Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(mergyte23 @ 2012 07 14, 21:14)
mamytes kurios leidziate cia uk savo vaikus i mokykleles,tai kaip su breakfast club? as tik puse lupu apie toki girdejau,kai mokykloj uzklausiau tai sake kad ne visi vaikai gali i ji patekti..  g.gif  as apie ji domiuosi ne del to kad neduosiu dukrai pusryciu namuose,bet del darbo  blush2.gif   ir kaip su nemokamu maitinimu mokykleleje,tuo labiau kad mes negaunam tax creditu  schmoll.gif   tik vienintelius child benefit.. aciukas!  4u.gif

Del breakfast club ne visi patenka, del to kad tikriausiai vietu neuztenka biggrin.gif cia nuo jokiu pasalpu man rodos jis nepriklauso. Uz ji atskirai reikia moketi. Maniskio mokykloj kur dar tik eis, tai tas klubas 8-8,45 ir kainuoja £2 i diena.
Ir nemokamas maitinimas nepriklauso jei negaunant tam tikru pasalpu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siguliukas17: 15 liepos 2012 - 12:44
QUOTE(simuska ir naglis @ 2012 07 14, 22:11)
Child benefit as gaunu,siunciau du kart ta numeri,kiek kartu skambinau,as nzn kas ten tokie dirba,kartais taip pikta.apakundziau karta bet vis nesulaukiu atsakymo,jei neatsakis,dar karta skusiu.o child benefit man sumokejo po metu laukimo,tada po menesio nutrauke ir vel pradejo moketi tik po 5 menesiu,bet uz ta laika nesumokejo,tai parasiau laiska.ziuresiu ka sakys....

ten dirba man atrodo kas kaip nori papuole byla nepasta y rankas ir tada jau sakes doh.gif mes skunda irgi jau rasem, kadangi 7men jokio laisko ir atsakymo negavom, po skundo atsiunte atsiprasyma ir paaiskinima kodel tai viskas uztruko, ir pridejo kad viskas gali uztrukti apie 26 sav, tada mes vel jiems rasem kad tas laikas jau senai praejo ir t.t. tai dabar gavom laiska del papildomos info, nes nieko mes dar neasam siunte tik claim forma. na ziuresim kas toliau bus po dok issiuntimo?kiek laiko kazin trunka kol parsiuncia dok. atgal? g.gif
Atsakyti
Reiktu keliu klausimu del working tax pildymo gal kas galetu atsakyti?
Pildau pirma karta.
If you or your partner responsible became for this children on a date or other than their date of birth enter the date when you became responsible (tai as mama tai gime ir atsakinga tai reikia irasyti gimimo data)?

Childcare provider
Mano vaikui parasyta notariskai kad kol busiu uzsienyje ja rupoinsis mano mama. Ir yra dokumentas. Pvz kad vedant i logonine nereiketu mamos o mama jeigu ka parodytu dokumenta kad mano parasyti jos as ja pasitikiu kaip sakant. tai cia toj part 3 man reikia rasyti enter the name of authority or other body that registered or approved your childace provider. Tai nesvarbu kad tai bus lietuviska istaiga ar cia butina tik uk.?
Providers registration or approval number. Cia taip pat butu registracijos lietuviskas numeris.

Ir apacioj raso kiek moki vaiko priziuretojui. Tai tiesiog kaip laikina teise priziureti vaika del sventos ramybes. As galiu vaikui siusti galiu nesisti man nenustatytos jokios sumos. Ka tureciau irasyti?

Employers nsme part 4 4.6 tai ia reiketu irasyti tik istaigos pavadinima kur dirbu?

Ir nesupratau sito. part 5 incoming details
If youre just made a claim and are waiting tohear if youll be paid. Do not complete if youre due to start work in the next 7 days. Income support pension credit support allowance
Tai as dirbu ir nieko nepradesiu uz 7 dienu. ir niekam parasiku jokiu nedaviau. Tai man zymeti kazka ar nieko?

