Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

QUOTE(asMona @ 2005 05 22, 21:49)
Man daktarė aiškino, kad mamos pienas NEGALI būti per liesas, taip, kad nusiramink - tavo vaikelis tikrai nealkanas  schmoll.gif. O mamos pieno niekas neatstos - tai faktas, taip kad neskubėk kišti mišinuko. O vat dėl ko mažiukas neramus, tai gali būti daugybė priežasčių. Gal jam skauda pilvelį, gal norisi, kad mamytė panešiotų, gal dar kas nors... Tarp kitko, buvo periodas, kai mano mažiukė irgi beveik nemiegodavo dieną. Buvau ir aš išsigandus, bet daktarė paaiškino, kad matyt nemiegalė ji pas mane ir tiek wink.gif.

neramus vaikas gali būti dėl galvos, dėl pilvo skausmo, šlapių sauskelnių ar alkio.Vieni kūdikiai žinda dažnai ir nebūtinai dėl to, kad pieno per maža, tai gali būti tiesiog toks jo būdas (pagal valgymo manieras net numatomas vaiko temperamentas), arba šis procesas jį ramina, būnam vietoj žinduko.Vieni valgo labai dažnai, kiti retai, dažniausiai pradžioj valgo dažnai, o vėliau savaime suretėja tie maitinimai, dar gali būti tam tikrų mėnesių vadinamos krizės:1,3 ir t.t., tai laikinai gali sumažėt pienuko, bet reikia poilsio, nusiteikimo, kad maitinsi, daug skysčių, vitaminų ir artimųjų pagalbos.Per liesas pienas labai retai kada būna, o šiaip motinos pienas per parą būna nevienodo kaloringumo, dabar tiksliai nepamenu, kada koks.
Mano pirmos 2 panelės ilgai žįsdavo, vos ne ištisai prie krūties būdavo, kantrybės reikia, bet va, ir išmaitinau netrumpai, iki 7-8mėn., o trečioji iki 4mėn. valgydavo vos ne kas valandą bet tik po 7 minutes.Dabar nuo 5mėn, jau kas 2-3val., bet ilgiau nei 7min. nevalgo.Pas draugę vaikutis jau 8mėn., bet irgi beveik nuolat kabo prie krūties, bet vyresniems jau galima pasiūlyti sotesnio maistelio, tryrelių, nebe taip tas maitinimas alina ir dažnas.
Tiesa, neskubėk manydama, kad trūksta pienuko, kišti mišinėlio, pailsėk apie 20-30min, ir vėl pažindyk, kad daugiau pienelio prisigamintų, viskas bus gerai 4u.gif
Daugiau patarimų 'Kūdikių žindyme" mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 23 gegužės 2005 - 07:23
QUOTE(Daivukas_25 @ 2005 05 22, 21:38)
Sveikos mamytės, gal kuri nors susidūrėt su tokia problema: mano mažasis Pijus visą dieną praktiškai nemiega. Jis pradeda verkti ir aš duodu jam krūtį, tai jis ir čiulpia, atrodo jau migdosi, bet ir vėl po kiek laiko prabunda ir vėl viskas iš naujo. Ar tai galėtų reikšti, kad jis neprivalgo mano pieno? Pas mane pieno yra, bet galvoju, gal per liesas. Naktį vaikas miega gerai, atsikelia tik vieną kartą. Tai nesuprantu, ką daryti, gal duoti dar mišinuko, nors daktarė sako, kad geriau maitinti krūtimi.

Pirmą mėnesį ištisas dienas gulėdavau lovoj, nes Urtė nuolat reikalavo krūties. Nepadėdavo nei nešiojimai, nei sūpavimai. Manau, kad žysdama ji jautėsi saugi, todėl ir nurimdavo. Tik praėjus dviem menesiam "išmoko" pamiegoti dienomis, nes, pagerėjus orams, pamaitinus iškart keliaudavom į lauką, o ten mažoji miegodavo po 3-4 val.
