Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

Mamytes,noriu jusu patarimo,ka reikia valgyti arba gerti nestumo metu ir po jo,kad atsirastu daug pieno?Nes musu seimoje moterys neilgai maitina vaikus,nes pienas yra labai nemaistingas,taigi pagalvojau,gal galima tai "pataisyti" dirbtiniu budu,t.y. itraukti i raciona kazkokius produktus,skatinancius pieno atsiradima g.gif
Atsakyti
kaip gali buti mamos pienas nemaistingas ??? kokiu budu tai nustate tavo seimos moterys ? labai keista g.gif pieno atsiradima skatina zystantis kudikis. kuo dazniau zindysi, tuo taugiau pieno bus. dar labai skatina gamyba geras poilsis-miegas ir karstas dusas. visi kiti dirbtiniai budai nemanau, kad turetu kazkokios naudos unsure.gif savo dukra zindau beveik 10 menesiu smartass.gif
Atsakyti
QUOTE (solda @ 2004 07 13, 01:50)
Mamytes,noriu jusu patarimo,ka reikia valgyti arba gerti nestumo metu ir po jo,kad atsirastu daug pieno?Nes musu seimoje moterys neilgai maitina vaikus,nes pienas yra labai nemaistingas,taigi pagalvojau,gal galima tai "pataisyti" dirbtiniu budu,t.y. itraukti i raciona kazkokius produktus,skatinancius pieno atsiradima g.gif

Solda, seniai domiuosi maitinimo krutimi klausimais ir is tiesu labai idomu kaip tavo gimines moterys nustate kad ju pienas nemaistingas? Nes tam nustatyti reiktu atlikineti tyrimus... Ar jos dare? Jei taip - kokius?

Kiek man pavyko issiaiskinti, tai yra tik vienas patikimas budas uztikrinti reikiama pieno kieki - apie ji jau rase TauRe - kuo dazniau duoti kudikiui zisti kruti. Svarbu ir tai, kad tik po gimimo per pirma pusvalandi - valanda vaikiukas butu pridetas prie kruties. Kad vaikas ir mama nebutu atskirti, o galetu buti visa laika kartu ir maitintis pagal poreiki. Pirmomis trimis dienomis po gimdymo pieno nebuna - buna priespienis - gelsvas slystis. Jis kaip tik yra labai labai maistingas ir vaikui jo daug nereikia, bet zisti kruti labai reikia. Maitinti vaikiuka reikia pagal jo pareikalavima - jokiu grafiku. Nebent vaikas ilgai miega - (diena ilgiau kaip 4 val. nakti - ilgiau kaip 6 val.) - tada pirmuosius menesius reiktu vaikiuka zadinti.

Taip pat poilsis, normalus maitinimasis ir pakankamas kiekis skysciu yra svarbu.

O del maisto produktu - tai nera jokiu moksliniu irodymu, kad kazkurie produktai skatintu pieno gamyba. Kai kurios mamos pabando si, ta, ir joms suveikia. Bet tai individualu ir tau reiketu paciai paeksperimentuoti smile.gif
Atsakyti
ši tema labiau tiktų prie žindymo, gal ten jau ir yra panašių patarimų, nors sakoma, kad liaudiškos priemonės pieno nepadaugina, kaip yra duota, taip, ir aš tuo tikiu.
Atsakyti
Viena pazistama latve moteris sake man, kad kai ji laukesi, jos gydytojas Latvijoje patare jai gerti arbata su pienu. Sake, kad nuo to pieno nepadauges, bet jis bus geresnes kokybes. Nezinau, ar cia teisybe, bet blogiau tai tikrai nuo to nebus. As visada arbata geriau tik su pienu tai ir dabar taip darau...
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 07 13, 02:13)
kaip gali buti mamos pienas nemaistingas ??? kokiu budu tai nustate tavo seimos moterys ? labai keista g.gif pieno atsiradima skatina zystantis kudikis. kuo dazniau zindysi, tuo taugiau pieno bus. dar labai skatina gamyba geras poilsis-miegas ir karstas dusas. visi kiti dirbtiniai budai nemanau, kad turetu kazkokios naudos unsure.gif savo dukra zindau beveik 10 menesiu smartass.gif

