Del tu metu tai ka as zinau...
Geriu as metas pilnu tempu. Ir stiprokas, nes nemegstu birzgalo. Pieno nei daugiau nei maziau nuo to. Vaikiui 1.3, jau noriu baigt sita reikala ir nieks neveikia. O daugeja pieno man tai nuo dazno maitinimo. Kuo dazniau maitinu, tuo daugiau pieno.

O man pirmoji pagalba sumazejus pienui tai...alus
Zinoma ne litras, bet truputi isgeriu ir po kiek laiko jau net verzia. Tikiuosi nepasmerksit.

Zinoma ne litras, bet truputi isgeriu ir po kiek laiko jau net verzia. Tikiuosi nepasmerksit.
Alus irgi gerai
Ko jau cia smerkt

Nepykit,bet tuoj Jus pamokysiu.
Toks įspūdis,kad niekas nežino apie maitinimą krūtimi.
Laktaciją skatinančių nei vaistų nei maisto produktų nėra. Pieno išsiskyrimas priklauso nuo vaiko žindymo. Tik tuomet,kai vaikutis žinda išsiskiria specifiniai hormonai skatinantys pieno gamybą. Taigi,norint,kad pieno gamintųsi daugiau,reikia žindyti dažniau.
Normaliai pienuko turi būti tiek kiek reikia vaikui. T.y. nusitraukti atsargai bus labai sunku arba net neįmanoma.
Jeigu norite,kad pienas dingtų tuomet imkite jį nusitraukinėti (ypač su rankom). Pieno tikrai sumažės ir labai ženkliai. Modernūs pientraukiai imituoja vaiko žindymo judesius.Bet ir jie neišgelbės nuo pieno sumažėjimo.
Fiziologiškai kūdikio pieno poreikis ženkliai padidėja 3 dienų,3 savaičių ir 3 mėnesių amžiuje. Tuomet mamoms atrodo,jog pieno sumažėjo. Tereikia dažniau pridėti prie papuko bei kantrybės keliom dienom ir pieno kiekis prisitaikys prie padidėjusių vaikiuko poreikių.
Šiuo metu galioja taisyklė : Labai retai moterys negali maitinti pačios (apie 0,1 proc). Dažniausiai jos to nemoka daryti.
Jeigu anksti pradėsit primaitinimą ir duosite gerti įvairių skysčių ( arbatos sultys) pieno irgi sumažės,nes vaikui skrandis prisipildys nelabai naudingom medžiagos.
Geriausia duoti vien tik pienuką iki 6 mėn. amžiau. Nereiia duoti vandens,nei arbatų nei sulčių. Sultys mažina apetitą,vanduo ir arbatos pripildo skrandį.
Pienuko pradinė porcija yra kaip vandenukas patenkinantis visus skysčių poreikius vaikams.
Vau na ir prirašiau. Jei kas neaišku tikrai klauskite
Mampienis pats svarbiausias vaikiukui.O pats žindymas leidžia gerai ir taisyklingai vystytis žandikauliui.
Toks įspūdis,kad niekas nežino apie maitinimą krūtimi.

Laktaciją skatinančių nei vaistų nei maisto produktų nėra. Pieno išsiskyrimas priklauso nuo vaiko žindymo. Tik tuomet,kai vaikutis žinda išsiskiria specifiniai hormonai skatinantys pieno gamybą. Taigi,norint,kad pieno gamintųsi daugiau,reikia žindyti dažniau.
Normaliai pienuko turi būti tiek kiek reikia vaikui. T.y. nusitraukti atsargai bus labai sunku arba net neįmanoma.
Jeigu norite,kad pienas dingtų tuomet imkite jį nusitraukinėti (ypač su rankom). Pieno tikrai sumažės ir labai ženkliai. Modernūs pientraukiai imituoja vaiko žindymo judesius.Bet ir jie neišgelbės nuo pieno sumažėjimo.
Fiziologiškai kūdikio pieno poreikis ženkliai padidėja 3 dienų,3 savaičių ir 3 mėnesių amžiuje. Tuomet mamoms atrodo,jog pieno sumažėjo. Tereikia dažniau pridėti prie papuko bei kantrybės keliom dienom ir pieno kiekis prisitaikys prie padidėjusių vaikiuko poreikių.
Šiuo metu galioja taisyklė : Labai retai moterys negali maitinti pačios (apie 0,1 proc). Dažniausiai jos to nemoka daryti.
Jeigu anksti pradėsit primaitinimą ir duosite gerti įvairių skysčių ( arbatos sultys) pieno irgi sumažės,nes vaikui skrandis prisipildys nelabai naudingom medžiagos.
Geriausia duoti vien tik pienuką iki 6 mėn. amžiau. Nereiia duoti vandens,nei arbatų nei sulčių. Sultys mažina apetitą,vanduo ir arbatos pripildo skrandį.
Pienuko pradinė porcija yra kaip vandenukas patenkinantis visus skysčių poreikius vaikams.
Vau na ir prirašiau. Jei kas neaišku tikrai klauskite

