Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus - 30 tema

Durys mane tenkina, reikės kviestis ir pas mane pareguliuoti - profilaktiškai biggrin.gif man kažkaip tarpeliai tarp staktos ir varčios nelygūs.
Pagadinau ir aš duris, jei pastebėjo statybos inspekcija, tai palangė įskilo nuo ledo. sušaldžiau ar jas sad.gif po to tepalinį radiatorių likusią žiemą prie durų laikiau... nes nieko daugiau brangesnio neturėjau biggrin.gif
Papildyta:
Žodžiu šiurktumus radau tik ant vieno kambario įėjimo virš jungtuko ir ant židinio sienelės... Bet ten manau dėl to kad ant nenuvalytos sienos su gruntu patepiau. Ar gali taip būti? Pašlifavus viskas OK.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 24, 13:13)
Antra vertus, keliuose taskuose daretes tyrimus?

Standartiskai - du taskai.

QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 24, 13:13)
Reikia buti labai uztikrintam, kad pasitenkinti 1,2 metro gylio poliu, bet cia tik mano nuomone smile.gif.

Kaip ir minejau po zeme turime 1.65m pamato, kur 1.3 yra greztinis polis + 0.3 rostverkas.

Ar as jauciausi uztikrintai, atsakymas - ne. Kaip saka subalamutino mane Bingelis pasigyres sava patirtimi smile.gif, ryt su antra pagal geruma kontora gyvai snekesim, ziuresim ka jie.

Snekejau ir su konstruktorium. Sako dar syki perziurejau viskas ok, nori daryk giliau, max polio ilgis 1.5 m. Sako turiu gyva pvz su panasiu gruntu, polio ilgis 1.4 m, pastatytas pries 5 m.

Paskaiciavau grubiai kainos skirtuma tarp 1.3m ir 2m poliu ilgio, gaunu 5.5 m3 * 750lt = 4k lt. Taip suma tikrai nera kritine, tik ar to reikia, gal kad ramiau miegoti ? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 07 24, 13:45)
Dabar po ranka neturiu grunto tyrimo lenteles – gruntas pas mane geras. Daromi  buvo  2,5m gylio 0,45 gręžinio plotis,  bet ir pamatas pas mane platus...

Ar galetum pasidalinti savo leneteles duomenimis. dekui

pamats platus, tai kiek butu 0.5 m ?

ziuriu dar viena pamatu nuoroda, kur polio gylis 1.3m : http://plepys.blogsp.../07/skyles.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 24 liepos 2012 - 17:51
QUOTE(VilkasPilkas @ 2012 07 24, 17:43)
Standartiskai - du taskai.

ryt su antra pagal geruma kontora gyvai snekesim, ziuresim ka jie.

siaip jei nama planuojat siltinti normaliai, t.y. normaliom medziagom, galit is karto paderinti kaina, ten profesionalai, papigiai styrodur turi smile.gif

p.s. Jusu konstruktorius atrodo dar keisciau, jei sneka tokiu principu, kad kazkur yra namas, kur jau net 5 metus stovi. Ten toks pats namas, o gal trobele?

Pasikonsultuokit su Robertiinu, geresnio grunto nei pas zmogu Kaune nera. Ir ne tik Brigadyriaus, ar JackDaniles grunto, bet ir statybinio grunto. Zmogus sake kiek greze ir kokio storio greze. Neesu girdejes poliu 1,2 metro, skamba kaip anekdotas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 24 liepos 2012 - 17:51
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 24, 17:48)
p.s. Jusu konstruktorius atrodo dar keisciau, jei sneka tokiu principu, kad kazkur yra namas, kur jau net 5 metus stovi. Ten toks pats namas, o gal trobele?

