Baikit merginos cia jos gailet. Ji auka savo noru. Nieko nedaro, kad pakeist savo gyvenima ir net nenori daryt, paverksleno ir tiek. Vaiko gaila, kad tokia egoiste motina turi. Kodel esu tokia besirde? Nes ne viena tokia motina (motina?) gyvenime sutikau. O ir vienai meginau padet. Dar pries pora metu viena forume beveik pora savaiciu kasdien skundesi kaip vyras ja skriaudzia, stumdo, smaugia, lekstes dauzo, vaikiuka gasdina ir t.t. Ji galetu pas tevus pabegt, tevai priimtu, vietos yra, viskas OK, tik neturi kuo ir kaip nuvaziuot. Tuo metu buvau LT, parasiau per az savo Tel.Nr., pasiuliau masina atlekt(pasirode netoli), kai tik vyro nebus, per pora min.viska i maisus sumesim ir pabegsim, net uosviai nesupras kas vyksta ir vyrui nespes paskambint. Ir spekit! Nei vyra paliko, nei verksleno daugiau. Kiek zinau, dar metams praejus su tuo paciu gyveno. Stai taip buna su toms "nabagemis", paverkia, o kai kas pasiulo padet, supranta, kad nieko jos keist nenori.
papasakosiu kaip veikia zmogaus psichologija, dalyvavau vienoj paskaitoj, kai dar buvau Lietuvoj. pritaikau tiesiogiai Aleksandrai.
Dideliam fabrike direktorius sumazino paprastiems darbininkams atlyginimus, ir dvi moteriskes apie tai kalbasi, viena sako, kad eis aiskintis, tiesiai pas direktoriu, prasys pakelti alga,ka jisai sau masto, taip darydamas... o kita sako, ko ten eiti, juk isvarys tas direktorius is kabineto, sakys eik is kur atejus, jei nepatinka, gali iseiti is darbo...
kuri dabar blogoji??
atsakymas: antroji.
kodel?
nes is tikruju tai ji budama direktoriaus vietoje, isvarytu darbininka is darbo, taip kaip pati pasake.
tai vadinama psichologine projekcija.
Tai vienas psichinės gynybos mechanizmų - nesąmoningas savo neigiamų bruožų, jausmų, elgesio paskatų perkelimas (projektavimas) į kitus žmones.
Mieloji Aleksandra gal uzteks savo neigiamas emocijas perkelinet i mane? juk istikruju pati niekur neitum nuo tokios situacijos. paryskinau nesamoningas kadangi tu pati tai darai nesuvokdama
Gyvenk savo gyvenima, o as gyvensiu savo. nes tavo neigiamos emocijos islietos siam forume man nei kiek nepadeda.
ir atsakyti i si mano posta tikrai nereikia. nereikia tavo pasiteisinimu ir "issivartymu".
kitos mamos, sako man "bek kuo greiciau nuo jo" "kaip dar gali istvert" ir t.t.
o tu tiesiai sviesiai aiskini kad as niekur neisiu. nors is tikruju tai tik perprojektuoji savo isgyvenimus i mane.
o as eisiu, ir tikrai taves neklausysiu, taip, man nesiseka, visur kaip i siena atsimusu, bet nesedziu sudejus ranku..
nenoriu cia rasyti savo nepasisekimu, noriu ateiti ir parasyti, kad pagaliau man pasiseke, ir taip tikrai bus, tik reikia kantrybes. tik siuo metu situacija aprimo, po keliu policijos iskvietimu, gyvenam kaip svetimi. itampa yra, bet pasitrankymai kolkas baiges.
Dideliam fabrike direktorius sumazino paprastiems darbininkams atlyginimus, ir dvi moteriskes apie tai kalbasi, viena sako, kad eis aiskintis, tiesiai pas direktoriu, prasys pakelti alga,ka jisai sau masto, taip darydamas... o kita sako, ko ten eiti, juk isvarys tas direktorius is kabineto, sakys eik is kur atejus, jei nepatinka, gali iseiti is darbo...
kuri dabar blogoji??
kodel?
nes is tikruju tai ji budama direktoriaus vietoje, isvarytu darbininka is darbo, taip kaip pati pasake.
Tai vienas psichinės gynybos mechanizmų - nesąmoningas savo neigiamų bruožų, jausmų, elgesio paskatų perkelimas (projektavimas) į kitus žmones.
Mieloji Aleksandra gal uzteks savo neigiamas emocijas perkelinet i mane? juk istikruju pati niekur neitum nuo tokios situacijos. paryskinau nesamoningas kadangi tu pati tai darai nesuvokdama
Gyvenk savo gyvenima, o as gyvensiu savo. nes tavo neigiamos emocijos islietos siam forume man nei kiek nepadeda.
ir atsakyti i si mano posta tikrai nereikia. nereikia tavo pasiteisinimu ir "issivartymu".
kitos mamos, sako man "bek kuo greiciau nuo jo" "kaip dar gali istvert" ir t.t.
o tu tiesiai sviesiai aiskini kad as niekur neisiu. nors is tikruju tai tik perprojektuoji savo isgyvenimus i mane.
o as eisiu, ir tikrai taves neklausysiu, taip, man nesiseka, visur kaip i siena atsimusu, bet nesedziu sudejus ranku..
nenoriu cia rasyti savo nepasisekimu, noriu ateiti ir parasyti, kad pagaliau man pasiseke, ir taip tikrai bus, tik reikia kantrybes. tik siuo metu situacija aprimo, po keliu policijos iskvietimu, gyvenam kaip svetimi. itampa yra, bet pasitrankymai kolkas baiges.
QUOTE(so_sad @ 2012 08 13, 12:06)
tik siuo metu situacija aprimo, po keliu policijos iskvietimu, gyvenam kaip svetimi. itampa yra, bet pasitrankymai kolkas baiges.
tai tik irodymas, kad buvau teisi.
Sakai, gyvent savo gyvenima? O tai man tavo istorijos komentuot negalima? Nereikejo pasakotis, nebuciau parasius ka apie tai galvoju.
Ir nesiskusk, kad dristu parasyti ne tai, ko nori/tikiesi. Iskeliant savo istorija i viesuma (siuo atveju rasant forume), reikia tiketis, kad zmones gali viska issakyti, nebutinai tik tai, ka paciai norisi girdeti. Ne visi tave mato nieko negalincia daryti auka. Ir duok die, kad tikrai savo pazada palikt vyra istesetum. Vien vardan vaiku, jei jau saves negaila.
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 08 13, 13:29)
tai tik irodymas, kad buvau teisi.
Sakai, gyvent savo gyvenima? O tai man tavo istorijos komentuot negalima? Nereikejo pasakotis, nebuciau parasius ka apie tai galvoju.
Ir nesiskusk, kad dristu parasyti ne tai, ko nori/tikiesi. Iskeliant savo istorija i viesuma (siuo atveju rasant forume), reikia tiketis, kad zmones gali viska issakyti, nebutinai tik tai, ka paciai norisi girdeti. Ne visi tave mato nieko negalincia daryti auka. Ir duok die, kad tikrai savo pazada palikt vyra istesetum. Vien vardan vaiku, jei jau saves negaila.
Čia panašiai kaip Eininkis su savo žmona