Kas nustate?Ogi pati mama mato,ar vaikelis yra sotus,o mano mama sake,kad praejus keliom minutes po maitinimo,mes verkem ir nusiramindavom tik po to,kai gaudavom koki nors misini.Ir ne del to,kad mama neturejo ar turejo mazai pieno,o del to,kad pienas buvo nemaistingas lyg baltas vanduo sad.gif
Atsakyti
QUOTE (solda @ 2004 07 13, 23:53)
Kas nustate?Ogi pati mama mato,ar vaikelis yra sotus,o mano mama sake,kad praejus keliom minutes po maitinimo,mes verkem ir nusiramindavom tik po to,kai gaudavom koki nors misini.Ir ne del to,kad mama neturejo ar turejo mazai pieno,o del to,kad pienas buvo nemaistingas lyg baltas vanduo sad.gif

na, visu pirma, priesh dvideshimt metu nebuvo mados maitinti krutimi: kudikis pirmiausiai keldavo asociacijas su buteliukais ir zhindukais. net ir noredama maitinti naturaliai, tavo mama tikrai nebutu gavusi jokio palaikymo ir pritarimo - ir pirmas pasiulytas vaistas nuo visu bedu butu mishinukas. unsure.gif

visu antra, motinos pienas ir neturi buti toks tirshtas kaip karves, nes zhmogaus vaikas ne vershiukas! wink.gif pamatytum, kaip atrodydavo mano nutrauktas pienukas (kai turedavau kur nors ishbegt su reikalais palikusi zhindoma kudiki): po poros valandu buteliuke palikdavo vos balzganas vandenelis su puses centimetro storio nusistovejusiu baltu riebesniu sluoksneliu virshuj! o ash savo vyresneli maitinau 13 men, mazhuliui shiandien sukanka metukai - bet jis vis dar geria mano pienuka. ir nieko jiem netruksta uzhaugo ir su tokiu vandeneliu be kaloriju! thumbup.gif

be to, motinos pienas zhindymo pradzhioje bega gerokai skystesnis, vos balzganas, kad kudikis atsigertu, o tik pachioje maitinimo pabaigoje pasidaro baltas ir tirshtesnis. su pientraukiu iki to tirshtojo pienuko tikrai nelengva prisikasti! tongue.gif

na ir paskutinis dalykas - susilaukusi pastebesi, kad naujagimis verkia del kruvos priezhaschiu, ne tik ish alkio. jam gali pusti pilvuka, gali buti bezhysdamas prisisiurbes oro, o gal jam pampersas ar drabuzhiu siule spaudzhia... o gal tiesiog pamaitintas jis nenori buti padetas i lovyte ir ramiai miegoti, o nori dometis aplinka!
o vienintelis budas atkreipti i save demesi, kuri zhino kudikis, yra verksmas.

taip kad mesk visas negeras mintis ish galvos - viskas bus puiku, ishmaitinsi savo mazhuli pati! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Jeigu tinkamai žindysi, pieno bus tiek kiek reikės tavo kūdikiui. Ir jis bus tokios sudėties, kokios reikės būtent tavo vaikui.
Būtinai pasiskaityk kur nors plačiau žindymo tema.Nemanyk, kad tai savaime išeis-visko reikia mokytis.Dabar ir literatūros šia tema yra nemažai.

Pabandyk pradžiai čia:

http://www.vaikas.lt/gimtis/gz_zind
Atsakyti
QUOTE (ragnez @ 2004 07 14, 07:34)
na, visu pirma, priesh dvideshimt metu nebuvo mados maitinti krutimi: kudikis pirmiausiai keldavo asociacijas su buteliukais ir zhindukais.

