QUOTE(nora15 @ 2012 08 01, 17:58)
Na Anglojoj jau turi toje valdiškoje įstaigoje lankytis. Už tai ir skaitau ir negaliu patikėt. Ne apie uždraudimą kalba kai žmogus nori ir yra kategoriškas kito nuomonei ką čia drausi. Man tik įdomu ką sako ir kaip reaguoja ir tiek. Na jau atsakymo kaip ir nereikia. o vaiko kūnas ir gi Jūsų reikalas nes tai jūsų kūnas buvo prieš 5 metus. o kokie tie mokslininkai
O tai koks skirtumas Lietuvoj darzelyje ar Anglijoje? Is vis tai su zindymu nieko bendra, pareina is kazkur ir pazindai, kaip ir mamos, kurios dirba ir zindo pareina is darbo ir pazindo

Man liudna budavo Airijoj i tokius mazuliukus ziureti, eina i mokykla su soskiukais,verkia, kiti net su pampersiukais, dievuliau mokinukai

As tik saip parasiau,kad namie, nes kaip ir nebuvo tokio pasirinkimo

O ir toje pacioje Angliijoje pradeti reikia nuo 4m, mano dukrytei dar tik suejo 4,taigi galetu eiti nuo rugsejo, o iki to laiko ,gal jai ir uzteks, kas zino

Be to yra kita alternatyva, nevesti vaiko i mokykla pasiimti homeschooling iki tam tikro amziaus pvzdziui ,gyvenime labai daug pasirinkimu...
Nu jus klausiat kaip vyras reguoja? nu kaip jusu nuomone gali reguoti, jei jau kartu zmones gyvena, tai gal kazkaip susiderina nuomones? nu normaliai, neznau kur jus cia problema matot? ypac vyrui, nu ne jam zindyti, is pradziu truputi pergyveno, kad as pavargstu, galvojo, kad cia nuo zindymo, bet issiaiskinom, kad ne nuo to

DAr kazkiek neramu, kad kol vaikai visai mazi buvo, negalejo jis vienas ju kazkur veztis ar ilgiau pabuti ir pan, bet cia juk smulkmenos ir nesusije su dabartiniu zindymu...
TAip vaikas yra atskira asmenybe, mes tevai atsakingi uz ju dvasini ir fizini tobulejima, kol jie auga, tai ir stengiesi duoti kas geriausia, tiek kiek reikia ir kiek gali.
Visi mokslininkai , kurie apie tai kalba, kurie tyrineja zindyma, dar nemaciau kitokios nuomones, pagristos tyrimais, pvz PSO. Cia yra tema, kuria pradejo gyd Vitkauskas, parases knyga apie zindyma, tai jis labai issamiai i tai kaip tik atrase.
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2012 07 30, 22:30)
O aš kol kas jokių replikų iš niekieno nesu sulaukusi, bet pas mane gi ir dukrytė maža dar - 14mėn.
Šiaip aš tik UŽ kuo ilgesnį žindymą,
bet maitinimas MP perkopus jau ketvirtuosius metus man jau nebe priimtinas - stengčiausi kažkaip gražiai užbaigti maitinimą, bet žinoma, kiekviena elgiasi savaip ir žino, kas jai ir jos vaikui geriausia.
Zinokit as irgi neplanavau niekad,kad tiek zindysiu

Is vis kazkada apie zindyma nezinojau nieko, tik ,kad kruti reikia iduoti vaikui

Pamenu drauge kazkada klause iki kada reikia zindyti(as tada dar nei vaiku neturejau) sakau net nezinau, jai pasake kazkas ,kad iki metu, tai abi svarstem,kodel butent iki metu

tada kazkaip mane, nelabai domino, nes neaktualu buvo,tai per daug ir nebesigilinau.
Kai buvau nescia svarbiausia ko norejau ,kad is vis galeciau zindyti, paskui ,kai jau viskas prasidejo man kaip stebuklas atrode, nieko vaikui neduodu tik savo pienuka ir jis auga

paskui vis daugiau informacijos gavau, vis labiau domejausi ir esu, kur esu. Negaliu per jega nutraukti zindymo, nes kol kas dukrytei jis labai reikalingas, o jokie grazus variantai neveikia

. Turiu patirties su sunum ir galiu palyginti, kad tikrai kiekvienam labai skirtingai to pienuko reikia ir labai skirtingai gali susitarti. O man tai irgi niekaip netrukdo, aisku, kartais nakti buna pagalvoju, kaip butu gerai issimiegoti ar diena kai dirbi ir nori kazka pasibaigti, o prieina ir reikia pienuko ir viskas, dabar aisku kazkiek islaukia, bet tikriausiai jei ne tas tai tas butu, juk vaikai yra vaikai, o be to diena gaunu ramybes valandeliu, kai galiu paguleti

ai, labai ilgai galeciau sneketi apie zindymo privalumus, bet dauguma cia apsilankanciu ir taip viska zino