Sutinku, kad labai sunku palikti, bet gi būtina.
Alexandra

Na nieko blogo nematau, kad Aleksandra kažką parašytų.. Ji aprašė vieną įvykį, kuris jai jau buvo pasitaikęs. Esu susidūrusi su viena moteriške, norėjo butą pas mane nuomotis, nes vyras buvo blogas, kitą turėjo, ją mušdavo... Ir kad ji anksčiau kentėjo, dabar nebekentės.., vyrui nebeatleis...Po pokalbio su ta moteriške man jos taip pagailo, parėjau namo, papasakojau savo brangiausiajam, sakau matai koks anas vyras blogas, savo žmoną muša, kitą turi.. Sakau, vos ne visi vyrai kiaulės.. O MB ir sako: tu tik išgirdai vieną medalio pusę, gal iš tikrųjų be priežąsties nieko nebūna. Ir ką, po kiek laiko moteris nebeieškojo nuomotis buto, susitaikė su savo vyru(bet vėl gi neilgam), po kiek laiko vėl ieškojo butą nuomotis.. Išsiplėčiau čia, bet pati susimąsčiau po savo vyro žodžiais.
Nenoriu nieko ginti ar smerkti, temos autorei linkiu galų gale išbristi iš to liūno.. ir pagalvoti, kad jei savo vyro-psichopato nebemylite(tikrai nebemylite) - tai netraumuokit savo mažylių. Kas jus tada laiko su tuo žmogum po vienu stogu? Ar neturit kur ir pas ką čia grįžti?
Nenoriu nieko ginti ar smerkti, temos autorei linkiu galų gale išbristi iš to liūno.. ir pagalvoti, kad jei savo vyro-psichopato nebemylite(tikrai nebemylite) - tai netraumuokit savo mažylių. Kas jus tada laiko su tuo žmogum po vienu stogu? Ar neturit kur ir pas ką čia grįžti?
Ir dar: arba no_sad vyras(jei ne psichopatas), tai koks nors turkas- musulmonas(nesu rasistė
), bet jų gyvenimo supratimas kitoks,
arba kažką pati autorė bando iš to vyro išpešti (kiek supratau butą nuomojasi, bet gal ne viskas paminėta).
Nes kitokios mintys nekyla(ankstesnė žinute rašiau kad gal jūs jį mylite?). Nes turite motiną LT, tai kas gi čia blogo pas ją grįžti, jei tokie dalykai dedasi?