Nu siap man atrodo, bent jau pagal mano gimines, kad butent pries 20 metu buvo didesne"mada" maitinti krutimi.. bet nesvarbu
siap as skaiciau straipsni apie pieno nepakamnkamuma, ir tikrai buna toks mamos pienas, bet tam nustatyti tikrai reikia tyrimu.. jei matote, kad vaikelis alkanas bandykite nutraukti piena ir tada duoti, matysite bent jau kiek jis suvalge, ir dar kartais atrodo, kad pieno daug, nes bega pienas ir krutines, bet kai nutrauki pamatai, kad jo labai mazai... siaip pieno atsiradyma skatina zindymas arba nutraukimas, jeigu vaikelis visko nesuvalgo ir jauciate, kad krutineje dar pieno liko, nutraukite iki galo, kita karta pieno turetu atsirasti daugiau... ir t.t. As tokiu budu nutraukineja maitinima krutimi, t.y. po kiek vieno maitinimo palikdavai truputuka pieno krutineje ir savaime jo mazejo ir mazejo...

dar man sake, kad reikia daug gerti skysciu, kol maitini... sake gydytojas... bet del arbatos as gal susilaikyciau, kofeinas visgi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fasolka: 14 liepos 2004 - 17:13
Vaikas pienuką ištraukia geriau, nei pačios mamos. Tai ir padeda pienukui daugiau gamintis. Vaikutis daugiau ištraukia, daugiau pasigamina. Svarbiausia nesinervuoti ir neabejoti wink.gif Bent jau man tai tik tai padėjo ilgai maitinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Fasolka @ 2004 07 14, 17:12)
jei matote, kad vaikelis alkanas bandykite nutraukti piena ir tada duoti, matysite bent jau kiek jis suvalge, ir dar kartais atrodo, kad pieno daug, nes bega pienas ir krutines, bet kai nutrauki pamatai, kad jo labai mazai...

Jokiu budu ne smile.gif Mama rankomis niekda tiek pieno nenusitrauks, kiek istraukia leliukas. Be to norint gerai nustraukti - reikia igudimo. As pati bandziau pora kartu nusitraukti kai leliukui buvo menuo ir nors krutys plyso nuo pieno istraukiau vos 20 ml. blink.gif O krutys ir liko plystancios. Ir leliukas jas sekmingai istustindavo.

siaip pieno atsiradyma skatina zindymas arba nutraukimas, jeigu vaikelis visko nesuvalgo ir jauciate, kad krutineje dar pieno liko, nutraukite iki galo, kita karta pieno turetu atsirasti daugiau... ir t.t.

Pirmus menesius is viso didele rizika nusitraukineti piena po maitinimo, net jei atrodo, kad kazkas ten liko. Visu pirma del to, kad turi susireguliuoti paklausa ir pasiula. Jei pienuko liko - reiskia reikia maziau, ne pagaminama, ir bus gaminama maziau. Jei neliko ir vaikas vel praso gana greitai - reiskia pasiula per maza, reikia daugiau ir vaikutis daznesniu valgymu paklausa padidina.
O nusitraukinejimas vienoms moterims pieno kieki gali padidinti, o kitoms del to kartais ima ir is viso dingsta pienas ohmy.gif

As tokiu budu nutraukineja maitinima krutimi, t.y. po kiek vieno maitinimo palikdavai truputuka pieno krutineje ir savaime jo mazejo ir mazejo...

Taip, toks budas tinka kai vaikas vyresnis ir pamazu nori atjunkyti.

dar man sake, kad reikia daug gerti skysciu, kol maitini... sake gydytojas... bet del arbatos as gal susilaikyciau, kofeinas visgi..

Tiek, kiek norisi - kad nejaustum troskulio. Nes jei gersi per prievarta, nenoredama - tai is to naudos daug nebus.
Atsakyti
Sveikos,

O jeigu maniske 3.5 men mergina miega visa nakti nuo 10.30 iki 9 ryto, tai ar reikia zadinti nakti del maitinimo? Cia radau pastebejimu del to, kad jei ilgiau nei 6 val miega-reikia zadinti. Bet ne tai man neduoda ramybes-ji kartais buna labai nervinga-valgyt nori, pradeda valgyt ir netrukus pykdama nusuka galva ir verkia-koks cia zenklas? blink.gif
Maitinu pati nuolat.
Aciu
Atsakyti