Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

nekreip demesio i tas babutes.. huh.gif
jos kitaip vaikus augino .. joms i darbus lekt reikejo unsure.gif
o tu megaukis naturaliu maitinimu
ypac kai vaikas pavalgo, nerodo alaknumo pozymiu
nusiramink, viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (dange @ 2004 10 02, 12:29)
Pirmas menuo 1140, antras 1000, trecias 530, per ketvirto pirmas 3 savaites apie 150 gramu sad.gif suprantu, kad ne svoriui, bet kai tokia dinamika, darosi neramu unsure.gif

O mociutes noretu, kad kas menesi anukelis po kilograma ir toliau augtu? smile.gif Iki 6 men. vaikas turetu (bet neprivalo wink.gif ) sverti tik dvigubai daugiau uz gimimo svori. Taip kad jis turi kazkada pradeti maziau priaugineti wink.gif

O kokiu nors dar pozymiu, kelianciu neramuma (be mociuciu ir svorio priaugimo mazejimo) yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 02 spalio 2004 - 21:23
labukas mamytes,

skaitau ir galvoju, kur gali buti padaryta klaida del nenusisekusio maitinimo. mano mazyliui dar tik 12 dienu, o del maitinimo mes labiausiai vargstam. Gime jis gan didelis 4132g, prie kruties pridetas is karto nezinde, veliau tik praejus kokioms 5 h atejo sesute ar kaip ten ja galima pavadinti, ir prikiso vaikeli kad maitinciau, jis zurzge, muistesi ir nieko. Mano beda ta, jog speneliu nera, tai pirkau AVENt firmos antspeni ir nieko. Zodziu gydytoja pasake, jog priespienio nera, tai pradejo duoti misinuka ir kartais liepe kisti prie papo. as ji ten kisau vis ir kisau ir nieko. Kai pienelio atsirado, vaikelis valgydamas labai zurzgia, muistosi, toks jausmas kad su savo rankytemis stumia vis mane. kai valgome jis labai neramus, verkia, o jei valgo tai kokias 5 min ir viskas, bijau kad gali pradeti dingineti pienelis, o vaikeliui nepakakti. cia rasote, jog reikia kuo dazniau kisti prie papo ir tada valgys ir daugiau gaminsis pienelio, bet kad jis pas mane kai uzmiega tai kokioms 2 - 3 h, nejaugi man ji kelti ir kisti. as manau jis dar neramesnis bus. zinoma, dabar galiu maitinti tik viena poza - guledama, gal tai jam nepatinka??? jei tik ant alkuniu atsiremiu jam tada buna geriau ir lyg apsiramina ir ramiau valgo, bet tada man maitinimas virsta ne malonumu o truputuka vargu. bijau vaikuti iskankinti. ka patartumete?
aciu
Papildyta @ [mergetime]1097070118[/mergetime]
labukas mamytes,

skaitau ir galvoju, kur gali buti padaryta klaida del nenusisekusio maitinimo. mano mazyliui dar tik 12 dienu, o del maitinimo mes labiausiai vargstam. Gime jis gan didelis 4132g, prie kruties pridetas is karto nezinde, veliau tik praejus kokioms 5 h atejo sesute ar kaip ten ja galima pavadinti, ir prikiso vaikeli kad maitinciau, jis zurzge, muistesi ir nieko. Mano beda ta, jog speneliu nera, tai pirkau AVENt firmos antspeni ir nieko. Zodziu gydytoja pasake, jog priespienio nera, tai pradejo duoti misinuka ir kartais liepe kisti prie papo. as ji ten kisau vis ir kisau ir nieko. Kai pienelio atsirado, vaikelis valgydamas labai zurzgia, muistosi, toks jausmas kad su savo rankytemis stumia vis mane. kai valgome jis labai neramus, verkia, o jei valgo tai kokias 5 min ir viskas, bijau kad gali pradeti dingineti pienelis, o vaikeliui nepakakti. cia rasote, jog reikia kuo dazniau kisti prie papo ir tada valgys ir daugiau gaminsis pienelio, bet kad jis pas mane kai uzmiega tai kokioms 2 - 3 h, nejaugi man ji kelti ir kisti. as manau jis dar neramesnis bus. zinoma, dabar galiu maitinti tik viena poza - guledama, gal tai jam nepatinka??? jei tik ant alkuniu atsiremiu jam tada buna geriau ir lyg apsiramina ir ramiau valgo, bet tada man maitinimas virsta ne malonumu o truputuka vargu. bijau vaikuti iskankinti. ka patartumete?
aciu
Atsakyti
Mažylis gali valgyti nors ir 5 minutes. Tai ne rodiklis. Ar jam užtenka pienuko rodo svorio augimas ir bent 6 šlapios sauskelnės ( tai lengva patikrinti) per dieną. Jeigu taip yra,vadinasi pienuko tikrai užtenka.
Jeigu spenelių nėra,galima prieš maitinimą biškį pamaigyti,kad nors kiek sukietėtų,tada duoti papuką. Jeigu taip nesigauna : panaudoti Avent vaakuminį spenelių ištraukėją.Nors jį reikėjo naudoti prieš gimdymą porą mėnesių. Bet ilgainiui žindant, speneliai išsitrauks.

