As kai daviau misinuko pabandyti,nes pieno sumazejo,tai maniskis nebeima krutine dabar ir naudoju antspienius.Idomu,kodel?

QUOTE(mylimuke @ 2007 06 02, 11:11)
Ar imanoma vel maitinti tik MP ir nebeprimaitinti misinukais?Zinau,kad kruties neims,bandziau visokiais budais, laikiau ir alkana ilgiau ir vistiek neime, beto speneliai itraukti, tai kai nemoka zisti,net ir neistraukia ju. Pripratau nusitraukineti, jeigu ta daryciau kas kokias 2val,ar padaugetu pienuko?Visvien juk stimuliuojamos krutys
Cia tikrai man toji 3men krize,nes kaip tik mazylei buvo gal 3men ir 1sav,kai taip nutiko. Nes siaip jokiu stresu nepatiriu tikrai,nesinervuoju,nes apskritai esu ramus zmogus 

Skaitau ir negaliu patiket , kad ir pas mus tokia pati situacija! Kruties neeme niekad, menesi maitinau su antspeniais (del idubusiu speniu) ir jau 2 men. valgo misinuka, o as nusitraukineju. pieno uztenka 1 maitinimui. pries kelias savaites uztekdavo 2, o dabar vos vienam "isspaudziu". mazai tas pientraukis stimuliuoja gamyba

Parasyk kaip tau sekasi. gal atradai koki kitoki metoda

QUOTE(natylli @ 2007 06 24, 19:53)
As kai daviau misinuko pabandyti,nes pieno sumazejo,tai maniskis nebeima krutine dabar ir naudoju antspienius.Idomu,kodel? 

Nes is buteliuko daug lengviau traukti, o is krutines tai juk reikia padirbeti!

QUOTE(natylli @ 2007 06 24, 21:53)

Elementaru - todel,kad is buteliuko lengviau ir patogiau. O gal daugiau misinuko neduok, jei tik truputi pieno truksta, kai tik isalksta, dek prie kruties, turetu pienuko padauget, jei dazniau bus stimuliuojama krutis.
Papildyta:
QUOTE(hela77 @ 2007 06 24, 22:36)
Skaitau ir negaliu patiket , kad ir pas mus tokia pati situacija! Kruties neeme niekad, menesi maitinau su antspeniais (del idubusiu speniu) ir jau 2 men. valgo misinuka, o as nusitraukineju. pieno uztenka 1 maitinimui. pries kelias savaites uztekdavo 2, o dabar vos vienam "isspaudziu". mazai tas pientraukis stimuliuoja gamyba
Pries savaite susipazinau su naturalistemis (ideja- zindymas kuo ilgiau). Ikvepe jos mane, kad reikia kuo dazniau (ir nakti
) nusitraukineti. ir bandyt kisti kruti. bandau, bet rekia, klykia ir vistiek nieko.. Na, pienuko tai nepasakyciau, kad padaugejo (tik savaite!). Jos taip ir sake- reikia labai labai noreti, tuo tiketi ir dirbti.

Nieko as neatradau

Taip, pirmiausia reikia noro, ir jo pas mane bent jau yra. Kai pritrukdavo, padedavo gydytojas. Jis taip mokedavo nuteikti mane pienuko gamybai, kad paskui po apsilankymo pas ji tryksdavo fontanai

QUOTE(hela77 @ 2007 06 24, 22:36)
Jos taip ir sake- reikia labai labai noreti, tuo tiketi ir dirbti.

Mane durna vadino

O pats svarbiausias dalykas - nedaryti didesnės pertraukos nei 3val (laikas skaičiuojamas nuo žindymo/nutraukinėjimo PRADŽIOS iki kito žindymo/nutraukimo pradžios, t.y. jai pradėjot nutraukinėti 19,15 ir baigėt 19.30 val, sekantį kart turit pradėt ne vėliau kaip 22.15 val !!!! Nes jei susidaro skirtumas daugiau nei 4val - sumažėja hormonų, atsakingų už pienelio gamybą ir laktaciją kiekis ir po 12val pienelio dar sumažės

man užteko 3-4d. tokio juodo darbo ir pasimatė rezultatai - o galiu pasigirti, kad nuo 4 mėn amžiaus mano dvynukės pačios! atsisakė bet ką gerti iš buteliuko ir sėkmingai dar 1,5metų mėgavosi MP tiesiai iš krūties.