Atsakyti
Daiva, tavo vaikiukas dar visai mažytis, gal dar nesustiprėjo, neišmoko žįsti, bet tikrai išmoks. Mano gydytoja sakydavo, kad per pora mėnesių dažniausiai viskas susitvarko, o per tą laiką būna, kad mamos su naujagimiais visą dieną lovoje praguli, laikydamos mažiuką prie krūties, nes atrodo, kad jie vis nori ir nori valgyti. Teisingai sako tavo daktarė, kad neduotumei mišinėlio. Pamatysi, viskas tikrai susitvarkys. 4u.gif Mano mažius pirmą mėnesį irgi atrodė, kad amžinai neprivalgęs, o maitinu iki šiol.
Atsakyti
Netikėtai sumažėjo pas mani pienelio blink.gif Iki tol buvo kaip ir užtektinai,pilnai dukrytė pavalgydavo iš vienos krūties,ir staiga pienas kažkur pradėjo "garuot", tuomet bandžiau maitinti iš abiejų krūtų g.gif kai pabandžiau nusitraukti,tai pavykdavo per abi 30-40ml išspausti doh.gif ir finale,vaikas neprivalgė,nepriaugo svorio cry.gif Dabar antra savaitė kaip intensyviai "dirbu",kad pagausėtų pieno. Pradžiai duodu vaikui pačiam traukti,ko nedavalgo-tenka primaitinti mišinuku cry.gif O kai lelius užmiega,puolu dar su pientraukiu nutraukinėt,kad tik daugiau pienuko atsigamintų...Rodos ir mitybą ir skysčių kiekį sureguliavau,o kaip negausėja tai negausėja cry.gif
Mamytės,ar kam taip pasitaikė,ar pavyko atgaivinti? O gal tai "žuvęs" reikalas ir papus reik siūst velniop???? (Nors ir labai nesinorėtų...) g.gif
Atsakyti
Man tai daznai budavo, kad atsikeli ryte, o krutys tuscios. Aisku, per nakti istraukdavo 2.gif , bet per diena jos vistiek budavo tuscios ir taip tesdavosi net 4-5 dienas, bet paskui nei is to, nei is sio jos vel prisipyldydavo, nors rodos ir valgydavau ir gerdovau vienodai ir miego pakakdavo. Zodziu, priezastys nezinomos, bet man rodos reik tik kantrybes ir didelio noro maitinti ir net negalvoti apie tai, kad pieno truksta ir sulauksi vel to pienelio. Ypac man pieno sumazeje buvo, kai dukrytei buvo apie 6 sav., tuo tarpu kudikis stipriai pradeda augti ir to pieno nespeje tiek prisigaminti, bet poto vel viskas susireguliuoja. O nutraukineti tikrai neverta, nes visvien tiek kiek yra pieno neistrauksi, o tik nervuosies, kad jo mazai. Vaikas dvigubai daugiau istraukia, o jei rodos, kad jam negana, duok dazniau. As ir tuscia duodavau traukti, ir po tokiu dienu vel pienas atsistatydavo. Taip sekmingai as ismaitinau visus metus. Buciau galejusi ir ilgiau, bet jau pati buvau pavargusi nuo to besaikio valgymo naktimis.
Atsakyti
kartais jau taip buna, kad pienelio truputi sumazeja. tik nepulk i panika, pozityviai galvok, palepink save, pailsek daugiau ir bus to pienelio i valias. o nutraukiama visada kiek maziau nei, kad kudikis pats istraukia. as turejau toki specialu elekrini pientrauki, super naujoviskas, bene kelis tukstancius euru kainuojantis, labai patogus, bet irgi visgi "masina", ne kudikis! biggrin.gif
beje pasiskaityk kitus skyrelius, ten daug ta tema jau diskutuota!
