo, nes jiems toks kabliukas kaip vedus, bet kartu negyvenu bus puiki proga tempti gumą begalę laiko. Apsišarvuokite kantrybe  4u.gif

Nebus jiems kabliuko tikrai del to, kad yra istekejus, bet gyvena atskirai su vyru. Anglijoje galioja toks dalykas kaip gyvenimas atskirai Separated ar kaip ten vadinas.. Tai formoje butent taip turi buti nurodyta..
Atsakyti
Pas juos dabar 'kabliuku' buna net kablelio padejimas ne toje vietoje. Nekalbant apie ivairiu asmeniniu aplinkybiu niuansus
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 07 16, 17:52)
Nebus jiems kabliuko tikrai del to, kad yra istekejus, bet gyvena atskirai su vyru. Anglijoje galioja toks dalykas kaip gyvenimas atskirai Separated ar kaip ten vadinas.. Tai formoje butent taip turi buti nurodyta..

Na paprastai "separated" statusas irgi turi būti nustatytas teismo, nebent anglai susigalvoję sau išimtines taisykles. Divorced ir separated gali būti tik teismo nuožiūra, paprastai tariant separated nėra tik gyventi atskirai wink.gif

QUOTE(whitey @ 2012 07 17, 01:36)
Pas juos dabar 'kabliuku' buna net kablelio padejimas ne toje vietoje. Nekalbant apie ivairiu asmeniniu aplinkybiu niuansus

Būtent biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2012 07 17, 08:25)
Na paprastai "separated" statusas irgi turi būti nustatytas teismo, nebent anglai susigalvoję sau išimtines taisykles. Divorced ir separated gali būti tik teismo nuožiūra, paprastai tariant separated nėra tik gyventi atskirai wink.gif

Nu nzn ar reik tikrai teismo nutarties del separated...Mes su vyru nebegyvenome kartu, nebuvo jau bendro biudzeto, jis gyveno vienam mieste, as kitam..As konsule pildydama dokumentus paklausiau, koki statusa turiu irasyti..kaip ir esu istekejus, bet nesame jau seima..Tai Konsulo darbuotojai liepe rasyti separated ir viskas..Jokiu teismo nutarciu nieko nereikejo, taip ir Tax pranesiau apie savo situacija ir jie liepe rasyti separated, jei nera bendro biudzeto ir nebegyvenam kartu.. ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Galima paklausti?

Gaunu MA ir Child benefit, paskaiciavom siandien su MB internetinej skaiciuoklej kad mums priklausytu CTC, 46 sv i sav. Skambina MB tuo telef nr kad atsiustu forma i namus uzpildyti, tai jie paklause vardo, pavardes, gimimo datos, adreso ir NIN numerio ir pasake kad laukti skambucio su app vietiniam council blink.gif g.gif formos nesiuncia... Kame reikalas?
Ar dabar taip ir daro??
Nors juk direct puslapy raso, kad atsiust forma turi per 2 sav.

Gal kes neseniai tavrketes ir galit apsviest mane.. ax.gif

Dar kazkas man sake kad jei priklauso CTC turi ir WTC priklausyti, o ta skaiciuokle kaip supratau sako, kad nea... ax.gif

Ir dar klausimas, kada galima prasyti housing benefit? kokios pajamos seimos turetu buti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 07 17, 11:00)
Nu nzn ar reik tikrai teismo nutarties del separated...Mes su vyru nebegyvenome kartu, nebuvo jau bendro biudzeto, jis gyveno vienam mieste, as kitam..As konsule pildydama dokumentus paklausiau, koki statusa turiu irasyti..kaip ir esu istekejus, bet nesame jau seima..Tai Konsulo darbuotojai liepe rasyti separated ir viskas..Jokiu teismo nutarciu nieko nereikejo, taip ir Tax pranesiau apie savo situacija ir jie liepe rasyti separated, jei nera bendro biudzeto ir nebegyvenam kartu..  ax.gif

Na tuomet reiškia, kad nereikia būti legally separated 4u.gif Kažkaip lengvai jie čia tą separated traktuoja cool.gif Ligi šiolei maniau, kad terminas separated yra teisinio pobūdžio. Visgi UK turi savo supratimą biggrin.gif
Atsakyti