QUOTE(asMona @ 2005 05 22, 21:49)
Man daktarė aiškino, kad mamos pienas NEGALI būti per liesas, taip, kad nusiramink - tavo vaikelis tikrai nealkanas
. O mamos pieno niekas neatstos - tai faktas, taip kad neskubėk kišti mišinuko. O vat dėl ko mažiukas neramus, tai gali būti daugybė priežasčių. Gal jam skauda pilvelį, gal norisi, kad mamytė panešiotų, gal dar kas nors... Tarp kitko, buvo periodas, kai mano mažiukė irgi beveik nemiegodavo dieną. Buvau ir aš išsigandus, bet daktarė paaiškino, kad matyt nemiegalė ji pas mane ir tiek
.

neramus vaikas gali būti dėl galvos, dėl pilvo skausmo, šlapių sauskelnių ar alkio.Vieni kūdikiai žinda dažnai ir nebūtinai dėl to, kad pieno per maža, tai gali būti tiesiog toks jo būdas (pagal valgymo manieras net numatomas vaiko temperamentas), arba šis procesas jį ramina, būnam vietoj žinduko.Vieni valgo labai dažnai, kiti retai, dažniausiai pradžioj valgo dažnai, o vėliau savaime suretėja tie maitinimai, dar gali būti tam tikrų mėnesių vadinamos krizės:1,3 ir t.t., tai laikinai gali sumažėt pienuko, bet reikia poilsio, nusiteikimo, kad maitinsi, daug skysčių, vitaminų ir artimųjų pagalbos.Per liesas pienas labai retai kada būna, o šiaip motinos pienas per parą būna nevienodo kaloringumo, dabar tiksliai nepamenu, kada koks.
Mano pirmos 2 panelės ilgai žįsdavo, vos ne ištisai prie krūties būdavo, kantrybės reikia, bet va, ir išmaitinau netrumpai, iki 7-8mėn., o trečioji iki 4mėn. valgydavo vos ne kas valandą bet tik po 7 minutes.Dabar nuo 5mėn, jau kas 2-3val., bet ilgiau nei 7min. nevalgo.Pas draugę vaikutis jau 8mėn., bet irgi beveik nuolat kabo prie krūties, bet vyresniems jau galima pasiūlyti sotesnio maistelio, tryrelių, nebe taip tas maitinimas alina ir dažnas.
Tiesa, neskubėk manydama, kad trūksta pienuko, kišti mišinėlio, pailsėk apie 20-30min, ir vėl pažindyk, kad daugiau pienelio prisigamintų, viskas bus gerai

Daugiau patarimų 'Kūdikių žindyme"