Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

As kai daviau misinuko pabandyti,nes pieno sumazejo,tai maniskis nebeima krutine dabar ir naudoju antspienius.Idomu,kodel? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 02, 11:11)
Ar imanoma vel maitinti tik MP ir nebeprimaitinti misinukais?Zinau,kad kruties neims,bandziau visokiais budais, laikiau ir alkana ilgiau ir vistiek neime, beto speneliai itraukti, tai kai nemoka zisti,net ir neistraukia ju. Pripratau nusitraukineti, jeigu ta daryciau kas kokias 2val,ar padaugetu pienuko?Visvien juk stimuliuojamos krutys  mastau.gif Cia tikrai man toji 3men krize,nes kaip tik mazylei buvo gal 3men ir 1sav,kai taip nutiko. Nes siaip jokiu stresu nepatiriu tikrai,nesinervuoju,nes apskritai esu ramus zmogus rolleyes.gif

Skaitau ir negaliu patiket , kad ir pas mus tokia pati situacija! Kruties neeme niekad, menesi maitinau su antspeniais (del idubusiu speniu) ir jau 2 men. valgo misinuka, o as nusitraukineju. pieno uztenka 1 maitinimui. pries kelias savaites uztekdavo 2, o dabar vos vienam "isspaudziu". mazai tas pientraukis stimuliuoja gamyba verysad.gif Pries savaite susipazinau su naturalistemis (ideja- zindymas kuo ilgiau). Ikvepe jos mane, kad reikia kuo dazniau (ir nakti doh.gif ) nusitraukineti. ir bandyt kisti kruti. bandau, bet rekia, klykia ir vistiek nieko.. Na, pienuko tai nepasakyciau, kad padaugejo (tik savaite!). Jos taip ir sake- reikia labai labai noreti, tuo tiketi ir dirbti.
Parasyk kaip tau sekasi. gal atradai koki kitoki metoda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hela77: 24 birželio 2007 - 21:36
QUOTE(natylli @ 2007 06 24, 19:53)
As kai daviau misinuko pabandyti,nes pieno sumazejo,tai maniskis nebeima krutine dabar ir naudoju antspienius.Idomu,kodel? blink.gif

Nes is buteliuko daug lengviau traukti, o is krutines tai juk reikia padirbeti! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(natylli @ 2007 06 24, 21:53)

Elementaru - todel,kad is buteliuko lengviau ir patogiau. O gal daugiau misinuko neduok, jei tik truputi pieno truksta, kai tik isalksta, dek prie kruties, turetu pienuko padauget, jei dazniau bus stimuliuojama krutis.
Papildyta:
QUOTE(hela77 @ 2007 06 24, 22:36)
Skaitau ir negaliu patiket , kad ir pas mus tokia pati situacija! Kruties neeme niekad, menesi maitinau su antspeniais (del idubusiu speniu) ir jau 2 men. valgo misinuka, o as nusitraukineju. pieno uztenka 1 maitinimui. pries kelias savaites uztekdavo 2, o dabar vos vienam "isspaudziu". mazai tas pientraukis stimuliuoja gamyba  verysad.gif  Pries savaite susipazinau su naturalistemis (ideja- zindymas kuo ilgiau). Ikvepe jos mane, kad reikia kuo dazniau (ir nakti  doh.gif ) nusitraukineti. ir bandyt kisti kruti. bandau, bet rekia, klykia ir vistiek nieko.. Na, pienuko tai nepasakyciau, kad padaugejo (tik savaite!). Jos taip ir sake- reikia labai labai noreti, tuo tiketi ir dirbti.
Parasyk kaip tau sekasi. gal atradai koki kitoki metoda  smile.gif

