Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus - 30 tema

QUOTE(Vilienė @ 2012 07 24, 20:19)
Skaitau ir peršas geležinė išvada: oi išmetė Vilkas litus konstruktoriui, na kam jis reikalingas...durnelis. Juk yra BINGELIS! Pamatų guru lotuliukas.gif

jei butu ne apie mane, tai sakyciau juokinga smile.gif
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 24, 20:33)
Juk vien ant poliaus praplatejimo del klinkerio isleiddziamas kalnas pinigu. Jus esat tikri del grunto tolygumo? Ar pasitikit tomis isvestinemis kreivemis? Apie ka snekam? apie papildomus 30-50 cm
smile.gif

Taip viskas logiska, tik kai to reikia. True ?
Atsakyti
Dekui Robertina uz lenetele. Kiek pamenu pas jumi polio ilgis 2.5m. Taigi ka turime?

user posted image

Ogi grunto stiprumas (q) 1.6 MPa, dar giliau butu silpnesnis 1.1 MPa. Mano atveju prie 1.3 m turime 2.6 MPa.

Taigi AnaDeizy kur tas geras gruntas, geriau nei uz JackDaniels a ? smile.gif
Atsakyti
Matau, chebra rimta, ne tik mesyte ir zvejyba, bet ir krepsinis sudomino.

Dabar apie langus, kokia normali Veka langu kvadrato kaina? Kalbu apie baltus langus viduj, isorej - standartine ruda, su montavimo darbais. Nu sazininga kaina? Kam ka pavyko isspausti?

Ir dar - kaip mintis puse lango vis delto statyti ant blokelio, puse iskisti i putplasti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 25 liepos 2012 - 10:11
Giedruole, jei atmintis nesutriko, pas jus mačiau tokią vatą su blizgučiu vienoj pusėj, kas tas yr? mum reik apsišiltint akumuliacinę...pagalvojom kad tokio tipo vata gal būtų visai nieko...pasufleruokit kaip ji vadinas, eisiu googlint kas ir kaip...

čia tokio tipo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pingvikas: 25 liepos 2012 - 10:16
Lygiai pries metus , alphaline su termo remeliais , atvezimu , montavimu uz 33 m2 -16.9 k lt. Bet kaina gali labai keistis nuo dydzio , varstymo ir t.t. Nors pas mane varstomi visi , tik siokia tokia vitrina (pusvitrine) nevarstoma.Veka vokiska.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 25, 10:09)
Matau, chebra rimta, ne tik mesyte ir zvejyba, bet ir krepsinis sudomino.

Dabar apie langus, kokia normali Veka langu kvadrato kaina? Kalbu apie baltus langus viduj, isorej - standartine ruda, su montavimo darbais. Nu sazininga kaina? Kam ka pavyko isspausti?

Ir dar - kaip mintis puse lango vis delto statyti ant blokelio, puse iskisti i putplasti?

nieko čia tau nesigaus sulyginti. angų dydžiai, pasirinktos furnitūros tipas, varstymo tipas bei kiekis, sudalinimas, rėmeliai, spalvos duoda didžiulę paklaidą. Jei jau tu sėdai ant Vekos, tai yra kaip min 3 firmos, kurios dirba su tuo profiliu, išsiūsk visom angų matmenis ir sulaukęs pasiūlymų, derėkis. ir manau turėsi gerą variantą.

jei statysi ant blokelio, tai mazgas nebus visiškai teisingas iš šilumos nuostolių pozicijos, bei turėsi gana gilius angokraščius iš lauko, kas, jei atvirai, man asmeniškai labai šiaip sau. O kur dar klinkeris. turėsi paskui tokias nišas, o ne langus. Mano manymu optimalus angokraštis yra ~10cm+/-2cm (iš lauko), tai tiek atmatavęs ir dėk tuos langus. ko tu dabar taip pergyveni, atlaikys tavo polistirolas tuos langus. Jei jau taip bijai, pasidaryk laikiklius, tvirtink juos prie sienos, o ant jų langą. bent jau dėl estetinio vaizdo, jei šiluminiai reikalai toje vietoje tau neypatingai aktualūs.
arba sieną šiltink 15cm neoporo mirksiukas.gif

P.S. ir aplamai, koks dar plastikas prie klinkerio??? kai minimum mediniai 102mm storio, kaustyti aliuminiu arba nekaustyti iš meranti ar mahagony medienos nu blogiausiu atveju eukaliptas. Va jų galėtum ir nedažyti visai mirksiukas.gif kažkiek patamsętų per laiką, bet tik tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 25 liepos 2012 - 10:47
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 07 25, 10:38)
jei statysi ant blokelio, tai mazgas nebus visiškai teisingas iš šilumos nuostolių pozicijos, bei turėsi gana gilius angokraščius iš lauko, kas, jei atvirai, man asmeniškai labai šiaip sau. O kur dar klinkeris. turėsi paskui tokias nišas, o ne langus.  Mano manymu optimalus angokraštis yra ~10cm+/-2cm (iš lauko), tai tiek atmatavęs ir dėk tuos langus. ko tu dabar taip pergyveni, atlaikys tavo polistirolas tuos langus. Jei jau taip bijai, pasidaryk laikiklius, tvirtink juos prie sienos, o ant jų langą. bent jau dėl estetinio vaizdo, jei šiluminiai reikalai toje vietoje tau neypatingai aktualūs.
arba sieną šiltink 15cm neoporo  mirksiukas.gif

