Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

QUOTE(martinna @ 2007 06 04, 11:37)
norejau pasiteirauti mamyciu ka jus darote su nutrauktu pieneliu? kaip ji sumaitinate vaikuciams? nes noreciau sudalyvauti savo drauges vestuvese ir galvoju gal reiktu nusitraukti ir palikti mociutems kad pamaitintu buteliuku bet po to pagalvoju o jei po to patiks manajai valgyti is to buteliuko ir nebeims man tada krutines nes kaip sakoma vaikai labai juk gudrus ir juk is buteliuko jiems lengviau traukti nei is krutines tad lauksiu jusu patarimu be to manajai saulytei dar tik 1,5 menuo

Jei tikrai nuspresi palikt mociutem, tai jaudintis, akd atpras tikrai neverta, per daug trumpas laikas. As grizus is ligonines 4dienas nusitraukinejau ir daviau is buteliuko, nes skaudejo nuo neteisingo mergaitesd apziojimo. Pagijo ir vel daviau kruti kaip niekur nieko. O pas jumi tik savaitgalis, ane?
Papildyta:
QUOTE(libaja @ 2007 06 04, 22:30)
... Ėmiausi darbo, (dažnas žindymas, poilsis, skysčiai ir t.t.), dabar jo tikrai nemažai. Dukrytė čiulpia abi krūtis apie valandą, intensyviai 10-15 min, po to "desertinasi" Po 5-10 min. ji vėl prašo valgyt-pieno nebėr, visas išvalgytas. Tenka duot mišinio. Normaliai sukapoja +- 70ml., kaip kada.
Negi ir jai netinka mano pienas??? Pirmai dukrai netiko, nes jos kraujo grupė +I, mano -III... Šitos irgi tas pats. Ar dar verta man skatint pieno gamybą? Nes tai tikrai brangiai kainuoja... (Arbatos, geresnis maistas ir t.t.)GAlkas esat susidūrę su tokia situacija?

Kai matai, kad beveik miega desertaudamasi, svelniai istrauki mazaji pirstuka ikisus, o jeigu nelabai stipriai laiko - pats isslys. Turesi laiko atsipusti. Be to is kur zinai, kad valgyt vel nori? Manieji kai bevalgydami uzmiega - nezadinu, bet kai tik pradeda raivytis - griebiu, nes tikrai zinau, kad jeigu nepakelsiu, tai atpils, nors ir nedaug. tai noredami atsiraugti ir pazyzia, nes skranduka spaudzia. O gal Tavo atveju pilvuka skauda? ar tustintis nori, kaip mano berniukas, pavalges - butinai kai prades varyyyti.
O del grupiu nesuderinamumo - nezinau g.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės...

nebesuprantu nieko su savo pienuku. Iš pat pradžių jo tikrai buvo mažai. Ėmiausi darbo, (dažnas žindymas, poilsis, skysčiai ir t.t.), dabar jo tikrai nemažai. Dukrytė čiulpia abi krūtis apie valandą, intensyviai 10-15 min, po to "desertinasi" Po 5-10 min. ji vėl prašo valgyt-pieno nebėr, visas išvalgytas. Tenka duot mišinio. Normaliai sukapoja +- 70ml., kaip kada.
Negi ir jai netinka mano pienas??? Pirmai dukrai netiko, nes jos kraujo grupė +I, mano -III... Šitos irgi tas pats. Ar dar verta man skatint pieno gamybą? Nes tai tikrai brangiai kainuoja... (Arbatos, geresnis maistas ir t.t.)GAlkas esat susidūrę su tokia situacija?

Gerai, kad pienuko padaugėjo. Valgo ji gražiai - taip ir turi būti - iš pradžiu traukia, po to džiaugiasi wub.gif
Bet keista, kad rašai - pieno neber. g.gif Pienas gaminasi žindymo metu, negali krutys būti visiškai tuščios. Galima jas kaitalioti - kai jauti, kad iš vienos negali ištraukti, dedi prie kitos, ir atvirkščiai. Aš taip skatinau pieno gamybą VGN, kai dukrytę visą dieną prašė valgyt...

Arbatas, geras maistas yra invisticijos į tavo ir mažylės sveikatą, beje geras mišinukas kainuos daugiau... Pas tave pieno gamyba tik reguliojasi - gali atrodyti, kad per daug arba per mažai - nes reikia laiko, kad tavo organizmas prisiderintų prie vaiko poreikių. Pas visas mamas vaikai verkia, kartais yra nenusiteikę imti krutį... bet kodėl būtinai reikia grebtis mišinuko? Gal tiesiog reikia dabar panešioti, pakalbinti, nuraminti... ir jeigu manai, kad tikrai nori valgyt - vel deti prie kruties?