Nieko as neatradau doh.gif Vis tas pats nusitraukinejimas. Mes vientik MP valgem 3men1sav, o iki siol primaitinu misinuku. Dabar jau ir mums tik 1 maitinimui MP uztenka (apie 150ml per para pritraukiu), nors pirmai primaitinau tik karta, veliau 2, bet pienuko palaipsniuj mazeja. Bet tikiuos nors ta viena maitinima issaugot kuo ilgiau, vistiek juk kazkiek pienuko gauna ax.gif
Taip, pirmiausia reikia noro, ir jo pas mane bent jau yra. Kai pritrukdavo, padedavo gydytojas. Jis taip mokedavo nuteikti mane pienuko gamybai, kad paskui po apsilankymo pas ji tryksdavo fontanai bigsmile.gif Deja, jau dabar tas nepadeda. Na, bet dar kantrybes turiu, tai nusitraukineju kas 3 valandas diena, nakti tai ne, nors ji kartais ilgai uztrunka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(hela77 @ 2007 06 24, 22:36)
Jos taip ir sake- reikia labai labai noreti, tuo tiketi ir dirbti.
Parasyk kaip tau sekasi. gal atradai koki kitoki metoda  smile.gif

rolleyes.gif Merginos, prieš 1,5 m (kai mano dvynukės dar buvo mažiukės) man irgi žiauriai trūko pienelio, bet jokio kitokio būdo nėra ir abejoju ar bus - kuo daugiau nutrauksit, tuo daugiau pasigamins kitą dieną.

Mane durna vadino fool.gif - bet aš žadintuvą stačiausi kas 2-3 val dieną/naktį ir kėliausi - žindymas (Ačiū D. maniškės krūtį ėmė, nors gaudavo priedo iš butelioko thumbup.gif ), tada kai vaikai sumiega dar nutraukiu, kiek tik įmanoma ir vėl miegot.
O pats svarbiausias dalykas - nedaryti didesnės pertraukos nei 3val (laikas skaičiuojamas nuo žindymo/nutraukinėjimo PRADŽIOS iki kito žindymo/nutraukimo pradžios, t.y. jai pradėjot nutraukinėti 19,15 ir baigėt 19.30 val, sekantį kart turit pradėt ne vėliau kaip 22.15 val !!!! Nes jei susidaro skirtumas daugiau nei 4val - sumažėja hormonų, atsakingų už pienelio gamybą ir laktaciją kiekis ir po 12val pienelio dar sumažės verysad.gif

man užteko 3-4d. tokio juodo darbo ir pasimatė rezultatai - o galiu pasigirti, kad nuo 4 mėn amžiaus mano dvynukės pačios! atsisakė bet ką gerti iš buteliuko ir sėkmingai dar 1,5metų mėgavosi MP tiesiai iš krūties. thumbup.gif

Sėkmės 4u.gif jei tikrai norėsit ir dirbsit - pienelį išsaugosit drinks_cheers.gif
Atsakyti
Bet as gi duodu krutine su antspieniais,as galvojau kad cia panasu kaip ir is buteliuko. blush2.gif
Ir dar padekit man ,kaip apskaiciuoti kiek pienuko duoti 1men.leliukui.Nes sesele sako -90-100ml.o daktare 120ml.Maitynu kas 3val.
Atsakyti
QUOTE(natylli @ 2007 06 25, 14:04)
Bet as gi duodu krutine su antspieniais,as galvojau kad cia panasu kaip ir is buteliuko. blush2.gif
Ir dar padekit man ,kaip apskaiciuoti kiek pienuko duoti 1men.leliukui.Nes sesele sako -90-100ml.o daktare 120ml.Maitynu kas 3val.

Iki 2men turetu suvalgyti 1/5 dali savo kuno svorio. O dienos norma padalink i valgymu skaiciu,taip gausi,kiek turetu suvalgyti. Pvz. jei sveria 4000g, tai per diena turetu gauti pienuko 4000:5=800ml. Sakykim valgo per para 8 kartus,tai 800:8=100ml Tiek turetu suvalgyti per viena maitinima.
Bet is tikruju tai tera skaiciai, maniske suvalgo daug maziau,nei jai priklauso. Svarbu,kad svoris augtu,tai gali ir maziau, ir daugiau valgyti. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 06 25, 13:57)
rolleyes.gif Merginos, prieš 1,5 m (kai mano dvynukės dar buvo mažiukės) man irgi žiauriai trūko pienelio, bet jokio kitokio būdo nėra ir abejoju ar bus - kuo daugiau nutrauksit, tuo daugiau pasigamins kitą dieną.