5.2 taxable social securitu benefits received in the year .
Tai kokius cia taksus reikia irasyti? as anglijoj apie metus ir tai mano pirmas darbas turiu tik sertifikata gavusi balandzio menesi apie pinigus. Tai ka reiketu cia irasyti?
ir 5.3 reikia irasyti is to sertificato from 6april till 5 april 2012 ir ten tokia graga skaiiams irasyti. ir kur centai zalia spalva irasyta 00. o pas mane sertifikate su centais. tai kaip rasyti rasyti ant tu nuliu nes ten automatiskai irasyta kad nuliai , spausdinimo budu. ar bus kazkas blogai nes pas mane suma ir centai, bet ne 00.

Ka reiskia
Have you or your partner used estimates when working out your income?

Ka reiskia
you pay for registered or approved childcare while you work. Tai cia reiksu kaip pvz uz darzeli?
Dekoju kas galite atsakyti.
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2012 07 16, 03:04)
Reiktu keliu klausimu del working tax pildymo gal kas galetu atsakyti?
Pildau pirma karta.
1. If you or your partner responsible became for this children on a date or other than their date of birth enter the date when you became responsible (tai as mama tai gime ir atsakinga tai reikia irasyti gimimo data)?
cia jums nereikia rašyti nieko. Palikite tuščią[I]
2. Childcare provider
Mano vaikui parasyta notariskai kad kol busiu uzsienyje ja rupoinsis mano mama. Ir yra dokumentas. Pvz kad vedant i logonine nereiketu mamos o mama jeigu ka parodytu dokumenta kad mano parasyti jos as ja pasitikiu kaip sakant. tai cia toj part 3 man reikia rasyti enter the name of authority or other body that registered or approved your childace provider. Tai nesvarbu kad tai bus lietuviska istaiga ar cia butina tik uk.?
Nieko nerašote, jūsų mama čia niekuo dėta.
3. Providers registration or approval number. Cia taip pat butu registracijos lietuviskas numeris.
PAliekate tuščią langelį
Ir apacioj raso kiek moki vaiko priziuretojui. Tai tiesiog kaip laikina teise priziureti vaika del sventos ramybes. As galiu vaikui siusti galiu nesisti man nenustatytos jokios sumos. Ka tureciau irasyti?
Giminaitis negali būti vaiko prižiūrėtoju, tai yra jūs negalite jo samdyti. Čia rašytumėte tik tuo atveju, jei turite samdomą ir Ofsted registruotą auklę, childminder arba vaikas lanko lopšelį/darželį
4. Employers nsme part 4 4.6 tai ia reiketu irasyti tik istaigos pavadinima kur dirbu?
Taip. visi duomenys apie darbdavį
5. Ir nesupratau sito. part 5 incoming details
If youre just made a claim and are waiting tohear if youll be paid. Do not complete if youre due to start work in the next 7 days.  Income support pension credit support allowance
Tai as dirbu ir nieko nepradesiu uz 7 dienu. ir niekam parasiku jokiu nedaviau. Tai man zymeti kazka ar nieko?
paliekate tuščią
5. 5.2 taxable social securitu benefits received in the year .
Tai kokius cia taksus reikia irasyti? as anglijoj apie metus ir tai mano pirmas darbas turiu tik sertifikata gavusi balandzio menesi apie pinigus. Tai ka reiketu cia irasyti?
paliekate tuščią
6. ir 5.3 reikia irasyti is to sertificato from 6april till 5 april 2012 ir ten tokia graga skaiiams irasyti. ir kur centai zalia spalva irasyta 00. o pas mane sertifikate su centais. tai kaip rasyti rasyti ant tu nuliu nes ten automatiskai irasyta kad nuliai , spausdinimo budu. ar bus kazkas blogai nes pas mane suma ir centai, bet ne 00.
Iš P60 arba P45 formos, kurią gavote už praeitus nurašote total pajamų sumą. Su anketa turėjote gauti bukletą, kuriame yra aiškiai parodyta kurią sumą iš šių formų čia įrašyti
7. Ka reiskia
Have you or your partner used estimates when working out your income?
[I]Estimates reiškia apytikslė/preliminari suma. Jei pildydami naudojote visą informaciją iš P60 arba P45 formos, šioje vietoje turite žymėti NO

8. Ka reiskia
you pay for registered or approved childcare while you work. Tai cia reiksu kaip pvz uz darzeli?
[/I]Ar mokate auklei (ne giminei ir registruotai, arba darželiui)[I]

Ir nesupratau, jūsų vaikai čia ar LT?