arba kažką pati autorė bando iš to vyro išpešti (kiek supratau butą nuomojasi, bet gal ne viskas paminėta).
Nes kitokios mintys nekyla(ankstesnė žinute rašiau kad gal jūs jį mylite?). Nes turite motiną LT, tai kas gi čia blogo pas ją grįžti, jei tokie dalykai dedasi?
QUOTE(cambala @ 2012 08 13, 13:40)
Na nieko blogo nematau, kad Aleksandra kažką parašytų.. Ji aprašė vieną įvykį, kuris jai jau buvo pasitaikęs.
Man ne vienas toks ivykis pasitaike. Visa mano vaikyste tokia buvo. Kas isivaizduoja, ka reiskia metu metais kentet tirona namuose? Kad ir teva? Bijot vakaro, bijot, kad jis gris prastos nuotaikos? Tai ne vienas "ivykis", tai metu metai. Ir ne as viena tokia buvau. Be manes dar 2 tokias pazistu. Todel as ir negailiu temos autores, man jos vaiku gaila, nes as irgi tai isgyvenau. Bet mums niekas nepadejo, niekas neatvere musu mamoms akiu. Gal ir mano rasymas autorei akiu neatvers, bet yra viltis...o gal susimastys, gal vien del vaiku nutrauks ta absurdiska santuoka, neiskodama simto pasiteisinimu kodel to negali padaryt.
QUOTE(cambala @ 2012 08 13, 15:26)
Ir dar: arba no_sad vyras(jei ne psichopatas), tai koks nors turkas- musulmonas(nesu rasistė
),
arba kažką pati autorė bando iš to vyro išpešti

arba kažką pati autorė bando iš to vyro išpešti
turkas tikrai ne, nes nesedes lietuviskam forume.
Jei kentetu del naudos

Manyciau, kad gal ir issiskirs. Tik praeis daug daug metu. O paskui pati galvos ir nesupras ko taip ilgai lauke. O gyvenimas juk eina... Nei jaunystes, nei sveikatos niekas mums nesugrazins.
del savo tevu, tai as irgi norejau, kad gyventu atskirai. Gal mama butu sutikus vyra, kuris ja gerbtu, bet gyvena ligsiol su tuo paciu. Gaila ir liudna, ir pikta ant jos
del savo tevu, tai as irgi norejau, kad gyventu atskirai. Gal mama butu sutikus vyra, kuris ja gerbtu, bet gyvena ligsiol su tuo paciu. Gaila ir liudna, ir pikta ant jos

va cia pamokanti istorija
http://www.lrytas.lt...5...patybÄ.htm
galima sakyti, kad blogieciai norvegai is vargses mamos ateme vaikus, bet is kitos puses, ji nedare nieko, kad apsaugotu vaikus nuo tevo smurto, tai bent jau norvegams rupi vaiku saugumas.
http://www.lrytas.lt...5...patybÄ.htm
galima sakyti, kad blogieciai norvegai is vargses mamos ateme vaikus, bet is kitos puses, ji nedare nieko, kad apsaugotu vaikus nuo tevo smurto, tai bent jau norvegams rupi vaiku saugumas.
[quote=so_sad,2012 08 13, 13:06]
papasakosiu kaip veikia zmogaus psichologija, dalyvavau vienoj paskaitoj, kai dar buvau Lietuvoj. pritaikau tiesiogiai Aleksandrai.
kuri dabar blogoji??
kodel?
Psichologai tai vadina psichinės gynybos mechanizmu o skyrelyje "Religija ir ezoterika" (tarp kitko Alexandra ten kartais sudalyvauja) yra temu kur moteriskes remdamosi tam tikromis autoremis tai vadina tiesiog neigiamu savybiu (kuriu pats nemegsti ir jas zinoma turi) matyma kituose, na esme ta pati. Ir as visiskai pritariu kad sioje temoje ji erzinasi butent delto kad kazkuriuo metu turbut pati nesugebejo ryztingai pasielgti
Beje, Alexandrai uzkliuvo ir mano sakiniai, ji mano kad esu baigusi tik kelias klases, tai darau isvada kad greiciausiai paciai toje vietoje yra trukumas
kuri dabar blogoji??
kodel?
Psichologai tai vadina psichinės gynybos mechanizmu o skyrelyje "Religija ir ezoterika" (tarp kitko Alexandra ten kartais sudalyvauja) yra temu kur moteriskes remdamosi tam tikromis autoremis tai vadina tiesiog neigiamu savybiu (kuriu pats nemegsti ir jas zinoma turi) matyma kituose, na esme ta pati. Ir as visiskai pritariu kad sioje temoje ji erzinasi butent delto kad kazkuriuo metu turbut pati nesugebejo ryztingai pasielgti

loja5,
tai dabar mane visose temose persekiosi
tai dabar mane visose temose persekiosi