Jeigu vaikutis miega,jo tikrai nežadink. (nebent miega ilgiau nei 5 valandas pirmus mėnesius).
Dėl maitinimo : jis gali būti neramus,nes prisivalgo oro ir jam ima pūsti pilvuką. Pabandyk maitinti atsigulus ant nugaros ir pasiguldžius vaikiuką sau ant pilvo. Biškį neįprasta,bet gal tau bus patogiau.

Nepanikuok dėl pienuko dingimo. Jeigu pamperiai šlapi ir auga svoris,pieno tikrai yra.
Jei ką rašyk į AŽ

Atsakyti
Taip, pritarsiu DiDidu - kuo dazniau deti vaikiuka prie kruties.

O didziausias priesas stresas. Nuo jo man ir dingo, be to gydymas antibiotikais, kurio metu, tai galedavai maitinti, tai ne, reikdavo nusitraukineti, o nusitraukinejant mazeja pienas. Dar viena pagrindiniu priezasciu - vaikutis pirma karta valge tik budamas triju paru. Jei is karto vaikas nepridedamas prie kruties, tai trecdaliu sumazina sekminga zindyma is kruties - tai taip pat irodyta.

Na bet visoms linkiu sekmes, nesinervuokit ir pienuko tikrai bus. Ir neskubekit primaitinti, galvokit apie kliackiuka, geriau pavarkit, taciau jam sveikatos tikrai pridesit.
Atsakyti
reik isbandyti kelius variantus, manasis, toks , kadangi manoji nuo trecio men pradejo labai trumpai valgyti, o po to kildavo isterija, tai as ja maitindavau miegancia , dabar mum 5 men, ir iki siol as maitinu ja miegancia, o kas lieka ta nusitarukiu ir duodu is buteliuko.DIDELES SEKMES
Atsakyti
Nesamone, kad mamos pienas per liesas. mad.gif
Mamos pienas toks kokio reikia kudikiui ir nereikia klausyti jokiu bobuciu. Ir tik mamos pienas pats geriausias thumbup.gif
As paklausiau, kad reikia daugiau valgyti chalvos, tipo pieno daugiau bus. Ir po tu valgymu mazuli isbere mad.gif Paskui irgi sake, kad mano pienas per liesas, tai stengiaus daugiau valgyti pirma menesi. O dabar tie kilai ir liko mad.gif mad.gif
Jeigu vaikutis per menesi priauga bent 500 - 700g, tai viskas gerai. Juk nereikia vaikucio nutukinti. Paskui jam paciam bus sunku.
Neklausyk jokiu bobuciu ir nepasiduok ju itakai biggrin.gif
Atsakyti
Buvo ir man taip su pirmuoju. Ir svoris neaugo jau nuo pirmo menesio,ir primaitint liepe,bet as uzsispyriau ir viskas. Tik pradejau dazniau savo pienu maitinti,pati kiek daugiau valgyt,na dar karts nuo karto virinto vandenuko kelis saukstelius i diena duodavau,nes skysciu trukumas buvo.
O pienelis tai gali but liesas,jei mamyte 'ant dietos sedi'. Aisku,persistengt nereikia,bet bent tris kartus normaliai per diena pavalgyt butina.
Tik neklausyk tu bobuciu patarimu,nes jie labai gyvenima gadina,svarbu nusiteikt,kad gali maitint ir ismaitinsi. Mano pirmasis pirma menesiuka ne puses kg nepriaugo,kiek triuksmo buvo(is seseles ir gydytojos puses,nu ir mociutes prisidejo),bet maitinau iki metu ir kuo graziausiai uzaugom,be jokiu nukrypimu nuo normos clap.gif