"You are responsible for a child if they usually live with you" reiškia, kad esate atsakinga už vaiką tik tuomet, jei jie gyvena su jumis. "If you share responsibility for a child with someone who is not your partner, decide wich of you has the main responsibility. That person should then claim Child tax Credit for a child" Reiškia: Jei atsakomybe už vaiką dalijatės su kitu nei jūsų partneris asmeniu, turite nuspręsti kuriam tenka pagrindinė atsakomybė už vaiką. Ir tuomet tas žmogus turi pildyti anketą dėl Child Tax creditų. Taip yra jei norite sąžiningai pildyti visus dokumentus benefitams, jei nesąžiningai, tuomet patarimų duoti negaliu, nes čia mano žinios pasibaigia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jersey: 16 liepos 2012 - 11:29
QUOTE(linniux @ 2012 07 15, 16:58)
ten dirba man atrodo kas kaip nori papuole byla nepasta y rankas ir tada jau sakes  doh.gif mes skunda irgi jau rasem, kadangi 7men jokio laisko ir atsakymo negavom, po skundo atsiunte atsiprasyma ir paaiskinima kodel tai viskas uztruko, ir pridejo kad viskas gali uztrukti apie 26 sav, tada mes vel jiems rasem kad tas laikas jau senai praejo ir t.t. tai dabar gavom laiska del papildomos info, nes nieko mes dar neasam siunte tik claim forma. na ziuresim kas toliau bus po dok issiuntimo?kiek laiko kazin trunka kol parsiuncia dok. atgal? g.gif

As kail siunciau savo sunaus pasa tai ji grazino po kokiu 3 savaiciu,kaip tik man labai reikejo jo paso,paskambinau i revenue,sakau kada parsiusite dokumentus,tas ten paziurejo sistemoi,sako mes dar dokumentus pasilaikysime,ir uz pusvalandzio kokio atnesa pastininkas registruota laiska is ju su pasu... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simuska ir naglis @ 2012 07 16, 10:40)
As kail siunciau savo sunaus pasa tai ji grazino po kokiu 3 savaiciu,kaip tik man labai reikejo jo paso,paskambinau i revenue,sakau kada parsiusite dokumentus,tas ten paziurejo sistemoi,sako mes dar dokumentus pasilaikysime,ir uz pusvalandzio kokio atnesa pastininkas registruota laiska is ju su pasu... lotuliukas.gif

as sakau kad jie ten dirba nezinia kaip...pasako betka kad tik atsikabintum, mums buvo taip,kad kai skambinom paklausti situacijos,ums pasake kad musu claimo isvis nera, tada galvojau isprotesiu, kita diena skambinom tada pasake kad musu claima tikrina spec grupe, tai va kaip jie ten dirba.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linniux @ 2012 07 16, 13:39)
as sakau kad jie ten dirba nezinia kaip...pasako betka kad tik atsikabintum, mums buvo taip,kad kai skambinom paklausti situacijos,ums pasake kad musu claimo isvis nera, tada galvojau isprotesiu, kita diena skambinom tada pasake kad musu claima tikrina spec grupe, tai va kaip jie ten dirba.... doh.gif

As vel is pasto,gavau siandien laiska kad jiems reikia duomenu uz du metus,kiek uzdirbau,paskambinau i tax,sako mums reikia kad rastu atrasytumet,nors ant formos juodai paryskinta kad galima skambinti ir pranesti,tai biski apsipykau...bet vistiek neprieme duomenu...sakau kiek man reiks laukt,sako nuo paskutinio laisko gali uztrukt iki 16 savaiciu,tai jau butu pusantru metu...zodziu...
Atsakyti
Pas juos ten automatishkai parashyta, jog galima skambint. Kai taxus atmete irgi buvo parashyta tipo priesh rashydami skunda paskambinkit, gal susitarsim. Paskambinus- mes tokiu sprendimu nepriimam g.gif g.gif pasiule atsiust appeal forma. Uzsakiau. Tebesiuncia, nors skundo deadlineas balandi. Zodziu, taip jie ten ir 'dirba'. Kol kas matau tik laiko tempima bei stengimasi zutbut prie bet ko prisikabint. Todel simta kartu prashineja tos pachios info, tikedamiesi, jog suklysi
Atsakyti
QUOTE(whitey @ 2012 07 16, 17:22)
Pas juos ten automatishkai parashyta, jog galima skambint. Kai taxus atmete irgi buvo parashyta tipo priesh rashydami skunda paskambinkit, gal susitarsim. Paskambinus- mes tokiu sprendimu nepriimam g.gif g.gif pasiule atsiust appeal forma. Uzsakiau. Tebesiuncia, nors skundo deadlineas balandi. Zodziu, taip jie ten ir 'dirba'. Kol kas matau tik laiko tempima bei stengimasi zutbut prie bet ko prisikabint. Todel simta kartu prashineja tos pachios info, tikedamiesi, jog suklysi