Mane durna vadino fool.gif - bet aš žadintuvą stačiausi kas 2-3 val dieną/naktį ir kėliausi - žindymas (Ačiū D. maniškės krūtį ėmė, nors gaudavo priedo iš butelioko  thumbup.gif ), tada kai vaikai sumiega dar nutraukiu, kiek tik įmanoma ir vėl miegot.
O pats svarbiausias dalykas - nedaryti didesnės pertraukos nei 3val (laikas skaičiuojamas nuo žindymo/nutraukinėjimo PRADŽIOS iki kito žindymo/nutraukimo pradžios, t.y. jai pradėjot nutraukinėti 19,15 ir baigėt 19.30 val, sekantį kart turit pradėt ne vėliau kaip 22.15 val !!!! Nes jei susidaro skirtumas daugiau nei 4val - sumažėja hormonų, atsakingų už pienelio gamybą ir laktaciją kiekis ir po 12val pienelio dar sumažės  verysad.gif

man užteko 3-4d. tokio juodo darbo ir pasimatė rezultatai - o galiu pasigirti, kad nuo 4 mėn amžiaus mano dvynukės pačios! atsisakė bet ką gerti iš buteliuko ir sėkmingai dar 1,5metų mėgavosi MP tiesiai iš krūties.  thumbup.gif

Sėkmės  4u.gif  jei tikrai norėsit ir dirbsit - pienelį išsaugosit  drinks_cheers.gif

Saunuole mamyte! thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(natylli @ 2007 06 25, 14:04)

Mylimukė jau parašė, kaip apsiskaičiuoti apytikslią paros normą maisteliui -1/5 kūno svorio.
Bet kiekvienas kūdikiukas yra skirtingas, tuo labiau kaskart suvalgo skirtingą mišinuko/pienuko kiekį.

O kaip yra dabar? sakykim padarai 100-120ml ir viską suvalgo ar lieka truputukas??? Jei visada lieka keliasdešimt ml - bandyk padaryti truputį mažiau. O jei mažiukas miega ilgiau nei 4val,išskyrus naktį (1 kartą per parą gali miegoti ir ilgiau jei nesikelia pats, o jei kelias - reiškia jam reikia mirksiukas.gif ) - reiškia gavo per daug maistuko, kitam kartui šiek tiek mažiau pasiūlyk.
Mamytė visada geriausiai jaučia savo kūdikiuką ir Tu geriausiai matysi, kiek, ko ir kada mažiukui reikia 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Mano draugei padėjo kmynų arbata su pienu...jei prireiks bandysiu...
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2007 06 25, 15:42)
4u.gif Mano draugei padėjo kmynų arbata su pienu...jei prireiks bandysiu...

Padeda tikejimas ir noras mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 06 25, 12:37)
O kaip yra dabar? sakykim padarai 100-120ml ir viską suvalgo ar lieka truputukas??? Jei visada lieka keliasdešimt ml - bandyk padaryti truputį mažiau. O jei mažiukas miega ilgiau nei 4val,išskyrus naktį (1 kartą per parą gali miegoti ir ilgiau jei nesikelia pats, o jei kelias - reiškia jam reikia  mirksiukas.gif ) - reiškia gavo per daug maistuko, kitam kartui šiek tiek mažiau pasiūlyk.
Mamytė visada geriausiai jaučia savo kūdikiuką ir Tu geriausiai matysi, kiek, ko ir kada mažiukui reikia  4u.gif

Na jis pats keliasi kas 3 val.ir nakti ir diena.Bandziau duoti 90ml ir 110ml ,nepastebejau skirtumo blush2.gif
O sveriam apie 4900gr.
Atsakyti
QUOTE(natylli @ 2007 06 26, 18:09)
Na jis pats keliasi kas 3 val.ir nakti ir diena.Bandziau duoti 90ml ir 110ml ,nepastebejau skirtumo blush2.gif
O sveriam apie 4900gr.

Na zodziu duok,kiek tik nori ir kada nori mirksiukas.gif Begant laikui pastebesi,po kiek dazniausiai suvalgo,tai po tiek ir daryk mazdaug.
Atsakyti