Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

Reikia skysčiu pavartoti daugiau,kaip pajaučiu kad apmažėja pienelio,tai pora puodeliu kmynu arbatos su pienu atsigeriu ,ryte ir vakare.Tai pora dienų ir atsistato.

VIP,gal gali tą pavadinimą,jei prireiktų tai žinosiu,ko dar griebtis. 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi gėriau tuos homeopatinisu žirniukus, pavadinimo jie kaip ir neturi, žinau, kad Kaune reikia nueiti į homeopatinę vaistinę Rotušės aikštėje ir tiesiog paprašyti žirniukų, skatinančių laktaciją. Man jie nepadėjo, bet, jei gamina tokius, gal kam nors vistiek padeda g.gif
O nusitraukinėti tikrai galima, ir daug kam tikrai padaugina pienuko, tik reikia nusitraukti visada po maitinimo, tiesiog nutraukti likučius ir būtinai su pientraukiu, negalima traumuoti krūtinės rankomis! Beje, Siemka, tu tik nestresuok, nusiramink, gerai išsimiegok, ir tada tikrai tikrai pienuko padaugės. Ir nenukabink nosies, mano lelka irgi pirmą mėnesį gimimo svorio nepriaugo, buvau priversta griebtis mišinuko, o dabar jau senokai esu metusi mišinukus lauk ir sėkmingai maitinu savo pienu (aišku ir kitu maistu).
Atsakyti
Ačiū Jums visoms už patarimus ir paskatinimus.Manau tik Jūsų dėka "nenuleidau rankų" (buvo jau tokios mintys beužkariaujančios) doh.gif Užsispyriau ir tariau sau "na jau manęs kaip kokios mėsinės karvės tai jau nenurašys" Pienuko tikrai pagausėjo,tik vat mano mažė ilgiau patraukt spyriojas,tinginiukė turbūt,iš buteliuko lengviau sad.gif tai jei labai užsiklykia tai dar duodu mišinuko,bet tikiuos pamažu pavyks jų atsikratyti biggrin.gif
Atsakyti
Is anksto atsiprasau jei tokia tema jau buvo, bet as neradau 4u.gif

Mamytes patarkyt man kaip teisingai reikia maitinti 4u.gif Mazeja pas mane pienuko isvalgo is 1 kruties 90-70ml o jei duodu antra tai is abieju 120ml . Nezinau kaip geriau primaitinti, ar kas kart po kruties duoti misinuka, ar duoti krutinei prisipildyti ir 1 karta duoti misinuka o kita karta pienuka g.gif Labai noreciau kad pienukas visai nedingtu sad.gif

Atsakyti
Paskaičiau postą ir pirma mintis- ar ne trečias- ketvirtas mėnuo tam leliukui. Paskaičiuoju. Kaip tik. Tai va, paguost nurėčiau tuo, kad viskas normalu. Tokiu metu būna toks laikas, kai pienuko ženkliai sumažėja, bet per kurį laiką viskas susitvarko. Svarbiausia jokiu būdu neretinti maitinimų, o atvirkščiai, maitinti dažniau, kai tik vaikiukas nori, pačiai pailsėti ir nesinervinti. Patikėk, tiesa. Ne kartą patikrintas reikalas. mirksiukas.gif

Ir dar, man keista tai, kad tiksliai žinai kiek vaikas suvalgo. Kaip matuoji, jei valgo iš krūties? Ir šeip jau, matavimais geriau neužsiimti,nebent ypač kritiniais atvejais, nes tai tik kelia bereikalingą įtampą mamai, o nuo to pienuko nedaugėja.

Sėkmės 4u.gif ...kuo nuoširdžiausiai...
Atsakyti
Aciu kad atsaket 4u.gif
Turiu svarstykles namie ir matuoju pries ir po maitinimo nuo pat pradziu. Zinau kad negalima retinti jei nori ilgiau maitinti, bet tas pieno sumaziejimas tesiasi jau 2 savaites, is pradziu galvojau kad tai fiziologinis sumazejimas, ir duodavau kiek galima dazniau, geriau visas imanomas ir neimanomas piena didinancias arbatas bet svoris taip ir neaugo ir isvalgytas kiekis nedidejo sad.gif Ir dar kas sunkina aplinkybe as pradejau eiti i darba ir vienas maitinimas praleidziamas, nevisada bet turbut to uzteko sad.gif
Atsakyti
[quote=gri36,2005 10 18, 19:57]
Paskaičiau postą ir pirma mintis- ar ne trečias- ketvirtas mėnuo tam leliukui. Paskaičiuoju. Kaip tik. Tai va, paguost nurėčiau tuo, kad viskas normalu. Tokiu metu būna toks laikas, kai pienuko ženkliai sumažėja, bet per kurį laiką viskas susitvarko. Svarbiausia jokiu būdu neretinti maitinimų, o atvirkščiai, maitinti dažniau, kai tik vaikiukas nori, pačiai pailsėti ir nesinervinti. Patikėk, tiesa. Ne kartą patikrintas reikalas. mirksiukas.gif