aciu. TIk blyn ko tie langu gamintojai kaip susitare visi aiskina apie lango nestabiluma, kada bus tvirtinama ant metaliniu laikikliu ir nesirems i siena.. Tipo "isirenkit anga patys", kas isvertus reiskia "mes garantiju neduosim, kai kazkas nesivarstys, viska sustumsim, kad angos blogos buvo" - bent as taip suprantu...
O del triju firmu: gipura, sumeda, kas dar su veka rimtai dirba?
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 25, 10:44)
aciu. TIk blyn ko tie langu gamintojai kaip susitare visi aiskina apie lango nestabiluma, kada bus tvirtinama ant metaliniu laikikliu ir nesirems i siena.. Tipo "isirenkit anga patys", kas isvertus reiskia "mes garantiju neduosim, kai kazkas nesivarstys, viska sustumsim, kad angos blogos buvo" - bent as taip suprantu...
O del triju firmu: gipura, sumeda, kas dar su veka rimtai dirba?

Lietuvoje niekas rimtai nedirba ir aplamai, čia visi tik kainas išmušinėja profesionaliai ir labai mėgsta krepšinį. Dar turim cepelinus, šaltibarščius, šakotį ir Trakų pilį (deje ne vieninteliai europoje)
nučiulpi kainas ir nori kad dar kažkas rimtai dirbtų? lotuliukas.gif
berods juk minėjau jau kokius 4 kartus, čia dar pasiskambink

jei užėjus per duris pasakė, jog ant laikiklių bus negerai, užeik per langą ir paklausk dar kartą. Blin pats mačiau precedentą, kai Gipuros vyrai ne tik kad vitrinas ant laikiklių darė, bet ir patys tuos laikiklius gamino. kaip dideli. ir su visom garantijom ir be jokių bla bla bla. pasakyk Sigitui, kad tegu neišsidirbinėja, nes pasikviesi į derybas mane lotuliukas.gif

P.S. praeitą savaitę pats savom akim mačiau pagamintus medinius langus iš ąžuolo, kaustytus bronza. patikėkit, atrodo nerealiai. Gaila kad Lietuvoje tokia produkcija neužsilaiko. Nors gaminasi Lietuvoje.
Papildyta:
QUOTE(pingvikas @ 2012 07 25, 10:15)
Giedruole, jei atmintis nesutriko, pas jus mačiau tokią vatą su blizgučiu vienoj pusėj, kas tas yr? mum reik apsišiltint akumuliacinę...pagalvojom kad tokio tipo vata gal būtų visai nieko...pasufleruokit kaip ji vadinas, eisiu googlint kas ir kaip...

čia tokio tipo?

akumuliacinę reikia šiltinti poliuretanu ir tiktai. net nemastykite apie jokias vatas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 25 liepos 2012 - 10:58
Alseka bando tikinti, kad ju langai rimtesni uz Veka Alphaline.. Siulo SCHÜCO Corona SI 82 (6 kamerų):
•rėmų šilumos perdavimo koeficientas Uf - 1,1W/(m2K)
•Stiklo paketo šilumos perdavimo koeficientas Uf - 0,6 W/(m2K)

realiai kas liecia varzas, yra kur blaskytis? yra geriau kas uz Alphaline, jei snekam apie plastika ir apie dabarti, ne apie tai, kas bus uz n metu?
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 25, 11:10)
Alseka bando tikinti, kad ju langai rimtesni uz Veka Alphaline.. Siulo SCHÜCO Corona SI 82 (6 kamerų):
•rėmų šilumos perdavimo koeficientas Uf - 1,1W/(m2K)
•Stiklo paketo šilumos perdavimo koeficientas Uf - 0,6 W/(m2K)

realiai kas liecia varzas, yra kur blaskytis? yra geriau kas uz Alphaline, jei snekam apie plastika ir apie dabarti, ne apie tai, kas bus uz n metu?

aišku kad yra - langai be Alphaline. įstiklintas polistirolas - va kas geriau mirksiukas.gif tik nežinau ar būsi patenkintas vaizdu ir nebebus galimybės atsidaryti langų, bet kiek žinau, tai tik mano vieno tragedija, nes esu kito tikėjimo nei 90% besistatančių naujus namus. Tikiu į galimybę gyventi be rekupo.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 07 25, 11:19)
aišku kad yra - langai be Alphaline. įstiklintas polistirolas - va kas geriau  mirksiukas.gif tik nežinau ar būsi patenkintas vaizdu ir nebebus galimybės atsidaryti langų, bet kiek žinau, tai tik mano vieno tragedija, nes esu kito tikėjimo nei 90% besistatančių naujus namus. Tikiu į galimybę gyventi be rekupo.

man pauksciu ciulbejimas reikalingas.
Atsakyti
Is vekos uz alphaline geriau topline +, jo remo uf-0.76, bet ir kaina "gera". O alphaline uf remo -1.O paketa su uf-0.5 galima det i abejus .
Atsakyti