Jo paties namas su mansarda, klinkerio apdaila. Nenorejau taip detalizuot wink.gif

QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 24, 17:48)
Pasikonsultuokit su Robertiinu, geresnio grunto nei pas zmogu Kaune nera. Ir ne tik Brigadyriaus, ar JackDaniles grunto, bet ir statybinio grunto. Zmogus sake kiek greze ir kokio storio greze. Neesu girdejes poliu 1,2 metro, skamba kaip anekdotas smile.gif

Laukiu lenteles is Robertinos lenteles geresnes uz JackDaniels smile.gif

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2012 07 24, 18:01)

Laukiu lenteles is Robertinos lenteles geresnes uz JackDaniels smile.gif

Robertinai atsargiai, ne tik rostverko eskizas tarnaus mokykliniams tikslams smile.gif
Atsakyti
O mus Bingelis pavedė - sakė nedarys mum pamatų, nes rostverko šiltinimas 10 cm, o ne 5 doh.gif Blyn lyg pirmą kartą projektą pamatęs, tiek laiko mum sugaišino :sausau: Daugiau nerekomenduosiu niekam, per daug jau įdomus jo darbo stilius - daro visiems vienodo gylio, pločio ir formos pamatus, su vienodu šiltinimu, ir kitokių nenori lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 07 24, 19:28)
O mus Bingelis pavedė - sakė nedarys mum pamatų, nes rostverko šiltinimas 10 cm, o ne 5  doh.gif  Blyn lyg pirmą kartą projektą pamatęs, tiek laiko mum sugaišino :sausau: Daugiau nerekomenduosiu niekam, per daug jau įdomus jo darbo stilius - daro visiems vienodo gylio, pločio ir formos pamatus, su vienodu šiltinimu, ir kitokių nenori  lotuliukas.gif

man jis tuo ir nepatiko. per daug darbo turi. atsigaves.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2012 07 24, 14:07)
2.0MPa, tuo tarpu pas mane prie 1.3 m turiu 2.6 MPa.

Jei ta informacija žinoma bingeliui - jis arba bukas doh.gif , arba geras verslynykas 4u.gif Kas pasakys, kad nuo gilesnių polių nekrs papildomų litų? O greičiausiai kompleksiškai abu variantai - ir ramus miegas, ir žandukai nesukritę biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(manjana @ 2012 07 24, 14:34)
O kad įšalas kartais siekia giliau nei 1,2 m - tai čia nieko tokio? g.gif 

Nereikėtų bijoti - pragęžus 1.3m dar apsipils namas, susidės trinkės, juodžemis ir finale bus virš 1.5m
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 07 24, 14:45)
Aš Manau, jeigu jau pamatai yra gręžtiniai tai 1,30m mažai , reiktų bent jau iki dviejų metrų pamatus įgilinti... teisingai Bingelis sako. smile.gif
4u.gif

O gal geriau visus 6m, ką te, b.. ar pusę vištos smulkytis? Sugalvos Vilkas dar porą aukštų (ala turkiškai - vaikams, senstantiems tėvams ir uošviams, na ir dar vištoms - juokauju, basenui ant stogo biggrin.gif ) tai jokių problemų, bus biškytis atsargos, nereiks sukt galvos - tik nuardai stogą ir varai aukštyn lotuliukas.gif

Skaitau ir peršas geležinė išvada: oi išmetė Vilkas litus konstruktoriui, na kam jis reikalingas...durnelis. Juk yra BINGELIS! Pamatų guru lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 07 24, 14:53)
Nu jau poliaus gylis jo laikymui itakos neturi, itaka turi poliaus plotas kuris riamiasi i grunta.. Tad polius 2 ar 1,3 metro tikrai nera skirtumo, jeigu po juo vis tiek tas pats gruntas.