Dėl maisto trukumo požymių buvo rašyta daug - tai šlapių vistyklų kiekis, priaugtas svoris... bet prieš duodant mišinuką rimtai pagalvočiau - ar būtina, ir bandyčiau duoti su šaukšteliu, kad čiulpimo refleksą vaikas patenkintų tik prie kruties - skatintų pienuko gamybą mirksiukas.gif

Dėl kraujo grupės nežinau - tiesa sakant, aplamai nežinau savo vaikų kraujo grupės - kolkas nereikėjo... O kam jus tikrinotes? Sirgot rimtai? Čia gydytojos išvados buvo? Kaip viskas vyko pirmą kartą?
Papildyta:
Ir dar - mano dukryte turi lengvą astmą, ir aš kai gime Boris labai bijojau ir laukiau astmos požymių. Dėl to net gulėjom ligoninėje, nes man atrodė, kad jis per garsiai kvepuoja doh.gif Ir gydytoja pradėjo kalbėt, kad va jis greičiausiai sirgs kaip sesuo...nes ir hemoglobinas žemesnis kaip pas ją buvo doh.gif Bet iš tikrūjų sveikas bahuras auga, net peršalo labai retai biggrin.gif ax.gif

Tai va - neturi būti viskasūt kaip pirmą kartą bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 04 birželio 2007 - 23:40
QUOTE(Margareta @ 2007 06 04, 22:34)
kaip gali netikti motinos pienas?  g.gif sakai brangiai kainuoja skatinti pieno gamyba..taciau juk nuo to priklauso vaikucio sveikata....

Dėl šito tai kažkaip.. g.gif Mane mama maitino 3 mėn., nes ją po to operavo, augau sveika, o va brolį iki 1,5 metų, ir ką??? Astma, alergija, nesibaigiantys plaučių uždegimai ir laringitai....

QUOTE(Natuke @ 2007 06 05, 00:45)
1.Bet keista, kad rašai - pieno neber.  g.gif Pienas gaminasi žindymo metu, negali krutys būti visiškai tuščios. Galima jas kaitalioti - kai jauti, kad iš vienos negali ištraukti, dedi prie kitos, ir atvirkščiai. Aš taip skatinau pieno gamybą VGN, kai dukrytę visą dieną prašė valgyt...

2.Arbatas, geras maistas yra invisticijos į tavo ir mažylės sveikatą, beje geras mišinukas kainuos daugiau... Pas tave pieno gamyba tik reguliojasi - gali atrodyti, kad per daug arba per mažai - nes reikia laiko, kad tavo organizmas prisiderintų prie vaiko poreikių. Pas visas mamas vaikai verkia, kartais yra nenusiteikę imti krutį... bet kodėl būtinai reikia grebtis mišinuko? Gal tiesiog reikia dabar panešioti, pakalbinti, nuraminti... ir jeigu manai, kad tikrai nori valgyt - vel deti prie kruties?

3.Dėl maisto trukumo požymių buvo rašyta daug - tai šlapių vistyklų kiekis, priaugtas svoris... bet prieš duodant mišinuką rimtai pagalvočiau - ar būtina, ir bandyčiau duoti su šaukšteliu, kad čiulpimo refleksą vaikas patenkintų tik prie kruties - skatintų pienuko gamybą mirksiukas.gif

4.Dėl kraujo grupės nežinau - tiesa sakant, aplamai nežinau savo vaikų kraujo grupės - kolkas nereikėjo... O kam jus tikrinotes? Sirgot rimtai? Čia gydytojos išvados buvo? Kaip viskas vyko pirmą kartą?

1. Tai kad po jos pačiulpimo paspausus krūtį vienas kitas lašiukas išlaša... O ji traukia, pyksta, drasko, matyt, kad dar nori, bet nebeiščiulpia...
2.Nu grįžtu prie to paties... Nėr ten nieko verysad.gif O mišinuką duodu Hipp, ne po visą normą kaip priklauso, ir tai ne viską suvalgo...
3. Turiu buteliuką Dr.Brown, tai pačiulpusi jį pradėjo geriau krūtį imt. Jis specialiai tam pritaikytas,kad žindimas iš jo = žindimui iš krūties.
4. Mano vyresnėlė per mėnesį priaugo tik 200 g. valgydama mano pieną, ir pati niekaip nesituštino. Tada žiūrėjom, kas darosi. Pieno daug, bet jis tarsi "dingsta". Kai pradėjau duot mišinuką, tai viskas susitvarkė. tik kadangi buvo blogas buteliukas, mažė nustojo imti krūtį, taip ir baigėsi mūsų bendravimas 1,5 mėn. Su šita truputį kitaip, nes iškart duodu truputuką mišinio, kad vaikas nebadautų, o pienas eina sava eiga, tegu ta nauda jai lieka.
Atsakyti
QUOTE(libaja @ 2007 06 05, 13:02)
Dėl šito tai kažkaip..  g.gif Mane mama maitino 3 mėn., nes ją po to operavo, augau sveika, o va brolį iki 1,5 metų, ir ką??? Astma, alergija, nesibaigiantys plaučių uždegimai ir laringitai....

