Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(lenada @ 2012 07 24, 00:00)
drinks_cheers.gif man irgi taip buna smile.gif stengiuosi atsikratyti to. Kai paziuriu kai kiti vaziuoja kaip realus stabdziai, tai tikrai suprantu, kai kazkas pasakoja, kad norisi istraukti is masinos ir pakratyti. O kai pati vaziuoju dazniausiai 60, o kiti tiesiog praskrieja pro mane, tada ir pagalvoju ar gerai vaziuoju blink.gif

As vaziuodama 100-110 sudarau kolona greitkelyje. Norint niekam nesimaisyt mb mina 120,lenkia net iki 140. Ir visvien atsiranda tokiu, kuriems praskriejus mums atrodo stovim. Prie namu, kur vien stopai, greitis leistinas 50. Mazesniuose miestukuose leidzia ir 70. Tai isivaizduokite kas darosi greitkelyje. Pvz yra valstija, kuri greitkelyje raso, kad minimalus greitis turi buti 100 ... As jauciu niekad nepriprasiu taip lakstyti greitkeliais sad.gif
Atsakyti
Taure pamatysi priprasi. Aš jau 110 važiavau, daugiau nedrįsau. Galėtų būt 6 pavara. rolleyes.gif

Nu šiandien tai grįžau keikdama. Kaip sunervino kažkokia krypuojanti bobulė su krepšiais, iš už mašinų tiesiai priešais mane išlindo, stabdžiau net padangos cypė, kurmi ir dar ji man kažką aiškina krypuodama. mad.gif O pavakary ten visada taip saulė šviečia, kad matomumas kaip per rūką. Eismas vienpusis net nebūtų kur į šoną pasukt. Tuo momentu tik užrėkiau tai kur vaikštot ir nuvariau bet paskui toks pyktis užvirė, kad pasigailėjau tiek mažai pasakius gun_bandana.gif KLAUSIMAS: ar turim praleist visose sankryžose pėsčiuosius, net ir mažytėse, kur nėra perėjų?

Savanorių pr. tai man "patinka". Nubrėžė dbr liniją per vidurį. Kylant į kalną viena eismo uosta (nors važiuojam dviem), užvažiavus jau dvi, o prie pirmo šviesoforo išvis juostų makalynė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2012 07 24, 18:20)
Taure  pamatysi priprasi. Aš jau 110 važiavau, daugiau nedrįsau. Galėtų būt 6 pavara. rolleyes.gif

Nu šiandien tai grįžau keikdama. Kaip sunervino kažkokia krypuojanti bobulė su krepšiais, iš už mašinų tiesiai priešais mane išlindo, stabdžiau net padangos cypė, kurmi ir dar ji man kažką aiškina krypuodama. mad.gif O pavakary ten visada taip saulė šviečia, kad matomumas kaip per rūką. Eismas vienpusis net nebūtų kur į šoną pasukt. Tuo momentu tik užrėkiau tai kur vaikštot ir nuvariau bet paskui toks pyktis užvirė, kad pasigailėjau tiek mažai pasakius gun_bandana.gif  KLAUSIMAS: ar turim praleist visose sankryžose pėsčiuosius, net ir mažytėse, kur nėra perėjų?

Savanorių pr. tai man "patinka". Nubrėžė dbr liniją per vidurį. Kylant į kalną viena eismo uosta (nors važiuojam dviem), užvažiavus jau dvi, o prie pirmo šviesoforo išvis juostų makalynė doh.gif

