Labas Visoms,
Jungiuosi i Jusu grazu bureli su savo bedom bedelem... Jauciuosi kaip kokia nors anonimine alkoholike, nes tuoj tuoj jau reikes prisistatyti, bet is tiesu tai viso labo tikiuosi, kad issisakius man palengves, o gal kas gales ir koki patarima duoti kaip su savimi gyventi

Esu 29 metu 1.4 metu nuostabiausio pasaulyje berniuko mama. Iki nestumo ir iki pat gimdymo buvau aktyvisciu aktyviste, atidirbau iki paskutines nestumo savaites, ramiai pagimdziau maziuka ir dviems metams isejau dekretiniu. Pirmieji metai buvo kaip svente, nuo antruju prasidejo ivairios psichologines ir mano isivaizduojamos fizines bedos - man atrode, kad pas mane padaugeje apgamu ir kad mane puola baisiausia odos liga (nors anksciau tiesiog niekada i tai neatkreipiau demesio, o apgamu visada buvo tiek pat), pradejau jausti kaip plaka sirdis ir pradejau kiekviena miela diena sirdies klausyti, pradejau ikyriai riaugeti ir iskart pradejau atidziai klausyti kur mano skrandis, kur kepenys, kur dar kas... Vienu zodziu gyva vaiksciojanti beda

(( Kai jau rove stoga iki negalejimo nuejau pas ginekologe, pasidariau ir onkocitologini, ir apziura praejau, ir savo iniciatyva pasidariau krauja visa, ir gliukoze, ir cholesteroli (galvoju - nu maza ka, reikia reikia reikia), slapimo tyrimus - viskas normoj. Dar kai stogas vaziavo toliau nuejau pas odos daktara - del visu apgamu nuramino. Dabar galvoju dar eiti sirdies gal tikrinti, dar gal skrandzio, dar gal kepenu, nors is tikruju tai pati sau prie sirdies pridejusi ranka puikiai suprantu, kad tai yra visiskai psichologine beda ir baisiai perdetai i visiskai viska reaguoju ir ieskau sau ligu, todel klausau visu vidaus organu, sirdies ir t.t. Vyra tuoj jauciu isvarysiu is proto su savo nuotaiku kaitomis, kai uzeina stiprus baimes ir nerimo priepuoliai - tada ir kunas aptirpsta, ir veidas raudonuoti pradeda visam spaudimui i galva suejus, ir aisku atsiranda diegliukai krutines prote, kai nusiraminu palengveja. Vaistu nevartoju, kol kas bandau su valerijono saknu arbatomis, nakciai bandau isgerti stiprios arbatos Neuro3, bet labai labai kankina nemiga. Visa nakti pramastau apie visokiausius negerus dalykus, prabudziu nakti, kietu uzmingu paprastai tik rytais, kai jau ne uz ilgo keltis turi mano mazylis...
Kaip mamos kovojate su savimi? Gal kas pasidalins patirtim ir gal tikiuosi, kad gales mane nuraminti...