tai tu manai kad sveikiau vaikui duoti misinuka pagaminta is nezina ko negu motinos piena?
umn.gif viskokiu ligoniuku pasitaiko taciau kad kudikiui sveikiausias maistas yra motinos pienas yra seniai irodytas faktas..net neisivaizduoju kaip galima tuo abejoti doh.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės...

nebesuprantu nieko su savo pienuku. Iš pat pradžių jo tikrai buvo mažai. Ėmiausi darbo, (dažnas žindymas, poilsis, skysčiai ir t.t.), dabar jo tikrai nemažai. Dukrytė čiulpia abi krūtis apie valandą, intensyviai 10-15 min, po to "desertinasi" Po 5-10 min. ji vėl prašo valgyt-pieno nebėr, visas išvalgytas. Tenka duot mišinio. Normaliai sukapoja +- 70ml., kaip kada.

O tu manai,kad misinukas kainuos pigiau? blink.gif Tikrai ne. Del maisto, tai nemanau,kad kainoje esme. Valgyk kaip ir valgiusi,tik venk to, kas sukelia pilvo putima, skausma, alergija. Arbatos (jei kalbi apie specialias zindyvems) niekuo nepadeda, nes geriau nuo pat pradziu ir pastoviai, o pieno vistiek sumazejo. Gal tik pilvuko nepucia, bet vietoj tu brangiu galima gerti pankolio arbata (ir tau,ir vaikui), manau pigesne.
Del maitinimo,tai tegu valgo tas 10-15min, o kai jau pradeda zaisti, nustok maitinti. Jei vel prasys po kiek laiko, duok. Tik nemaitink taip,kad tarp maitinimu neliktu tarpu,kad nebutu taip,jog visalaik papas burnoj. Misinuko patarciau neduoti,nes pieno tikrai sumazes (vel sava patirtis). O jei visgi nusprendei duoti,tai per viena maitinima maitink tik savo pienu arba tik misinuku, nes skoniai skiriasi, vaikas nesupras kame cia reikalas. Beto misinukas saldesnis (ragavau ir to, ir ano),tai galbut ji paskui nenori taviskio pieno. O pieno netikimas del kraujo grupiu,tai nesamone, juk nemazai vaiku ir mamu grupes skiriasi,betgi jos tai maitina rolleyes.gif Beto mamos pienas daug sveikiau,tai manyciau verta pasistengti del savo stebukleliu mirksiukas.gif
O pieno netikimas del kraujo grupiu,tai nesamone, juk nemazai vaiku ir mamu grupes skiriasi,betgi jos tai maitina rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 05 birželio 2007 - 12:55
[FONT=Arial] Pas mane taip pat nekokia situacija. Su pirmuoju pieno turejau ne tik maitinimui, bet ir saldymui. Turiu nusipirkusi avent pientrauki thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tai buvo mano issigelbejimas, kai reikedavo kur nors isvaziuoti, bet su savim neturedavau maziuko. Mociute su buteliuku pamaitindavo mano uzsaldytu pienu, bet nuo kruties jis ne kiek neatprato. Mamos "papas" lieke mamos "papu", jo joks buteliukas nepakeis wub.gif mirksiukas.gif .
O su mazaja dukryte viskas kitaip. Pieno beveik nera, tiksliau tam tikrais momentais jo yra tiek kiek jai reikia, o tam tikrais - jo trukumas. Tada duodu papildomai aptamil 1 misinuka. Bet prasidejo kita beda - viena diena ji neima buteliuko, rekia net kokias 2-3 val, nors alkana, bet buteliuko neima, o krutine tuscia, nes nespeja pasigaminti pienukas. Kita diena neima krutines, nors ten jau yra ir pienuko. Tada, vis dar rekdama, godziai geria misinuka. Turiu vilties, kad dar susistoves musu rezimas ir pas mane atsiras reikiamas kiekis pieno.
Sunu savo pienu maitinau iki metu, beveik. Dabar taip pat norai dideli, bet galimybes kazko mazeja verysad.gif
Atsakyti
Manau gal nieko labai baisaus,jei keleta kartu pavalgys is buteliuko, paskui aisku pyks,kai duosi kruti,bet turetu per keleta kartu susitvarkyt viskas. Juk kaip pripras prie buteliuko,taip ir atpras

na žinok visko būna - gali ir ne atprast ax.gif Būna, kad mamytes po to pastoviai kankinasi nes lelius nenori imti kruties. Nors dažniausiai pora maitinimų iš buteliuko nepakenkia 4u.gif