100% drinks_cheers.gif Man ir tarp trečio ir ketvirto mėn buvo pienuko sumažėję. Atrodydavo vakare iš vs tuščią krūtį čiulpia, tai kol nusipirkau mišinio primaitinimui (vis nesiryžau) ir pienelio padaugėjo. Na, karts nuo karto truputuką alučio stiklinaitę išgerdavau doh.gif Kadangi mano mažius išmiega nuo 23 val. iki 7 ryto tai jau ryte krūtinė kaip akmuo. Kai sužinojau, kad taip būna kaip prieš tai minėjusi mama tai ir nusiraminau. Maitinu iki šiol tik jau kartą dienoj per pietus gauna arba daržovių košytę arba pienišką (ryžių, grikių). Pavakariams dar vaisinės tyrelės (kartais ir visa indelį sukerta - 125g.) Ir visada viską užgeria MP. Taip kad tikrai viskas susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
Aciukas Stazyte uz palaikyma 4u.gif Gal tikrai man ta nelemta pieno krize g.gif O kiek ji gali testis? Gali but kad 2 savaites g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana ir ko @ 2005 10 18, 21:55)
Aciukas Stazyte uz palaikyma 4u.gif  Gal tikrai man ta nelemta pieno krize g.gif  O kiek ji gali testis? Gali but kad 2 savaites g.gif

Dėl tos trukmės tai nežinau... Man tai tikrai buvo daugiau nei savaitė. Tiksliai nepamenu. Svarbiausia maitink dažniau ir pienuko atsiras 4u.gif
Atsakyti
Nu kad tikrai buvo krize blink.gif blink.gif blink.gif Atsirado pienelio thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Negalvojau kad bus taip ilgai, anksciau budavo bet 2 dienas o cia blink.gif Labai dziaugiuosiu kad nepraradau vilti ir kad man padejo SM laiku, ir dar.. man labai pasiseke kad dukriukas nemete valgyti is krutines po buteliuko blush2.gif rolleyes.gif
Vnz, ka galiu dar pasakyti, jei kam bus panasi problema kada nors, nekreipti demesi i aplinkinius ( nors kartais galima ir isgirsti naudingu patarimu smile.gif ) Mama labai veikdavo kai sake kad vaikas alkanas ir reikia primaitinti, o kokia mama istvers toki moralini spaudima blush-anim-cl.gif2 doh.gif

Dar karta aciu SM user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(stazyte @ 2005 10 18, 21:24)
Dėl tos trukmės tai nežinau... Man tai tikrai buvo daugiau nei savaitė. Tiksliai nepamenu. Svarbiausia maitink dažniau ir pienuko atsiras  4u.gif

pritariu atsakiusioms mamytems. Man irgi apie toki laika buvo krize. Gal ir teses 2 savaites.
Nors is principo mes visalaik ant krizese ribos. Dukryte pati valgyt praso labai retai, tai as jai siulau kuo dazniau. O ji valgydama uzsiimineja viskuo - sebi ka nors, man sypsosi, kalbina..., pienukas laistosi ir sh... gaunasi. Po tokiu keliu dienu pieno sumazeja, nes per mazai isciulpia. Tada dukryte susikaupus zinda tuscia kruti ilgai ir daznai (alkana, matyt, jaucias). Taip po keliu dienu vel pienas liejas... Ir taip jau daugiau nei 4 menesiai. O svorio priaugam nedaug. 4-iu men sverem tik 5950g, nors gimem 3650g.

QUOTE(Oksana ir ko @ 2005 10 19, 19:46)
Nu kad tikrai buvo krize blink.gif  blink.gif  blink.gif  Atsirado pienelio thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Negalvojau kad bus taip ilgai, anksciau budavo bet 2 dienas o cia blink.gif  Labai dziaugiuosiu kad nepraradau vilti ir kad man padejo SM laiku, ir dar.. man labai pasiseke kad dukriukas nemete valgyti is krutines po buteliuko blush2.gif  rolleyes.gif
Vnz, ka galiu dar pasakyti, jei kam bus panasi problema kada nors, nekreipti demesi i aplinkinius ( nors kartais galima ir isgirsti naudingu patarimu smile.gif ) Mama labai veikdavo kai sake kad vaikas alkanas ir reikia primaitinti, o kokia mama istvers toki moralini spaudima blush-anim-cl.gifdoh.gif

Dar karta aciu SM user posted image   user posted image    user posted image   user posted image

super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Oj sad.gif ..mergaitės..mano leliukas per trečią mėnesį priaugo tik 200 gr (dabar 5,2 kg, o gimė 2,46kg)..ir nekakoja jau kokį mėnesį bet pijvas minkštas,o reiškia tuščias..padariau klizmelę tai užkakojo du pampersus..bet situacija nepakito..
Gydytoja patarė po kiekvieno maitinimo pabandyti pasiūlyti mišinuko,jeigu ims,tai reiškia pieniuko trūksta..pažindžiau-pasiūliau mišinuko,tai leliukas pirma vaipėsi ir spjaudėsi,matyt per karštas buvo,o paskui išniurnijo 10 ml ir tiek..matyt privalgė mamos pieniuko pakankamai..
Atsakyti