Sėkmės

Bet as gi duodu krutine su antspieniais,as galvojau kad cia panasu kaip ir is buteliuko.
Ir dar padekit man ,kaip apskaiciuoti kiek pienuko duoti 1men.leliukui.Nes sesele sako -90-100ml.o daktare 120ml.Maitynu kas 3val.

Ir dar padekit man ,kaip apskaiciuoti kiek pienuko duoti 1men.leliukui.Nes sesele sako -90-100ml.o daktare 120ml.Maitynu kas 3val.
QUOTE(natylli @ 2007 06 25, 14:04)
Bet as gi duodu krutine su antspieniais,as galvojau kad cia panasu kaip ir is buteliuko.

Iki 2men turetu suvalgyti 1/5 dali savo kuno svorio. O dienos norma padalink i valgymu skaiciu,taip gausi,kiek turetu suvalgyti. Pvz. jei sveria 4000g, tai per diena turetu gauti pienuko 4000:5=800ml. Sakykim valgo per para 8 kartus,tai 800:8=100ml Tiek turetu suvalgyti per viena maitinima.
Bet is tikruju tai tera skaiciai, maniske suvalgo daug maziau,nei jai priklauso. Svarbu,kad svoris augtu,tai gali ir maziau, ir daugiau valgyti.

Papildyta:
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 06 25, 13:57)

Mane durna vadino

O pats svarbiausias dalykas - nedaryti didesnės pertraukos nei 3val (laikas skaičiuojamas nuo žindymo/nutraukinėjimo PRADŽIOS iki kito žindymo/nutraukimo pradžios, t.y. jai pradėjot nutraukinėti 19,15 ir baigėt 19.30 val, sekantį kart turit pradėt ne vėliau kaip 22.15 val !!!! Nes jei susidaro skirtumas daugiau nei 4val - sumažėja hormonų, atsakingų už pienelio gamybą ir laktaciją kiekis ir po 12val pienelio dar sumažės

man užteko 3-4d. tokio juodo darbo ir pasimatė rezultatai - o galiu pasigirti, kad nuo 4 mėn amžiaus mano dvynukės pačios! atsisakė bet ką gerti iš buteliuko ir sėkmingai dar 1,5metų mėgavosi MP tiesiai iš krūties.

Sėkmės

Saunuole mamyte!

QUOTE(natylli @ 2007 06 25, 14:04)

Mylimukė jau parašė, kaip apsiskaičiuoti apytikslią paros normą maisteliui -1/5 kūno svorio.
Bet kiekvienas kūdikiukas yra skirtingas, tuo labiau kaskart suvalgo skirtingą mišinuko/pienuko kiekį.
O kaip yra dabar? sakykim padarai 100-120ml ir viską suvalgo ar lieka truputukas??? Jei visada lieka keliasdešimt ml - bandyk padaryti truputį mažiau. O jei mažiukas miega ilgiau nei 4val,išskyrus naktį (1 kartą per parą gali miegoti ir ilgiau jei nesikelia pats, o jei kelias - reiškia jam reikia

Mamytė visada geriausiai jaučia savo kūdikiuką ir Tu geriausiai matysi, kiek, ko ir kada mažiukui reikia

QUOTE(loret30 @ 2007 06 25, 15:42)
Padeda tikejimas ir noras

QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 06 25, 12:37)
O kaip yra dabar? sakykim padarai 100-120ml ir viską suvalgo ar lieka truputukas??? Jei visada lieka keliasdešimt ml - bandyk padaryti truputį mažiau. O jei mažiukas miega ilgiau nei 4val,išskyrus naktį (1 kartą per parą gali miegoti ir ilgiau jei nesikelia pats, o jei kelias - reiškia jam reikia
) - reiškia gavo per daug maistuko, kitam kartui šiek tiek mažiau pasiūlyk.
Mamytė visada geriausiai jaučia savo kūdikiuką ir Tu geriausiai matysi, kiek, ko ir kada mažiukui reikia

Na jis pats keliasi kas 3 val.ir nakti ir diena.Bandziau duoti 90ml ir 110ml ,nepastebejau skirtumo

O sveriam apie 4900gr.
QUOTE(natylli @ 2007 06 26, 18:09)
Na jis pats keliasi kas 3 val.ir nakti ir diena.Bandziau duoti 90ml ir 110ml ,nepastebejau skirtumo
O sveriam apie 4900gr.

O sveriam apie 4900gr.
Na zodziu duok,kiek tik nori ir kada nori