Jeigu nenorit rizikuoti - galima bandyti sugidyti iš taurelės smile.gif

libaja

Mano draugės vaikai nuo dvėjų mėnesių augo ant nepasterizuoto kaimo karvės pieno - lyg tai sveikata nesiskundžia, nors pati supranti, ne visiems tai tinka ir ne visada žinai kas laukia ateityje... O aplamai.. aš asmeniškai nusiteikiau, kad mišinukas yra nesveika vaikui, žinoma tai yra geriau negu klijukai arba karvės pienas, bet vis tiek... ir aš manau, verta pridėti visas pastangas išnaudoti visas galimybes, bet pasistengti maitinti vaiką krutimi. Manau, kad viskas vis gi yra rimčiau, negu mes manom.

Ir dar - man labai liūdna kai skaitai apie prieštaringus gydytojų požiurius į žindymą ir neadekvačias reakcijas į paprastas žindymo problemas... Pavyzdžiui, jeigu vaikas mažai priaugo ir nesituština, pirmas sprendimas būtų leisti jam daug dažniau čiulpti krutį ir ilgiau valgyti iš vienos kruties - tam kad pasiektų riebesnį pieną (greičiausiai pasisotindavo pirmu liesesniu pienuku).... Pas mus dažniausiai iš karto paskiria mišinuko (mano mamai su manim buvo panašiai... ) Čia tik pamąstymai, nes žinoma būtent apie tavo situaciją aš per mažai žinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 06 08, 00:01)
na žinok visko būna - gali ir ne atprast  ax.gif Būna, kad mamytes po to pastoviai kankinasi nes lelius nenori imti kruties. Nors dažniausiai pora maitinimų iš buteliuko nepakenkia  4u.gif

Jeigu nenorit rizikuoti - galima bandyti sugidyti iš taurelės  smile.gif

libaja

Mano draugės vaikai nuo dvėjų mėnesių augo ant nepasterizuoto kaimo karvės pieno - lyg tai sveikata nesiskundžia, nors pati supranti, ne visiems tai tinka ir ne visada žinai kas laukia ateityje... O aplamai.. aš asmeniškai nusiteikiau, kad mišinukas yra nesveika vaikui, žinoma tai yra geriau negu klijukai arba karvės pienas, bet vis tiek...  ir aš manau, verta pridėti visas pastangas išnaudoti visas galimybes, bet pasistengti maitinti vaiką krutimi. Manau, kad viskas vis gi yra rimčiau, negu mes manom.

Ir dar - man labai liūdna kai skaitai apie prieštaringus gydytojų požiurius į žindymą ir neadekvačias reakcijas į paprastas žindymo problemas... Pavyzdžiui, jeigu vaikas mažai priaugo ir nesituština, pirmas sprendimas būtų leisti jam daug dažniau čiulpti krutį ir ilgiau valgyti iš vienos kruties - tam kad pasiektų riebesnį pieną (greičiausiai pasisotindavo pirmu liesesniu pienuku).... Pas mus dažniausiai iš karto paskiria mišinuko (mano mamai su manim buvo panašiai... ) Čia tik pamąstymai, nes žinoma būtent apie tavo situaciją aš per mažai žinau ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 06 08, 00:01)

Mano atveju daktare ir skyre misinio del mazai priaugto svorio, bet kadangi maniskis nevalge jo, tai sekmingai toliau maitinu pati thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ciotki @ 2007 06 08, 11:33)
Mano atveju daktare ir skyre misinio del mazai priaugto svorio, bet kadangi maniskis nevalge jo, tai sekmingai toliau maitinu pati  thumbup.gif

Ta pati sekmingai darytu ir kitos mamytes, jei ne gydytojai kai kurie doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 02, 11:11)
Ar imanoma vel maitinti tik MP ir nebeprimaitinti misinukais?Zinau,kad kruties neims,bandziau visokiais budais, laikiau ir alkana ilgiau ir vistiek neime, beto speneliai itraukti, tai kai nemoka zisti,net ir neistraukia ju. Pripratau nusitraukineti, jeigu ta daryciau kas kokias 2val,ar padaugetu pienuko?Visvien juk stimuliuojamos krutys  mastau.gif Cia tikrai man toji 3men krize,nes kaip tik mazylei buvo gal 3men ir 1sav,kai taip nutiko. Nes siaip jokiu stresu nepatiriu tikrai,nesinervuoju,nes apskritai esu ramus zmogus rolleyes.gif

pabandyk antspeniais naudotis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(timotey @ 2007 06 23, 01:21)
pabandyk antspeniais naudotis thumbup.gif

Dabar musu beda tame, kad papukas kaip soskiukas, nesupranta, kad ten maistelis yra, nes lengvai nebega schmoll.gif O ir uzlasinus truputi tik susinervuoja g.gif
Atsakyti