Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(amarrile @ 2012 07 21, 09:29)
Šiltnamyje dėmėm lapai nuėje net hibridu  blink.gif

Jei šiltnamis buvo aklinai "užduškavotas" bent keletą kartų per sezoną, tada nieko stebėtino - surūdytų net naujas "cvekas".....
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 07 21, 09:38)
Jei šiltnamis buvo aklinai "užduškavotas" bent keletą kartų per sezoną, tada nieko stebėtino - surūdytų net naujas "cvekas".....

Tikrai taip,kažkurią naktį ''pasistengėm'' Tikrai matos vienos nakties rezultatai,kai ji netinkamai praleista doh.gif Nemanau,kad maras pas mane,bet demetligė karaliauja kaip giltine doh.gif doh.gif doh.gif .Et,išimsiu šiltnamio duris,bus garantija biggrin.gif Jei ne šiemet-kitamet smile.gif
Atsakyti
Labas smile.gif
Reikia patarimo... Mano siltnamyje auginamu pomidoru kai kurie lapai margi pasidare ir ruduoja ziedai. Is pirmo temos puslapio suprantu kad tai lyg magnio trukumas, kai tokie lapai ir mangano trukumas kai barsto ziedus g.gif . Kaip galeciau pagelbeti savo pomidorams, gal kas galetu patarti?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 07 21, 10:55)
  Nemanau,kad maras pas mane,bet demetligė karaliauja kaip giltine doh.gif  doh.gif  doh.gif

dėmėtligė - dar ne tragedija, pakarpysi labiausiai nevykusius lapus, papurškinėsi soda su muilu ir gyvens, derės tie pomidorai iki rudens smile.gif tik neužleisk labai, nelauk kol šiltnamis pomidorų lavoninė taps...
Atsakyti
Aš noriu paklausti pas tas , kurios naudojot purškalą iš sodos ir muilo...ar juo nupurškus pražydę žiedai sunaikinami ...nu šiandien kažkaip neradom tų baisių dėmių g.gif
Papildyta:
ir dar- ar teisingai suprantu- jei yra įtarimas ligai -reikia purkšti kas tris dienos, o kiek kartų g.gif
Atsakyti
nu ka po gasdinimu padariau revizija savo siltnamyje smile.gif... visus taskelius apziurejau.... kazka radau... tikiuosi cia ne maras blush2.gif
[attachmentid=223605]
[attachmentid=223606]

Ex, apramink rolleyes.gif
Atsakyti
rolleyes.gif ne , ne maras...pas mane ne tokios...nors kaimynka , ilgai dirbusi šiltnamiuose , man pasakė , kad maras kaskart irgi vis kitokias duoda dėmes...ir šiaip grybinių ligų dėmės visos būna gan panašios...
alia kokių tik tų dėmių nebūna , tokių aš dar nesu mačius : schmoll.gif
Papildyta:
Ex , o grūdų būna Izumrudnoje jabloko kuriuose nors obuoliuose biggrin.gif vakar vieną tokį didelį iš pilnavidurio žiedo sulapnojau , neradau nei vieno grūdo užaugusio g.gif pomidoras buvo sunokęs , minkštas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 21 liepos 2012 - 10:40
QUOTE(tany @ 2012 07 21, 11:36)
Ex, apramink  rolleyes.gif

console.gif nea, ne maras... smile.gif šiaip kažkoks biesas, bet pati nežinau kas...

QUOTE(diuni @ 2012 07 21, 11:44)
Ex , o grūdų būna Izumrudnoje jabloko kuriuose nors obuoliuose biggrin.gif  neradau nei vieno grūdo užaugusio g.gif

grūdų? g.gif ta prasme, sėklų? lotuliukas.gif
...nu taip, būna, negi manei, kad aš jas pogrindyje štampuoju... smile.gif kai kuriuose mėsingų veislių pomidoruose pasitaiko, kad nebūna, ypač pačiuose pirmuosiuose, vėlesniuose jau turėtum tikrai rast smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 07 21, 11:08)
console.gif nea, ne maras...  smile.gif šiaip kažkoks biesas, bet pati nežinau kas...

nu aisku gerai, kad ne maras... bet kad besas zino kas, tai negerai smile.gif... geriau zinoti su ko kovoti smile.gif... gerai, kad dar neisplito labai, net nesimate, kol nepradejau kiekvieno lapuka po padidintu stiklu apziurineti biggrin.gif
Atsakyti
labukas, atrodo syla oras ir dangus jau nebepajuodes thumbup.gif
mes tai sekmingai pakolkas kovojam su baltasparniais- per diena randu gal po 2 drugelius, lapus sistemingai apziurineju, tik tiek kad nupurskus muilo-cili milteliu purskalu, labai siek tiek padege...gal cili pre daug iberiau unsure.gif
as kas savaite nuo 14 savo pomidoru nukarpau kruva lapu, ar ir pas jsu dideli lapu kiekiai gaunasi?

ir dar kas auginate Super Sweet- ar daug leidziate ugliu is pazastu ?
nes nu labai jau tas krumas sakojasi ir is karto tokius stiprius mesingus ugliukus leidzia-ir daug zydi ir daug mezga...nebesuprantu ka su juo daryti, is pradziu skabiau pazastis, tada tarpsnis buvo kai neskabiau, o vakar vel apskabiau stipriai bet jau zydincias pazastis palikau , paprotinkit mane doh.gif cool.gif
o siaip tikiuosi kad po savaites jau valgysim savo pomidorus ax.gif fotika vaikai sugadien tai nepykit kad niekad nepasirodom rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 21, 13:26)
nu aisku gerai, kad ne maras... bet kad besas zino kas, tai negerai smile.gif... geriau zinoti su ko kovoti smile.gif... gerai, kad dar neisplito labai, net nesimate, kol nepradejau kiekvieno lapuka po padidintu stiklu apziurineti  biggrin.gif

Ne nu tu man vistiek pasakyk- is kur pas tave tiek laiko? Ar gal tavo vaikus kas paziuri? As nieko nespeju su savo trijule toio pat amziaus.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 07 21, 12:08)
grūdų?  g.gif ta prasme, sėklų?  lotuliukas.gif
...nu taip, būna, negi manei, kad aš jas pogrindyje štampuoju... smile.gif  kai kuriuose mėsingų veislių pomidoruose pasitaiko, kad nebūna, ypač pačiuose pirmuosiuose, vėlesniuose jau turėtum tikrai rast smile.gif

biggrin.gif aha , aišku... 4u.gif
Atsakyti