TAIP, ir čia ne ant pėsčiosios reikia pyktį liet, o pačiai prieš tokias vietas iš anksto viską numatyt jeigu nėra matomumo, kai vaikas bėgs tai nepadės net cypiantys stabdžiai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2012 07 24, 19:09)
TAIP, ir čia ne ant pėsčiosios reikia pyktį liet, o pačiai prieš tokias vietas iš anksto viską numatyt jeigu nėra matomumo, kai vaikas bėgs tai nepadės net cypiantys stabdžiai. smile.gif

rolleyes.gif sitos taisykles as neatsimenu.Vaikai visur gali isbegt.cia ne rodyklis.
Man aplamai pestieji nagli yra. pvz. sian varau..iki perejos 20m. bet neee.. ji eis ten kur negalima.. poto masina dave per stabdzius..as is paskos.. is mano paskos irgi.. del nemastancios bobos.ji sau ir nuejo besisypsodama.. o mums avarine situacija. O ji pizdosia dziaugiasi.
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2012 07 24, 08:37)
Kad berods ši vairuotoja jau seniai neturi lapo  smile.gif
Aš manau, kad reikia perlipti per šitą įsitikinimą ir vairuoti kaip jums atrodo geriausia.

Aišku smile.gif Maniau, kad šioje temoje vieni lapai.

Bobulytės tikrai neprognozuojamos. Šiandien vairavo mano vyras. Važiavome per sankryžą, o per ją naglai bandė pereiti bobutė, nors jai degė raudona. Teko praleisti doh.gif

Vakar labai linksmai važiavau paskui senąją Volgą rusiškais numeriais, kurią vairavo žilas senučiukas. Jis vilkosi 35 km/val greičiu. Toje vietoje lenkti negalima. Taip ir šliaužiau paskui jį, kol senukas galų gale pasuko į kairę. Kažkodėl buvo labai linksma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2012 07 24, 10:20)
Taure  pamatysi priprasi. Aš jau 110 važiavau, daugiau nedrįsau. Galėtų būt 6 pavara. rolleyes.gif

Pas mane 8 pavaros, bet neturiu noro visas ismeginti doh.gif tegu mb draskosi
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2012 07 24, 21:33)
Pas mane 8 pavaros

Oho bigsmile.gif Kokia tai mašina?
Atsakyti
QUOTE(Scelerum. @ 2012 07 24, 13:39)
Su lapu. Bet ne dėl to, kad specialiai jie prisikabina, aišku, jie kartais aplenkia ir tada man ramu, jie nuvaro į tolybes. Bet būna, kai taip ir važiuoja iš paskos ilgą kelią.

Nors yra ir baisesnių stabdžių. Buvo, kad išsuko iš miško kelio ir kol jau įsigazavo, man dar stabdyti reikėjo stipriai. Nei apsižiūrėti, nei ką. Jei jau taip išleki, tai gal reiktų ir stipriai pagazuoti. Nei lenkti galėjau, nei ką. Turėjau vilktis kurį laiką ir suprasti, kada jau pradės jis gazuotis. doh.gif

Na vienas dalykas, mato ženklą - kad priešais važiuoja naujokas - niekas nedraudžia tokio lėtai judančio aplenkti, jeigu nelenkia - to vairuotojo problemos, o ne jūsų smile.gif
Kitas dalykas, yra tokių, kuriems patogu taip kolonoje važiuoti, tą pati pastebėjau. Žodžiu, atsibos kreipti dėmesį į visus ir su laiku manau vairuosite taip kaip jums reikia, nemąstydama ką kitas apie jūsų vairavimą mąsto smile.gif

O šiaip tas jūsų parodymas kitam, kad jis jus gali lenkti man atrodo kiek nesaugus dalykas ir aš į tokius "parodymus" nekreipiu dėmesio. Kiekvienas vairuojam savo mašiną, turime savo matomumą ir atliekame savo manevrus. Jūs irgi lenkiate kai kitas parodo posūkį ir jums "suteikia progą"? smile.gif

Jo, su tuo išsukimu ir man dažnai būna, kad staigiai stabdau, nes žmogus tiesiog nesusivokia, kad reiktų spustelti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Scelerum. @ 2012 07 24, 01:08)
Aš jaučiu niekad neatsikratysiu to nesmagaus jausmo, kai kažkas iš paskos važiuoja. Tada man atrodo, kad ir trukdau, pradedu labiau minti gazą ir labiau įsitempusi vairuoju.