Atsakyti
QUOTE (Neringicka @ 2004 10 11, 11:22)
Nesamone, kad mamos pienas per liesas. mad.gif
Mamos pienas toks kokio reikia kudikiui ir nereikia klausyti jokiu bobuciu. Ir tik mamos pienas pats geriausias thumbup.gif
As paklausiau, kad reikia daugiau valgyti chalvos, tipo pieno daugiau bus. Ir po tu valgymu mazuli isbere mad.gif Paskui irgi sake, kad mano pienas per liesas, tai stengiaus daugiau valgyti pirma menesi. O dabar tie kilai ir liko mad.gif mad.gif
Jeigu vaikutis per menesi priauga bent 500 - 700g, tai viskas gerai. Juk nereikia vaikucio nutukinti. Paskui jam paciam bus sunku.
Neklausyk jokiu bobuciu ir nepasiduok ju itakai biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
ir dar karta pridesiu NEKLAUSYK JOKIU BOBUCIU, JEI NERVINA UZSIKISK AUSIS IR NIUNIUOK MELODIJA, TIK NELKAUSYK, TEGU SAVO DARBUS DAROSI! mad.gif
IR TU BUVAI TEISI - JEI MAMA NORMALIAI MAITINASI IR NEBADAUJA PIENAS BUTENT TOKS KOKIO REIKIA VAIKUCIUI!!! kitu komentaru ir patarimu jau gavai thumbup.gif
Atsakyti
na pasikartosiu, bet mamos pienas kudikiui toks kokio vaikuciui reikia, ir klaidingai daro mamos, kai pradeda nutraukineti piena, kad paziureti kiek jo yra, nes niekada jokiais metodais tiek nenutrauksi, kaip kad vaikutis istraukia. mes tai atvirkscia "problemele" turejom- manem kad gal per "riebus pienas", nes pirma menesi priaugom vos ne 2 kg- nenorim kad mergina butu kaip daugelis amerikieciu,bet antra menesiuka pasunkejom tik 1,3kg, su psichomotorika irgi viskas tvarkoj- tai nusiraminom biggrin.gif
Atsakyti
Aš maitinu 5,5 mėn. Ir pastoviai praktikuoju kmynų arbatą su pienu thumbup.gif Tai tikrai labai veiksminga, bet arbata turi būti ne užplikyta, o būtinai kmynus pavirti apie 10 min., kad būtų kuo tamsesnės spalvos, o po to "užbalinti" pienuku.
Taip pat labai svarbu valgyti mėsą, o ypač gerai vištiena. clap_1.gif
Atsakyti
Na, as irgi tikiu kmynu arbata ir pati kritiskom minutem gerdavau.

Dar praktikavau valgyti grikius- tiesiog nusiperki ir kramtai.

Man mama taip patare ( o ji mus tais senais tarybiniais laikais maitino nuo 1-3 metu. Kai broli 3 metus maitino, maitino ir dar viena berniuka kaimynu, nes buvo alergiskas viskam- tai dviem vaikams pieno uztekdavo), taigi ruses daro taip: pakepina tuos grikius ir susideda i liemenele, kada nori - uzkramto. Atseit tai padeda. Saulegrazas kramsnoti irgi gerai.

Bet teisingiausia yra maitinti kuo dazniau- sito nei viena nenugincys.

Tiesa, as maitinau: 1,5metu ir kita-9 men.
Atsakyti