Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

QUOTE(justinaa @ 2006 01 22, 22:13)
na geras poilsis, sweikas maistas, kmynu arbata su pienu, daznas valgymas ir kuo dazniau duoti patraukti krutyne, tik nenutraukinet pieno nes gali visiskai pradingti ( na bent as taip stengiausi daryti) biggrin.gif
user posted imageuser posted image

Kmynų arbatos kokius 2 l per dieną išgeriu, stengiuosi gerai maitintis, na truputį poilsio gal ir trūksta, bet niekas nepadeda, dar bandysiu, kad nesugrauščiau savęs dėlto kad negaliu maitinti savo saulytės...
Atsakyti
QUOTE(genovita @ 2006 01 22, 21:25)
Kmynų arbatos kokius 2 l per dieną išgeriu, stengiuosi gerai maitintis, na truputį poilsio gal ir trūksta, bet niekas nepadeda, dar bandysiu, kad nesugrauščiau savęs dėlto kad negaliu maitinti savo saulytės...

Tik nesijaudink ir nestresuok dėl to... 4u.gif Aišku sunku, kai tokia situacija...Bet žinok, jei tik norėsi, tikrai pienukas nedings ir galėsi džiaugtis maitindama, net jei kartais ir reiktų duoti mišinuko.
Stenkis dažnai duoti krūtį ir kiekvieną maitinimą žiūrėti, kad vaikutis ją ištuštintų, net jei atrodo, kad nėra pieno, jei tik ima krūtį - tai ir duok smile.gif Svarbu, kad jis krūtį sietų ne tik su maistu, bet ir su malonumu - tada ims ir kai joje beveik nėra pieno, ir jis tikrai nedings. Dar yra vienas geras patarimas, nors gal keistas - kai maitini, stenkis galvoti, kad pas tave labai daug pieno, kaip vaikutis skaniai valgo(jokiu būdu negalvok, kad tau jo trūksta!), kaip jam malonu ir pan., kuo vaizdžiau ir detaliau reikia tai įsivaizduoti smile.gif Juk sako, pienas smegenyse gaminasi biggrin.gif Jokios arbatos, maisto papildai ir vaistai man nepadėjo. Nuo 3 savaičių turėjau primaitinti mišinuku, gulėjom ligoninėj dėl svorio trūkumo, bet nieko - iki šiol maitinu krūtimi, na ir kas kad vaikas ilgai mišinuko gaudavo, dabar jau net primiršau, atrodo, kad visą laiką tik ir maitinau pati ax.gif
Atsakyti
Aš pritariu ,kad maitinant vaikutį nereikia galvoti kad pienelio neužtenka. O pasitikėti savimi ir save įtikinti ,kad jokio kito maistelio nėra.Kuo dažniau ,ir diena ir naktimis maitinti ,kai kūdikis neramus jokios arbatos ar saldinto vandens . Nereikia nusitraukti pieno ir tikrinti , ar užtenka. Stengtis tik natūraliai maitinti ir rasti laiko pamiegoti vacation1.gif . Maitinančiai mamytei jokių dietų , daug gerti arbatų , gerai maitintis ir būti puikios nuotaikos.vacation4.gif Linkiu sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(genovita @ 2006 01 22, 22:03)
O mum kad ir kaip besistengiu kasdien pienuko vis mažiau ir mažiau, nors dar tik 2 savaitės, dažnai net žliumt norisi... su pirmąją visai kitaip buvo, pieno upeliai bėgo, o dabar tik rytui ir vakarui pakanka, nors duodu dažnai, bet iš jų niekas nebėga, bijau kad greit teks visiškai pereit prie mišinukų... ir ką aš netaip dariau, atrodo viską dariau kaip ir pirma, bet  cry.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif

O is kur tu zinai, kad niekas nebega? Nusiramink, nepanikuok ir neverk. Nuo itampos tai tikrai pienas sunkiau "atsipalaiduoja". Visai gali buti, kad su situo vaikiuku pienas nebegs upeliais, bet tai nereiskia, kad jo nera. Kartais krutys gali atrodyti tuscios ir minkstos, bet svarbiausia yra oksitocino issiskyrimas, kuris atpalaiduoja pieno issiskyrima. Man kartais taip budavo kad jau imdavau abejoti, ar cia to pieno yra, bet vistiek duodu kruti ir tada tik "dzinkt" ir jau girdziu, kad ryja kad ryja vos ne springsta. Ne veltui sakoma, kad pienas gaminasi smegenyse. Sekmes maitinant! biggrin.gif
Atsakyti
Na nusiraminau, bus matyt kaip bus, jei ir neatsiras manau užaugsim...
Atsakyti
QUOTE(genovita @ 2006 01 25, 14:32)
Na nusiraminau, bus matyt kaip bus, jei ir neatsiras manau užaugsim...

Aisku kad uzaugsit! Atsiras atsiras, tik reikia daug kantrybes ir, aisku, pastangu. Sekmes tavo mazylei valgant mamos piena 4u.gif !
Atsakyti
Kmynų arbatą gerk thumbup.gif . Vyno pusė taurės kartais taip pat galima...Labaaai šauna į krūtis blush2.gif
Atsakyti
Dar galima gerti pankolių arbatą 4u.gif
Atsakyti
Mano mazoji nedaug priauga svorio, tai as galvoju gal reikia truputi nusitraukti pieneli ir pamaitinti is buteliuko, pasiziureti kiek ji suvalgo ir dar plius zisdama kruti ji labai neramiai elgiasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(neri.k @ 2006 04 01, 12:57)
Mano mazoji nedaug priauga svorio, tai as galvoju gal reikia truputi nusitraukti pieneli ir pamaitinti is buteliuko, pasiziureti kiek ji suvalgo ir dar plius zisdama kruti ji labai neramiai elgiasi  verysad.gif

pieno nenutraukinek jokiais budais gal yra kitos priezastys del ko ji mazi ir neramiai valgo valgo pvz skauda pilvuka na gali buti ir kitu priezasciu pries savavaliskai imdamasi kokiu nors veiksmu geriau pasikonsultuok su kompetetingu gydytoju mirksiukas.gif nes visokie nutraukinejimai ir maitinimai is buteliuku gali baigtis visisku atsijunkimu unsure.gif geriau kuo dazniau glausk dukrele prie krutines juk butent dabar jusu dienos jusu naktys mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
o kaip galima nuspręsti, per riebus ar per liesas pienas? riebumą galima nustatyti tik spec. aparatais, kokius pieninės turi smile.gif
jei vaikutis ramus, įprastai elgiasi, tai tikrai nereikia dėl pieno riebumo sukti galvos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jkrista: 03 balandžio 2006 - 19:04
QUOTE(neri.k @ 2006 04 01, 11:57)
Mano mazoji nedaug priauga svorio, tai as galvoju gal reikia truputi nusitraukti pieneli ir pamaitinti is buteliuko, pasiziureti kiek ji suvalgo ir dar plius zisdama kruti ji labai neramiai elgiasi  verysad.gif

Iš krūties žįsdamas vaikutis daugiau pavalgo, negu tau pavyks nutraukti.
Dėl svorio reikėtų pasikonsultuoti su gydytoja, pritariančia ir turičia žinių apie žindymą. O neramiai žįsti gali dėl kelių priežasčių. Manoji taipradeda tampytis, kai pienukas per smarkiai bėga ar pilvuką pučia. O kai kūdikis pradeda žįsti jam žarnyno darbas sustiprėja ir kaikurie gali nemaloniai jaustis.
Gali štai šiuo adresu pasikonsultuoti su Gydytoja Egle Markūniene
Man labai padėjo jos patarimai.EGLĖ MARKŪNIENĖ ATSAKO
Atsakyti