Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 83 tema

pasidziaugsiu - siemetini Booker'i "nuskyne" Hilary Mantel "Bring up the Bodies"

tos pacios autores "Wolf Hall" (2009 m. Booker'io laimetoja) kaip tik pradejau skaityti, kol kas labai patinka, tai su malonumu, manau griebsiu ir sia naujaja, kadangi tai pastarosios tesinys.
Atsakyti
martux, as sikart taip truputi "kiauliskai" blush2.gif . Pirma vaisinuosi, paskui tik sveikinu tongue.gif Taigi, su gimtadieniu! Kuo daugiau jaukiu rudens vakaru su knygomis ir muzika!

Gal dar neskaitet naujosios laureates interviu? http://www.lzinios.l...-dar-nepatyriau

Gemma, kaip idomu. Nezinojau, kad Bookeri gali laimeti tas pats autorius kelis kartus. Gyveni, zmogau, ir mokaisi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 17 spalio 2012 - 19:50
jungiuosi prie sveikinimų martux 4u.gif

QUOTE(langana @ 2012 10 17, 19:48)
1. Gal dar neskaitet naujosios laureates interviu? http://www.lzinios.l...-dar-nepatyriau
2. Nezinojau, kad Bookeri gali laimeti tas pats autorius kelis kartus. Gyveni, zmogau, ir mokaisi mirksiukas.gif

1. ačiū, skaičiau, smagūs ir klausimai, ir Radvilavičiūtės atsakymai biggrin.gif
2. gali gali, nes ne autoriui, o kūriniui Bookeris skiriamas. Retai, bet būna, kad tas pats rašytojas gauna antrą Bookerį. Mums labiausiai pažįstamas turbūt J.M. Coetzee bus, Bookerį gavęs už romanus "Maiklo K gyvenimas ir laikai" bei "Nešlovė".
Va, skaičiau Vikipedijoje apie Bookerį ir naujų dalykų sužinojau. Porąkart Bookeris buvo skirtas dviems knygoms tais pačiais metais. Be to, premijos pavadinime esantys žodžiai Man ir Booker susiję su įmonių pavadinimais. O aš galvojau, kaip čia taip moterys diskriminuojamos, kad pavadinime žodis "Man" yra biggrin.gif
Atsakyti
Aciu, Helianta, apsisviesiu smile.gif
Atsakyti
Martux, pavėluoti sveikinimai... blush2.gif 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 10 18, 18:21)
Martux, pavėluoti sveikinimai...  blush2.gif  4u.gif

user posted image

Koks grožis bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 10 18, 17:21)
Martux, pavėluoti sveikinimai...  blush2.gif  4u.gif

user posted image

jungiuosi prie tokio gražaus sveikinimo, kad ir labai pavėluotai blush2.gif 4u.gif

Mažoka atsiliepimų mūsų temoje. Aš irgi šia prasme apsileidau, nors ir nedaug, bet skaitau, o va atsiliepimo šiemet dar nė vieno neparašiau. Taisausi.

Eugenijus Ališanka "Gatvė tarp dviejų bažnyčių". Autobiografinių esė rinkinys. Man labai patiko tiek turinys, tiek forma, stilius, tekstas... Jaučiasi, kad autorius - poetas. Iš pačių prisiminimų labiausiai įstrigo "Didysis tranzas" (studentų kelionė autostopu į Azerbaidžaną), kalnai, jautrus pasakojimas apie senelių šeimų tremtį (Ališanka ten gimė; būdamas dvejų metukų su tėvais grįžo į Lietuvą).
Pritariu knygos nugarėlėje cituojamai Giedrai Radvilavičiūtei - jo esė su "analitine nostalgija".
Internete susiradau kelis Ališankos eilėraščius. Pirmasis toje nuorodoje - "kuo būčiau" - irgi autobiografinis. Tiesa, už tą eilėraščių rinkinį "Jeigu" Ališanka šiemet tapo Poezijos pavasario laureatu.
Atsakyti
Vaiva Grainytė "Pekino dienoraščiai". Įspūdžiai iš metų, praleistų studijuojant kalbą ir mokantis hieroglifų Kinijoje. Taip pat daug stebint, fiksuojant, apžiūrinėjant Pekiną ir keliaujant po įvairias Kinijos vietoves. Dienoraščio intarpai - straipsniai apie Kinijos kiną, operą ir pan.
Patiko, kad šie 'dienoraščiai' nėra tik "Kinija Vaivos Grainytės akimis", bet ir jos pačios gyvenimo bei studijų Pekine aprašymai. Jei kam teko studijų metais pagal kokią nors mainų programą semestrą praleisti užsienyje, atrasite bendrų patirčių (aš radau, ir nemažai, nors Prancūzija mums nėra tokia egzotiška kaip Kinija).
Atsakyti
Olegas Lapinas "Kaip išgyventi Marijos žemėje". Gailiuosi, kad pirkau. Niekam nerekomenduoju. Bet jei kas netyčia norėtų, dovanoju arba mainau, nes nenoriu šios knygos savo lentynose laikyti.
Na, nėra gal taip blogai. Visgi perskaičiau iki galo.
Bet... Teoriškai tai humoristinė knyga, bet ne mano stiliaus humoras. Bandymas šmaikščiai papasakoti apie "išgyvenimą" Lietuvoje (pristatant sportą, politiką, verslą, žiniasklaidą ir t.t.) man pasirodė nei šioks, nei toks.
Pritariu madrugadai - jei šią knygą būtų parašęs Erlickas, būtų puiku. Deja, Olego Lapino bandymas rašyti panašiu stiliumi, mano manymu, labai jau nevykęs.
Tiesa, skaitydama knygą sužinojau vieną įdomų dalyką - kad Lietuvos meteorologijos tarnyboje galima užsakyti aprašymą apie orus, buvusius tam tikrą dieną (pvz., kieno nors gimimo dieną prieš daug metų). Daugiau naudos iš šios knygos nelabai turėjau.
Ai, dar pacituosiu vieną knygos skyrių, kuris patiko savo glaustumu:
Lietuvos literatūra (visiškai trumpai)
Gaila, kad neberašys anksti išėję Ričardas Gavelis, Gintaras Beresnevičius, Jurga Ivanauskaitė. Bet dar yra Juozas Erlickas, Sigitas Parulskis, Vidmantė Jasukaitytė, Laura Sintija Černiauskaitė... Pagyvenkite dar!

Gal ir įdomu būtų paskaityti kokią psichologinę O. Lapino knygą, bet jos pristatomos taip, kad po šios knygos jau nesinori jų skaityti: "savo tekstais linksmina", "neįtikėtinas humoro jausmas ir savitas stilius". Tai gal jau ačiū, to humoro ir stiliaus po šios knygos man jau daugiau nei gana...
Atsakyti
As labai trumpai: saunus atsiliepimias apie M.Prusta http://www.15min.lt/...stis-286-266167 Beveik uzsimaniau kita vasara pabandyti cool.gif
Atsakyti
Man patiko šita vieta:
"Proustas yra ne antibiotikai nuo grafomanijos, o nuodai – skaitymui." lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas. smile.gif Sakau, reikia nors užsiminti, kad skaitau, "Metro2033". Knyga gera, bet jau vertimas... doh.gif Galėčiau būti geresnė vertėja iš rusų kalbos. Kai parašo, kad "sėdėjo vyras senoje žalioje uniformoje" ir pan... doh.gif Kaip nors šitą įveiksiu, bet tesinio ieškosiu rusiškai. Gal jau reikia pradėt paieškas? biggrin.gif
Atsakyti