O po skundo jeigu jie vel tempia guma,tai tada vel skusti tiems patiems ar yra kiti?zinot kaip kreipiausi del tax zinojau kad teks ilgai laukti,bet kad sitiek,ir jau pradejo psichiskai veikti tos ju nesamones,reikalavimai tu paciu dokumentu po kelis kart...
Atsakyti
Laba diena,mergaites 4u.gif Ne visai i tema,bet nerandu kur galeciau paklausti...gal kas patars...
Mano dukra studijoja UK ,Shkotijoje,Edinburge,baige 1 kursa universiteto,dabar vasara dirba,2 se darbuose,naktim fabrikoje,o dvi dienas (puse etato) suveniru parduotuveje.Siandien parase man zinute kad darbe jai ant galvos nukrito kazkoks medinis daiktas,labai skaudziai,ji verke,dirbo viena,nes kaip tycia siandien porininke susirgo,seimininkas mate viska,bet apsimete kad ne,po to priejo,pradejo klausineti kas atsitiko? ji papasakojo ,jis nieko... Dukra dirbo toliau,kazka ten deliojo,salikus atrodo,puse darbo padare,priejo seimininkas,pasake kad letai dirba (ji ir anksciau skundesi kad nelabai gerai toj parduotuveje,kad seimininkai bjaurus) .Dukra atsake kad gal ir letai,del to kad taip atsitiko,ir ji prastai jauciasi ir nori paprasyti kad isleistu ja pas gydytoja.Seimininkas atsake,kad gali isvis padaryti kad si diena bus paskutine darbe ir tipo eik tada kur nori blink.gif Ji atsake ,kad jai toks variantas netinka,ir pasijuto dar blogiau.pradejo pykinti,galva svaigsta,sako vos dabegiau iki tualeto ir isvemiau,seimininkas viska mate...ji grizo ir pasake kad jai sveikata brangiau ir ji eina pas gydytoja,tas pasake kad atleista ir ji isejo...dabar jesko ligonines,buvo kazkokioj vietoje,matyt ten jau nedirba gydytojai,sake tik ryte gali priimti,kazkur bando ji kitur jeskoti,vaziuoja i ligonine,nes niekada nebuvo tai nelabai ir zino kur,tikiuosi kad suras gydytoja,kuris ja priims

Gal patarsite,kaip geriau elgtis toliau,ka daryti? Pergyvenu dabar del jos sveikatos,tikriausiai smegenu sutrenkimas...sakau pasistenk paimti koki pazyma ar ka,manau ten UK irgi yra istatimai kas lecia darbo sauga ir pan.?
Atleiskite ,tiek prirasiau...bet gal padesite,nes ji jauna,pirmus metus ten,nelabai ka ismano dar blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 16 liepos 2012 - 18:03
Del skundu, tai toliau yra lyg tribunal appeal. Taip, maybe24? wink.gif

Ne mergaite, bet atsakysiu- del darbu saugos, tai galetu kreiptis i advokatus. Per tv pakankamai reklamos tuo klausimu. Yra kas uzsiima be jokio fee ish kliento. Ir kuo skubiau tai padarys, tuo geriau. Juolab, jei jau ishmesta, tai nera ka prarast
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo whitey: 16 liepos 2012 - 18:47
QUOTE(whitey @ 2012 07 16, 20:46)
Del skundu, tai toliau yra lyg tribunal appeal. Taip, maybe24? wink.gif

Ne mergaite, bet atsakysiu- del darbu saugos, tai galetu kreiptis i advokatus. Per tv pakankamai reklamos tuo klausimu. Yra kas uzsiima be jokio fee ish kliento. Ir kuo skubiau tai padarys, tuo geriau. Juolab, jei jau ishmesta, tai nera ka prarast

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti