Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(bim-bam @ 2012 07 25, 17:21)
na, svarbiausia, kad isversta butu santuokos/istuokos liudijimas, kur pavardes keitimas. man diplomo vertimo reikejo ne karta, tai nepasigailejau, kad verciau. daugiau vaiku gimimo liudijimus irgi gerai butu issiverst manau. galbut medicinines kokias pazymas, jei nera lotyniskai negalavimai uzrasyti.

Labai labai labai aciu uz issamu atsakyma 4u.gif 4u.gif 4u.gif
...o is mokyklos irgi turbut kai israsa kazkoki duos, ji turbut butinai reikia isverst jau as taip manau, jo?
Atsakyti
QUOTE(Veola @ 2012 07 25, 14:34)
Na tai niekas nepatars kokiu dokumentu reikes vertimus darytis? Neatsimenat jau turbut g.gif

Gimimo liudijimu tikrai neverskite ir notariskai netvirtinkite, pinigu ismetimas i bala.
Santuokos liudijima tik tuo atveju, jei pase dar kita pavarde. Jei pavarde jau pase pakeista irgi nereikia nieko daryti.
Diplomai jei naujesni juose turi buti anglu vertimas, jei ne reiketu issiverst.
Pvz: vaiku skiepu knygeles, jos dazniausiai turi lotyniskus pavadinimus skiepu, tai irgi nereikia, puikiai jie tai supranta.
Nu kaip ir viskas g.gif
Atsakyti
Labai jums aciu, supratau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eclair @ 2012 07 25, 18:05)
Gimimo liudijimu tikrai neverskite ir notariskai netvirtinkite, pinigu ismetimas i bala.
Santuokos liudijima tik tuo atveju, jei pase dar kita pavarde. Jei pavarde jau pase pakeista irgi nereikia nieko daryti.
Diplomai jei naujesni juose turi buti anglu vertimas, jei ne reiketu issiverst.
Pvz: vaiku skiepu knygeles, jos dazniausiai turi lotyniskus pavadinimus skiepu, tai irgi nereikia, puikiai jie tai supranta.
Nu kaip ir viskas  g.gif

man prireikia vertimo keitimo pavardes, nes pvz diplomas, sertifikatai ir pan. sena pavarde.

gimimo liudijimo vertimo mums prireike vaziuojant i uzsieni, pvz uz atlanto, nes vaikas berniukas pavarde nesutampa su mano, todel turejau del visa ko issivertus gimimo liudijima. ir siaip kelionese visada pasiemu.
Atsakyti
Aj, tai tada ir man reikes gimymo liudijimus verst, nes vaikai nuo pirmos santuokos smile.gif Aciu jums labai uz patarimus, tikrai labai svarbi informacija thumbup.gif
Atsakyti
nejaugi niekas nepilde MA formos, niekas negali padeti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(juoduke 83 @ 2012 07 25, 22:12)
nejaugi niekas nepilde MA formos, niekas negali padeti? verysad.gif

Anksciausiai MA galima gauti likus 11 savaiciu iki numatomos gimdymo datos. Tai kaip as suprantu, galite rasyti ta data ,kada jums sueina 30sav.nestumo. Nuo tada ir prades moketi.
Atsakyti
QUOTE(muge @ 2012 07 25, 22:09)
Anksciausiai MA galima gauti likus 11 savaiciu iki numatomos gimdymo datos. Tai kaip as suprantu, galite rasyti ta data ,kada jums sueina 30sav.nestumo. Nuo tada ir prades moketi.

hmmm, nes sekantis klausimas klausia nuo kada norite pradeti gauti MA pasalpa.Dar pries tai klausia kada paskutine darbo diena .Cia lyg ir viskas aisku, bet apie ta maternity leave vis dar zalia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juoduke 83 @ 2012 07 25, 15:01)
Sveikos, mergaites
Reikalinga jusu pagalba.Siuo metu pildau Maternity allowance forma.Bet pasimeciau, nes nezinau ka irasyti part 4, kur klausia:"What date did you start your maternity leave?"
Mane darbdavys atleido kai buvau 13 sav., nestuke, po to 6 sav.gavau bedarbio pasalpa is JC, kol is ten neisbrauke.Gal kas pildet neseniai sia forma ir galit pam padet?Labai aciu

As pildziausi ne taip ir jau senai,suneliui tik 2men.Pagal mano supratima,jus galite negauti šios pasalpos,kadangi neesate dirbanti.
Data reiktu irasyti tokia,kada iseinate is darbo,kad jie galetu jums pradeti moketi iskarto.Nes reikia dar ir is darbdavio SMP 1 forma siusti,o jeigu jus nedirbate,tai kokiu budu ja gausite?Kiek suprantu esate bedarbe?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Anila*: 26 liepos 2012 - 00:39
QUOTE(*Anila* @ 2012 07 26, 00:32)
As pildziausi ne taip ir jau senai,suneliui tik 2men.Pagal mano supratima,jus galite negauti šios pasalpos,kadangi neesate dirbanti.
Data reiktu irasyti tokia,kada iseinate is darbo,kad jie galetu jums pradeti moketi iskarto.Nes reikia dar ir is darbdavio SMP 1 forma siusti,o jeigu jus nedirbate,tai kokiu budu ja gausite?Kiek suprantu esate bedarbe?

Na taip, as nedirbu nuo balandzio 8, bet pries tai dirbau be pertraukos 8 men. ir is mano 66 sav.,laikotarpio gaunasi daugiau nei 26 sav.
Atsakyti
kada veliausiai galima issiusti MA forma, ar butinai pries 11 savaiciu, nes tik kita savaite gausiu pazyma is darbdavio, ar ne bus per velu?
Atsakyti
QUOTE(juoduke 83 @ 2012 07 26, 13:47)
kada veliausiai galima issiusti MA forma, ar butinai pries 11 savaiciu, nes tik kita savaite gausiu pazyma is darbdavio, ar ne bus per velu?

Ne,nebutinai.11savaiciu yra kada galima anksciausiai prasyti MA.

If you're unemployed in the 11th week before the week your baby is due and you're eligible to get Maternity Allowance, your payments will start then. If your baby is born earlier than this, your MA will start the day after the birth.
Atsakyti