Vat ir man toks durnas jausmas ,tada spaudžiu gazą ir važiuoju ne kaip moku, o kaip diktoja man kiti, nu negerai, reikia kažkaip atsirkatyt to jausmo
Aš tik autostradoj 100-110km greičiu važiuoju, ,ir stengiuosiu važiuot kai mažiau mašinu, bet ten normaliai tas greitis, neatrodo per didelis, matomumas geras, kelias tuščias, spausčiau daugiau bet vis susimastau kad mašina tai toli gražu ne nauja....
Papildyta:
QUOTE(Kliamka @ 2012 07 24, 19:20)
  KLAUSIMAS: ar turim praleist visose sankryžose pėsčiuosius, net ir mažytėse, kur nėra perėjų?

Man atrodo kad yra taisykle, kad jei pestysis kerta sankryžą pagrindiniu keliu o jus važiuojat šalutiniu, tai turit praleisti, kad ir nera pesčiujų perejos, po to kai išlaikiau teorija, skaičiau kad prieme tokį įstatymą, kad pestysis kaip ir mašina turi privalumą einant pagrindiniu keliu
Papildyta:
Nesuprantu, ar žmones nedirba dabar g.gif ,kiek mašinu Vilniuje dienos metu, ipač Savanoriu prospekte, kur visi važiuoja darbo metu g.gif
Važiavau neseniai su kauniete, tai sake Kaune jei pralieki per geltoną, iškart baudžia, Vilniuje niekas net nežiuri schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėja2: 24 liepos 2012 - 21:12
QUOTE(Nireglina @ 2012 07 24, 20:47)

Vakar labai linksmai važiavau paskui senąją Volgą rusiškais numeriais, kurią vairavo žilas senučiukas. Jis vilkosi 35 km/val greičiu. Toje vietoje lenkti negalima. Taip ir šliaužiau paskui jį, kol senukas galų gale pasuko į kairę. Kažkodėl buvo labai linksma biggrin.gif

pavienes transporto priemones vaziuojancias ne daugiau nei 35km/val galima lenkt smile.gif (tikiuosi nesuklydau ax.gif ).

Nekenciu pesciuju kurie islenda vidury kelio net neziuredami ar vaziuoja masinos ir eina neskubedami doh.gif Greita reakcija kolkas negaliu pasigirti, tad tokios asobos privercia vaziuoti itampoj.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2012 07 24, 13:40)
Oho  bigsmile.gif  Kokia tai mašina?

Bmw x3. Labai taupiai valgo benzina. Ankstesnes nespedavom pilti, o su sita kitaip visai. Dabar dauguma auto gamintoju konkuruoja kas pagamins kuo galingesne ir taupesne. Bmw su nauju modeliu labai pataike. Masina tik 2 litru, bet galios joje .. Tik dirba uzvesta gan garsiai, bet svarbu viduje nesigirdi smile.gif as labai patenkinta.
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2012 07 24, 21:01)
Jūs irgi lenkiate kai kitas parodo posūkį ir jums "suteikia progą"?  smile.gif 

Kad kažkas man parodytų dar nebuvo, tik, kai kiti veždavo mane, tada matydavau tokias situacijas ir lenkdavo, jei būdavo poreikis. Bet tai vyksta tik užmiestyje smile.gif Aš parodau, kai tikrai ilgą laiką važiuoja. Na, vienas dalykas, kad keliukais važiuoju ne 70, kaip priklausytų, o 80km/h. Daugelis jau tokiu greičiu ir tevažiuoja, bet yra, kas važiuoja greičiau, tie lenkia, aplenkia ir nuvažiuoja. Bet yra, kurie mėgsta važiuoti traukinuku.
Sakyčiau, kad tai ne suteikta proga, o draugiškas pasiūlymas lenkti ir važiuoti toliau su geru matomumu, be jokių trukdymų priekyje mirksiukas.gif
Atsakyti