Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

Gerai yra krutine pasildyti: palisti po karstu dusu, vandens srove nukreipti ant krutines ir taip kuri laika sildyti, po to apsivilkti vilnone liemene, ar ka nors panasaus, kad krutinei butu silta, isgerti dideli puoda karstos arbateles ir, jei imanoma, paguleti ir apie pieno upes pasvajoti wink.gif .
Kai man buvo pienuko sumazeje, tokios "proceduros" labai padejo smile.gif .
Tiesa, skysciu kas diena isgerdavau apie 1,5l.

Tos, kurioms pienukas sunkiai atsileidzia, isgerkit pries pat maitinima karstos arbatos (ar alaus biggrin.gif).

O su liaudiskom priemonem patarciau atsargiau g.gif , nes niekada negali zinoti, ar vaikiukas nera alergiskas. Juk viskas, ka mama suvalgo, i piena pereina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cole: 01 rugsėjo 2004 - 23:28
QUOTE (rugpjute @ 2004 07 21, 19:31)
1. Morku sultys: 2-3 kartus per diena gerkite po puse stiklines ka tik isspaustu sulciu. Jas galima paskaninti medumi arba vaisiu sultimis.

Kai as isgeriau viena stikline morku sulciu, mano lelius (tuo metu 3 men.) pradejo kakoti oranziniai blink.gif O zalios morkos skystina vidurius... Tai net neisivazduoju kas butu, jei kasdien po stikline 2-3 kartus per diena...

Saltrune, manau, kad gali taip buti su antru. Nes juk krutine jau turi darbo patirties smile.gif
Atsakyti
Vat tau ir patarimas- maitink kiek vaikas nori ir jo bus kiek reikia doh.gif .O jei ji viena diena nori beprotiskai daug ir daznai...tai juk ta pacia diena tiek neprisigamins kas valanda,o vaikui nepasakysi,kad palauk rytojaus - bus daugiau. sad.gif Ir verkia,nes mazai.Ka tada daryti g.gif . O kita diena kartais visa pramiega vos uzvalgydama.Tai ar duoti tada papildomai misinuko? g.gif
Atsakyti
Vaika pati maitinu iki dabar, jam 8men. Bet nuo 3men jau visiem pardejau skustis, kad pienas dingsta...

Dabar krutys mazoz, mazesnes nei buvo iki pastojimo, o pieno vistiek i valias, mazai kad kokia kose ikisu. Stengiuos vartoti kuo daugiau maistingu skysciu:sultys, sriubos ar siaip arbata su pienu... Neziuriu kas kiek laiko vaika maitinti, duodu kada tik praso ir siaip stengiuos pailset, jei jauciuos pavargus, but gryname ore, jei bloga nuotaika, lekiu basom ant zemes - sako, kad zeme sugeria blogas emocijas, vasara ravejimas labai padedavo!

Nusiteikimas yra svarbu, poilsis, mityba... aij viskas svarbu, taisykles turbut nera. Rysys su vaiku ir svarbu. Kazkur skaiciau, kad kunas su kunu irgi gerai... pvz einam kartu maudytis ar siaip nuogaliuka pasiguldau ant pilvelio...
Daugiau optimizmo!
Atsakyti
Gerai jums mamos, kad padeda kokios nors priemones, o man niekas nepadeda, kad pienelio padaugetu sad.gif Jau tiek visko isbandziau, netgi maitinu su pagalbine maitinimo sistema, kuri skirta negimdziusioms laktacijai sukelti, ir ka - nieko blink.gif Nu kas per organizmas pas mane g.gif
Atsakyti
Taip, yra tokiu mamyciu, kaip Egliuke, kurioms nieks nepadeda- tai jau kazkas vidinio.
Bet yra ir siaip mamyciu, kurioms sumazeja pieno del kaikuriu isoriniu priezsciu. Todel reiketu:
1. Kuo dazniau duoti vaikui kruti, nors po laseli nutraukiu, bet ir tai jau gerai.
2. Po kiekvieno maitinimo butinai nusitraukineti likuti.
3. gerti daug skysciu. Apie 2-2.5 ltr. per diena.
4.Gerti laktacija skatinancia arbata.
5.Valgyti pilnavercius maisto produktus su daug baltymu(pienas, mesa)
6. Maitinti naktimis kuo dazniau.(tai skatina prolaktino gamyba, o jis tiesiogiai atsakingas uz pieno gamyba)
7. Gerai pailseti, iseiti i gryna ora, stengtis buti geros nuotaikos tongue.gif
Atsakyti
Kaip ne keista,bet pasiskaiciusi cia pradejau gerti arbata su pienu ir ka jus manot....po 20 min. pienas upeliais pradeda begti clap.gif clap.gif clap.gif .Vadinasi suveikia thumbup.gif .Nes nei alus ,spec. arbatos taip greit nepripyldo,gal tik kita diena buna daugiau.Nors labai svarbu gerai pavalgyti ir pailseti clap_1.gif
Atsakyti
Noriu jusu nuomones smile.gif Situacija tokia: mazylis valgo mano pieneli, neatrodo, kad jo galetu trukti, bet svoris auga prastai sad.gif Visos mociutes aplinkui zulina, kad mano pienas matyt per liesas, siulo ivesti misini ar kose, kad lelius gautu daugiau kaloriju.Visada maniau, kad mamos pienas yra toks, kokio reikia vaikeliui, na nebent motina badautu, bet pacios suprantat, kad kazkam atkakliai destant savo isitikinimus, pradedi abejoti....Kokia jusu nuomone?
Atsakyti
Gal gali parasyti kaip tas svoris auga, kad ivardiji kaip prastai auganti? Kita vertus, vaikai auginami ne svoriu - juk ne pardavimui kaip parsiukai ar versiukai...
Atsakyti
Pirmas menuo 1140, antras 1000, trecias 530, per ketvirto pirmas 3 savaites apie 150 gramu sad.gif suprantu, kad ne svoriui, bet kai tokia dinamika, darosi neramu unsure.gif
Atsakyti
Visų pirma,jeigu sveria su mechaninėmis svarstyklėmis tai paklaisda gali būti vos ne 500 g. Visų antra tokia dinamika ir turi būti. Vaiko svorio rpieaugis pagal; tavo parašymus yra normalus. Jeigu pirmą mėnesį priaugo virš kilo,tai tikrai pienas geras,o kuo toliau,tuo vaikiukas priauginės vis mažiau svorio. Apie 7 mėnesį norma gali būti vos 50 g.
O tai ką parašei yra normos ribose. Beja,prisimink dar,jog mechaninės svarstyklės rodo pieno riebumą. Jeigu nori tiksliai sužinoti svorį pasverk su elektrinėmk.
Šiaip mano patarimas : mažiau parinkis ir neklausyk tų savo močiučių. MP pats geriausias maistas tavo vaikjui,tai net ant mišinukų dėžučių parašyta.

Atsakyti
Man tokia diagnoze gydytoja buvo nustacius.Bet maitinau kaip maitinus, kadangi leliukui misinio neikisau, o alkano laikyti nenorejau ir ismaitinau 10 men.
Atsakyti