QUOTE (Blondi @ 2004 08 11, 17:46) |
Nepykit,bet tuoj Jus pamokysiu. Toks įspūdis,kad niekas nežino apie maitinimą krūtimi. ![]() Laktaciją skatinančių nei vaistų nei maisto produktų nėra. Pieno išsiskyrimas priklauso nuo vaiko žindymo. Tik tuomet,kai vaikutis žinda išsiskiria specifiniai hormonai skatinantys pieno gamybą. Taigi,norint,kad pieno gamintųsi daugiau,reikia žindyti dažniau. Normaliai pienuko turi būti tiek kiek reikia vaikui. T.y. nusitraukti atsargai bus labai sunku arba net neįmanoma. Jeigu norite,kad pienas dingtų tuomet imkite jį nusitraukinėti (ypač su rankom). Pieno tikrai sumažės ir labai ženkliai. Modernūs pientraukiai imituoja vaiko žindymo judesius.Bet ir jie neišgelbės nuo pieno sumažėjimo. Fiziologiškai kūdikio pieno poreikis ženkliai padidėja 3 dienų,3 savaičių ir 3 mėnesių amžiuje. Tuomet mamoms atrodo,jog pieno sumažėjo. Tereikia dažniau pridėti prie papuko bei kantrybės keliom dienom ir pieno kiekis prisitaikys prie padidėjusių vaikiuko poreikių. Šiuo metu galioja taisyklė : Labai retai moterys negali maitinti pačios (apie 0,1 proc). Dažniausiai jos to nemoka daryti. Jeigu anksti pradėsit primaitinimą ir duosite gerti įvairių skysčių ( arbatos sultys) pieno irgi sumažės,nes vaikui skrandis prisipildys nelabai naudingom medžiagos. Geriausia duoti vien tik pienuką iki 6 mėn. amžiau. Nereiia duoti vandens,nei arbatų nei sulčių. Sultys mažina apetitą,vanduo ir arbatos pripildo skrandį. Pienuko pradinė porcija yra kaip vandenukas patenkinantis visus skysčių poreikius vaikams. Vau na ir prirašiau. Jei kas neaišku tikrai klauskite ![]() |
100procentine tiesa!!!
juk sakoma - piena gamina smegenys

kantrybes, ramybes...
senoveje zindyma vadino ZADINIMU -labai grazu...

as is savo patirties sprendziu,kad pienas mazeja nuovargio,itampos,blogos mitybos deka.Metos kiek zinau veikia pacioje pradzioje ,as pastebejau kai nuvaziavusi pas uosviene visada prisiskindavau melisos,t.y. as galvojau ,kad tai melisa,tik veliau issiaiskinau,kad tai citrinine meta:(
Tikrai pajusdavau,pienuko stygiu:(Dabar tai metos nebeveikia:)
Dar pastebejau,netiketai,kad man pieno padaugeja nuo lazdyno riesutu ir pieniskos aviziniu dribsniu koses
Tai issiaiskinau pati,o veike tikrai net laaabai,o mano draugei tai negelbejo...kas zino.
Bet kokiu atveju reikia apsisarvuoti kantrybe,nes pienukas dazniausiai tik sumazeja o nedingsta.Mano antrasis
budamas 2 men patraukdavo ~2 minutes ir sukdavos atrode,kad jam pienas neskanus
Pasirodo formavosi dantukai ,nors pradejo dygti 6-7 men...

Dar pastebejau,netiketai,kad man pieno padaugeja nuo lazdyno riesutu ir pieniskos aviziniu dribsniu koses

Bet kokiu atveju reikia apsisarvuoti kantrybe,nes pienukas dazniausiai tik sumazeja o nedingsta.Mano antrasis

Man labai padeda vanilinis pieno ir ledu kokteilis. Ir vaikiska pankoliu arbata.
Ursule: o tu geri arbata skirta maitinancioms? Ji irgi padeda.
Ursule: o tu geri arbata skirta maitinancioms? Ji irgi padeda.
QUOTE (ursule @ 2004 08 13, 21:19) |
bet kaip nenusitraukineti kai vaikas partaukia tik 3-5 min, o ir svorio mazai priaugo, kai nutrauki tai nors suvalgo 100ml. o mum trsi men kaip ir daugiau reiktu istraukti, bet pieno dar maziau, visai nenori pati traukti. ![]() |
tai dėl to ir nevalgo iš papo,nes nutrauktą per buteliuką lengviau čiulpti

Tapai dar viena auka : mano vaikas turi suvalgyti tiek kiek priklauso pagal norma

Kiekvienas vaikas skirtingas,jo poreikiai,norai ir apetitas.
Bet visi vienodai nemėgsta vargti : juk iš papo žymiai sunkiau. O dėl svorio neaugimo : čia visiems labai individualiai,o tos mechaninės svarstyklės tai vobščie pieno riebumą rodo.
Na bet ir pediatrų būna. Visiškai nemoko mamų taisyklingai maitinti papu. Na dabar ir vargsi.
Dar primaitinti mėsa nesiųlė?

Beja mano maže pavalgo per minute. Ji pas mane spartuolė. Maitinu jau devintą mėnesį

QUOTE (Laurinta @ 2004 08 04, 12:10) |
Mano mazyte irgi nesitustino 3 dienas, ir nerami buvo. Tai vakar net klizmute statem. Siandien buvom pas gydytoja ir klausiau, kodel. Tai ji aiskino, kad kai oras siltas pienas darosi tirstesnis ir vaikiukas uzkieteja..Liepe duot gert vandens. Nors maniske is buteliuko negeria, tai siule duot sauksteliu. Reikes bandyti, nes nelabai malonios tos visos klizmavimo proceduros.. |
Pirmą kart girdžiu kad kai oras šiltas tai pienukas tirštėja

QUOTE (Blondi @ 2004 08 14, 21:58) |
tai dėl to ir nevalgo iš papo,nes nutrauktą per buteliuką lengviau čiulpti ![]() |
Nebutinai. Maniskis ir toki ir toki valgo. Ir buna, kad pavalgo, o as dar nutraukiu kiek pieno liko krutyje ir kai palieku ji su mociute, jam maitina ta piena. Bet po nutraukimo pientraukiu, pieno labai labai daug prisigamina. Todel kad krutinei (liaudiskai pasakysiu) atrodo, kad tai vaikas isciulpe visa piena, ir pradeda gaminti daugiau.
Kiekvienai individualiai.