Tokiu atveju poliaus gyli lemia kiti reiskiniai, tokie kaip isalo gylis, dabar jau dazniausiai imamas 1,3m nes isala giliau. Siulyciau daryti 1,4m, po apacia 20cm zvyro ir viskas bus puiku smile.gif

Pirmas rostverko brezinys man labai nepatinka, tikrai taip nedaryciau.  doh.gif

Vat kaip naudinga dalyvauti meet'uose. biggrin.gif Kristinka niekad kvailai nerašydavo, bet kai sužinojom apie ją daugiau- respects blush2.gif drinks_cheers.gif

Plėtojant bendro kvartalo idėją biggrin.gif galiu tik pasidžiaugt, kad komplektuojasi superinė komanda - turime visokiausių velnių žinovų lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Kirkė @ 2012 07 24, 15:25)
žmonės, dėl ko ginčijatės?Dėl gylio?

lotuliukas.gif skirtumas toks mažas - bet toks malonus lotuliukas.gif čia apie ilgį, ne apie gylį
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 24, 18:48)

Oi jūs artistai... žmogus suskaičiavo namo apkrovą į gruntą, gavo kažkiek MPa. Grunto tyrimai rodo, kad 1.3m gylyje gruntas atlaiko 2.6MPa, jis tai daugina iš polių skaičiaus ir rezultatą lygina su namo apkrova į gruntą, dar įveda atsargos koeficientą ir vistiek namo apkrova mažesnė už grunto stiprį. Na ko jums dar reikia?

Nori šustro frako, siuvėjas sako pirk 3.5m medžiagos, užteks viskam - ir kelnės bus zjb, švarkas - pagal paskutinį mados klyksmą, liemenė - nu ne kostiumas bet svajonė...bet čia prieina bingelis ir sako: "nesąmonė, frakui reikia min 7m medžiagos. Ir jei sagos bus ne perlamurinės (Manjanos atveju "blogas eps") aš nesiūsiu" nemokykit tėvo vaikų daryt lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 24 liepos 2012 - 20:24
QUOTE(Vilienė @ 2012 07 24, 20:19)
Nori šustro frako, siuvėjas sako pirk 3.5m medžiagos, užteks viskam - ir kelnės bus zjb, švarkas - pagal paskutinį mados klyksmą, liemenė - nu ne kostiumas bet svajonė...bet čia prieina bingelis ir sako: "nesąmonė, frakui reikia min 7m medžiagos. Ir jei sagos bus ne perlamurinės (Manjanos atveju "blogas eps") aš nesiųsiu"  nemokykit tėvo vaikų daryt lotuliukas.gif

vis tiek su Jumis nesutinku. Visi zmones, visi klysta. 1,3 metro yra pereboras. Taupom keliasdesimt cm ant poliu, kuriuos tikrai pamatistai prasaus, bet dedam klinkerio plytas doh.gif doh.gif . Jei jau ekon variantas, darom ekonom iki galo, nafig 80 k klinkeriui? nepagailekim tada 800 poliams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 24, 21:25)
darom ekonom iki galo, nafig 80 k klinkeriui? nepagailekim tada 800 poliams smile.gif

Neprovokuok biggrin.gif apie klinkerį tyliu biggrin.gif bet logikos yra, ypač "nafig klinkeriui" drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 24, 20:25)
vis tiek su Jumis nesutinku. Visi zmones, visi klysta. 1,3 metro yra pereboras. Taupom keliasdesimt cm ant poliu, kuriuos tikrai pamatistai prasaus, bet dedam klinkerio plytas  doh.gif  doh.gif . Jei jau ekon variantas, darom ekonom iki galo, nafig 80 k klinkeriui? nepagailekim tada 800 poliams smile.gif

aplomai darykit kaip norit smile.gif as keturis taskus greziau ir visu atsakymai apie grunta skyresi. Aisku, ne visai tradicine situacija. Bet kokie rezervai uzdeti 1,20 metro gylyje? Gal pabandom suekonominti iki 90 cm? Dar 1k sutaupysim. Kad tik netektu grauztis

o Jepsius atsirado smile.gif Kazkada turejot kontakta ruuki... Kur geras kainas duoda. Galit padet? daug reikia :smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 24 liepos 2012 - 20:31
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 24, 21:25)
vis tiek su Jumis nesutinku. Visi zmones, visi klysta. 1,3 metro yra pereboras.

Jei reik 42 dydžio batų, negi tik dėl "pereboro" pirksi 44?
Atsakyti