QUOTE(drugelis. @ 2012 07 26, 18:58)
Sveikos, mano mažylei 1m. ir 2 mėn., nežinau, ar čia jau skaitosi vyresnio vaiko žindymu

Norėjau paklausti maitinančių vyresnius, nei metinukai, koks jūsų kietojo maisto dienos racionas?
Maniškė labai vangiai valgo ne MP. Kieto maisto suvalgo labai nedaug, dažniausiai reikalauja MP... neramu, kad nepritrūktų kokių nors reikalingų medžiagų.
Mano dukra mazdaug iki 1,5 m. irgi ne labai norejo kita maista valgyti. Diena labai daznai prasydavo kruti. po truputi apie 1 m 6 men. pagaliau baigesi dienos maitinimas mp. Pradejo geriau valgyti. Dabar tik pries miega ir nakti duodu mp. Tos, kurios mano, kad naktinis maitinimas gadina dantukus, klysta. Reikia labiau isigylinti i sia tema. Gadina dantukus ju nevalymas pries miega, saldziuju gerimu gerimas pries miega ir miego metu. mamaos dazniausiai atsisakiusiems kruties vaikas, kaip alternatyva pasiulo sulciu, arbatos, misinuko is buteliuko. Kai vaikas geria is buteliuko saldu gerima, tai viskas atsiduria burnoje ant dantuku. O jei vaikas traukia is kruties, tai pienukas patenka ne ant dantu, o giliau. Ir mamos pieno sudetis kitokia. Laktoze taip neprilimpa prie dantu ir neskatina bakteriju dauginimasi, kaip gliukoze.