Atsakyti
Siemka, darai dideliausią klaidą: primaitini, o pieno gamybą mėgini didinti nusitraukdama doh.gif Vaikas auga ir natūralu, kad jau iš vienos krūties pienelio nepakanka, jau reikia ir iš kitos maitinti, be to, jei manai, kad nepavalgė, leisk ilgiau žysti, tik nuo žindymo pienelis gaminasi, o ne nuo maigymo rankomis. Natūralu,kad nenusitrauksi viso pieno,kiek yra, nes pavargsti rankytėm dirbti ir beje, pati krūtis ne tiek pieno ,,talpykla", kiek ,,gamykla", pienas gaminasi vaikui valgant mirksiukas.gif be to, ką reiškia nepriaugo, tik pirmą mėn. vaikas turėtų priaugti apie 1 kg, o paskui tai jau nea schmoll.gif Sėkėms, jei nori maitinti vaikelį ilgai ir sėkmingai, tai ir žindyk, o ne primaitink. Sakau, nes pati išmiatinau 21 vaikus, pirmąjį 9 mėn. (nebenorėjo jis pats daugiau), antrąjį metus ir 5 mėn. (teko nujunkyt, nes trečio laukiuosi) 4u.gif
Atsakyti
Oi,mamytės,aš tikrai tik už tai,kad savo 2.gif pačiom reik maitint ir jokios sintetikos,t.y tų smirdančių mišinukų. Nesupanikavau ir tuomet kai trečioj savaitėj apmažėjo pieno,bet vat kai suėjo mažei 1mėn. tai svėrė 4000g, o gimė 4133g svorio,taip kad net nepasiekė gimimo svorio sad.gif tada net daktarė šūktelėjo,kad vaiką marinu cry.gif dabar kai per dvi savaites priaugo 2.gif 700g, pabandžiau mes šalin primaitinimą,tai gaunasi taip,kad po keleto valgymo minučių dukrytė nebegauna pieno ir klykia iki pamėlynavimo cry.gif vat ir esu visai pasimetusi.....nesinori gi vaiko marinti.....sad.gif
Atsakyti
Gal ji klykia ne dėl to, o tiesiog pavargsta, nes iš butelio lengviau. Maniškis irgi klykdavo, tik trečią mėnesį. Patraukia, nusisuka, pyksta,klykia, vėl patraukia...Tik naktį normaliai valgydavo g.gif Charakteris, net neurologė žvengė iš tokio pasimaivymo 4u.gif Svrbiausia pati lik rami (kiek gali), nuramink ir vėl siūlyk, ramiai...(žinau,kad sunku, yapč kai vaikas pirmas), išmoksi, niekas negimė mokėdamas, svarbiausia, kad yra noras mirksiukas.gif ir krūtys nebeturi prisipildyti kaip pirmą mėnesį, tai tavęs irgi neturi gąsdinti, kartais jos gali atrodyti jau visiškai tuščios, bet pienuko tai jose yra...O pagalvojus apie vaiką ar prisipildo, ar jauti tokį dalyką g.gif (aišku, būna retais atvejais, kad nebeturi mamos pieno, bet galvok, kad tu nesi viena iš jų) 4u.gif
Atsakyti
Man buvo pradzioj sumazeje pienelio, tai keleta kartu pamaitinau misineliu. Reikia daznai deti vaikiuka prie krutines, tada ir gaminsis pienukas 4u.gif Nepatingek ilgiau su vaikiuku paguleti. Nusitraukineti negerai ir nepatariama. Zinok yra homeopatiniai zirniukai, skatinantys pieno gamyba. Gaila, nepamenu pavadinimo. Jei labai reikes, parasyk az, pasistengsiu suzinoti. Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Reikia dazniau vaikeli prie krutines deti,gert daug skysciu ir peinukas vel tekes upeliais.Sekmes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vuili @ 2005 06 20, 16:09)
Reikia dazniau vaikeli prie krutines deti,gert daug skysciu ir peinukas vel tekes upeliais.Sekmes  biggrin.gif

tik taip pagausinsi pienuko gamyba:as taip pat kelis kartus maniau netenku pienuko, bet daznas ir labai daznas zindimas padare savo-pienuko turiu pakankamai. biggrin.gif
Atsakyti